Rektoskopi

I Måndags morse hade jag tid för den roliga undersökningen som kallas rektoskopi. Det känns alltid lite pinsamt att skriva eller prata om en sån men vafan skitsamma! Natten till Måndagen hade jag stundtals enorma smärtor i magen efter att ha tagit sånt där klyx-lavemang som man måste göra innan undersökningen.

Även om ingen vettig människa tycker det känns roligt att göra en rektoskopi så är det ju ett nödvändigt ont en sån här gång om man ska kolla vissa saker. På nätet hade jag också läst att många inte alls tyckte den var lika jobbig som en gastroskopi som jag ju gjorde tidigare. Detta stämde inte för mig kan jag lova!!!!

FY SATAN I HELVETE vad ont det gjorde för mig och jag frågade doktorn efteråt vart han hade ställt spjutet som han försökte köra igenom min mage? Eftersom jag är en omtänksam kille och vet att några av er som läser förmodligen kommer behöva göra en rekto... någon gång så kan jag berätta att det inte gör sådär ont för alla utan det kunde bero på lite olika orsaker i mitt fall.

Hur som helst så såg allt bra ut och efteråt pratade jag lite med den sjätte läkaren på sex veckor som hade samma teorier om mina problem som föregående läkare. Han tror att mina tarmar inte arbetar som de ska (en form av IBS) samt att jag förmodligen utvecklat laktosintolerans som jag förövrigt misstänkt själv rätt länge. Jag har tagit blodprov för att kolla om laktosgrejen och nästa steg nu blir att vänta på en röntgen av tarmarna som görs på Gävle sjukhus och som inte alls ska vara en lika vidrig undersökning.

Nu är det bara att fortsätta äta medicinerna jag fått och försöka anpassa kosten en del efter mina problem och hoppas att jag snart slipper mina smärtor. Jag har egentligen aldrig upplevt att jag haft några problem med magen men hoppas ändå att det som läkarna säger då det ju finns värre sjukdomar att råka ut för som man inte vill ha. Jag är sjukskriven veckan ut och hoppas kunna återgå till jobbet på Måndag!

Kommentarer >>
Postat av: Linda

Men fy vad du ska få utstå mycket... två undersökningar jag fasar för har du gjort under bara en kort period. Hugaligen! Strongt iallafall! Hoppas du snart kan få börja jobba igen, att ni kan leva som normalt utan ont o andra krämpor.



KRAM!

2009-02-11 @ 20:10:30
Postat av: pangis

Om du misstänker laktosintolerans är det ju lätt avhjälpt med att bara avstå allt som innehåller mjölk.. då ser du ju snart om det hjälper. Prova avstå från mjölmat med.. Jag vet inte lätt men är tarmmarna irriterade vill dom varken ha mjölk eller gluten..



Måtte du bli bra snart...



Ang rektoskopi.. Tack gode gud att man åtminstone sluppit det!!! ;-)

2009-02-12 @ 10:49:24
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0