Vad äter ni till frukost?

Vi ska försöka igen att för tusende gången försöka ändra våra kostvanor till det bättre. Förhoppningsvis kan vi minska på skräpmat, godis och även dra ned lite på kolhydraterna för att minska vårt enorma sockersug. Förutom att ha en stark vilja så är planering ett nyckelord om vi ska lyckas då vi alltför ofta hamnar i situationer där vi är jättehungriga och inte vet vad vi ska äta och vips så är har vi köpt en kebab eller åkt till McDonken.

Jag tänkte skriva lite om dagens olika måltider som frukost, mellanmål och lunch/middag här i bloggen och jag börjar med frukosten som ju sägs vara dagens viktigaste måltid. Jag är ju uppfödd på te och smörgås som jag även äter ofta numera, tyvärr. Nu framöver ska jag verkligen försöka att äta en annan typ av frukost som gröt eller frukttallrik exempelvis.

Imorse åt jag havregrynsgröt med havremjölk, äppelmos, linfrön, kanel, salt och två stora glas vatten samt lite omega 3 tillskott. Den frukosten brukar jag äta i någon dag men sen slutar det med att jag oftast återvänder till det godare alternativet te och smörgås igen även om jag tycker havregrynsgröt är helt ok.

Jag försöker ju undvika mjölkprodukter så därav mitt val med den rätt äcklige havremjölken och därför skippar jag även yogurt, filmjölk och smoothies. Jag ska exprimentera lite med gröten har jag tänkt och ersätta äppelmoset med bär eller banan exempelvis. Frukttallrik är väl något jag också kan tänka mig variera frukosten med och kanske även omelett om man ska vara lite GI-influerad. Nåt nyttigt fullkornsbröd vore också gott någon gång ibland men de riktigt nyttiga bröden som jag har provat är ju inte direkt jättegoda.

Vad äter ni till frukost?


Kommentarer >>
Postat av: Mia

Alltid.....

Två mackor en med ost en med skinka, oftast grovt bröd. TVÅ stora muggar kaffe!



Ha en bra vecka!

2009-04-21 @ 10:00:03
URL: http://livethosmig.blogg.se/
Postat av: wanke

Tjena olsson ..ja men det e ju bara bra att du inte äter typ bara gröt för det blir ju tjatigt...så variera som du gör nu..ät gröt med banan äppelmos eller sylt eller kanel å lite socker i största möjliga mån..så fort det blir tråkigt ..avbryt med 2 dagar med te å macka...Genom att jag känner dig rätt bra efter alla år så vet jag ju att ditt största problem e ju att du e HYFSAT kräsen i maten :) Den dagen du kommer kunna PINA i dig en varierad kost :D så kommer din magge å kropp må perfekt!! Kroppen mår bäst om den får lite av all kost..inga konstigheter som sagt! Genom att det e olika ämnen i allt man stoppar i sig som kroppen behöver!

Å till mellanmål så e ju frukter perfekt!!

Sen att du känner att du e känslig mot mjölkprodukter...det krånglar ju till en hel del ..så det förstår jag att det e inte kuul!

Du ser ju på en annan oxå..man vet precis vad å hur man ska äta för å hålla kropppen i trim :) men gör man det ??..Näää...:D Största problemet för en anna e väl att man inte äter med jämna mellanrum..ja va tredje timme ..utan frukost kl 8...sen lunch runt 14 ..så kroppen hinner ju ställa in sig på svält å sen e det kört:)

Å msen av nån jävla anledning då det är lunch ..så ska man ALLTID äta tills man e mätt !!! Oxå helfel ju :)

Men som sagt det e svårt å lära oss gamla hundar å sitta :D

2009-04-21 @ 10:53:47
Postat av: DD

kaffe och macka! (onyttigt till max)



Men en riktigt bra frukost som är GI och som man står sig på LÄÄÄÄNGE är stekt ägg och bacon och en tomat och en liten bit dansk rågbröd (svarta kletiga sorten). Det är gott.



Sockersuget blir man lättast av med genom att låta bli det helt och så försvinner det av sig självt på två veckor. KÖP INGET GODIS!!!



Hett tips på gröt tillbehör - frysta hallon. Dom tinar när du rör ner dom i den heta gröten. Supergott!

2009-04-21 @ 12:10:15
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: FredrikB

Vardagsfrukost: en tallrik fil med flingor och lingonsylt (svärmors hemlagade), två mackor på mörkt/grovt bröd med ost, skinka och/eller kaviar. En kopp kaffe (svart).



Helgfrukost: som ovan, men med juice och två löskokta ägg. Kanske en extra macka och en påtår på kaffet också... :)

2009-04-21 @ 12:22:20
URL: http://fredrikfoto.blogspot.com/
Postat av: Mattias

Mia/

Enkelt och bra alltså :)



Wanke/

Jadu, Doktor House! ;) Du har förstås rätt i mycket som du skriver och det där med att man inte äter var tredje timme utan väntar tills man är vrålhungrig känner jag igen mig i kan jag lova. Sen håller jag också med om att man skulle kunna äta mindre portioner och det där är nåt vår föräldrars generation inte förstod som alltid tjatar om att man ska ta lite mer eller äta lite till. För övrigt finns det ingen gammal hund i världen som kan vara svårare att få att sitta än dig ;)



DD/

Ja alla fall stekt ägg på macka ska jag köra någon gång har jag tänkt. Hmm ja jag har aldrig klarat två veckor utan godis så ska försöka men tror jag behöver längre avvänjningstid än så tyvärr även om jag hört att de flesta får bort suget bra på två veckor. Frysta Hallon har vi köpt nu på slutet och det är ett bra tips!



Fredrik B/

Skulle gärna äta fil och flingor jag också men får avstå det. Juice är också gott men sååå mycket socker :( Ikväll smäller det igen på Canal + ;)

2009-04-21 @ 13:10:39
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: pangis

Tja jag var ju rätt person att fråga som inte ätit frukost sen jag var 16 år.. MEN klockan 09.00 på jobbet är jag hungrig och då äter jag kokt ägg:-)

2009-04-21 @ 14:33:50
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Lina

Omelett om jag har tid, annars GI-ruta (det är faktiskt gott för att vara nyttigt bröd) och ett ägg.

2009-04-21 @ 23:58:45
URL: http://www.nattstad.se/lina*n
Postat av: Maria

Rostade mackor med marmelad och Oboy :P

Jävla bra start på dagen.

Eller inte.

Yoghurt med banan och grovt bröd med ost på.

Mjölk till det eller Oboy.



Det beror på humöret.

2009-04-22 @ 16:06:37
URL: http://mariaofsweden.blogspot.com/
Postat av: Mattias

Pangis/

Oj, jag som kan vara hungrig kl 6 på morgonen



Lina/

Omelett är bra och om jag nu inte har den där tarmsjukdomen som de trodde så ska jag minsann lära mig göra god omelett har jag tänkt. GI-ruta har vi nog provat och det var ju gott så det kan vi köpa, tack för tipset!



Maria/

Mmm rostade mackor med marmelad och oboy är ju även min absoluta favoritfrukost som jag nästan aldrig äter numera pga att nån där uppe bestämt att allt gott är onyttigt :(



Snart sitter du och matar lillkillen med banangröt!

2009-04-22 @ 21:35:39
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0