Nyttigaste livsmedlen

Jag har alltid haft lite svårt att variera min kost då jag är lite kräsen och inte gillar en del saker som andra oftast tycker om att äta. Några exempel på mat jag inte tycker om är skinka, korv, vitlök, fisk/skaldjur, majonäs, broccolli och svamp mm.

Nu med mina magbesvär så har det ju blivit ännu svårare med kosten då jag förmodligen ska undvika kryddstark mat, bönor, alltför fet mat, lök, paprika, äpplen, mjölkprodukter mm. och helt enkelt försöka äta skonsam mat för magen.

Det finns ju otroligt mycket information att få via Internet om kost och hälsa så jag försöker läsa på en del för att kunna få det att fungera bättre med kosten framöver. Jag kommer inom kort att skriva lite i bloggen om dagens olika måltider och kanske kan jag då få lite tips av er som är matexperter på nya maträtter/mellanmål mm.

I dagens Aftonbladet har en näringsexpert listat de 20 bästa livsmedlen man bör äta för att leva ett hälsosammare liv. Jag kan alla fall glädjas åt att jag gillar mycket på den listan och att en hel del av livsmedlen som tas upp där är skonsamt för magen.


Kommentarer >>
Postat av: Fru P

Jag är inte så förtjust i frukt. Drar mig för att äta äpplen, bananer, bär o sånt... men känner att jag ibland måste för att det är nyyyyyttigt. Men nä, jag tycker inte om det alls.



Kan gilla mandariner på julen. Och kanske honungsmelon på sommaren. Men annars - hej tack.



Hemma hos oss skrynklar alltid äpplena ihop. Bananerna blir bruna o oätliga och apelsinerna skall vi inte tala om.



Däremot är BROCCOLI en storfavorit hos mig. Det är nog den enda grönsak som funkar till 100% i vår familj. Ungarna gillart också.



STACKARS dig med din jävla mage. När ska du bli bra egentligen??

2009-03-17 @ 12:50:55
URL: http://pendelilska.blogg.se/
Postat av: DD

haha, jag gilalr allt på listan och äter nog allt också (fullkornsflingor äter jag dock sällan). jag kommer att leva läääääääääänge om inget allvarligt händer ;D



Tänk positivt. Du kan äta mörk choklad och jordgubbar och hävda att det bara är nyttigt. Tjohooooooo!

2009-03-17 @ 13:36:48
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mattias

Jag gillar frukter och bär men man skulle ju säkert kunna bli ännu bättre på att äta mer av det. Banan är favoritfrukten och Kiwi men jobbigt att skala dem! :)



Jadu, det känns inte roligt att aldrig få bli helt bra och jag börjar bli orolig för att jag kommer få leva med det framöver. Trist också om man inte kan unna sig några öl, godis eller skräpmat utan att få rejält ont men vi får se vad som händer.



DD/

Jordgubbar är det bästa som finns liksom choklad men eftersom även mörk choklad gav smärtor får jag väl ge fan i det också.

2009-03-17 @ 16:19:42
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: DD

NÄMEN....fick du ont i magen av choklad??? =(



Vilken tur att du tål brunsås och gelé =)



2009-03-17 @ 19:25:05
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mattias

DD/

Japp, det blir kyckling, potatis, brunsås o gele som blir mitt nya godis framöver :)

2009-03-17 @ 20:07:39
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: e

Ska vi bilda klubb? Jag har inte heller ätit de livsmedeln på bra länge (fast jag äter fisk och skaldjur), korv har jag inte ätit sedan milleniumskiftet och har klarat mig ypperligt.



Man får generalisera hos mig,så mycket man bara vill ;-D

2009-03-17 @ 20:30:30
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Bitterfitta

usch ja det är svårt det där med mat...jag borde bli mycket bättre på det där jag stoppar i mig :/

2009-03-18 @ 11:06:04
URL: http://storstadsbulimiker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0