Dagen D

Jag har lusläst Liverpoolsajterna miljoner gånger denna helg dygnet runt i jakten på besked om vad som händer med Torres framtid i Liverpool! Idag är den sista dagen på transferfönstret och man kan utan att överdriva säga att det är en av de viktigaste dagarna för Liverpool FC någonsin då det som sker idag kommer påverka klubbens framtid enormt. Vad som än sker idag så går det nog att vända det positivt för Liverpool hoppas jag.

Det finns många tänkbara scenarion i denna såpa efter att Fernando Torres alltså med 2 dagar kvar av transferfönstret EFTER att Suarez blivit klar lämnade in sin transferansökan som innebär att han vill bort från sitt Liverpool som han så många gånger hävdat är laget i hans hjärta förutom hemmaklubben. Det är ju det som känns märkligast i denna såpa, hade han velat till Real Madrid eller Barca så hade jag förstått det mer.

Min gissning är ju att Torres helt enkelt har tröttnat på att klubben inte satsat hårdare med nyförvärv och att han nu snart fyllda 27 år känner en viss panik över att han vill vinna titlar på klubbnivå vilket han tvivlar på att få göra med Liverpool FC. Frågan är ju varför han just gjorde på det här sättet men svaren kommer väl förmodligen inom ett dygn så vi får se. Även om Gerrard blev förlåten så tror jag det blir svårt för Torres att stanna i Liverpool.

Några tänkbara scenarion idag:
- Torres går till Chelsea för ca 500 miljoner eller med spelare i bytesaffär+pengar
- Ryss-Roman inser att 500 miljoner är mycket pengar för en skadebenägen Torres
- Torres ångrar sitt utspel och bedyrar sin kärlek till Liverpool och stannar
- Torres stannar till sommaren då han sedan lämnar för en fastställd summa

Efter att den första chocken har lagt sig så hoppas jag nu att Chelsea verkligen köper Torres för 500 miljoner. Kan Liverpool bara lyckas hitta en bra forwardsersättare trots tidbristen ihop med att de lyckas värva t ex Ashley Young från Aston Villa samt C Adam från Blackpool så känns truppen klart starkare. Dessutom är det ingen ultimat situation att fortsätta ha en omotiverad tjurig skadebenägen Torres kvar i laget!

Trotsiga Max

Den senaste veckan har Max haft många många raseriutbrott som nog är de värsta han har haft i sitt liv hittills. Vissa dagar uppstår bara trotsen t ex när det ska borstas tänder innan läggning men vissa dagar blir han rasande för vad som helst. En kväll när Tina skulle lägga honom så var han helt omöjlig och mitt i all bråk och skrik så sa Max att "mormor är ju inte här". Sorg kan tydligen göra att trotsen blir värre har vi läst/hört så visst kan det påverka stackars Max nu att hans älskade mormor är borta.

Det svåra tycker jag är ju det här när man ska välja sina fighter eller inte? Man måste ju visa att det inte är acceptabelt när han börjar slåss mm. men ändå berätta för honom att man får vara arg då man ju ser på honom hur jobbigt det är när trotsmonstret intar hans kropp. På nåt sätt blir det ändå omöjligt att inte hamna i det här hoten om att ta bort roliga saker när han trotsar som värst och man måste ju verkligen göra det man "hotar" med även om det innebär ännu värre bråk.

I helgen har Max tack och lov varit mer den vanliga superglada killen men vid läggningen igår så blev det förstås en timmes trotsbråk som slutade med att han fick somna utan att jag läste någon bok för honom. När man är mitt uppe i skiten så vill man bara spy på det här småbarnslivet och sedan när han väl äntligen somnade så vill man nästan väcka honom efter en kvart för att kramas. Så är det att ha barn som man älskar över allt annat i livet! Imorse var Max världens gladaste snällaste kille och dagislämningen gick galant, en bra start på veckan!


Kluvna Liverpoolkänslor

Suarez klar för Liverpool!
Igår kväll vid kl 19-tiden blev det då äntligen klart att Liverpool signar Ajax forward L Suarez! Som jag har maratonföljt denna såpa via nätet de senaste dygnen i hopp om att få läsa något positivt. Det känns underbart att han är klar och nu återstår ju att se hur han kan motsvara den höga transfersumman i sin nya klubb.

Torres lämnar?
Mitt i all glädje över detta så dyker det upp rykten om att Torres vill lämna Liverpool efter att klubben nu har mottagit två bud från Chelsea! Imorse fick jag även läsa att Liverpool själva bekräftat att Torres har lämnat in en sk "Transferrequest" som klubben i nuläget har avslagit. Vilket knytnävesslag i magen att få läsa detta!

Torres kroppsspråk har ju under hösten varit bedrövligt många gånger och han har sett allt annat än lycklig ut i den röda Liverpooltröjan. Ändå kändes det som en nystart med Kenny vid rodret och Torres uttalade sig ju positivt bara för någon vecka sedan om Liverpools framtid med de nya ägarna och Kenny Dalglish tillbaka i klubben.

Att han vill vinna titlar och spela i Champions League kan man ju köpa men att Torres med sitt stora Liverpoolhjärta som han påstått att han har haft väntar tills det är tre dagar kvar av transferfönstret med detta besked känns bedrövligt! Vill han absolut lämna så Sälj honom men låt Chelsea förbruka många av Ryssens miljoner i så fall!

Dagens låt >>



Max motionerar


Max bagaren


- mamma jag har inte slickat nå smet juu

Ricky Gervais

Jag hade spelat in Golden Globe-galan på Kanal 9 men upptäckte att de klippt bort rätt mycket av det som blev uppmärksammat efteråt. Nämligen hur galans värd Ricky Gervais skämtade friskt om allt och alla på ett sätt som gör att han knappast kommer att få leda den här typen av galor nästa år.

Han är ju verkligen ingen rädd komiker och många skämt var väldigt brutala men en del också väldigt roliga. Undrar hur stämningen var på efterfesten där han under galan hann med att såga en hel del av världens berömda skådisar på ett ganska elakt sätt.

Har förresten aldrig sett hyllade The Office med Ricky G, har jag missat nåt?


Liverpoolfrustration

Först ska jag bara lite kort nämna att det var en skön viktig seger mot Fulham hemma då Liverpool vann med 1-0. Kenny Dalglish startelva inledde matchen första 12 minuterna helt lysande och gjorde även ett mål som Torres fick bortdömt för offside kanske lite tveksamt. Sedan resten av matchen så var det inte lika lysande och man får som Liverpoolsupporter ta med sig de tre poängen och insatserna från Glen J, Reina och Meireles. Den bespottade Poulsen gjorde för andra matchen i rad en helt ok insats men är precis som Maxi enligt mig ingen jag vill se i en startelva frekvent efter transferfönstret har stängt!

Holländaren Dirk Kuyt brukar aldrig bli utbytt och anses ju av många experter som en spelare som platsar i alla världens lag och påstås ju aldrig göra en dålig match. Detta stämmer inte och även om jag inser Kuyts fantastiska slit och nytta för Liverpool så har han varit bedrövlig i en hel del matcher denna säsong och nu blev han helt riktigt utbytt ganska tidigt. Kuyt har aldrig varit någon tekniker men hans bollmotagningar denna säsong får det att se ut som han spelar med en studsboll. Stackars Joe Cole som inte får en minuts speltid nu heller trots fortsatt bleka insatser på våra kanter. (Har vi hört den förut?)

Vad gäller transferfönstret så är det enormt frustrerande att dagarna i ända så fort jag får en möjlighet scanna av liverpoolforumet i hopp om att få läsa några "Breaking News" om t ex Suarez! Det är otäckt tyst just nu från klubbens håll och just nu känns det som om det kommer att skita sig med både Suarez och Adam från Blackpool trist nog. En del rykten säger att vi ska hålla ögonen öppna efter kl 23 ikväll men det är så mycket såna bullshitrykten som bara gör mig besviken så har inga förhoppningar på nåt där.

Suarez känner sig lurad >>

Max första biofilm

Egentligen så har Max varit på bio en gång förut men det var när Tina och Maria gick på barnvagnsbio när grabbarna var små bebisar. Så man kan säga att Max gick på sin första biofilm förra helgen när Tina tog med honom på filmen "Var inte rädd långa farbrorn".

Vi var ju lite undrande om Max skulle kunna sitta still en hel film men det gick bra. Dessutom fick han ju dela en liten popcornhink med sin mamma under filmen. Jag har inte lyckats få ur Max betyget på filmen men det låter som om den får en stark trea av Max.


Om helgen

Förutom att Max har haft några rejäla raseriutbrott och att mitt sug efter godis/smörgåsar mm. var vidrigt stundtals så var det en bra helg på flera sätt. På Fredagskvällen blev det bara en lugn tv-kväll med bland annat På Spåret. Adam Alsing/Ebba Blitz klev ju in i tävlingen och var som väntat väldigt duktiga. På Spåret brukar vara ganska svårt tycker jag men denna gång hade jag fått en hel del poäng som tävlande. Bland annat hade jag tidigt rätt på resan till Lysekil och att musikgruppen hette TPao och lite fler saker men bättre än Adam var jag absolut inte. Det känns nästan givet att Adam/Ebba kommer vinna i år men vi får se.

På Lördagen så var vi bara hemma och fixade lite på förmiddagen och Herr Max var på ett sånt ojämnt humör så man bara önskade att dagen skulle vara över stundtals. Vad är väl en Lördag framför tv:n med vinterstudion/viasat fotboll jämfört när man kan ha enorma trotsduster då ens älskade son förvandlats till ett monster! Ibland håller man sig bara hellugn och ibland känner man att man måste visa att det inte är ok att t ex slå eller sparka på pappa, viktigast av allt är att försöka bryta mönstret när han trotsar o hitta på nåt helt annat att göra så han glömmer sin ilska.

På em så fick Max alla fall göra något roligt då han åkte till Farmor där även kusin Milton var på besök. Vi lämnade honom där några timmar och medan Tina var på stan så njöt jag av lugnet hemma då det var Liverpools match på tv:n. Hämtade hem Maxen mot kvällningen då han fick lördagsmysa med lite popcorn som några timmar senare retroaktivt fick mig att inte kunna hålla syndbegäret borta. Vi kikade på film och delade en micropopcorn och en mörk chokladkaka trots att jag lovat mig själv att helgen skulle vara godisfri. Fast o andra sidan har vi ju skött oss bra ändå med våra mått mätt så bara att kämpa vidare.

Vi började kika på filmen "My Name Is Khan" men min flickvän somnade ju ganska snart så vi får fortsätta någon annan kväll men jag tyckte den verkade väldigt bra hur som helst. På Söndagen åkte vi bob med Max på förmiddagen och det var härligt vinterväder med enbart någon minusgrad. På eftermiddagen så stod nog Tina vid spisen ca 3-4 timmar kändes det som och gjorde en massa matlådor då planering verkligen är A och O om vi ska lyckas hålla LCHF-kosten ännu en vecka. Själv städade jag en del och underhåll Max, samt kikade lite på all möjlig sport typ skidskytte, skidor, fotboll som jag spelar in och sedan spolar igenom.

Min ljumskskada känns mycket bättre nu än för några dagar sedan så i Söndags provade jag vårt nya löpband lite grann. Att gå i rask takt gjorde för ont men att jogga på ett speciellt sätt gick hyfsat men eftersom det fortfarande gjorde ont och förmodligen var väldigt dumt för läkningen så fick jag ge upp ganska snabbt. Blev alla fall positiv av att man kunde jogga på promenadbandet även om det är lite kort/smalt. Längtar tills jag blir hel i kroppen då ska det blir någon joggingtimme framför Vinterstudion eller nåt framöver.

Dags för en ny vecka och fortsätter veckorna rusa iväg så är det snart vår!!!

Efterlängtad seger

Liverpool tog en väldigt efterlängtad bortaseger med 3-0 mot Wolverhamton i helgen! Jag tycker Liverpool gjorde en bra bortamatch och helt klart går det att se vissa tydliga skillnader i spelet nu när Kenny Dalglish har tagit över efter Roy Hodgson. Framförallt så pressar Liverpool högre upp i planen vid försvar, långbollarna är färre och framförallt gladdes jag åt att se våra centrala mittfältare komma med så mycket i djupledsspelet. Äntligen så finns det lite folk i straffområdet när inläggen kommer, det har jag saknat både under Rafa och Roy tidigare.

Jag ska villigt erkänna att jag svor framför tv:n när jag såg Liverpools startelva med danske Poulsen som central defensiv mittfältare ihop med Lucas Leiva. Poulsen kommer aldrig vara en spelare för en klubb som vill aspirera på en topp 6 position i Premier League enligt mig men här gjorde han ändå en helt ok match måste jag säga. "Man of the match" annars var ändå portugisen Meireles som avgjorde med sitt snygga 2-0 mål och gjorde en kanonmatch i den offensiva mittfältsrollen.

Matchen spelades på en bedrövlig fotbollsplan med en sömning kommentator vilket ingav en nostalgikänsla från 80-talets Tipsextra. Förutom vissa svackor i spelet så var det enda negativa annars att Kenny och övrig ledarstab igen visade att de precis som sina företrädare inte är mycket för att göra byten i onödan vilket jag tycker är trist. Fast hur som helst en viktig seger i marchen uppåt i tabellen och nu måste det bli något nyförvärv i veckan också!!! Gissar att Blackpools Charlie Adam blir det första nyförvärvet!

Mina spelaromdömen denna match (Betygskala 1-5):

Pepe Reina, 3 - Gjorde det han skulle och är underbar med fötterna och utkasten.

M Kelly, 2 - Påminner mig en del om en ung Carragher och spelar stabilt utan att glänsa.
Skrtel, 2 - Får godkännt men är ute och cyklar en del och är ofta en svag länk i startelvan
Agger, 3 - Stabil match av dansken och varje match utan ny skada känns som en framgång
G Johnson, 3 - Skötte sig bra defensivt och är ett hot offensivt men kom inte upp så mycket

Lucas Leiva, 3 - Förutom de onödiga frisparkar han drar på sig så gör Lucas en bra match igen
Poulsen, 2 - Gör helt ok match och kom med offensivt i första, tröttnade rejält sen o byttes ut

Kuyt, 3 - Holländaren har varit ojämn i år men slet som vanligt och verkar på väg uppåt
Meireles, 4 - Bästa matchen sedan ankomsten, fint passningsspel, mycket kreativt i djupled
Maxi, 2 - Sliter mycket och är alltid godkänd men är för medelmåttig spelare enligt mig

Torres, 3 - Tvåmålsskytt och känslan är att han är på väg mot storformen, minus för gnället



Foppas comeback

Detta är en ganska vanlig rubrik i min blogg de senaste åren och eftersom jag redan skrivit ett långt inlägg på Facebook i detta ämne så ska jag försöka fatta mig kort. Jag tycker det är roligt att Foppa mot alla odds försöker att komma tillbaka igen och i min värld får han gärna försöka hur många gånger han vill. Som jag skrivit många gånger kan jag bara inte förstå hur såpass många människor i Sverige kan störa sig på det och sedan blir jag alltid förbannad på de icke kunniga som skriver att han är slut sedan länge när det inte alls är fallet!

Han har ju istället trots sina fotproblem de senaste 7 åren vid flera tillfällen visat att han har så mycket kvar att ge bara han får ordning på foten och slipper övriga nya skador på sin sargade kropp. Det har ju varit så tydligt i t ex OS ifjol och även i Modo ifjol hur han lidit av att inte kunnat åka skridskor så bra som han kan. Trots detta gjorde han ju i fjolårets Elitserie mest poäng per match av alla spelare så spelsinnet och viljan att vinna finns ju kvar. Två av hans egenskaper som gjorde honom till en av tidernas bäste hockeyspelare!

Jag som stor Foppadyrkare kommer nog nu att lusläsa sajter som Denver Post eller den underbara Per Bjurmans NHL-blogg framöver och om det mot alla odds blir spel i Colorado Avelanche så hoppas jag verkligen Viasat Hockey sänder någon match med dem i så fall! Skulle det inte fungera denna gång så gissar jag att det verkligen är slutspelat och då får Foppa ägna tiden åt annat i livet och till skillnad mot för Leif Boork m.fl. så tror jag knappast att denne multimiljardär med massor av sidointressen, egna bolag mm. har några problem att finna sig i ett liv utanför ishockeyn.



Hälsovecka 1

Måndag:
Frukost: 3 ägg och en matsked bregott, 2 stora glas vatten
Lunch: Tacogratäng, sallad, vatten
Middag: Tacogratäng, sallad, vatten
Kvällsfika: Grönt te med grädde, lite ost

Tisdag:
Frukost: 3 ägg och en matsked bregott, 2 stora glas vatten
Lunch: Hemmagjord Biff, sås och sallad
Middag: Hamburgare, lite beasås, sallad
Kvällsfika: Finncrisp med ost, lite blåbär

Onsdag:
Frukost: Turkisk yougurt med lite blåbär i, 2 stora glas vatten
Lunch: Kebabsallad
Middag: Hemmagjord Biff, sås och sallad
Kvällsfika: Lite ost

Torsdag:
Frukost: Yogurt med Blåbär, en kiwi (Fusk men men)
Lunch: Tacogratäng med sallad
Middag: Kycklingsallad
Kvällsfika: Finncrisp med ost

Fredag:
Frukost: 3 ägg med matsked bregott
Lunch: Biff med sås och sallad
Middag: Kycklingsallad
Kvällsfika: Naturell yougurt, blåbär, lite nötter

Lördag:
Frukost: Naturell yougurt, blåbär
Lunch: Köttbullar med blomkåsmos, sallad
Middag: GI-bröd, grönt te
Kvällsfika: En halv chokladkaka (Mörk), en halv micropopcorn. (Syndhjärnan vann)

Söndag:
Frukost: GI-bröd med te
Lunch: Kesoplättar med kanel, blåbär och grädde (mums)
Middag: Lövbiff med beasås och lite tomater
Kvällsfika: inget.

Min träning:
Pga min ljumskskada har jag tyvärr inte kunnat träna alls förutom en liten testjogg/promenad på löpbandet igår i ca 20 minuter. Ljumsken känns klart bättre så jag kan gå normalt nu och jogga på stället om jag gör på ett speciellt sätt men det gör för ont när jag går eller småjoggar med vanliga steg så lär vila ett tag till, tyvärr.

Vikt:
Enligt vågen gick jag ner två kilo den första veckan och det är väl ok men det är ju mest bara vätska denna första veckan och det svider som fan att jag inte kunde köra 4 hårda innebandypass när jag varit såpass nyttig men bara att fortsätta kämpa och förutom Lördagens lillsyndning har Tina och jag varit duktiga.

Dagens

Sömn: Sov kl 23:30-06:00, bättre än tidigare nätter när Max vaknat supertidigt.
Träning: Kan ju inte men vill så gärna och är så djävla träningsfrustrerad, suck!
Inköp: Får bli Promenadbandet som vi köpte då. Max är mest exhalterad.
TV: Lär ju blir handbollen där Sverige möter Polen i en ödesmatch!!!!
Twitterämne: Som igår, mycket tjafs om Birros omtalade Expressenkrönika.
Bråk: Max hade ett fruktansvärt trotsanfall imorse som gjorde mig rasande.
Försoning: Max och jag kramades massor efter bråket :)
Liverpoolnyheter: Suarez är klar, Suarez är inte klar och så vidare...
Fikadiskussion på jobbet: Vad är "Happy Ending" för nåt? Ville någon veta.
LCHF-Kost: Turkisk Yogurt med blåbär, Tacogratäng, Kyckling med beasås, sallad.
Frestelser: På fikabordet 5 m bort, tårta, wienerbröd, chokladask +max smörgåsar.
Skratt: Nåt på Filip & Fredriks Podcast som jag lyssnade på under lunchen.
Nostalgitripp: Jackie med Ratata som jag hörde på radion. Ljuva 80-tal!
Hockeyönskan: Brynässeger ikväll och att Foppa plötsligt får en hel fot!!!
App: För de som har en fungerande Androidtelefon o gillar sport =tvmatchen
Resedrömmar: Fick nyhetsmail idag om billiga resor till Dubai och Thailand!!!
Grubblerier: Vad ska/vill jag jobba med i framtiden?

Liverpool på jakt

Det var nog enklare att vara supporter före Internets tid ifall man som jag inte kan låta bli att ideligen klicka sig in på Liverpoolsajter, twittrar mm. för att få läsa om att något spännande nyförvärv har blivit klart. De senaste två dygnen har det mesta handlat om Ajax forward/winger Suarez som ju verkar vilja gå till Liverpool men där priset som Ajax begär verkar vara en bra bit över Liverpools bud. Idag har dessutom Tottenham lagt ett bud som Ajax påstås ha sagt ja till medan spelarens agent sagt nej så ovissheten fortsätter.

Jag vill gärna se Suarez från Uruguay i klubben då han känns som en spännande spelare som gjorde ett bra VM ihop med Forlan och har gjort mycket mål hos Ajax. Dock tycker jag inte de nya ägarna ska betala hur mycket som helst för honom men en snabb målfarlig forward som även spela som ytterforward vore mumma. Om han blir klar för Liverpool hoppas jag även att Kenny Dalglish får honom att sluta filma som har verkar göra en hel del.

En annan spelare som tydligen gillar Liverpool mycket är den portugisiska vänsterbacken Coentrão men där är många andra storklubbar med i kampen. De gånger jag sett honom så tycker jag att han varit väldigt bra och är i precis rätt ålder för vad Liverpools nya ägare vill satsa på. Skulle dock inte förvåna om han hamnar i Real Madrid hos Jose Mourinho denna säsong eller nästa när Portugisen kanske leder nåt Manchestergäng i Premier League.

En spelare jag inte har någon större koll på är supertalangen Lukaku som Liverpool ihop med många andra klubbar jagar. Mycket prat om Manchester City där som förstås köper upp alla talanger som rör sig med sina miljarder, suck. Lukaku är ju landslagsspelare i Belgien som 17-åring och spås att kunna bli den nästa Drogba. En sådan värvning vore förstås väldigt intressant men gissar att Liverpool är chanslösa där mot de andra storklubbarna.

Ett annat ihärdigt rykte är ju om Aston Villas yttermittfältare Ashley Young. Det låter som om Aston Villa inte vill sälja honom men med kontrakt som går ut till sommaren 2012 kan de ju ändå bli lockad av pengarna. Fördelen med honom är ju att han är van med spelet i Premier League och är den typen av kantspelare som jag skulle vilja se hos Liverpool men nackdelen är ju det överpris som Engelska spelare ofta kostar när de byter klubb. Finns förstås massor av fler rykten som att Konchesky ska lånas ut till Fulham mm. men bara att fortsätta vänta då.



Grönsaker är gott


Idrottsgalan 2011

Kikade på handbollen igår och direkt efteråt så kikade jag på den långa Idrottsgalan som jag hade inspelad. Djävligt skönt att kunna spola förbi vissa sångnummer och alltför pinsamma tal. Galan var väl lite upp och ner, stundtals rolig och stundtals väldigt seg men nu när det är så populärt att såga dessa galor så måste man inse att det väl inte är helt lätt heller. Fast även om Robin Poulsen skötte sig bra som programledare så är vissa av hans ståuppskämt allt för dåliga precis som i hans utmärkta talkshow för övrigt.

Idrottsgalans stora snackis måste väl ändå bli hur i hela friden Therese Alshammar kunde vinna Jerringpriset??? Hon är enligt mig absolut en värdig vinnare och en grym idrottstjej men det jag inte förstår är hur hon kunde få mest röster av svenska folket då hon inte direkt är folkkär eller glänst i OS under året som brukar ge många röster. Min gissning är att simmare runt om i landet förenat sig och tokröstat samtidigt som de olika skidåkarkandidaterna snodde röster från varandra. Fast som sagt helt ok med priset till Alshammar!

Lite övriga korta synpunkter på galan:

- Anja Pärssons brons efter vurpan var min "Årets prestation"
- Svenska hockeyspelare lär aldrig vinna några priser vad de än gör, trist nog.
- Roligt att se inslag från SVT-Uppvärmningen från OS som var en höjdare!
- Stort att se Bröderna Mahre dela ut pris till Ingmar Stenmark, vilka minnen!
- Vem sköter om inbjudningarna? Hur kan t ex Malin Ewerlöf Krepp ha inbjudan varje år?
- Skämten om Foppas skador känns otroligt tröttsamma och ONÖDIGA!
- Ett pris till årets tv-sportögonblick vore roligt att få se i framtiden.
- Marcus Hellner blev galans kung och det var också ok i mina ögon.



Om Liverpoolderbyt

Liverpoo-Everton slutade 2-2 och lämnade mig med lite kluvna känslor efter matchen. En fantastisk känsla att se min store Liverpoolidol King Kenny tillbaka på Anfield som boss vilket gav mig stora rysningar. En del saker i spelet gladde och några saker var lite sämre. I slutändan var det helt ok med en poäng men vi hade ju verkligen behövt en seger och hade ju verkligen läge att gå ifrån i första halvlek men gjorde inte det.

Positivt från matchen förutom stämningen på Anfield:
- Daniel Aggers första halvlek tills han i paus fick utgå pga sjukdom
- Dirk Kuyt gjorde sin bästa match för säsongen
- Fernando Torres var riktigt het i första halvlek och så synd med stolpskottet vid 1-0
- Kul att se unga egna Liverpoolförmågor som Spearing och Kelly göra bra insatser
- Målsumpare Meireles fick äntligen göra mål

Negativt från matchen:
- Hur darrig vår backlinje var i andra halvlek med mittbackarna Kyrgiakos/Skrtel, suck!
- Försvarsspelet på fasta situationer måste förbättras! Sami Hyypiä kom tillbaka!!!
- Kenny och övriga lagledningens ovilja att utnyttja sina 3 byten är för mig en gåta!
- Det är verkligen en stolpe ut säsong vad gäller små eller stora domslut


League - Liverpool vs Everton (2-2) MOTD Highlights HD


Nya hälsolivet

Jag och Tina är väl knappast unika med att på det nya året försöka leva ett hälsosammare liv. Vi har valt att vänta med att börja ett försök till en rejäl förändring till denna Måndag den 17 Januari. Tyvärr så är man ju en stor djävla idiot som har tokfrossat ännu mer än vanligt över julen för att man vet att man snart ska påbörja en hälsosammare period. Detta har inneburit att jag väger mer än vad jag någonsin har gjort i mitt liv och nu får det vara nog!

Tanken är att köra LCHF-kost i ca 2-3 veckor och utesluta sockergodis för att sedan kanske kunna hitta nåt slags realistiskt läge där man äter lite åt GI-hållet och helt enkelt försöker hitta en sund nivå på godis och skräpmat. Jag tror verkligen att LCHF-kosten är kanon för många människor med alla dess hälsovinster men i längden skulle jag aldrig klara av att hålla den kosten så därför måste jag vara realist och försöka hitta en mellanväg.

Eftersom jag älskar att träna så kan ju det hjälpa mig att gå ner de 7-8 kilon jag vill ha bort och det är så djävla typiskt att jag bara för det drog på mig den här djävla ljumskskadan förra Onsdagen som ser ut att hålla mig helt borta från innebandy/tennis en tid framöver. Jag hoppas att jag om någon vecka kan börja jogga eller kanske promenera på vårt promenadband som vi snart kommer inhandla.

Mina hälsomål 2011 är:

- Förändra min kost och godisintag långsiktigt
- Få bort det stora sockerberoendet
- Gå ner ca 6-8 kilo till sommaren
- Försöka att hitta nya vägar att få bort de kroniska smärtorna i min underarm
- Att i stor mån undvika alkolhol även om det känns trist, för att slippa nya bröstsmärteattacker
- Träna massor och tillbringa mindre tid vid tv/dator



Inför Merseysidederbyt

Idag möts Liverpool-Everton på Anfield i en match som alla fall för Liverpool känns som den viktigaste derbymatchen på evigheter. Den onda trenden måste brytas men det blir förstås oerhört tufft mot Everton och speciellt med tanke på att de två starkaste karaktärsspelarna Jamie Carragher och Steven Gerrard saknas i laget. Speciellt Gerrard saknas ju enormt med tanke på hur svaga Meireles och Lucas var i närkampsspelet senast mot Blackpool.

Trots den tuffa inledningen med två förluster för Kenny Dalglish sedan han tog över tränarjobbet efter Roy Hodgson så kommer hemmapubliken på Anfield förstås att hylla King Kenny mycket idag och hoppas att spelarna i Liverpool med fansen i ryggen kan prestera på toppen av sina nivåer idag. Kenny Dalglish har ju som spelare själv varit med om magiska derbyn tidigare  som detta >>

Vad gäller startelvan så känns det nästan omöjligt att sia om den med tanke på den något märkliga uppställningen senast men jag tar för givet och hoppas verkligen att Poulsen och Jovanovic befinner sig långt ifrån startelvan. Lite oklart om Joe Cole är hel men förhoppningsvis, jag skulle gärna se att Babel får chansen men tror inte att det blir så utan jag gissar på denna 4-4-2 uppställning.

Reina
Johnson Skrtel Agger Aurelio
Maxi Lucas Meireles Cole
Kuyt Torres

Liverpool har en svag trupp i år och laguppställningen som var mot Blackpool fick att fundera vad fan som har hänt i klubben på två säsonger??? Saknaden efter Alonso och Mascherano är enorm liksom försvarsjätten Sami Hyypiä. Dessutom har klubben inte haft en högklassig kantspelare sedan Steve McManaman. Trots den svaga truppen så finns det ändå flera spelare som underpresterar och jag hoppas att Kenny Dalglish kan vara mannen som får laget att vända denna miserabla säsong.

Everton har vunnit 3 matcher av 24 på Anfield, må det vara ett gott tecken!!!


Tidig Söndagsmorgon

Det märks verkligen att Max är min son då har precis samma usla sömnegenskaper som mig ibland. Nu är klockan 07:30 och Max har varit vaken sedan 3-4 tiden inatt då han inte har kunnat sova. O jag kan lova att han inte nöjer sig med att vara vaken själv heller men men. Nu spelar han lite på Tinas mobil innan han och jag ska ner och käka frukost så får väl Tina sova ut lite. Vi brukar göra så då det för mig kvittar lite mer om jag bara får sova några timmar en natt. Dessutom tar jag gärna lite Max-ansvar på förmiddagen så att det känns bättre att frossa en massa fotboll denna Super-Söndag med bland annat Liverpool-Everton och Tottenham-Manchester United på tv:n.

Idag tänker jag bara vara inne/hemma och vila mitt onda ben så mycket som möjligt. Skadan i ljumsken jag drog på mig i Onsdags kändes ganska hyfsad igår morse men sen small det bara till när jag gick ner för trappen och resten av gårdagen fick jag gå sakta sakta eftersom varje för stor rörelse gjorde svinont i ljumsken/höftböjaren. Djävligt trist precis nu när vi ska veckoplanera vår kost framöver och göra ett tusende försök att komma igång med ett hälsosammare liv och även tappa några kilon var. Min plan var ju att träna innebandy fyra gånger i  veckan någon vecka framöver men nu kan jag ju inte ens promenera. Hoppas det läker någorlunda snart alla fall.

Igår var vi in till Mediamarkt och skickade iväg min mobil då så får vi se vad som händer men den här gången vore det otroligt märkligt om jag inte får en ny om ca 4 veckor. Sedan skjutsade vi Max hem till morsan och "Svängen" för lite julgransplundring där även brorsan, Anna och Kusin Milton var med. Vi fikade lite där och så innan vi åkte hem en sväng utan Max för att sälja en av Tinas mammas speglar till en blocketkund. Lite vila i soffan och sen hämtade vi Maxen vid 17-tiden. Sedan var det som vanligt bara en lugn Lördagskväll där Tina somnade framför någon film medan jag kikade på Sverige-Slovakien i VM-handbollen.

Jag hade sett fram mot att få se Brynäs på tv hela dagen då matchen enligt tvmatchen.se skulle sändas på Canal + Sport 1 som jag har. Det blev en stor besvikelse när jag efter sms-konversation med Wanke på väg hem från Storvik i bilen en halvtimme innan matchstart fick reda på att de inte alls sände Brynäs match, suck! Så det blev ingen Brynäsmatch på tv:n men glädjande alla fall att de ryckte upp sig och vann med hela 5-0 mot topplaget Skellefteå. Tyvärr är jag ändå rätt säker på att Brynäs kommer missa slutspel och det känns trist att alla lagen jag håller på lider av dålig ekonomi så att värvningar som man vill se verkar uteslutna!

Attract Promenadband

Vi har funderat en tid på att köpa ett promenad/löpband och ha hemma. Helst skulle jag i så fall verkligen vilja ha ett rejält riktigt löpband att springa på för att det för min egen del skulle vara mer intressant. Tyvärr blir ju problemet då att ett riktigt löpband tar för mycket plats som vi inte har i vårt radhus och därmed sneglar vi istället lite mot ett smidigt promenadband som det där Attract som visas på bilden nedan.

Främst är det ju för Tinas skull eftersom jag hellre spelar innebandy/tennis när jag tränar men för Tina som kommer hem sent på kvällar så vore det ju en bra vinterlösning att ha ett smidigt promenadband så hon kan gå lite på kvällarna framför tv:n. Självklart är det bästa att promenera/jogga utomhus men med den vinter vi har just nu och med tanke på att någon av oss måste vara hemma med Max på kvällar så blir det ju inte av.

Risken är förstås stor att man köper ett sånt och så blir det stående i nåt förråd utan att användas så vi får fundera till ordentligt. Sedan måste man ju testa det och skulle det gå att jogga på det så är jag genast lite mer intresserad. Jag var ju in på Clas Ohlsson i Gävle igår där ett sånt band var igång men då hade jag ju mitt djävla ben som gjorde det omöjligt att testa och Tina satt ute i bilen med Max. Den stora fördelen med just detta promenadband är ju att det verkar vara så smidigt att fälla ihop och flytta undan när man inte använder det.

Vi får ju se hur vi gör, det kostar ju några tusen också.


Sommarminnen


Mobildjävel

Har redan skrivit detta på Facebook men hur som helst så har min HTC Desire kraschat igen och nu måste jag alltså för fjärde gången skicka iväg den via Mediamarkt i Valbo. Är så sjukt less på detta strul och nu får de fan i mig ge mig en ny mobiltelefon vilket jag trodde att jag skulle få redan förra gången men enligt dem måste deras verkstad ha gjort exakt samma lagning minst två gånger innan reklamation kan bli aktuell. Nu har de bytt moderkort de två senaste gångerna vilket borde innebära att jag får en ny när de skickat iväg den men man vet aldrig. 

Man har inte mycket att sätta emot hemelektronikjättarna vid såna här tillfällen så jag får hålla tummarna för att jag får en ny telefon men först får jag vara utan och ha min gamla ca en månad igen då. Att jag sen åker bil massor av gånger till Valbo och betalar ca 150 kr/månaden för tjänster som jag inte kan använda på ca 4-5 månader då mobilen är på verkstad verkar inte kompenseras det minsta. Det kan jag ta men ändå lite trist och dessutom får jag ju varje gång göra om alla inställningar, ladda hem mina 30 appar mm.

Varför lyckas just jag alltid få måndagsexemplar av tv, mobil, dator mm. Grrr!


Veckan som gått

Äntligen så har vi haft en "riktig" arbetsvecka där jag och Tina har arbetat som planerat och Maxen har fått varit på dagis i fyra dagar. Vi har ju bestämt att Tina ska vara hemma med Max på Onsdagarna och det känns bra för båda dem att få ett break mitt i veckan från långa arbets/dagisdagar samt att jag ju slipper en dag med lämning och hämtning vilket också är rätt skön. Dessutom kan jag tack vare detta köra min Onsdagsinnebandy också! Pengar är ju inte allt så även om två fulla löner vore efterlängtat så är det mer värt med detta upplägg tycker vi.

Den senaste veckan har det ju varit mycket med Tinas mammas lägenhet men nu är den tömd och urstädad och det känns ju skönt. Förutom att ha fixat bort lite möbler så har jag inte kunnat hjälpt till så mycket pga att jag har tagit hand om Max men skönt för Tina och syskonen att ha den jobbiga praktiska urflytten avklarad. Precis som med Olivas bortgång så känns det även overkligt att Max mormor inte finns längre men en lättnad att ingen av dem längre har ont, viktigt att tänka så.

Nytt år och en träningsmotivation som är enorm hos mig. Trist nog så lyckades jag direkt skada mig på Onsdagens innebandy då jag gick ner spagat efter att ha klivit på Wankes klubblad. Gjorde ont som satan och det kändes som hela jag gick i tusen delar, haha. Fast efter ett jobbigt första dygn med svårighet att gå så är det genast mycket bättre och jag har mest ont i ljumsken nu men hoppas att det räcker med vila en vecka, vi får se. Siktar på comeback nästa Onsdag och sen ska jag träna som en dåre framöver, hoppas jag!

Liverpool förlorade igen i Onsdags mot Blackpool och jag har skrivit massor om den matchen på diverse forum men även förlusten i sig inte var någon överraskning med den dåliga startelvan Kenny Dalglish valde så känner jag ändå stor besvikelse efter matchen. Varken Kenny eller Roy H kan trolla med dåligt material men Liverpool bör ändå prestera bättre än vad de gör och i denna matchen blev jag väldigt besviken på Kenny Dalglish som precis som sin föregångare visade upp en bedrövlig passiv defensiv matchcoaching. På Söndag är det derbyt, brrr!

Min älskade lilla Max har haft en bra vecka på dagis där han leker så bra med de andra barnen. Skönt nog så är det ganska lugnt med hans trotsanfall och han säger ju så mycket roliga saker i den här åldern. Jag bara älskar att lyssna på honom när han pratar och nåt som är roligt är att Maxen blivit tokig i att spela fotboll så det gör vi ganska ofta numera i vardagsrummet. Det bästa han vet är att skjuta höjdare på farsan så jag ramlar omkull i soffan. Idag är det -19 ute och t om Max sa imorse att han längtar till sommaren då man kan leka ute och ha det varmt som han sa.


Ulf Lundell sjuk

Igår kom ju det urtrista beskedet att en av mina stora idoler Ulf Lundell ställer in alla vårens konserter pga sjukdom. Trots att jag lusläst på diverse forum på nätet så verkar det inte vara någon som vet vad som har hänt. Jag kan ju bara hoppas att det inte är någon allvarlig sjukdom men med tanke på hans ålder så visst får man lite otäcka vibbar om att det kan vara prostatacancer eller nåt men sånt är ju bara gissningar.

En del på nätet spekulerar ju också i att det kan vara att han har börjat dricka ordentligt igen och att det är nåt sånt som ligger bakom men vi får väl vänta och se tills imorgon då det sägs att Aftonbladet kommer med en intervju. Jag, Persson och Bodare hade ju som några tidigare år med Lundellkonserter bokat både biljett och hotell i Uppsala som jag såg så mycket fram emot. Nu blir det ju inget av det heller och några hotellpengar verkar vi inte få tillbaka heller men det är ju som det är med det.

Viktigast är att han frisknar till så krya på dig Uffe vad som än har hänt!


Max upptäcker

Max kan inte så många bokstäver men har ju sen en tid lärt sig att skriva Max och känna igen hans namn när det står någonstans. Ordet Max kan man ju finnas lite varstans och han blev glatt förundrad när han upptäckte att det stod Max på dammsugaren för några dagar sen. "mamma mamma jag är på dammsugaren!!!"

Undrar vad han säger nästa gång vi besöker hamburgerestaurangen Max?


Liverpool utslagna

Eftersom jag har skrivit spaltmeter på Facebook och diverse fotbollsforum om denna match så ska jag försöka att fatta mig någorlunda kort om Liverpools tunga förlust mot rivalen Manchester United i Söndagens FA-cupmatch! Jag fick ståpäls när Kenny Dalglish mascherade in på Old Trafford och när 9000 tillresta Liverpoolfans överröstade hemmapubliken med hyllningssånger till Kenny. Så mäktigt att se min store fotbollsidol från förr tillbaka!

Tyvärr förbyttes den härliga känslan redan efter en minut till ilska när Berbatov filmar till sig en straff. Visst kom Agger in lite klumpigt mot Berbatov men tittar man på reprisen så ser man ju att det är en solklar filmning. Tyvärr gick domare Howard Webb på den och 1-0 till United var ett faktum. Även om jag inte tror på mutor och så vidare så har Webb en trist historik för oss Liverpoolare och har tilldömt Man United 4 straffar på 6 matcher, grattis!

Efter 32 minuter så går Steven Gerrard in onödigt hårt i en duell med Carrick. Det är den typen av tackling som jag tycker kan vara värt ett rött kort men som i Premier League bedöms av de flesta domarna som ett gult kort. Därför blev jag väldigt förvånad och förbannad när Gerrard fick syna det röda kortet direkt och tänkte direkt på idiotdomare Webb som inte ens gav något kort alls till De Jong i VM-finalen för dennes karatespark i bröstet på Alonso.

Förutom att det kändes trist då matchen kändes körd så blir ju även Liverpools stora nyckelspelare avstängd i tre matcher framöver pga den bedömningen vilket svider nu när laget skulle göra en nystart med Kenny Dalglish vid rodret. Tittar man på situationen fler gånger i repris så ser det ju ut som om Gerrard verkligen siktar på bollen men tacklingen tog illa och det är ju inte första gången han går in sådär så utvisningen kan jag köpa men absolut inte straffen!

Spelmässigt kändes det ändå som om Liverpool visade en bra kämpaglöd och stundtals stod emot bra i matchen men med 10 man så blev Man United ändå förstås övermäktiga att besegra och Pepe Reina gjorde ju flera fina räddningar i andra halvlek som gjorde att resultatet stannade vid 1-0 till Manchester United och därmed är Liverpool ute ur FA-cupen. Beröm i Liverpool också till Daniel Agger och unge Kelly i backlinjen.

Mycket skit om domaren här nu men det var liksom de känslorna som bestod efter matchen. Fotbollen måste ta itu med filmandet på allvar oavsett vilken spelare som utför det! Nu suktar jag efter att få läsa positiva Liverpoolnyheter med någon spännande värvning i dagarna men vi får väl se. En vänsterback, en ytter av hög klass, (Honda?) och en forward känns som ett måste om vi ska närma oss topp 6 i ligan framöver!


Till sist:

- Leo Messi får guldbollen och i mina ögon är det helt ok, då han enligt mig är den bäste!
- Kollar mer och mer på Serie A får jag erkänna och vilka matcher det var i Söndags!
- Cassano ser spännande ut ihop med Zlatan bara han får bort lite mer trivselmage!
- Ryan Babel straffas av FA för sitt negativa twittrande om domare Webb, suck!
- FA borde ägna mer tid åt att börja bestraffa filmare i efterhand istället pampidioter!
- Kenny Dalglish har kännts klockren hittills vid varje intervju måste jag säga!
- Steve Clarke som ny förstetränare i Liverpool känns som ett bra komplement!
- Man kan tycka mycket om Christina Ronaldo men man lär erkänna att han är grym nu!
- Mikael Dahlberg har på Wikipedia utnämningen världens bäste fotbollsspelare 2010!!!



Om Ranelidbråket

Björn Ranelid verkar ha många likheter med Marcus Birro måste jag säga. Om någon person i Sverige uttrycker något kritiskt mot någon av dem så kommer det alltid en motattack som heter duga. Dessutom hävdar båda dessa män att de är ödmjuka och ej behöver bekräftelse samtidigt som ingen av dem missar en chans att berätta hur fantastiska de är på lite olika sätt.

Nu när Peter Englund i Akademin skrev nåt om att det var bra att Björn Ranelid dansade eftersom det höll honom borta från skrivandet så verkar ju Ranelid vara rasande. Ofta är det ju bara kvällstidningarna som överdriver men när Ranelid citeras om att han minsann ska ägna en stor del av sitt liv åt att hämnas detta illdåd så tror man knappt det är sant.

Hur överkänslig får man vara som känd miljonär och omtyckt författare?


Hycklare Schulman

Har skrivit även detta förr och det är att jag på många sätt tycker Alex Schulman är genial men han är även en hycklare av stor rang precis som sin bror för övrigt. Här är ett av hans senaste inlägg i hans läsvärda blogg där han han kastar stora stenbumlingar i glashuset kan man väl säga!

Det finns bara hat på Facebook >>

King Kenny är tillbaka

Efter att ha läst på Liverpoolforum, följt twittrare intensivt den senaste veckan i hopp om att få läsa positiva Liverpoolnyheter så befann jag mig på den officiella hemsidan precis när nyheten kom om att Roy Hodgson sparkas och att Liverpoolikonen Kenny Dalglish tar över som tränare fram till sommaren!!!

Jag är den förste att erkänna att Liverpool har problem som inte löses enbart genom att laget sparkar tränaren men det var ett första viktigt steg för en nystart. Att just Kenny Dalglish tar över känns ju nostalgimässigt helt fantastiskt då han var min stora idol som spelare under hela 80-talet då han var helt fantastisk!

Sedan är ju King Kenny kanske inte långsiktigt heller någon ultimat lösning men fram till sommaren och med tanke på den positiva skjuts detta får bland Liverpoolfans så tror jag att det kan bli helt ok bara nu ägarna inser att de verkligen måste göra några värvningar också.

En sak är säker och det är att jag inte vill missa Liverpools FA-cupmatch mot Manchester United idag för allt i världen nu med Kenny Dalglish som boss över laget! Vi kanske inte kommer vinna den här matchen på planen men jag är övertygad om att de tillresta Liverpoolsupportrarna kommer att höras extra mycket nu när Konungen har återvänt!



Tv-krönika

Lite tyckande om vad som har skett i min tv-värld denna vecka!

Let´s Dance
I Fredags kväll var det ju stor upphåsad premiär av Let´s Dance! Även om jag egentligen inte alls är särskilt förtjust i programmet så brukar jag ändå spela in och ibland kika igenom det i efterhand. Nu var jag ju lite nyfiken på hur de nya "stjärnorna" skulle sköta sig och sedan är ju David Hellenius den stora behållningen som eminent rolig programledare. Hans spontana repliker i samband med juryns bedömningar är programmets behållning.

Roligaste kommentarerna om Let´s Dance gick annars att hitta på Twitter där bland annat den rolige Kristoffer Appelquist twittrade så här om Tina Thörner med hennes speciella klänning. "Tina Törner dansade väl bra men varför hade hon soptippen från Fragglarna på sig?"

True Blood
Jag har haft hela säsong 3 av True Blood inspelad en tid och började nyligen att kika på det. Tyvärr kändes det nästan givet på förhand att detta skulle bli en av alla de här tv-serierna som börjar så bra för att sedan urarta på ett negativt sätt (Lex Prison Break). True Blood var jättebra säsong 1 men blev sämre säsong 2 och nu är det nog sista säsongen jag ser programmet.

Filip och Fredriks Årskrönika
Igår kväll kikade jag, Tina och Nathalie på årskrönikan med Filip & Fredrik och den var ju stundtals rolig men inte sådär jättebra som jag kanske hade trott efter att ha läst några lyriska tv-recensenter. Kul att Håkan Hellström var med men jag hade gärna hört mer av honom i programmet. Mycket av det de gick igenom har jag också hört via deras suveräna podcastsändningar så det blev lite samsamma men ändå klart sevärt.

Vintertrött

Usch vad vintern känns evighetslång och att nästan varje dag uppleva att det snöat en halvmeter eller frysa som satan är inget trivsamt tillstånd i min värld. Sedan kan jag ju förstås uppskatta en sån där Söndag som vi hade när vi var uppe i Kungsberget med Max och åkte bob.

Det var jättemysigt så det är något vi ska göra fler gånger och kanske även låta Max igen få prova åka skidor. Trots det vintermysiga som infinner sig ibland så längtar jag ändå enormt mycket efter sol och bad som på bilden nedan där Max och jag badar i Storsjön.


Roy stannar?

Småkronornas semifinalförlust
Innan jag skriver något om Roy Hodgsons framtid i Liverpool så måste jag först få skriva något ord om våra Småkronor som ju förlorade blytungt på straffar mot Ryssland i semifinalen. Även om folk har rätt i att Sverige spelade som sämst när det gällde så tycker jag ändå väldigt synd om grabbarna i JVM-laget för de hade också väldigt mycket stolpe ut i denna match! Så enligt mig var förlusten ett resultat av att laget i två perioder tyvärr var sämst när det gällde men de hade också enorm otur med stolpskott mm. Självklart är det inte bara tillfälligheter eller otur men snacka om att Småkronorna har haft marginalerna mot sig de senaste fyra åren i JVM.

Nytt Hockeymagasin i TV4
Igår var det premiär för det nya Hockeymagasinet i TV4 med Peter Jidhe som programledare. Inledningsvis så var det alldeles för stressigt tempo och med lite för många tyckare i studio och via länk. Dessutom tycker jag nog att samtliga experter kan vara i studion istället för att stå som fån via länk utan att få säga något på en kvart. Andra halvan av programmet var bättre men öka sändningstiden till en timme och sedan vore det mumma med lite NHL-snack också i programmet. Petter Rönnqvist är en bra tyckare och håller helt med honom om Challe Bergslunds dryga stil vid intervjuer!

Tour De Ski
Nu är det Tour De Ski och jag som älskar att titta på skidåkning vill ju inte gärna missa något lopp. Som tur är kan jag ju spela in nu när jag jobbar och sedan gäller det bara att stänga öronen när gubbarna på jobbet pratar och att komma ihåg att låta bli att surfa ut på någon tidning eller Facebook t ex. Senast var det dubbeljakten för herrar och damer som blev två väldigt spännande lopp med svenskar i huvudroller. Vad härligt att se Petter Norrtugg få stryk och vilken insats av tjejerna Charlotte Kalla och Anna Haag som vann dubbelt och gav oss tv-tittare samma känslor som under OS.

Roy Hodgson verkar bli kvar i Liverpool
Nu när Silly Season är igång hade jag verkligen hoppats att Roy Hodgson skulle försvinna från Anfield men så verkar inte bli fallet. Mycket kan ju hända en men personligen tycker jag ägarna gör fel om de inte efter dessa månader har insett att Roy är fel man på fel plats och han är ingen långsiktigt framtida lösning. Vad gäller Silly Season så är det mycket rykten och jag lusläser massa twittrare som har inside men inget klart med nya spelare ännu. Jag hoppas verkligen de nya ägarna inser att vi måste förstärka laget med minst tre duktiga spelare! En vänsterback, en högklassig ytter och en forward står högst på min önskelista!


Max fick beskedet om att Roy stannar...

Dexter Säsong 5

Jag måste få skriva några rader om Dexters senaste säsong utan att försöka avslöja för mycket till er som har insett denna tv-series genialitet och ska se den! Efter den fjärde säsongens fruktansvärda omskakande slut så var jag ju väldigt nyfiken på att se hur Dexter skulle hantera livet efter det som hände.

I den femte säsongen så tar serien helt nya oanade vändningar där Dexter för första gången någonsin avslöjar vem han egentligen är för någon. Jag tycker att säsong 5 höll minst samma höga klass som tidigare säsonger och jag tycker att Dexter är en av de tre bästa tv-serier jag har sett någonsin. Se den!!!!!!!

Framförallt så lyckas de som skriver serien fängsla genom spännande historier och karaktärerna i serien runtom Dexter är underbara. Även om jag har haft svårt att slita mig från tv-serier som 24 och The Sopranos så är det nog ändå Dexter som längst kan hålla mig vaken på nätterna för att man inte kan sluta kika.


Lumen och Dexter förbereder hämnd!

Härliga Småkronor

Efter en trevlig nyårsafton hos Johan, Maria och Theo så såg jag fram mot imorse att se "Småkronornas" viktiga match mot Kanada i JVM. Den sändes ju igår kväll/natt men jag hade spelat in och lyckats undvika resultatet så att jag inte gick miste om denna höjdare. Lite segt att somna vid kl 03 och gå upp vid kl 07 men Max vill ju inte sova längre och som tur var så nöjde han sig med att spela lite dataspel o leka med min telefon så jag fick se hockeyn i lugn och ro. Skönt att jag tog det rätt lugnt med alkoholen också så att baksmällan inte var särskilt jobbig.

Vilken fantastisk underhållande hockeymatch det blev och Sverige spelade ju sensationellt bra men som vanligt lyckas ändå Kanada alltid alltid på något djävla sätt hänga med resultatmässigt. Till slut efter stor dramatik så segrade Sverige rättvist efter straffläggning vilket innebär direktplats i semin. Nu ska man inte ta ut något i förskott men slår de t ex Ryssland i semin så har de alla fall bra mycket större chans att slå Kanada eller USA i finalen än vad jag trodde inför turneringen.

Stort beröm till svenska laget och tack för makalös underhållning!


Viktig Liverpoolseger

Liverpool vann till slut hemmamatchen mot Bolton efter ett sent ledningsmål på övertid från Joe Cole. Efter underläge i paus med 0-1 så var det verkligen dystra miner runt Anfield och i min tv-soffa men i andra halvlek spelade Liverpool stundtals bra och skapade mycket målchanser. I första halvlek var spelet lite upp och ner men även där skapade man några riktigt vassa målchanser som kunde ha resulterat i mål.

Meireles gick ut efter 20 minuter pga skada och ersattes av Gerrard som väl vilades från start pga skadekänningar men av dessa syntes inte mycket då lagkaptenen Gerrard äntligen var sitt gamla jag igen denna match med t ex assist till båda målen mm. Nu väntar vi bara på att han hittar sina fantastiska skott också som tyvärr lyst med sin frånvaro denna säsong.

Kul att se en lite hetare Torres också även om han fortfarande inte är den "gamle" Torres och dessutom verkar han allt annat än harmonisk i Liverpool just nu med ständigt dåligt kroppsspråk mm. Daniel Agger är hel igen och fick äntligen Roys förtroende från start vilket gladde mig. Nu hoppas jag trots segern att detta ändå var Roy Hodgsons sista match som tränare för Liverpool men i nuläget låter det som om han blir kvar ett tag till.

Nu börjar ju transferfönstret och redan ikväll ryktas det mycket om att spelare som Ashley Young eller/och Honda kan vara på gång att skriva på och det är precis den spelartypen Liverpool behöver. Så jag hoppas verkligen att en av dessa två kan värvas och sedan måste det till en ny vänsterback av klass samt en forward om laget ska kunna närma sig topp 4 i tabellen. Nu ska det sovas men spännande med Silly Season!!!


Liverpools snygga 1-1 mål av Torres på pass från Stevie G!!!

RSS 2.0