The Dark Knight

The Dark Knight + + +

Nu har jag äntligen sett den senaste Batmanfilmen där den numera avlidne Heath Ledger gör sin omtalade roll som Jokern. På imdb.com får den 9.0 i snitt vilket jag tycker är väl högt betyg på filmen. Jag kanske hade för höga förväntingar efter den förra filmen Batman Begins som jag gillade skarpt men The Dark Knight får en tre plus av fem möjliga från mig.

En Batmanfilm ska förstås innehålla överdrivna scener och kanske även viss ologisk handling men jag tycker det blev för mycket att reta upp sig på. Märkliga biljakter, klantiga amatörpoliser som släpper ut århundradets största bov ur fängelse och lite annat som man retade sig på drog ned betyget helt enkelt.

Heath Ledger gör förstås en karismatisk roll som Jokern och kommer säkerligen belönas med Oscar.  Att suveräna skådisar som Morgan Freeman, Gary Oldman och Michael Caine är med höjer också filmupplevelsen tycker jag. De första Batmanfilmerna med helt andra skådisar gillade jag inget speciellt men förra filmen var som sagt grym och den här var klart sevärd trots att jag nog hade lite högre förväntningar.

Kommentarer >>
Postat av: Janne

För en gångs skull håller jag inte med dig Matte. Jag tycker filmen var riktigt bra men det kan vara lite som du säger att du hade höga förväntningar på den samt att jag såg den på bio och effekterna blir ju lite mer imponerande då =)

2009-01-07 @ 23:38:35
URL: http://janne73.blogspot.com
Postat av: padde

Du menar väl Batman Begins som den förra.

Men denna är mycket bättre på alla sätt. Hellt klart den bästa filmen under 2008.

Postat av: Mattias

Janne/

Ja jag kan tänka mig att den var lite häftigare på bio än att se den hemma i sängen med ständiga avbrott pga sonen som vaknar :)



Padde/

Japp det var den jag menade och som jag minns det tyckte jag nog den var bättre. Intressantare historia enligt mig då.

2009-01-08 @ 11:24:22
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: pangis

Det enda bra med Batmanfilmerna är att jag rorar mig enormt åt att vår drottning ser precis likadan ut som jokern..över munnen alltså

2009-01-08 @ 15:28:55
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: pelle

Det känns som om filmen höjts till skyarna på grund av, hur dumt det än känns att säga det, Heath Ledgers död. Så jag håller med dig. Den var bra, men knappast något mästerverk.



Angående E.M.D.. ja, vad säger man. Jag blev förvånad över att de ens blev nominerade.

2009-01-08 @ 16:25:16
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: E

Har inte sett den ännu, måste ta och göra så!



Ja, man hade kunnat gå utstyrd till var som helst för maken till fylla och drogpåverkade människor gjorde att förmodligen inte en ända registrerade min klädsel, mörkt var det ju desutom ;-D



Må så gott.

2009-01-08 @ 18:12:05
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Mattias

Pangis/

Det kanske var Silvia som spelade honom och inte han Heath!! :)



Pelle/

Ja, för det var väl en jury som utsåg de nominerade och de andra var ju lite mer kritikerlåtar men det fanns väl några pojkbandssugna kvinnor i juryn ocks kanske.



E/

Ja det var svårt att se borden för alla ölen och då kan man ju tänka sig allt "annat" som togs som inte syns, hmmm. Mycket snack på nätet om Kleerup nu angående det ämnet

2009-01-08 @ 18:38:28
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: baaaaaaaaaaaah

Vilken joker var bäst? Jack Nicholson eller Heath Ledger? :O

2009-01-08 @ 19:10:07
URL: http://barbatartek.blogg.se/
Postat av: pangis

Är det snack om han kleerup? Förvånar mig inte efter hans utspel..

2009-01-08 @ 19:22:51
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: DD

Jag ahr inte sett den ännu. Alla snackar om att den är så bra, men att det beror på just H.L. och jag ser inte Batman enbart för att han gör en bra roll.



Jag ser den väl tillslut ändå, men inte än...



2009-01-08 @ 19:37:27
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: DD

Jag har inte sett den ännu. Alla snackar om att den är så bra, men att det beror på just H.L. och jag ser inte Batman enbart för att han gör en bra roll.



Jag ser den väl tillslut ändå, men inte än...



2009-01-08 @ 19:37:41
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mattias

Baaa/

Minns inte hur den med Nicholson var faktiskt.



Pangis/

Ja det var väl mycket surr om honom redan innan i samband med droger och skit men efter hans fantastiskt smarta uttalanden lär det ju inte bli mindre. Vilket pucko!

2009-01-09 @ 11:25:25
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: pangis Amie

Amfetamin och Benzo..nåt fanns tydligen i looserns blod.. Nej skicka han till saltgruvorna! Vilket föredöme han är för de fattiga han arbetar med! Och snacka vad han gjort bort sig.. i tidningen och allt!!! Man dånar.. undrar hur hög han vr när han pratade med pressen:-)

2009-01-09 @ 11:39:08
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0