Nyår imorgon

Den här veckan har verkligen gått ruskigt fort. Jag har varit lite ledig och jobbat två dagar denna vecka som idag t ex. Igår hade jag en trevlig semesterdag då Max kusin Milton var här hos oss hela förmiddagen så de fick leka lite. De badade ihop, jagade varandra och fick även kika på deras gemensamma favorit Dora innan de avslutade med lite lunch när brorsan sen hämtade Milton. Sedan kom Nisse hit med lilla Ellen på em och förstås jättekul att träffa dem igen och roligt för Max att ha lite barn i huset hela dagen.

Tina och hennes systrar var ca 9-10 timmar i deras mors lägenhet för att fortsätta det tunga jobbet med att tömma lägenheten och reda ut vart saker ska ta vägen mm. Att hålla på en flytt är ju jobbigt i vanliga fall och i detta fall när det handlar om att tömma sin avlidne mors lägenhet så blir det förstås mycket tyngre. Nu börjar ju Tina snart jobba men det blir ju långhelg igen om en vecka och då måste vi hinna med att få bort allt ur lägenheten samt städa ur den. Vi hoppas det kommer att gå bra och skönt när även detta är över för syskonen.

Själv hade jag turen att få min mamma som lite barnvakt så att jag kunde åka iväg mot kvällen för 1,5 timmes mjuktennis mot Wanke. Började direkt med att stuka foten men det gick att spela ändå och jag vann med 1-6, 6-1, 6-3 så nu är det 4-4 i matcher inför vår bokade tid imorgon bitti på själva Nyårsaftonen. Då avgörs det vem som blir mjuktennismästare år 2010 och det känns lite oroväckande att jag har ont i stukfoten nu kvällen innan då det inte direkt är en sport man kan ta det lugnt i vändningarna i men bara att bita ihop!

Imorgon ska vi fira nyår med Johan, Maria och Theo som vi har gjort de senaste två årena. Vi ska vara hemma hos dem och eftersom Maria är gravid så får vi både hämtning och hemskjuts med barnstol så det känns ju bra. Det ska bli roligt att bara umgås lite, spela spel och äta/dricka gott. Sedan får ju Max och Theo busa någon timme innan åtminstone Theo nog kommer att vilja sova. Max däremot han kan vara uppe väldigt länge de gånger han får lov. Minns ifjol hur han satt uppe med oss när vi spelade Nintendo Wii väldigt sent.

Det ska bli kul att få festa till lite imorgon men pga de djävla satans bröstsmärtorna som dykt upp vid partaj ca 70% av gångerna jag festat rejält de senaste två åren så tar jag nog det rätt lugnt. Jag är väldigt festarsugen nu men vill ju inte hamna på akuten igen så bäst att ta det försiktigt och känna efter hela tiden om jag börjar känna några sympom, suck. Hur som helst känns det välbehövligt att bara få en trivsam kväll med goda vänner och förhoppningsvis kan min flickvän få koppla av lite och känna att sorgen finns lite längre bort för några timmar.

Gott Nytt År!!!



Årslista 2010

Populära ord i år:
Kaffeflickor, Vuvuzeelan, Klass 2-varning, Bröllopet, Snökaos, Appar, Askmoln

Årets bästa TV-program:

1. Dexter (Säsong 5, C+)
2. Sons of Anarchy (Säsong 3)
3. Så Mycket Bättre (TV4)
4. Solsidan (TV4)
5. Livvakterna (SVT)

Årets sämsta TV-program:
Svårt, Cirkus Möller eller Kungarna från Tylösand kanske

Årets feelgood-TV:
Så Mycket Bättre, TV4

Årets låt:
Eminem Feat. Rihanna - Love the way you lie

Årets partylåt:
Stereolove eller Mikrofonkåt

Årets cover:
September - Kärlekens Tunga

Årets mest positiva för tidiga utlösning:
Självmordsbombaren i Stockholm

Årets bästa webb-TV:
Schulman Show på Aftonbladet och Uppvärmningen i SVT inför OS-sändningarna

Årets semesterfasa:


Årets slöseri med licenspengar:
Ung & Bortskämd där vi licensbetalare dessutom bjuder vinnaren på drömresa!

Årets dockusåpasnille:
“Jag sökte först till Paradise Hotel, men det har sån jävla stämpel på sig, det här är så mycket bättre.”
Erica, en av deltagarna i Kanal 5:s dokusåpa Kungarna av Tylösand.

Årets bästa podcast:
Filip & Fredrik

Årets samtalsämne:
Extremvädret

Årets det var roligare när man var ung:
Fångarna på Fortet, TV4

Årets leksak till småbarn:
Touchmobil med roliga appar

Årets idrottsögonblick:
Dubbeljakten i OS där Marcus Hellner vinner guld och Johan Olsson brons!

Årets idrottschock:
När Anja Pärsson vurpade i störtloppet!

Årets idrottsbesvikelse:
Måste vara Tre Kronors förlust mot Slovakien i kvartsfinalen på OS.

Årets idrottsbild:


Årets film:

Har ingen aning och kan inte minnas att jag sett någon höjdare???

5 bästa låtarna 2010


Rasmus Seebach - Natteravn


Eminem Feat Rihanna - Love the way you lie


Johnossi - What´s the point


Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i


Robyn - Dancing on my own

Avgå Roy Hodgson!

Om Liverpools nya ägare har tvivlat angående Roy Hodgsons framtid i Liverpool tidigare så borde det nu vara kristallklart för John W Henry och de andra vad som måste göras efter gårdagens miserabla insats hemma mot Wolverhamton där det blev förlust med 0-1!!! Liverpool har gjort många otroligt bleka insatser i år men gårdagens match hemma mot ligajumbon slår nog alla rekord. Då ska man även veta att Wolves saknade några spelare!

Som jag hade längtat efter att få se Liverpool spela igen då två matcher tidigare under julen ställts in pga den här djävla snön som inte bara orsakar problem i Sverige. Min glädje och entusiasm framför tv:n förbyttes ganska snart i en slags förtvivlan och ilska över att se mitt kära Liverpool spela en sån bedrövlig fotboll helt utan glöd. Detta efter ett långt speluppehåll och t ex med Steven Gerrard tillbaka i laget efter den senaste skadan.

Spelarna i Liverpool som t ex en sorgsen icke kämpande Torres ska självklart ha massor av kritik och sedan vet jag att Liverpools trupp inte är tillräckligt bra för topp 4 men så illa som det såg ut igår får det bara inte se ut! I mina ögon borde Roy Hodgson ha sparkats för längesen då han har gjort massor av dåliga saker sedan han tillträdde som Liverpooltränare och stämningen i och runt klubben är nu katastrofal! Det var längesen man hörde såna burop på Anfield som igår och de flesta fansen är ju överrens om vad som måste göras!

Några skäl varför Roy måste bort:

- Saknar helt offensiv spelidé vad det verkar
- Spelar Meireles på en kant i match efter match
- Har ett uselt bortafacit även i andra klubbar men kör på i samma stil.
- Tror inte på matchcoaching genom byten och gör märkliga defensiva byten ideligen
- Förordar ett spel som t ex spelare som Agger och Torres inte alls gillar
- Rangordnar vår bäste mittback Agger som 4:a bakom tre medelmåttiga träbensbackar
- Värvade spelare som Konchesky och Poulsen vilket bara det borde innebära sparken
- och mycket mycket annat som jag inte orkar rabbla upp!



Julen är över

Julen var väl helt ok men jag tycker det är skönt att den är över. Även om jag absolut inte går omkring och är deppig på julen så är julafton ändå den dag på året då man allra mest påminns om att vissa familjemedlemmar inte längre finns med oss. Sedan är jag rätt allergisk mot den här masshysterin som finns då alla i sin iver att finna den perfekta julen stressar mm. så att den för många bara blir jobbig. Jag behöver inte ha någon perfekt jul utan är glad bara om man kan ha en trevlig dag/kväll ihop med lite god mat och många paket till barnen.

Vi firade jul hemma hos oss och glädjande nog kunde Linda och Jerker komma med nyfödda Mileon. Dessutom var min mamma med och Tinas lillebror Tim. Det var som sagt en helt ok julafton och framförallt var det ju roligt att se Max exhalterad över alla paket. Min fd arbetskollega Lena ryckte in som tomte och gjorde det storstilat så att Max fortfarande pratar massor om tomten som kom förbi. Max fick förstås massor av julklappar och jag får återkomma till det i något eget inlägg senare.

Juldagen har alltid varit den dag på julen som jag har sett fram mot mest då den i ca 20 års tid alltid innebar umgänge med stort kompisgäng med sportaktiviteter på dagen och partaj på kvällen. I år blev det ingen rinkbandy men istället en rolig mjuktennis mot Wanke på förmiddagen. Något party på kvällen kändes aldrig aktuellt och även om jag ibland kan sakna det här att dra ihop ett stort kompisgäng för fest på juldagen så är det ju också en härlig känsla att bara vara med familjen i jul också.

Hoppas alla jag känner har haft en helt ok jul och god fortsättning!

God Jul

Det har varit en stressig jobbvecka som nu snart lider mot sitt slut. Någon julhandel har det inte alls blivit för mig men man kan ju fixa massor via Internet och människor i sin närhet så det ordnar sig nog ändå. Förmodligen tar jag en liten sväng ut imorgon på självaste julaftonen då jag slipper att trängas med hundratals andra för att fixa mina sista julklappar. Viktigast är ju förstås att Max får sitt och han kommer nog verkligen att bli nöjd gissar jag då han har en hel del fina paket som väntar honom imorgon.

Max är hemma med Tina idag och de kommer att vara hemma ihop även hela nästa vecka då jag nog kommer att jobba de flesta dagarna. Det är alla fall väldigt skönt att få en liten paus från dessa stressiga dagislämningar på morgnarna måste jag säga och förhoppningsvis blir vintervädret lite mindre extremt framöver. 25 minusgrader eller två meters snöfall per dag är inga lockande alternativ för mig utan nu vill jag ha 4-5 minusgrader och uppehåll en tid tack!

Vår jul kommer ju att kännas väldigt speciell i år då både Tinas mamma och Olivia har gått bort under året. Vi kommer att fira jul hemma och som det ser ut nu så kommer min mamma att vara med oss och förmodligen även Linda, Jerker och deras nyfödde Mileon samt Tinas lillebror Tim. Sedan ska vi väl se till att träffa brorsans familj någon dag också så att kusinerna Max och Milton får ge varandra julklapparna och leka lite. Jag har aldrig varit någon julälskare men det ska bli skönt att stressa ner och få se Max glädje över tomtens julklappar mm.



Begravningen över

Nu är begravningen av svärmor över och det blev en lång lång dag då vi var vid Ovansjö Kyrka ungefär mellan kl 12-19 pga allt som behövde fixas före och efter. Begravningen gick väl så bra som en sådan kan gå och skönt nog fungerade det bra att ha med Max och hans medverkan uppskattades av många då det ju lättar lite att ha med en sprallig 3-åring på en sån dyster tillställning.

Vi hade ju valt samma präst som skötte begravningen av brorsdotter Olivia i våras och som även var präst på min pappas begravning. Han heter Mikael Wistrand och även om jag har svårt för religion så är han en väldigt bra präst och medmänniska att ha med sig. Dessutom hanterade han Max enormt bra så jag tror alla i Tinas släkt var nöjda med valet av präst.

Skönt ändå att begravningen är över och vila i frid Jette!

Årets Robinson

Under en veckas tid så har det blivit några sena kvällar/nätter då Tina och jag har plöjt igenom hela säsongen av Robinson denna veckan. Vi hade ju spelat in alla avsnitt och efter att kompisar rekommenderat oss att se denna säsong så började vi titta och snart var vi fast.

Jag tycker att detta var en väldigt bra Robinson-säsong och det var så skönt att när det var som mest spännande när programmen tog slut så var det bara att sätta på nästa avsnitt. I årets Robinson var det verkligen ingen överdrift att det nog var hårdare än någonsin för djävlar vad de fick sättas på prov.

I årets Robinson hade de verkligen sett till att ingen icke värdig skulle kunna vinna vilket jag tycker är bra. Det var ju nästan komiskt hur mycket vinnaren Erik förlorade i början så det kändes roligt att han fick stå som slutsegrare tycker jag då han kändes både sympatisk och även var djävligt duktig i tävlingarna.


Filip & Fredriks Podcast

Jag som verkligen gillar Filip & Fredrik tycker det är underbart att de fortsätter köra sin podcastshow. Det de gör är ju egentligen att de kör en radioshow på nätet i ett format som man kan ladda hem till mobiler, mp3-spelare eller dator för att lyssna på. Om man inte använder Itunes eller de appar som krävs till mobilen så är det ju väldigt smidigt och enkelt att ladda hem avsnitten som mp3 filer och spela upp dem med något vanligt program som Winamp eller Windows Media Player när man vill lyssna.

Jag gillar ju det mesta de här grabbarna gör men kikar inte på tv-programmet "Vem kan slå Filip & Fredrik?" för det programmet tycker jag är rätt trist. Här i Podcasten kommer de mer till sin rätt när de verkligen är helt ocensurerade. I podcasten pratar de om precis allt ifrån oralsexteknik till hur de längtar efter att ha ett pensionärsliv med fasta rutiner mm. De ringer även upp en del både kända och okända människor under programmen.

Här kan ni hitta deras avsnitt som sänts hittills >>


Snö snö snö

Tisdagsmorgon och det är helt sinnessjukt hur mycket det har snöat igen de senaste dagarna. Är det inte 20 svinkalla minusgrader så vräker det istället ner snö. Oavsett om det är svinkallt eller vräker ner snö så gör det ju gärna att man helst bara skulle stanna inomhus om man hade den möjligheten. Det jobbigaste med denna extremvinter är ju förutom all skottning och den vidriga kylan det farliga i att ge sig ut i trafiken.

På morgnarna när Max och jag ska till dagis så har vi nästan inte kommit iväg då det varit så mycket snö på vår parkering. Sedan när vi ska köra ut från parkeringen så är det en stor vall man ska över samtidigt som man inte ser ett smack i korsningarna i vår stad just nu då snövallarna känns högre än kaknästornet. Hur som helst så är det väldigt mycket olyckor på vägarna just nu och jag ger mig helt enkelt inte gärna iväg ut i onödan just nu.


Champions League lottat

Då är lottningen till åttondelsfinalerna i Champions League klar och hur mycket det än svider att Liverpool inte är med i detta fotbollens finrum denna säsong så ska det ändå som neutral bli väldigt intressant att se matcherna!

Här är åttondelsfinalerna och vad jag tror om dem!

Milan–Tottenham
Den match jag ser mest fram mot att se och väldigt svårtippat men tror på Milan.

FC Köpenhamn–Chelsea
Hit men inte längre för FC Köpenhamn, hoppas jag har fel men det lär inte ske.

Inter–Bayern München

Svårtippat, oroligheter i Inter och jag tippar att Bayern München tar detta.

Arsenal–Barcelona

Synd om Arsenal som har otur i lottningen igen och mot Barcelona tar CL-äventyret slut!

Lyon–Real Madrid

Kan Lyon skrälla? Nä, inte med Mourinho på bänken och det laget han förfogar över.

Marseille–Manchester United

Det känns som om Sir Alex sällan har oflyt med lottningar och Man U går till kvartsfinal.

Valencia–Schalke 04
Schalke har ju haft det tungt i ligaspelet men jag tippar ändå dem som segrare mot Valencia.

Roma - Sjaktar Donetsk
Läge för skräll? Bortamatchen i Ukraina blir en prövning men tippar ändå på Roma.

Sons of Anarchy S03

Nu har jag sett hela säsong 3 av Sons of Anarchy och som jag har skrivit förr så är det en väldigt bra tv-serie som TV4 tyvärr gömt undan på en bedrövlig sändningstid i kanalen TV400 vilket gjort att det mest är vi tv-seriefantaster som har upptäckt den. Serien handlar om MC-gänget Sons of Anarchy som huserar i staden Charming. Jag ska inte skriva något av det som händer i den tredje säsongen men till er som har sett tidigare säsonger kan jag säga att ni inte kommer att bli besviken då det var ännu en sjukt spännande säsong!

Jag läste nu att Katey Sagal som vi alla nog mest minns som Peg Bundy i serien Våra Värsta År har blivit nominerad till en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie. I Sons of Anarchy så spelar hon den tuffa äldre kvinnan Gemma Teller som är mamma till Jax Teller som är huvudrollsinnehavare i serien och dessutom är hon ihop med ledaren för MC-gänget. Hon är väl värd sin nominering och är bara en av många färgstarka karaktärer i denna väldigt sevärda tv-serie!

Säsong 1 och 2 finns ju på DVD och kan vara ett bra julklappstips!


Sportsurr

Lite korta tankar på det som hänt i sportvärlden på sistonde!

- Sinnessjukt att vissa NHL-spelare klagar på Linus Omark pga straffen!
- Jätteroligt att följa Sveriges handbollsdamer som visar stort djävlar anama!
- Tottenham-Chelsea var en fantastisk fotbollsmatch i NHL-tempo!!!
- Newcastle-Liverpool inte lika fantastiskt och ännu en dyster bortainsats.
- Patrick Ekwalls tårta i ansiktet på Olov Lundh var kul att skåda!
- Åklagare i Gävle lägger ned anmälan mot N Ekman, tack för det!
- Ser fram mot Junior VM i hockey även om jag saknar Brynäsarna hemma!
- Ex-Brynäsaren Anders Lindbäck gör ju något fantastiskt "over there"!
- Nisse Ekmans "kupp" mot Boork var rolig även om han rimmade kasst.
- Vilken kanal än TV4 visar Handbolls-EM i så rasar folk enligt Aftonbladet.
- Längtar till Januari då jag hoppas Liverpool värvar någor spännande.
- Zlatan är verkligen grym nu det måste jag säga!
- Han blev inte nominerad men för mig vore Messi guldbollenvinnare!

Förkylt

Det blir dåligt med bloggandet just nu men här på Onsdagskvällen kommer en liten uppdatering. Här hemma är det förkylningstider då Max och jag har varit sjuka sedan i helgen och nu är även Tina sjuk. Fast efter att ha Vabbat med Max Måndag och Tisdag så började jag jobba idag och imorgon ska Max återgå till dagis. Skönt för Tina att få lite egentid här hemma efter allt som har hänt och välbehövligt för Max att få leka lite med kompisar på förskolan igen Torsdag-Fredag.

Igår var det ju Max födelsedag och jag tror han blev nöjd med sin dag. Han inledde dagen med att få lite paket i sängen på morgonen och sedan fick vi påhälsning från morfar och farmor under eftermiddagen. I Söndags hade vi ju besök från Johan, Maria och Theo men det blev inget stort kalas för Max den här gången eftersom dels väldigt många kompisar var upptagna denna helg och med tanke på våra förkylningar och det som hänt så kändes det helt ok att det blev så.

Nu framöver väntar ju begravning av Tinas mamma på Tisdag och förutom allt praktiskt strul som Tina får brottas med så ska Jettes lägenhet förmodligen vara tom och urstädad den sista december. Det känns ju mindre roligt nu när det dessutom är jul mitt i allt men bara att försöka göra vårt bästa och hjälpas åt för att hinna fixa allt. Igår kändes det lite sorgligt att i samma uppslag i tidningen se Max gratuleras på bild och alldeles bredvid läsa Jettes dödsannons. Sånt är livet, väldigt orättvist!

Mera Så Mycket Bättre

På TV4.se egen playsida som för övrigt ofta fungerar rätt illa så finns det nu extramaterial där man får se hela middagarna och hela uppträdandena från succéprogrammet Så Mycket Bättre. Jag kommer absolut att kika på alla dessa oklipta avsnitt och i klippet nedan är det Petters middag där Plura, September och Lasse Berghagen gjorde tre suveräna versioner av låtarna "Logiskt", "Mikrofonkåt" och "Längesen".


Max 3 år

Vår älskade son fyller 3 år idag och nu börjar han bli en riktigt stor kille! Jag tänkte skriva lite om hur Max har utvecklats precis som jag gjorde så ofta tidigare i denna blogg. Ett stort grattis till min älskade son från din pappa och om du läser det här i framtiden så ska du veta att du betyder allt för mig och att jag är chockad över hur mycket man kan älska en liten krabat som dig. Nu ska vi se till att du får en fantastisk fin födelsedag även om både du och jag är lite sjuka!

Max ordförråd:
Talet fortsätter ju utvecklas och jag är ju ingen barnexpert sedan tidigare så jag har svårt att veta hur han ligger till om man jämför med andra 3-åringar. Max pratar alla fall på bra men kämpar fortfarande ivrigt med att lära sig säga Max istället för Mask. Smörgås är fortfarande "Fröllåå" men annars klarar han många svåra ord numera.

Max kompisar:
Förutom en period i somras så tycker jag tyvärr att vi träffar kompisar med barn alldeles för sällan på helgerna och det måste bli bättring på det men hänger inte bara på oss heller. De kompisar Max har lekt mest med under året är ju Theo och kusin Milton. Sedan på dagis så har Max börjat leka mycket med en kille som heter Leon.

Max humör:
Han är ju allt som oftast en glad krabat Max som har mycket humor och älskar att busa. Sedan har ju trotsen kommit in i hans liv rejält sedan i somras kan man väl säga. Det är väldigt upp och ner, vissa veckor knappt något och vissa andra veckor mycket mera och då är det ibland raseriutbrott som heter duga. En utvecklingsfas Max gärna hade fått hoppa över men en bra vilja kan ju vara nyttigt att ha med sig i framtiden för honom. 

Max dagisstatus:
Han älskar fortfarande att gå på dagis men några gånger har han nu velat stanna hemma och inte heller velat att jag ska gå när jag lämnat honom så lite annorlunda har det blivit. Enligt personalen på Max dagis så är han en populär liten kille som många av de andra barnen vill leka med och han leker bra med de flesta men mest med Leon, Jonatan, Alice och Sofie vad det verkar.

Max tv-favoriter:
Dora Utforskaren är även detta år ohotad Nr 1 för Max! Sedan gillar han även att kika på Doras Kusin Diego och Backyardigans på Nickelodeon. Kalle Anka, Musse Pigg, Nalle Puh, Små Einsteins och en del barnprogram på Boolibompa duger också i brist på annat för honom. Till min förvåning så gillade Max även filmen Lucky Luke! Synd bara att jag fortfarande mindes alla repliker sen min ungdom då jag var stor Lucky Luke fantast.

Max datafavoriter:
Max gillar ju mycket att sitta vid datorn vare sig det gäller att spela spel eller bara skriva i Word. Han är väldigt duktig men sen får man ju begränsa hans tid vid datorn så det inte blir för mycket. De spel han har provat och gillar bäst är nog Dora spel, Alfons, Ludde, Lek & Lär - Vilda Djur, Josefine och Anki & Pytte t ex. Jag måste säga att många av spelen är väldigt pedagogiska och bra där han lär sig nyttiga saker också.

Max favoritlekar:
Just nu är favoritleken "gå på vägen" som innebär att man sitter på någon av hans lekmattor och använder några av hans djur. T ex så säger han åt mig att jag ska ha krokodilen och han ska ha lejonet och seden går de runt i staden på mattan och fiskar, jagar varandra, äter glass, åker tåg mm. Han tycker mycket om alla sina leksaksdjur men favoritdjuret är nog dinosaurier som han har många av och verkar fashineras av.

Den där "gå på vägen" leken är både jag och Tina rätt urless på då han vägrar leka den själv men när det gäller att sysselsätta sig själv med något förutom tv/dator så är det nog pussel som fortfarande är favoritsysselsättningen. Max är väldigt duktig och lägger både 30 och 50 bitars nu. Han gillar även att spela sällskapsspel, leka med lera och måla men kortare stunder.




Alex Schulman tillbaka

Jag har ju alltid haft lite kluvna känslor för Alex Schulman men när han sorterar bort sin värsta elaka mobbingsida så kan han vara fruktansvärt bra. Att han är rolig och ofta skriver genialt är det ingen tvekan om och efter mycket rykten så är han alltså som väntat tillbaka i bloggvärlden igen!

För er som gillar att se en rolig talkshow med intressanta gäster kan jag varmt rekommendera er att kika på Schulman Show via Aftonbladets Webb-tv. Väldigt bra program! Lite synd att Alex slutade hos Adam & Gry på Onsdagarna kan jag tycka där han har ersatts av Fredrik Virtanen som inte är lika intressant att lyssna på.

Alex nya blogg kommer jag säkerligen att följa alla fall, välkommen tillbaka!


Sista programmet

Ikväll är det ju sista delen av succéprogrammet Så Mycket Bättre och det känns lite trist! Ikväll är det tydligen duetter som jag har förstått det. Ska bli spännande att se! Två av deltagarna som verkar gilla att samarbeta är ju Petter & September som har uppträtt på flera platser med låten Mikrofonkåt och här kommer ännu en ny partyhit från duon. Inte mycket respons när jag la klippet på Fejjan men jag tycker det var en skön låt.


Petter feat September - Baksmälla

Tidig Lördagsmorgon

Sömnbrist
Det blev en riktig pissnatt det här och nu var det otroligt längesen jag sov mer än 5-6 timmar en natt. Denna natten somnade jag väl ca kl 01:30 och gav sen upp att försöka sova vid kl 05:00 pga att Max den stackaren är väldigt förkyld och hostar mycket. Dessutom far han ju runt i sängen som en virvelvind när han kommer in till oss och älskar att ligga med Tina som huvudkudde och trycka mig ur sängen med fötterna i ryggen, grrr. Inte underlättar det sömnen att jag är på väg att bli förkyld heller med en genomsvälld hals och tyvärr vill jag inte gå ner till soffan på nedervåningen heller där Tinas lillasyskon Nathalie och Tim sover de senaste dygnen. Där har vi två personer som skulle kunna tipsa mig och Max lite hur man sover till klockan 12 på dagen istället för att kliva upp vid 6-tiden.

Förkyld Max
Så djävla trist att Max blev förkyld nu när vi tänkte ha lite 3-årskalas för honom imorgon vilket hade varit ett skönt roligt avbrott mitt i all annan skit. Det är ju en tuff tid för Tina och syskonen nu när deras mor har gått bort och jag tycker synd om Tina då det av lite speciella skäl blir extremt mycket praktiskt som mestadels just hon måste fixa nu på kort tid istället för att kunna få bearbeta sorgen. Nu är det alla fall klart med begravning, dödsannnons och en massa annat men mycket återstår ju och om Jettes lägenhet med alla grejer måste tömmas före jul känns det inte som någon höjdare lär jag säga. Fast försöker vi hjälpas åt så går det väl på något sätt.

Om Idolfinalen
Igår var det Idolfinal men medan Tina med syskonen kikade på den så valde jag att se några avsnitt av Sons of Anarchy i sovrummet istället. Såg ändå snuttar av finalen som vi har inspelad men tycker inte den kändes så spännande och vad jag hörde så tycker jag inte att varken Jay eller Minnha gjorde något bra låtval när de fick välja en egen glänsarlåt. Rättvist ändå att Jay vann och nog tycker man att han borde ha en bra framtid som rocksångare i något ganska stort band medan många av de andra idolerna nog får vänja sig med att deras 5 minuter i rampljuset snart är över. Andreas Weise kan jag nog tänka mig kommer dyka upp i en massa tv-program i framtiden och bli nån slags artist som kan göra lite allt möjligt.

Nobelfesten
Skrev ju på Facebook igår att "om den kinesiska äldre damen vid Prins Daniels sida kan få honom att tycka att kvällen är rolig så bör hon få Nobelpriset" och så är känslan. Herredjävlar vilken tråkig tillställning det där måste vara och att SVT en Fredagskväll slänger upp en mastodontsändning av Nobelfesten i huvudkanalen istället för t ex SVT24 känns ju rätt märkligt. Jätteroligt att titta i 6-7 timmar och höra kommentatorerna säga -"Här sitter en 79-årig Professor från Tyskland och äter förrätten, till bordskavaljer har han Prinsessan från Luxemburg" och så vidare. Sedan måste ju Prins Daniel och de andra genomlida urtrista tal, kvinnor som skriker med gälla röster (Opera) och mycket annat trist också. Fast detta var ju livet han valde när han blev kär i Viktoria så bara att bita ihop Danne men nog tror jag att du hade fan så mycket roligare på Lillsvedsfesterna allt!

Lördagsplaner
Jag har länge bara suktat efter en Lördag eller Söndag där man absolut inte gör någonting och kanske kan titta på Vinterstudion i några timmar. Fast med en 3-åring som har väldigt svårt att aktivera sig själv så blir det ju sällan så och nu finns det ju dessutom saker som måste göras. Förhoppningsvis så är Max tillräckligt pigg för att kanske få hälsa på Farmor och hennes "gubbe" i Storvik en stund på dagen och hjälpa dem klä granen mm. Då måste jag nog städa lite men även kanske bara ta det lite lugnt. Jag hoppas även Tina och syskonen kan bara få va lite grann även om fixlistan är lång. Jag hoppas även att allt går bra nu för Linda och Jerker som vad jag förstod fick åka hem från BB med Mileon igår. Sköt om er nu så får vi snart hälsa på underverket!

Ha en trevlig helg!!!

Vila i frid mormor

Nu har Max älskade mormor somnat in efter en lång och tuff kamp mot cancern. Det känns extra bittert att Tinas mamma går bort såpass ung men sjukdomen cancer tar ingen hänsyn till ålder. Det som tröstar är att nu slipper Jette lida längre och att hon fick somna in med sina älskade barn närvarande på sjukhuset de sista dygnen.

Nu väntar nya prövningar med allt praktiskt som måste fixas och en kommande julafton där två av våra närmaste familjemedlemmar inte kommer att finnas med oss. Jag ska försöka stötta Tina, hennes syskon och min älskade son i sorgen så gott jag kan framöver och livet måste ju gå vidare hur tufft det än känns ibland.


Hej Mileon!

Mitt i alla ledsamheter finns det ändå en glädjande händelse att rapportera om. Nämligen att Tinas syster Linda och hennes Jerker nu för några dagar sedan blev föräldrar till en liten liten pojke som ska heta Mileon!!! Han föddes några veckor för tidigt men läget verkar vara stabilt.

Det känns förstås väldigt tungt att Jette inte kan glädjas över sin dotters guldklimp men hon har alla fall uppfattat att hon blivit mormor vilket jag är säker på att det värmer hennes hjärta enormt trots det dåligt tillståndet.

Roligt för Max att få en liten kusin att leka med i framtiden och ett stort grattis!!!


Livet är tufft nu

Det har varit några tunga dygn nu och värre lär det nog bli då läget med Tinas mamma inte alls är bra just nu. Sedan några dagar så är stackars Jette tillbaka på Gävle Sjukhus igen. Tina och hennes lillasyster Nathalie har tillbringat de senaste dagarna där och finns nu vid hennes sida dygnet runt. Själv var jag bara hemma med Maxen hela helgen och nu är jag på jobbet men tankarna finns ständigt där inne hos Tinas familj. Jag var in till sjukhuset igår kväll med lite mat och kläder till tjejerna och det var verkligen omtumlande att inse hur illa läget är.

Även om vi en längre tid har vetat att Jette så småningom skulle förlora kampen mot cancern så blev det igår väldigt definitivt och gissningsvis kan inte hennes kropp klara av att kämpa emot så länge till. Viktigast nu är att Jette inte behöver ha ont längre och jag önskar att hon snart får somna in i stillhet hur ledsamt det än känns att konstatera detta. Min flickvän Tina har varit helt fantastisk de här sista jobbiga månaderna men det är en stor prövning för henne och syskonen just nu så jag är glad över att ni stöttar varandra så bra.

Jag var väldigt ledsen igår kväll vid besöket på sjukhuset och resten av kvällen/natten då känslorna vällde över mig med en stor sorg/bitterhet över alla i vår närhet som har gått bort alldeles för tidigt de senaste 7-8 åren. Jag lider så med Jette som 51 år gammal är på väg att förlora kampen mot cancern och jag lider med min flickvän och hennes syskon. Sedan har vi vår älskade Max som ju sedan födseln dyrkat sin mormor enormt och det gör så djävla ont att han ska berövas henne så tidigt.

Vi får se vad som händer den närmsta tiden, nu väntar jobbet igen efter lunchen.


Mormor Jette och Max som jag vill se dem!!!

Pluras kväll

Igår i det näst sista avsnittet av favoritprogrammet Så Mycket Bättre så var det alltså Pluras kväll som jag har sett fram emot mycket. Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på Eldkvarn men på senare tid har jag börjat lyssna lite mera och kände ju sen tidigare till klassiker som Kärlekens Tunga, Kungarna från Broadway och Fulla för kärlekens skull. Dessutom älskade jag Pluras matprogram i TV8 som han hade ihop med Mauro Scocco och som var lite likt denna programsuccé i flera avseenden. Kan ses på TV8 Play för övrigt!!!

Gårdagens program var sevärt och det är ju ett feelgood program men som även kan beröra åt andra hållet. När de talade om Pluras låt "Håll Huvudet Högt" som handlade om hans mors död och som Lill-Babs framförde så blev även jag berörd då tankarna hamnade hos min pappa men framförallt hos Tinas mamma som just nu går en oviss kamp mot cancern inne på sjukhuset. Även om Lill-Babs är en härlig människa så hade det varit ännu mer finstämt om någon med bättre sångröst hade framfört den låten.

Bäst i gårdagens program var nog ändå September med sin tolkning av mästerverket "Kärlekens Tunga". Även Di Leva gjorde en skön rymdversion av "Kungarna från Broadway" och dessa båda artister har levererat i varje program. De andra var väl också ok på sitt sätt men Petter som varit så grym tidigare hade jag nog ännu högre förväntningar på än vad som blev när han i mitt tycke hade gjort om "Fulla för kärlekens skull" alltför mycket. Ett avsnitt kvar av detta härliga tv-program som så många älskar.

Återkommer med spekulationer om nästa års laguppställning!


Klart för Idolfinal

Idol känns tyvärr inte alls särkilt intressant eller spännande numera förutom att man vill se den låten som den givne vinnaren Jay Smith framför. Jag måste säga att juryn hade givit Olle en ganska trist glänsarlåt och jag hade gärna sett honom i finalen då jag tror att han skulle kunnat göra väldigt bra ifrån sig om han fick välja låt själv som passar hans speciella röst. Hur som helst så bra kämpat av Minnha som ju åkte ut rätt tidigt men kom tillbaka och tog sig till finalen ungefär som Agnes gjorde ett år!

Vad gäller Idol så förundras man ju ibland över hur snabbt många av dem försvinner från rampljuset och aldrig hittar tillbaka men samtidigt så blir det där snacket ibland överdrivet. Bert Karlsson sa det t ex på en föreläsning nyligen att absolut ingen från Idol blir något. Det var väl att ta i och han kan ju t ex läsa den här artikeln från tidningen New York Post om artister att hålla ögonen på år 2011! Där dyker Tove Styke upp och spås en lysande framtid så vi får se hur det går för henne.

En annan Idol som ju borde kunna få en bra karriär är ju Jay Smith! Vad jag har förstått så är hans nuvarande band inte helt okända heller men hans röst borde ju kunna få större rockgrupper att sukta efter honom. Han skulle ju passa perfekt att sjunga i nån grupp som Nickelback t ex. Även Jay Smith har ju via Youtube börjat få uppmärksamhet från USA och speciellt efter att Perez Hilton twittrade om "this amazing video" som i klippet nedan. Vi får se hur det går för Jay men att han vinner Idol har varit klart länge!


Jay Smith - Like a Prayer

I ett vinterland


Blekt Liverpool

Igår mötte Liverpool det Rumänska laget Steaua Bukarest i Europa League och matchen slutade 1-1. Liverpool ställde upp med många reserver i denna match och jag kände stor förväntan över att få se talanger som Shelvey, Pacheco och Wilson i en riktig match eftersom de inte får så mycket speltid nu när Liverpool har åkt ur ligacupen dessutom. Detta var ju också en chans för spelare som Cole, Jovanovic och Babel att visa Roy att de förtjänar mer speltid i A-laget framöver men de tog ju inte riktigt den chansen tyvärr.

Tyvärr så var matchen ett riktigt sömnpiller och precis som i tidigare matcher kan jag väl konstatera att Liverpools truppspelare inte är särskilt vassa även om det är svårt för de unga spelarna att glänsa i ett lag som inte är samspelt och där de mer rutinerade spelarna som Joe Cole och Poulsen är ganska bedrövliga. Babel och Jovanovic gjorde väl några bra saker i matchen men annars fanns det inte mycket att glädjas åt förutom att Liverpool nu är klara för avancemang i Europa League.

mer fotboll...

Fotbolls VM i framtiden till Ryssland och Qatar!!! I tider när FIFA-delegater misstänks för mutbrott så känns det väl inte alls misstänkt att dessa två länder lyckas att "övertala" FIFA om att de är bästa kandidaterna. Jag drömmer ju lite om att åka på några stora mästerskap i framtiden och med den synvinkeln så var det väl inga drömländer som fick arrangera VM även om Ryssland ju alla fall ligger hyfsat nära.

Qatar vet man ju inte mycket om förutom att det är lika litet som Småland så hur i hela friden de ska kunna arrangera ett Fotbolls-VM kan man ju undra. Vad man däremot känner till är ju att de kommer att bygga de häftigaste fotbollsarenor som världen har skådat och sedan ska de tydligen motverka den 45-gradiga hettan med air condition både på arenor och gator på nåt sätt. Vi får se hur det blir!


-23

Stod det på termometern imorse, helt sjukt kallt och just nu drömmer jag mer än någonsin om att vara i ett varmare land. Igår var jag hemma och Vabbade med Max då han var lite hängig men ingen större fara med honom så nu är han på dagis igen idag. Igår passade vi på att städa lite hemma, leka en hel del och sedan hade jag lovat honom att baka så det var bara att ta fram mina avancerade bakkunskaper som är lika med noll.

Max älskar att fixa i köket och han ställde sig genast vid diskbänken med kokboken framför sig och började grubbla högt på vad vi skulle baka. - "Inte fiiiisk och inte kyckling utan något som smakar lite kaka" sa Max medan han bläddrade i kokboken. Vi bestämde oss för att baka muffins och till skillnad mot för den gången när jag gick i sjuan så visste jag nu vad bakpulver är för något så muffinsarna blev inte platta den här gången.

Eftersom Tina var på julfest med jobbet igår så tänkte jag skippa Onsdagsträningen men då kom morsan förbi en sväng så jag kunde åka iväg och träna. Vi var bara sex st så det var jobbigt men väldigt roligt som vanligt! Jag skulle kunna spela innebandy eller tennis dygnet runt för det är så djävla roligt!!! Kul att min kompis Jonny är med nu igen också så att vi får träffas lite oftare, synd att hans opererade höft verkar fortsätta göra ont bara.

Igår kväll så fick Max öppna det första paketet i sin julkalender med 24 paket som Tina har fixat. Han var exalterad och blev jätteglad över att få en dinosaurie som är något av hans favoritdjur. Sedan sov Max med dinosaurien i sin hand hela natten tills han började leka med den mot min rygg ca kl 05:30. Efter lite trots och stress så blev det en trist dagislämning i Sibirienkylan där Max blev jätteledsen när jag gick ifrån dagiset vilket han aldrig brukar bli. Vet ju att det går över fort men det svider i hjärtat när det händer.

Nu ska jag hämta Max på dagis och sedan blir det lite innebandyträning ikväll igen. Tina skulle promenera hem till sin mor efter jobbet. Stackars svärmor har haft väldigt ont igen nu i några dagar och har även mått dåligt efter cellgifterna. Tycker så otroligt synd om stackars Jette och det är fruktansvärt att all smärtlindring hon får inte biter på helvetessjukdomen. Något som känns mer spännande och roligt är ju att vi väntar på besked från BB där Tinas syster Linda och Jerker förväntas bli föräldrar idag!!!

Hajen är infångad

Idag kan man läsa i Aftonbladet om hur hajen som har attackerat ryska turister i turistorten Sharm El Sheik i Egypten har infångats! Tydligen råder fortfarande badförbud på semesterorten där just nu ungefär 2000 svenskar befinner sig. Vi hade faktiskt lite funderingar på att resa dit innan vi bestämde oss för att göra den där fjälltrippen istället. Jag kan alla fall lova då att jag och Tina inte hade trotsat badförbudet!

Frågan är hur de kan vara säker på att de har fångat den "rätte hajen"? Har han erkänt på plats eller finns det bara en ryssfientlig haj i området? Nä, det kan väl förstås vara så att de fångade en haj med lite mänskliga kroppsdelar i sig och då blir det svårt för Hajen att neka till brott. Rädslan för magsjuka har varit ett skäl till att Egypten inte lockar mer än andra ställen och hajar gör inte resmålet attraktivare i mina ögon.


RSS 2.0