Midsommarhelgen

Midsommarafton
Vi åkte ut till hembygdsgården i Årsunda på eftermiddagen där det samlats enormt mycket folk för att dansa runt midsommarstången eller vad man nu gör. Min mor och brorsan med familj var också där liksom en hel del andra bekanta. Tyvärr hann vi bara vara där i ca 15 minuter då vi fick gå till bilen eftersom firandet avbröts pga regn. Max hann alla fall få dansa lite runt stången med farmor och kusin Olivia vilket förstås slutade i en gråtattack då det nog var lite väl mycket folk och intryck för honom. Efter detta åkte vi hem till broder i några timmar där han och jag firade vårt pappaskap med en snaps o en drink.

Vid 17-tiden for vi hem till Nisse och Susanne då. Det rasade in folk och vi var nog ca 25 vuxna och 15 barn gissar jag. Efter lite mingel och mat i partytältet tog jag och Tina en promenad ner till Strandbadens After Beach. Tanken var att få Max att somna i vagnen och sen ville vi förstås även kika på lite folk. Oj vad många minnen man har från Strandbaden på midsomrarna dit man varit så många år i rad. Synd att det ALDRIG varit bra väder någon av de gånger vi haft tillgång till båt bara men så kan det vara. Naturligtvis somnade inte Max och det var rätt mycket fylla där så vi vände tillbaka till festen där det nu var lekar på gång.

Jag ställde upp på lekarna medan Tina tog hand om Max. Som vanligt känner man ingen större glädje över att det är lekar men sen när man väl är igång är det ju oftast roligt. Jag och Frölla deltog i en musiktävling som var inspererad av musikprogrammet Dobeedoo. Leken gick ut på att Susanne höll upp en skylt enbart för mig och Frölla med en artist/grupp och vi skulle då sjunga någon låt de har gjort så att tjejerna i vårt lag skulle gissa. Jag brukar faktiskt vara rätt säker på liknande tävlingar men denna gång var det tilt i hjärnan och vi kom knappt på en låt med Abba.

Vid 23-tiden kände både Tina och jag att det fick vara nog. Det är ju inte helt lätt att släppa loss och ha roligt med en 6-månaders bebis med på festen som dessutom tycker sömn är det värsta han vet på kvällstid. Dessutom var vi båda jättetrötta och när Tina föreslog att jag ju kunde stanna så var det inget lockande alternativ då jag också vet att man är chanslös på att få tag i taxi hem just den här natten vilket jag fått erfara förr. Stort tack till Nisse och Susanne för en väldigt trevlig kväll där ute i idyllen i Årsunda! Trots allt också väldigt skönt att komma hem i skaplig tid och kunna lägga sig i soffan och se på lite fotboll!



Midsommardagen
När Max vaknade vid 7-tiden och ville upp kände man en stor lycka över att man tog det rätt lugnt med alkoholen dagen innan. Jag och min son tassade upp och lät mamma Tina få sova några välförtjänta extratimmar den här morgonen. På eftermiddagen åkte T & M hem till syster Linda för att besöka nya hundvalpen Ozzy och en väninna till Linda som var där med sin nyfödda bebis. Jag kände inte alls för att åka någonstans så jag var hemma och njöt av lugnet o att bara ligga och slöa framför tv:n med handen i godisskålen. På kvällen beställde vi Pizza och kikade på lite tv. När Tina väl fick vårt lilla kvällsmonster att somna ordentligt vid 22-tiden kikade jag på Ryssland-Holland som jag ju skrivit om tidigare.

De senaste 22 åren har jag just denna midsommardagskväll alltid varit i Gästrike Hammarby med mina kompisar där det är dans, öltält med mera ute vid en vacker dansplats vid en sjö. Detta brukar ofta vara den roligaste kvällen på året då man alltid träffar massor av gamla kompisar från Storvik där. Fast nu är det nya tider och flera ur gänget skulle inte dit denna kväll liksom jag o det kändes bara skönt att vara hemma faktiskt. Dessutom hade jag aldrig velat missa Ryssland-Holland heller för övrigt.


Partaj i G-Hammarby för något år sedan!

Söndagen
En skön fixardag då vi tvättade och städade bilen, klippte gräs mm. På eftermiddagen tog vi en tur till Trebo och medan Max sov så slog Tina o jag en varsin hink bollar på Golfranchen!!! Efter att bara ha spelat en enda runda golf ifjol så var man väl lite ringrostig men det gick ok. För Tina var det golfdebut och jag tycker hon slog bra för att vara första gången helt klart!

Resten av dagen hände väl inget speciellt förutom massa bus med Max och kvällen avslutades för mig som vanligt med fotboll! Matchen Spanien-Italien blev ju förstås en besvikelse och det är ju så otroligt viktigt i en sån match att det blir ett mål tidigt men så blev inte fallet. Jag tycker det var skönt att Spanien gick vidare och matchen på Torsdag mot Ryssland blir ju nåt extra förstås!


Kommentarer >>
Postat av: Frippo

Låter som en skön midsommar!

2008-06-24 @ 00:05:40
URL: http://frippo75.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0