Denna djävla sömn

Då är man på jobbet kl 05:30 några timmar före de andra som vanligt och denna vecka är jag även den som går sist hem då jag har makalöst mycket jobb som måste hinnas med innan jag går på semester/pappaledighet på Fredag. Känner mig väldigt trött då jag suttit och knappat in utbetalningar via datorn ca 10-11 timmar i sträck både Mån-Tis på jobbet. Dessutom har ju inte sömnen varit de bästa de senaste dagarna pga vår son som är rejält jobbig just nu *suck*

Igår skulle Tina prova en speciell metod som många använt på sina sömnstruliga bebisar med gott resultat. Tyvärr verkade det inte ha varit den optimala kvällen/natten att prova på för inatt har det varit skrik/gråt snudd på hela natten!!!  Det finns nog ingen som provat den där metoden med större tålamod än vad Tina gjorde inatt men absolut inget hjälpte. Efter att Max hade vaknat flera gånger mellan kl 23-03 så vägrade han sen att somna om o det blev förstås mycket gråt. Eftersom Tina ändå tog allt med Max inatt då hon provade den där metoden så borde jag med facit i hand sovit på soffan nere istället för att ligga och sympati-titta på deras kamp. Efter att ha varit vaken från kl 03-05 så gav jag upp och åkte till jobbet. När jag åkte fick Max lite tutte och verkade alla fall lugn när jag cyklade iväg. Jag håller tummarna för att både Max och Tina fick lite välbehövlig sömn på morgonen!

Tycker inte om att gnälla när jag vet att det finns många med större problem än oss MEN just nu känns kvällarna/nätterna djävligt dryga måste jag säga! Det har ju sällan fungerat klockrent på kvällar och nätter men just nu är det värre än tidigare och kanske beror det på att Max håller på att få någon tand eller nåt?

Det är många som är avis på min 4 månaders pappaledighet men jag skulle gärna vara utan de 12 timmarna mellan kl 19 till 07 om det fortsätter så här! Oddsen för att jag ska vilja skaffa ett litet syskon till Max i framtiden är just nu inte så stora men jag vet mycket väl att sånt kan ändras. Jag hoppas det känns annorlunda lite längre fram eftersom både Max och Tina säkerligen vill ha en till bråkstake i familjen så småningom. Fast det beslutet tar vi om något år och först ska vi få det här med sömnen att fungera lite bättre annars blir det en dryg sommar!


Kommentarer >>
Postat av: pangis

Alltså det här med sömn bruakr vara ett problem, dock inget jag haft så jag känner mig rådvill. Han är ju inte så gammal.. runt 7 mån minns jag dom pratade om s.k nattskräck barnen "vågade inte sova" en utvecklingsfas eller nåt.. Ta kontakt med BVC. Men det har ni väl redan gjort.. Suck vad jobbigt både för Max och er!

2008-06-25 @ 08:46:30
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Ja vi ska ju träffa vår barnmorska imorgon för vägning av Max mm. men tror inte hon kan komma med några teorier som löser problemet direkt. Det är ju så mycket som kan spela in och en del har tur o får barn som sover medan vissa inte har den turen. Självklart vi då suck



Fast tydligen finns det ju en hel del som har det ännu värre än oss, stackars satar!

2008-06-25 @ 09:06:41
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: pangis

Oftast är det ju lite enklare att hantera problemet om man vet vad det beror på. typ jo han får tänder.. elelr det är nattskräck.. Man kan tackal det hela på ett annat sätt. Lycka till

2008-06-25 @ 10:15:59
Postat av: Johan

Jobbigt för er! Men hur mycket sover han på dagarna då? Kan ni korta ned dom stunderna? Funkar det inte får ni väl acceptera att sova i olika sovrum ett tag framöver så att man turas om att ha Max och den andra får sova o vila ut. Så gör vi då Kajsa är sjuk eller så.

2008-06-25 @ 12:03:00
Postat av: Mattias

Pangis/

Jo det har du helt rätt i men oftast säger de ju saker som att det kan vara tänder, det kan vara magknip mm. men jag hoppas vi får något bra råd vad det kan bero på att han är så sugen att vara vaken.



Johan/

Ja vi provar med lite olika sätt att hålla honom vaken längre mm. fast hitills är vi inte så lyckosamma hur vi än gör.



Ja vi pratade precis om det så inatt sover jag på soffan nere och så får Tina ropa om hon behöver hjälp/avlastning.



Känner samma trötthet idag som jag gjorde efter en CB-fest på Lillsved till kl 7 på morgonen när lektionerna började 8

2008-06-25 @ 13:48:03
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Hella

Ha på lite flytande alvedon på ditt finger och gnussa runt på tandköttet på Max, om det kan vara tänder som är på väg :)



2008-06-25 @ 13:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0