Ny säng åt Maxen

Som flera av er vet efter mitt tjat om detta i bloggen så strular det ofta med Max sömn. De senaste veckorna med alla hans sjukdomar och gråtattacker på nätterna så har han sovit mellan oss i vår säng. Eftersom det alla fall inte har funkat så bra med hans spjälsäng så har vi köpt en ny Ikeasäng åt honom som han kan ha några år framöver och där vi kan natta honom genom att ligga bredvid honom som vi alltid gör numera. Just nattningen fungerar alla fall väldigt bra nu där Max sällan protesterar och ofta somnar efter ca 10-20 minuter, pillandes på mamma eller pappas händer.

Man hade ju lite önskedrömmar om en sovsuccé i nya sängen så efter lite träning på lördagen i hur han skulle klättra upp och ner i sängen så provade vi natta honom där vilket funkade bra. Fast sen vaknade han flera gånger gråtandes under kvällen som vanligt och till slut ger vi ju upp så han hamnar mellan oss i dubbelsängen istället.

På sistonde har han ofta vaknat storgråtandes på nätterna och ibland kommer han inte till ro förrän man ger honom tv-dosorna, låter honom knäppa på någon lysknapp eller sätter på Postis Per på dvd:n. Då kan han mitt i nätterna kika på Postis alltifrån en kvart till flera timmar innan han behagar somna om igen.

Varför det varit så här på sistonde kan ju ha sin förklaring i att Max haft så många sjukdomar efter dagisstarten och även får nya tänder men likförbannat känns det urtrist! Ibland tycker man inte att detta sömnstrul är något större problem men ibland som just nu är jag rätt avundsjuk på flera av mina polare som fick småbarn som sover hela nätterna!

Här är några skäl varför jag vill att Max ska kunna sova bra i sin nya säng

- Främst så vore det ju förstås roligt att nån gång få kunna sova ostört på natten
- Max buffar alltid på just mig så att jag till slut vaknar utknuffad på nattduksbordet
- Jag kan varenda replik på hela Postis Per-dvd:n och är less på att se den
- Svårt att attackera och förföra min flickvän med en sömnstrulig Max mellan oss
- För att Max helt enkelt skulle må bättre om han fick sova ut ordentligt på nätterna


Kommentarer >>
Postat av: Dagens Eko

Med envishet, tålamod och rutiner så kommer ni/Max att få den sömnen i egna sängar som man så väl behöver.

För mig så tog det 2-3 veckor att bära tillbaka tösen till sin säng gång på gång på gång. Jag visade dessutom att när hon vaknade så var det inte tal om kel eller annat. Natten är till för att sovas på, punkt slut.

Dom lär sig fort dom små liven hur dom ska manipulera oss föräldrar för att få sin vilja igenom och i detta fall få ligga i samma säng.

2009-03-02 @ 09:40:34
URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Postat av: Mattias

Vi har i perioder haft stor envishet och provat rutiner så även om du har rätt i mycket av det du skriver tror jag ändå inte att det funkar på Max just den här perioden av hans liv.



Vi har ju fått en del råd via bloggarna eller i verkliga livet från andra småbarnsföräldrar men alla barns sömn fungerar ju olika och det som fungerar klockrent för vissa kanske inte alls gör det för andra, tyvärr.



Det stora problemet är ju att han vaknar gråtande alltför ofta på kvällarna/nätterna oavsett vilken säng han ligger i men vi kämpar vidare!

2009-03-02 @ 16:33:27
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Johan

..det låter som att Max kan bli en framtida anställd hos mig. Han kan väl liksom sin pappa allt om posthantering nu..? :-)

2009-03-02 @ 18:39:09
Postat av: Mattias

haha, ja fast det är ju det här med lokalsinnet som kan bli haken om han blir lik mig som du vet :)

2009-03-02 @ 19:36:46
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Jerpa

Om Postis Per blir för tråkigt kan du ju alltid gå tillbaka till Teletubies host

2009-03-03 @ 12:21:38
URL: http://www.jerpa.se
Postat av: pangis

Har ni tagit upp det här med BVC?? Ja det har ni säkert men att han vaknar storgråtandes på natten och ska se på TV det tror jag inte på även om jag förstår att ni låter honom få göra det.. allt för att dom ska sluta gråta.. Men TV kan ju ge fantasier som ger drömmar som ger massa oro som ger gråtande barn.. Jag vet inte.. för jag har aldrig haft det såhär.. Syrrans ena var lite så här och han fick tavegyl utskrivet av läkare under en kort period på knappt 2 veckor för att komma in i sömnrytmen igen. Om jag inte minns fel hade han varit sjuk innan och kommit ur spår med sömnen.



Ni är oerhörda som kämpar på.. Respekt och beundran jag hade gett upp för länge sen:-)



Men så är han oerhört gullig Maxen så...:-)

2009-03-03 @ 19:42:56
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0