Kampen mot sötsuget

Idag är det två veckor sedan jag och Tina IGEN försökte börja ett nytt sundare liv med mindre skräpmat, mindre godis och mer grönsaker, frukt mm. 14 dagar är ju ingenting men ändå har man smärre kriser som i Söndags när jag och Tina stod i affären och frustade bland godishyllorna som två utsvultna hyenor eller nåt. Vi köpte lite nötter och skyndade oss därifrån. Samma sak när man är borta hos folk eller på jobbet då alla fikar och man själv sitter där med ett glas vatten men det är bara att kämpa på!!! Lite mörk choklad, popcorn och nötter har vi ju ätit och även delat en kebabrulle men förutom det har vi varit duktiga måste jag säga. Nu när vi lever ett nyttigare liv tänker jag ibland - Varför njöt man inte MER alla de här gångerna nyligen när man låg och läste Sportbladet med handen i en skål med ostkrokar blandat med mjölkchoklad och sköljde ner med Trocca mmmmmmmmmmmmmm.

Eftersom jag förutom att få bort mitt sockerbegär även som bonus även vill få bort något kilo på magen så försöker jag äta lite mindre portioner och motionera minst 5 dagar i veckan om det så bara är en promenad. Lusten till motion har aldrig varit något stort problem i mitt liv så numera handlar det mer om att få tid till det och att inte som just nu störas av skavsår på båda hälarna och ett pissigt ihållande regn! Angående vikten så borde jag redan efter två veckor ha gått ner lite tycker jag men eftersom vi har en schizofren våg hemma så vet jag aldrig vad man ska tro!

Nu ska vi börja jobba här och ha ett litet möte. Jag ser att en kollega har med sig tårta hmmm, en annan kollega dukar upp bullar till frukost medan någon annan har köpt nygjorda bagetter här inne på ICA. Själv tar jag med min vattenflaska till mötet och funderar lite på sportkvällen hos Roffe ikväll då Brynäs och Liverpools båda spelar säsongens viktigaste matcher!!! Hur ska jag njuta av denna kväll? Kanske knapra morötter, äta groddar eller ta med mig lite havregrynsgröt med linfrön??? Nä jag tror jag antingen försöker hålla mig helt utan eller så får det bli en lill-syndning med nötter/popcorn.


Kommentarer >>
Postat av: belladonna

hej din stackare, jag har gjort precis samma sak som du, jag klarade 2 år:P
hoppas det går bra och lycka till.
förressten, vet du någon som gör bloggdesign gratis?

2008-04-08 @ 08:38:35
URL: http://dancinginstars.blog.se
Postat av: Natalie B

Hej!

Om du inte redan deltar, är du välkommen att tävla om ett hemligt paket till ett värde av 1000 kronor!!
http://natalieb.blogg.se/tvling.html

Ha en bra dag!

2008-04-08 @ 08:38:40
URL: http://natalieb.blogg.se
Postat av: Linda

Tycker ni är jätteduktiga! Hade inte en tanke på att ni lät bli sötsaker i Lördags, förlåt! Hade ju kunnat köpt något som ni kunde tuggat på ju. Kämpa på!!

2008-04-08 @ 14:05:30
Postat av: Frippo

Sportkväll som denna skall jag unna mig chips och öl fastän det är tisdag och jag bara äter gott fredag och lördag. Grejen är ju att det är svårt att dra gräns när man inte får och när man får... Men men, jag skiter i den idag...gör det du med... =)

2008-04-08 @ 14:49:11
URL: http://frippo75.blogg.se
Postat av: Mattias

Belladonna//
Tack tack, tyvärr känner jag inte till någon som gör bloggdesign åt andra.

Linda//
Jag blev räddad av min kompis Nisse som ringde så jag kunde prata med honom medan ni åt alla goda kakor ;) O inte ska du behöva tänka på sånt!

Frippo//
Ja ikväll kommer jag och några grabbar se på Liverpoolmatchen och jag lovar att de inte kommer sitta och äta morötter så svårt som fan blir det :) Vi får se hur det går!!!

2008-04-08 @ 15:59:04
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: Johan

"Lite mörk choklad, popcorn och nötter har vi ju ätit och även delat en kebabrulle men förutom det har vi varit duktiga måste jag säga."

Hahaha, låter som när alkisen säger att han bara ska smutta lite på vinaren. Det gör väl inget....

2008-04-08 @ 16:49:32
Postat av: Mattias

japp sockeralkis kallas det :)

2008-04-09 @ 07:42:18
URL: http://jack71.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0