Mina tankar om OS-truppen

Då har Bengt-Åke Gustafsson tagit ut sin OS-trupp till den efterlängtade turneringen i Vancouver som inleds med match mot Tyskland Fredagen den 19 Februari kl 01:30!!! Eftersom Bengt-Åke tycker att han inte kan sitta uppe på nätterna och se NHL-hockey och inte heller är medveten om att man kan spela in från tv:n år 2009 så är det väl tur att assistenterna Mattias Norström och Tommy Albelin däremot kan förmodas ha bättre koll på NHL.

Målvaktssidan ser ut ungefär som förväntat och även om jag gärna hade sett att Jacob Markström fått varit med för att se och lära inför framtiden så kan jag acceptera valet av Stefan Liv. Henke Lundqvist blir förstås vår store nyckelspelare i Vancouver och man kan ju hoppas lite att N.Y Rangers låter honom vila någon match innan turneringen men tveksamt om de gör det.

På backsidan tycker jag det ser bra ut. Svårt att veta vem av Anton Strålman och Magnus Johansson som är bäst lämpad för att agera Powerplayback i denna turnering men jag tycker det var ett bra val även om jag inte direkt vill se Magnus Johansson få alltför mycket istid mot exempelvis Kanadas eller Ryssarnas tyngsta forwards. Roligt och självklart helt rätt att Murray kom med!!

Att duktige tvåvägsspelaren och målskytten Micke Samuelsson inte kom med är ju en jätteskräll och istället kom alltså Fredrik Modin med?? Jag kan gissa hur Bengt-Åke har resonerat men tycker ändå det är lite märkligt val då Fredrik Modin är på väg nedåt i karriären och har varit väldigt mycket skadad. Hade jag varit förbundskapten hade jag även tagit ut Johan Franzén då man ju tydligen får byta ut skadade spelare längre fram.

Jag skulle gärna matcha laget exakt som Aftonbladet gjort!

Henrik Lundqvist (Jonas Gustavsson)

N Lidström, N Kronwall
M Öhlund, J Oduya
T Enström, D Murray
(M Johansson, H Tallinder)






Jag tycker detta ser ut som ett starkt lag eller vad tycker ni andra?



Kommentarer >>
Postat av: Fredrik Persson

Ur Bjurmans blogg:

Nä, ni har fel när ni påstår att Bengt-Åke inte skulle ha koll på NHL.

Jag har suttit intill honom på pressläktare, exempelvis i Nashville förra året, och kan vidimera att han är en fullfjädrad nörd, med detaljkunskaper om allt och alla

2009-12-30 @ 13:19:24
Postat av: Pumba

Nåt jag kommer sakna i en ev. match mot Kanada är en riktig checking line. Påhlsson är ju grym på det men sen vet jag inte riktgigt vilka mer som ska göra jobbet? Holmström kan ju tackla o böka men har inte rikgtig den speeden jag ville haft o Modin tacklas ju knappt överhuvudtaget trots att han är stor som ett hus. (Har granskat han på nära håll då jag gjorde lumpen med han i 2 veckor innan han drog iväg på j-landslags uppdrag o aldrig kom tillbaka till vårt kompani) Där hade Samuelsson defenitivt varit ett bättre alternativ. Men jag hade med både Modin o Samuelsson + Franzen i mitt lag, men ingen Hörnqvist eller Weinhandl.

Backarna känns rätt bra med tanke på att vi har många som är van med mycket istid. Valde Strålman o Edler istf Johansson och Enström men tror(hoppas) inte nån av dem får alltför mycket istid förutom i PP då Johansson lär vara back i en formation... där Samuelsson likaväl hade kunnat spela....

Har Kanada presenterat sitt lag än?

2009-12-30 @ 17:16:05
Postat av: Mattias

Persson/

Ja jag läste också det där i Bjurmans blogg och det lät ju bra även om jag på nåt sätt har svårt att tro på det. FÅr inte den uppfattningen när man hör honom prata om NHL men men



Pumba/

Ja vi saknar ju den typen av forwards helt klart. Joel Lundqvist i storform hade ju kunnat vara en sån spelare. Håller med dig om det mesta andra men tror att Tobias Enström kan bli bra PP-back då jag nu har läst på flera ställen att han varit grymt bra i sitt klubblag denna säsong i PP.



Nä, Kanadas trupp är ej klar vad jag vet.

2009-12-30 @ 20:26:46
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Pumba

Nu är den klar såg jag http://www.ctvolympics.ca/hockey/news/newsid=24190.html?cid=rsstsn

Har tyvärr missat alldeles för mycket nhl i år då viasat har tagit över canal+ sändningar, men sett en del på NASN och då mest när Capitals spelat. Då är det ju bara att vara glad att de inte tog ut M. Green som back samt Phaneuf från Calgary som jag tycker är 2 grymt bra unga backar. Har dålig koll på Seabrook och Doughty men är väl säkert hur bra som helst... Dan Boyle är ju grym offensiv men inte alls särskilt bra def. Sen kan jag som vanligt erbjuda nästan vad som helst till den svensk som tacklar sönder Chris Pronger men det blir väl tyvärr det omvända och Pronger sätter in nån feg o ful propp på en svensk som är helt oförberedd och står med pannan mot sargkanten...

2009-12-30 @ 22:08:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0