Pappalivet

Nu har jag varit hemma i en vecka från jobbet och självklart känns det otroligt skönt att kunna vara hemma på heltid med Max. Speciellt nu när vi har det så lyxigt att vi är hemma båda två hela Juli och Augusti. Dagarna med Max är mest roliga då han oftast är på ett väldigt bra humör och det är inga problem att åka iväg på shoppingturer o så då han är väldigt nöjd med att åka bil eller sitta i vagnen. Djäklar vad Max är nyfiken och ska utforska allt numera. Han är ju väldigt lätt att roa och man tröttnar aldrig på hans underbara skratt! Ibland kan man känna lite frustration över att man känner sig så låst när man är hemma med Max. Han sover ju inte längre lika mycket på dagarna och när man är trött som vi alltid är numera kan det ju förstås ibland kännas mindre inspererande att bubba runt honom och försöka underhålla honom fram till nästa mat eller sovstund när vi bara är hemma.

Apropå sömnen så vet jag inte om man ska säga att det går bra eller dåligt med våra metoder. Positivt är ju att han sover i sin egen säng i sitt eget rum och att han kan somna själv utan att vi måste buffa eller bära honom. Dessutom behöver man oftast inte göra mer än att stoppa i nappen och vända honom på sida när han vaknar på natten. Vi märker också att Max blivit än mer van med att ha pappa hemma så att det inte bara är mamma som duger när han ska nattas och får sina gråtattacker. Negativt är ju att Max oftast vaknar mellan 5 till 12 ggr per natt och att jag ibland som alltid har svårt att sova har så svårt att somna om vilket innebär väldigt lite sömn stundtals. Tina och jag turas ju förstås om och än så länge är det inga problem om att den ena tycker den andre borde ta omsömningarna oftare eller nåt. Vi hoppas ju förstås att han snart börjar sova lite längre stunder på nätterna eftersom det känns jobbigt att gå omkring och vara ständigt trött här hemma.

Vi har pratat lite om det här med barnvakt till Max också. På Lördag ska vi ju till Perra och Karin på sommarfest och förhoppningsvis kan Tinas mamma vara här med Max då och skulle det inte fungera bra med hans sömn finns vi ju på cykelavstånd. Skulle hon inte kunna så blir det värre och nu ska vi ta tag i det här med barnvakt för har man inte så bra möjligheter i släkten av olika skäl så får man försöka hitta andra lösningar!  Även om vi "bara" har ett barn så tror jag det är viktigt att vi ibland får hämta energi och vara helt barnlös båda två tillsammans. Lite vuxentid som det kallas behöver alla oavsett om vi går på bio, restaurang eller bara åker och storhandlar!Kommentarer >>
Postat av: Frippo

Det där med sömnen verkar vara en segdragen historia. Vips lär det ge sig hoppas jag för er skull. Det suger att vara konstant trött.Vad gäller vuxentiden så absolut. Oavsett om man har ett, tre eller nio barn så måste man få tid för varandra. Finns folk som tycker man är dum i huvudet när man lämnar bort dom när dom är små men det är bara att skita i dom. Bara för Max kommit betyder det inte att du och Tina ska sluta leva. Ni älskar ju inte honom mindre för det. Tvärtom. Det är bra för honom att vara med någon annan ibland och förhoppningsvis tycker mormor det är kul att få ta hand om honom själv.Däremot ska ni passa på att njuta av att vara hemma tillsammans. Dom tillfällena kommer mer sällan ju större och fler ni får har jag märkt. Och ibland kan det bli ett rätt katastrofalt utfall....

2008-07-08 @ 09:49:21
URL: http://frippo75.blogg.se/
Postat av: Mattias

Ja jag håller med dig i allt du skriver också!O visst är det så att vi har lyxiga två månader nu då båda är hemma o kan njuta av vår Max!

2008-07-08 @ 19:37:48
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0