Blivande fotbollsproffset


Tungan rätt i mun och bollen limmad vid fötterna (nästan). Vår näste Messi!

Om OS i Viasat

I veckan har det ju varit en stor snackis när MTG (VIASAT) köpt rättigheterna för att sända de olympiska spelen från år 2014. Självklart tycker jag också att det finns stora nackdelar med detta men kanske inte känner mig lika rasande som många andra. De stora nackdelarna är ju förstås reklamen som kommer dyka upp alldeles för ofta och sen har man svårt att t ex se ett OS i Friidrott eller Längdskidor utan att det är med SVT-gänget. Jacob Hård kan aldrig ersättas liksom Andre Pops med flera!

Det är ju tyvärr bara att acceptera att pengarna styr och de stora pengarna finns hos MTG som ju även har förlängt rättigheterna till Champions League några år framöver . Man får ju hoppas att Viasat kan förvalta OS-rättigheterna väl och rekryterar ännu mer bra sportjournalister inom de idrotter de inte täcker samt att de visar fingertoppskänsla på när de ska lägga reklamen och inte. I idrottsgrenar som Ishockey, fotboll är jag ju inte så orolig men de där klassiska grenarna som Längdskidor känns ju på förhand mer osäkert hur de ska klara av. 2014 vet vi hur resultatet blir!!!



Mot midsommar

Snart dags för midsommar igen och det absolut säkraste tecknet på detta är ju att vädret är ostadigt. Jag kan inte minnas när det var kalasväder inför och på midsommar senast, kanske den fantastiska sommaren -94 eller nåt. Trist att det alltid är så men inte mycket att göra åt. Bara hoppas att det alla fall blir uppehåll och inte ösregn hela helgen även om de senaste väderprognoserna pekar på riktigt dåligt väder, förhoppningsvis har de fel som vanligt!

Något som också är trist är att Max inte blir av med febern som han fick i Lördags kväll. Idag har det varit lite bättre och vi trodde att den var borta men så fick han feber igen. Tina har vart hemma med honom några dagar nu men idag ska jag vabba och så håller vi tummarna för att han snart blir frisk så att vi kan ha en rolig midsommar.

Det här med dålig sömn är ju ett evigt dilemma i mitt liv och imorse klev jag upp kl 04:19 och Max som ärvt pappas sömnegenskaper ville gå upp klockan 5. Max stackaren är ju rastlös efter att ha varit sjuk sedan i Lördags kväll och vill varken kolla tv, spela dator eller nåt sånt så nu blir det att ta fram lite fantasi och försöka med sällskapsspel, ritblock, legobyggning mm.

Imorgon är det tänkt att vi ska hem till Nisse och Susanne i Årsunda på em och kvällen. Det vore jättekul att kunna partaja lite hos dem men vi får se hur det blir nu då, känns ju som om risken är stor nu att Max inte blir feberfri och vi får ta en hemmakväll istället. Sedan är det ju midsommardagen då jag ofta brukar vara med kompisar ute i parken i G-Hammarby men det beror lite på väder och vilka polare som ska dit ifall jag ska partaja då.

Nu ropar Maxen att han vill gå och kissa här. Han har ju inte alls varit så sugen att träna utan blöja vår käre son och eftersom man inte ska pressa dem så har vi inte legat på honom så mycket om det heller. Nu verkar han dock känna sig mogen och kör med kalsonger hela dagarna och det går bra. Sen får vi se hur länge vi behöver blöja på nätterna och så. Max är jättestolt som ni kan se på bilden nedan :)



Ny familjemedlem


Vila i frid Clarence

Jag som stort Lundellfan borde förstås vara ett stort Springsteenfan också som t ex min vän Bodare men även om jag gillar mycket av Springsteen så har jag aldrig lyssnat in mig sådär jättemycket. Jag har inte heller gått på någon konsert vilket känns lite trist då jag förstås har missat enorma upplevelser, det är jag övertygad om! Jag kanske får någon mer chans att se The Boss i Sverige men tyvärr aldrig med det klassiska bandet ihop igen.

Bruce Springsteens legendariska saxofonist Clarence Clemons fick ju en stroke för en tid sen och somnade alltså in för gott inatt. En låt som jag alltid har älskat är ju Jungleland och speciellt Clarence Clemons klassiska Sax-solo i den låten. Ett starkt minne förknippat med det solot är ju VM-94 då de spelar det solot i VM-krönikan när Ravelli räddar straffen mm. Så han som kallas för "Big Man" har somnat in men hans musik lever vidare...


Älskade Max

Nu i helgen har Max fått feber så han är sig inte alls lik utan vill mest bara ligga i soffan. Inga andra symtom förutom att han hade jätteont i benen inatt men vi tror att det var växtvärk.

Det kan ju vara nån infektion eller så, vi får se hur det utvecklar sig helt enkelt men förhoppningsvis är han snart sitt spralliga pigga jag igen.


Tänk att jag får vara pappa till denna fina underbara pojke!

Uppdatering

Är ju inte flitig på att uppdatera bloggen numera men sen kan jag få ryck ibland och vilja skriva 5-6 inlägg på stört så vi får se hur det blir i sommar. Sen senast jag uppdaterade så har vi hunnit haft en härlig sommarhelg förra helgen då det var kanonväder. Då var vi på Storviksbadet med kompisar, grillade mm. och på Lördagskvällen var jag ut i Gävle med Persson, Perra, Åsberg och Wanke. Det var djävligt roligt att få en sån där underbar sommarkväll när man sitter på uteservering sent på kvällen i t-shirt och bara trivs.

Dageen efter blev det mindre roligt då jag på kvällen blev grymt illamående och senare på natten spydde som sjutton o fick årets tredje magsjuka. Skönt nog så klarade sig familjen och även kompisarna o jag har slutat förvånas över att det just bara är jag som åker på sånt där skit hela tiden. Den gick över hyfsat fort alla fall så att jag bara behövde vara hemma två dagar från jobbet. Tur det då vi har otroligt mycket att göra på jobbet nu när vi minskat personal samt att det är värsta tidpunkten på året just nu för oss kan man väl säga.

Nu har det varit en vecka och helg med dåligt väder. Jag känner väl ingen större panik över det just nu faktiskt då jag ju alla fall jobbar och har fått en del sol i Turkiet o här hemma som gör mig lite mindre soltörstig. Nu jobbar jag 2 eller 3 veckor till innan det blir semester. Man får hoppas på kanonväder i Juli istället för så här runt midsommar kan jag inte minnas att det någonsin har varit högtryck i Sverige. Våra semesterplaner hittills är inga speciella förutom att vi har tänkt åka till Stockholm V.28 och sen får vi se vad som händer.

Hemma från Turkey

Har nu varit hemma en vecka efter vår härliga vecka i Turkiet. Inte helt fel att komma hem denna årstid heller då man inte behöver ha nån som helst ångest då det är i början av sommaren även om veckorna forsar otäckt fort fram nu måste jag säga. Vi är helnöjda med Turkietresan alla fall då det blev en lyckad semester och vädret blev inte så illa som vi ett tag befarade heller även om det var lite mulet/regnigt ibland. Första riktiga dagen där nere var det helmulet och dessutom då svinkallt i poolerna och då kan jag lova att det var en butter Mattias men det blev bättre.

Kommer kanske återkomma lite mer om resan senare i bloggen med lite mer foton mm. men kan alla fall säga att det mestadels har varit ett nöje även denna gång att resa med vår älskade Max även om han nu i sin trotsålder förstås några gånger per dag kan göra oss lite smågalna. Max älskade att vara i Turkiet och vill resa dit igen säger han ofta. De är ju väldigt barnkära i Turkiet precis som i Thailand så det känns ju som ett stort plus med landet samt den korta restiden dit som innebär att man inte behöver bäva så mycket för att resa dit med småbarn.

Hotellet Aqua Fantasy ca 1-2 mil utanför Kusadasi var ett fantastiskt ställe lär jag säga. Enorma poolområden, nära till stranden, superstort vattenland i anslutning till hotellet och jättefina grönområden runtom det stora hotellet. Dessutom fanns det hundratals aktiviteter att sysselsätta sig med för dem som vill för alla åldrar som t ex fotboll, tennis, beachvolley, minigolf, pilbågeskytte, hästridning, vattensporter, yoga, vattenpolo, bowling, diskotek, uppträdanden och mycket mera. Vi bodde i deluxerum som var rymligt och fint med bra utsikt så vi var helnöjda med boendet.

Nackdelen med hotellet var måltiderna som med alla dessa människor och det enorma utbudet mest kändes jobbiga och stressiga. Omöjligt att hitta vad man ville i början och en alltför hög ljudnivå för att man skulle kunna trivas på t ex middagarna. När många föräldrar dessutom helt skiter i hur barnen springer omkring så ville man mest bara bli mätt och lämna bordet. Jag tycker dessutom inte att maten var så god heller (fler med mig) o det blev väldigt mycket samsamma, pizza, hamburgare och sånt nyttigt. Cred ändå åt de hårt arbetande Turkarna i personalen som slet som djur med maten, serveringen, städningen och sånt på hotellet.

Något man kan sakna när man bor på ett sånt här hotellkomplex som Aqua Fantasy med All-Inclusive som ju oftast ligger lite utanför närmaste stad är ju just det här att strosa runt t ex på en strandpromenad bland mysiga uteservingar, restauranger mm. Nu var det ju inte på nåt sätt jättesvårt att åka in till Kusadasi men med en treåring kändes det inte jättelockande att ge sig in på shoppingturer eller utekvällar i stan. Vi var in till stan en mulen eftermiddag och det var mysigt där med bra shopping när Max sov i vagnen men sen kom åskovädret så vi hann inte se så mycket. Personligen hade jag gärna åkt in till Kusadasi någon kväll också men då hade jag velat vara barnfri. (förlåt max)

Jag kan gärna tänka mig åka tillbaka till Aqua Fantasy om några år när Max är lite större och kan ta del ännu mer av det fantastiska vattenlandet och hotellets aktiviteter. Det vore ju väldigt roligt då att åka ett större gäng så att barnen kan leka ihop och vi vuxna kan göra lite saker ihop som t ex spela beachvolley, ta en barnfri kväll i Kusadasi och sånt. Nu var vi ju där samtidigt som våra vänner Persson, Vicky och Emma vilket var roligt då det ju ofta blir lite trevligare på middagar och så när man kan umgås lite med andra även om vi inte umgicks så jättemycket dagtid då ju vi mest hängde på poolområden eller strand där Max ville vara mest.

Vi ses igen Turkiet! (Fler foton får läggas in senare eller ses på Facebook!)


Liverpool värvar

Hysteriskt spännande med Silly Season denna sommar då jag som Liverpoolsupporter har stora förhoppningar om att klubben i mitt hjärta ska göra klart bättre värvningar än förra sommaren med spelare som Jovanovic, Cole, Konchesky och Poulsen som nyförvärv bland annat. Fyra spelare på nedgång i karriären där t ex Jova och Cole fick skyhöga löner, brrr! Hur tänkte klubben där?

Liverpools nya ägare/lagledningen vill satsa ungt och idag verkar 20-årige mittfältaren Jordan Henderson från Sunderland bli klar. Jordan Henderson är en snabb, kreativ box to box mittfältare som kommer mycket i djupled och är inblandad i målchanser. Priset lät först väldigt högt men om det stämmer att Ngog går i motsatt riktning för ca £7 inbakat i priset på £20 så är jag mer än nöjd!

Enormt mycket rykten idag på Twitter om Blackburns lovande mittback Phil Jones också men som nu på lunchen plötsligt tagit en ny vändning där Man United nu verkar leda jakten på den framtida storbacken. Suck, ständigt denne dryge Sir Alex som ska blanda sig i. Jag hoppas att denne Phil Jones inser att hos Man United kommer det bli mycket nöta bänk kommande säsong och det kan göra Liverpool lite attraktivare men vi får se.

Hur som helst så känns det härligt med alla dessa brittiska talanger som finns i Liverpool FC just nu och det vore märkligt om inte några av dem i framtiden blir riktigt duktiga spelare i Premier League. Liverpool har ju massor av spelare med i de olika ungdomslandslagen i England så den biten ser ljus ut inom klubben men det gäller ju förstås att hitta några spelare som kan leverera direkt också men det kommer nog efter 1:a juli får vi hoppas.


Välkommen till vår fina klubb Jordan!!!

RSS 2.0