Lättnadens suck

Efter jobbet igår var det innebandy och vad skönt att få springa ur sig rejält igen efter tre dagars icke-tränande!!! Roligt som fan igår och vi fick ju igång väldigt bra lir jag, Wanke, Neno och Berg måste jag säga. Skyndade mig hem efteråt och av nån anledning hade min sportradioinställning fuckat till sig så jag jag höll på att köra av vägen när jag skulle skynda mig ställa in P4 för att höra hur mycket Brynäs ledde med mot Västerås!!! Till slut fick jag fram Mats Strandberg på radiosporten som förtäljde att Brynäs ledde med 3-0!!! UNDERBART och en stor lättnad för då fanns det inte på kartan att ett lag som Västerås skulle vända matchen!

Lyssnade vidare hemma och fastnade i den oerhörda dramatiken kring den andra elitserieplatsen. Helt sjukt vilken dramatik alltså och ett tag när det stod 1-1 i Rögle funderade reportern om båda lagen skulle ta ut målvakten eftersom det ju behövdes ett mål för båda lagen för att gå upp i Elitserien. Nu avgjorde ju Rögle i slutminuten i en kokande arena och gick upp till Elitserien. Stackars stackars Malmö måste jag ändå säga som ifjol klantade bort det också mot Leksand och i år var det än värre. Man förlorade hemma mot jumbon Västerås och igår ledde man med 3-0 men tappade!!! Stackars Percy också som nu står där med Nordens häftigaste Arena och så får man spela ännu ett år i Allsvenskan. Utöka ligan NU säger jag och det känns bättre att kräva detta nu när Brynäs tagit sig upp på sportsliga grunder.

Kenny Jönsson vilken otrolig spelare och dessutom unik som fortfarande kan stava till ordet klubbkänsla!! Typiskt för honom att Rögle gick upp nu när han förmodligen hade siktet inställt på att spela i Färjestad till nästa säsong eftersom han redan givit Rögle mer än vad någon kan begära. Nu får han väl svårt att lämna och istället för att spela med brorsan Jörgen i ett topplag får han harva i botten med Rögle men med det hjärta Rögle visat vet man ju aldrig med det laget.

Brynäs är alltså klar för Elitserien och nu finns det otroligt mycket jobb att göra. För det första måste det bli nån djävla ordning i styrelsen nån gång! För det andra måste det tillsättas en sportchef som klarar jobbet och vill arbeta med detta långsiktigt. För det tredje måste man nu inse att det inte håller att år efter år hamna i denna situation! När alla andra lag värvar toppfinnar som Timrå så verkar Brynäs däremot scouta finska ligan djävligt dåligt eller så har man bara råd med andrahandssorteringen. För självklart handlar mycket om pengar och Brynäs har som vanligt väldigt dåligt ställt med den biten.

Det som känns skönt är ju att man har Markström som målvakt att bygga kring de närmaste 2-3 åren innan han säkert försvinner till NHL. Sen har man även flera andra juniorer som jag hoppas får chansen. Fast med tanke på hur bra ekonomi klubbarna i toppen har jämfört med Brynäs så får man väl vara glad om laget kan undvika kvalserien nästa år. Mer än så vågar jag inte hoppas på i nuläget när man läser om den dåliga ekonomin i klubben och när styrelsen som vanligt aldrig fungerar! Hur som helst så är det ändå härligt att laget finns kvar i Elitserien!!!

Kommentarer >>
Postat av: Frippo

Jag tycker kanske man kan uttöka ligan också men för att få lite mer nerv i Elitserielunken tycker jag istället att dom som kommer sist eller dom två sista ÅKA ur. Inte ha chans att klara sig kvar. Dom som kommer näst sist, alt trea från slutet får kvala.

Ungefär som Allsvenskan i fotboll.

2008-04-11 @ 08:10:18
URL: http://frippo75.blogg.se
Postat av: Mattias

Ja så kan det gärna få bli eller som Jonas Karlsson föreslog i sporten igår att det blir 16 lag med två divisioner mm. Hoppas det utökas någorlunda fort hur som helst...

Inatt blir det Nhl-hockey och Bäckström på Canal +!!

2008-04-11 @ 20:19:41
URL: http://jack71.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0