Lundellkonsert bokad

Då har jag, Bodare och Persson köpt biljetter till Ulf Lundells konsert i Uppsala, Lördagen den 27/9! Jag skulle nog gärna se en konsert till med honom i höst men vi får se hur det blir med det eftersom biljetterna i Gävle var slutsålda direkt. Just vi tre grabbar var ju på en väldigt bra Lundellkonsert i Uppsala sommaren -2005 då vi bodde på hotell där. Kul med en repris även om detta säkerligen blir lite annorlunda konsert denna gången då det är lite "Unplugged" tema.

Jag är ju en rätt sen upptäckare av Lundells storhet och även om jag gillade låtar som "Hon gör mig galen", "Sanna" och "Den vassa eggen" blev jag inte riktigt fast förrän jag köpte albumet Vinterland år 2000. På det albumet finns bland annat den underbara låten "Jag saknar dig" som man kan lyssna på här nedan.


Bilbarnstolen

I helgen ska vi förhoppningsvis installera den nya bilbarnstolen i bilen. Även om man förstås förstår vikten av att göra detta ordentligt så känns det lite ruskigt att se filmerna i motormännens test om hur det kan sluta om det inte görs på rätt sätt.


Valborg

En jobbig natt pga händelser jag inte vill skriva om i bloggen. Idag är det valborgmässoafton då och nu har även Tina blivit förkyld inte helt oväntat. Jag känner mig alla fall lite lite piggare idag så att jag kan pyssla om min sambo och son lite bättre. Jobbigt för Max när han är så "rosslig" och man hör ju att han har lite svårt med andningen då det väser och piper  när han andas. Hans hosta verkar nästan sämre idag så det blir väl några till sådana här dagar gissar jag.

Tänker jag tillbaka på Sista April-dagar jag firat tidigare i livet blir mina starkaste minnen mest att man väldigt ofta laddat för att ha en första grillfest eller nåt men sen har snudd på fryst ihjäl eftersom det nästan alltid är dåligt väder just den här dagen. I ungdomens år var man ju ofta till någon kase och höll förstås på med smällare hela dagen. Det var mycket krig också där man sköt raketer på varann och skojade genom att lägga "storkina" i påstlådor hos folk mm. Jag har några år på mig att fundera hur jag ska få Max att förstå sen i tonåren att sånt beteende inte är ok.

Vi var ju bjudna till Tinas kompisar i Gävle ikväll men nu blir det förstås bara en hemmakväll för oss. Vår fixlista får vänta några dagar helt enkelt och just att missa festligheterna på Valborg gör mig inget speciellt. När det gäller Sista April så innebär den här dagen tyvärr att många ungdomar kommer att fara illa genom fylla, raketer och misshandel. Sen tycker jag som hundälskare väldigt synd om alla vovvar som kommer ha panik detta dygn.

Champions League

Oj oj vilka matcher det blir både ikväll och imorgon då semifinalerna i årets Champions League ska avgöras. Självklart längtar jag mest till Liverpools match mot Chelsea men ser också fram emot kvällens drabbning på Old Trafford. Man United är självklart favoriter men med de skador de har så tycker jag oddset 3:40 på Barcelona känns lite lockande att spela på om jag nu inte hade slutat att spela :)

Tips (med lite hjärta):

Man United-Barcelona 1-1 (Barcelona vidare)
Chelsea-Liverpool 1-1 (Liverpool vidare på straffar)

För övrigt verkar allså Svennis nu få sparken och så kan det vara nu när fotbollsklubbarna tar in ägare som har pengarna men helt och hållet saknar insikt om hur man skapar ett lag.




Långa nätter

Här hemma fortsätter jag och Max att snörvla o hosta ikapp. Natten som var blev ännu en lång sömnlös natt i tv-soffan för mig och jag har nu kikat på hela säsong 1 av Dexter på två nätter :) Trist förresten att Canal + inte sänder Colorado-Detroit inatt när jag förmodligen ändå kommer ligga vaken en del. Svårt att sova när man är dunderförkyld helt enkelt men det finns värre saker man kan råka ut för.

Max kunde tack och lov sova skapligt med Tina i sängen inatt trots sin jobbiga hosta och febern verkar vara på väg ner lite för honom. Han är ju så slemmig i munnen o halsen så igår när vi skulle ge honom lite banangröt satte han i halsen direkt. Han blev lite blå i ansiktet och snabbt som fan la jag honom på min axel så han kräktes upp det *pust* Hoppas verkligen man slipper se honom sätta i halsen på ett värre sätt för det är inga roliga sekunder det där! Annars kämpar han på bra vår son och är på rätt gott humör ändå med tanke på hans förkylning.

Hade jag jobbat denna vecka skulle jag bara jobbat halvdag imorgon och sen varit ledig resten av veckan. Då känns det på nåt sätt extra trist om man ska tillbringa massa fler dagar sängliggandes inomhus i detta vårväder. Dessutom är det ju typiskt att man blir sjuk just när man känner sig i väldigt bra form och även var på väg att få bort lite godiskilon. Nu när jag är sjuk är jag svag igen och orkar inte bry mig så ikväll blir det ostkrokar och chokladkaka till fotbollen mmmm. Naturligtvis la jag ostkrokarna i en skål redan igår så att de är lite sega ikväll men nackdelen med att jag gjorde så var ju att jag nallade på dem inatt. Fler som gillar sega ostkrokar? :)


Tv-serier

Dexter
Plöjde några avsnitt av säsong 1 inatt och gillar den här serien. Den elaka delen av min hjärna kan ibland önska att det fanns en Dexter här i Sverige som gjort sig av med vissa människor.

En Callgirls dagbok
Kanske inte vinner några Emmys för bästa manus men en del sex och intriger o det duger väl att se på i brist på annat.

Stockholm
Kikade på första avsnittet av den här svenska dramaserien på SVT ikväll och det var väl rätt intetsägande. Ska se nästa avsnitt också för svenska serier som denna brukar ju ändå vara rätt sevärda.

Dirty Sexy Money
Omtalad kändistät såpa med bland annat Donald Sunderland som sänds på femman. Har sett två avsnitt men tror inte jag kommer orka se nåt mer av den här något märkliga serien.

Serier som väntar på att bli sedda på hårddisken är:
Nip Tuck, Anna Pihl S02, The Wire, Greys Anatomi

Ny vecka

Lyckades alla fall sova mellan 01-04 inatt men sen var det kört. Lite nässpray, honungsvatten och hockey fick det bli istället. USA som har ett bra lag till VM besegrade Tre Kronor väldigt enkelt och det såg väl allt annat än bra ut kan man säga. Det finns många frågetecken kring det svenska laget och ett annat stort frågetecken till VM är hur jag ska orka med att lyssna på dryge Åke Unger ännu ett VM!

Hade hoppats att jag skulle bli piggare till idag då jag inte vill vara hemma från jobbet men nu blev det inte så. Man måste ju även tänka på sina kollegor som säkert inte tycker det är roligt att bli smittade. Man har alltid mycket saker på fixlistan på jobbet numera så jag tog bilen vid 6-tiden och svängde förbi jobbet för att skaffa mig lite koll. Nu har jag noterat det viktigaste till mina kollegor så att jag väl hemma igen kan krypa ned i tv-soffan med gott samvete. Hör att stackars Max ligger uppe och gråter o hostar. Hoppas verkligen att hans förkylning går över snart och att hostan inte blir värre! Härligt för Tina att vara omgiven av snörvlande killar idag :)

För övrigt läste jag nyss lite på nätet om Tragedin i Österrike. Hur sjukt är inte det där??? De där människorna måste ju vara helt förstörda för all framtid och stening till döds vore ett för lindrigt straff för den där sjuka mannen.

Saker som ska fixas i veckan så fort jag blivit frisk är:

- Olja in båda altanerna och kanske även utemöblerna *drygt*
- Så nytt gräs där vi flyttat vinbärsbuskarna (måste googla på det sen)
- Plocka fram sommarkläder och göra en sedvanlig rensning
- Installera bilbarnstolen i bilen *verkar lite svårt*
- Fota våra gamla soffor hos morsan och sälja på Blocket

Max, 19 veckor

Förutom att Max nu i helgen blev sjuk och i Lördags på festen fick en oväntat stor gråtattack där han blev ledsen för alla människor utom mamma så har han varit väldigt glad denna vecka (också) Han får bättre och bättre kontroll på sina händer och till pappas förtjusning kan han ju greppa till exempel en liten fotboll numera. En utveckling som är mindre rolig är väl att han kräks lite mer än tidigare och värre! Hela vår soffa är täckt med filtar snart men att det säkerligen kommer bli nerkräkt någonstans där man inte vill är ju bara att lägga in i beräkningen.

När det gäller maten fortsätter vi kladdandet på kvällarna och han tycker mycket om sin banangröt. I veckan var Tina och Max på föräldrarkurs där just Mat stod på schemat. Max fick smaka lite potatis för första gången och hade ryst hysteriskt enligt Tina ha ha. Vi får se hur det går framöver med den biten. Sömnen har väl varit ungefär som tidigare och allra bäst går det ju när han ammas till sömn vid 21-22 tiden. Vi får väl snart göra lite försök igen med att träna på att få honom o somna utan tutte och gärna i sin egen säng också.

image152


Sportsurr

Inför Ishockey VM
Det känns som om det kommer bli en lång natt för mig nu när jag blivit grisförkyld men vad lämpligt att TV6 sänder ishockeymatchen USA-Sverige kl 01! Tyvärr är ju inte Bäckström med men man får väl njuta av kedjan med Karl Fabricius och Micke Holmqvist eller nåt *suck* Bra att Bengt-Åke tog med Marcus Nilsson även om denne varit inlåst i Keegans frysbox i vinter. Tre Kronor kan behöva någon elak djävel där borta på små rinkar och nu går man bara o hoppas att Nylander ännu en gång mot sin frus och klubblednings vilja ska ansluta till VM-truppen! För övrigt minns jag för många år sen hur man alltid svor över när Kenny Jönsson tackade nej till landslaget. Numera känns han som spelaren som alltid ställer upp och Kim Johnson är den nye gamle Kenny Jönsson.

Näste tröja att hängas upp i taket i Detroits hemmaarena måste bli Håkan Anderssons!

Superb panel i Sportsöndag idag med Simon Bank, Henrik Rydström, Patrick Walker och Pelle Blomh. Given inspelning på det!

Premier League
Efter Chelseas 2-1 seger så lever spänningen i ligan fortfarande men jag tror ändå att Man United tar hem det. Som vanligt denna säsong innehöll matchen omdiskutabla domslut och det kan fan inte vara lätt att vara domare. Enögdheten har dessutom inga gränser hos tränarna så enligt Sir Alex, Wenger och Benitez skulle deras lag haft minst 10 poäng till om de inte haft så många domslut mot sig. Sir Alex och de andra tar aldrig någonsin upp alla billiga straffar de fått med sig mot de sämre lagen på hemmaplan tidigare.

Jens Fjällström klar för TV4 i sommarens EM. Därmed är sommarens bästa värvning gjord redan! Kan de även få med Hasse Backe och utnyttja Jesper Huusfeldt, Jidhe med flera så kan det bli många trevliga timmar framför tv:n. Speciellt för oss som inte har lyxen att följa det hela på plats som vissa polare ska göra. AVIS var ordet!

Fotbolls VM 1982
I så många år har jag suktat efter VM-krönikan från detta fantastiska fotbolls-VM och tack vare trevliga människor på Lundellforumet har jag snart krönikan på DVD i en postlåda nära mig! Se klippet nedan och njut!



Snörvel

Mamma Tina är på klädparty ikväll medan Max och jag ligger i soffan och snörvlar ikapp. Han kämpar på bra lillgubben och är ganska glad trots den jobbiga hostan. Märkligt det där att han blev så förtvivlad igår men inte idag när han är sämre i förkylningen men hemma är väl bäst som det heter. Själv lyckades jag sova en välbehövlig  halvtimme här på dagen innan jag blev väckt när mobilen ringde. Det var chefen som undrade om jag ville med och kika på Gefle-AIK men det var ju inte aktuellt idag. Även Nisse, Perra och Anders skulle ju gå på den så om inte massa "om" fanns hade jag gärna följt med. Nu har Max lyckats somna en liten stund i soffan men börjar gnöla lite så jag ska gå och umgås lite med honom. Jag får väl sjunga lite för det tycker han är fantastiskt roligt ibland och sen ska vi väl ha matkrig i köket är det tänkt. På menyn står det fryst bröstmjölk och som efterätt lite kladdig banangröt.


Avbruten festkväll

Det blev inte sån långvarig festkväll för oss igår eftersom Max som var förkyld inte alls var på humör där på kvällen. Vi kom ut till Nisse och Susanne vid 17-tiden och åkte hemåt vid kl 21 då Tina mest hade fått försökt trösta vår son hela kvällen. Vi hann alla fall grilla lite och surra lite med de andra några timmar men det är ju så typiskt att Max blir sådär tokledsen/förkyld just precis denna kväll. Så fort Max såg något annat ansikte än Tinas så blev det surläppX10 och grin så det var liksom ingen mening att vara kvar. Jag hade förstås kunnat stanna kvar själv eftersom även Perra var där själv när Karin var hemma med sjukt barn också men kände mig inte heller så pigg och ville hem. Stort tack ändå till Nisse och Susanne som hade anordnat ännu en trevlig tillställning med god mat mm. Det märktes att jag varit lugn med festandet en tid för jag var ganska lättpåverkad igår och yr som jag ibland kan vara råkade jag ta på mig fel jacka hem. Det upptäckte jag senare på Ica när Perras plånbok i innefickan var bra mycket tyngre än min :)

Med tanke på hur Max har låtit nu inatt med sin hosta och slemmiga hals så förstår jag att han inte alls mådde bra igår lillgubben. För övrigt mår inte "storgubben" särskilt bra heller och det känns som om jag har halsfluss. Helt omöjligt att somna med huvudvärk och svidig hals så jag tassade ner till tv-soffan istället. Jag fick fördriva tiden inatt med att kolla på Liverpools match i efterhand och sen även se Montreal-Philadelfia som sändes inatt. Har väl sovit mellan kl 4 och 6 och typiskt att man blev sjuk nu när jag kommit igång så bra med träning på sistonde. Fast o andra sidan har jag inte varit förkyld på över 1 år vilket är anmärkningsvärt då det tidigare i livet räckte med att någon nös på tv så blev jag smittad.

Huvudsaken nu är ju att Max blir piggare så fort som möjligt men det blir nog nåt jobbigt dygn nu när han har sån hosta och inte kan de ju snyta sig de små bäbisarna heller. Vi hade väl planerat lite inoljning av våra altaner, utemöbler och att så gräs idag men det får vänta tills nästa helg känner jag. Nu ska jag återgå till tv-soffan och välja nåt på hårddisken. Jag tror det får bli något avsnitt av Dexter eller så ska jag se när Berg flyttar in hos Bert!


Lördag

Så härligt med helg och vårväder dessutom!!! Vi började dagen med en promenad ner till centrum för lite shopping nu när vi fått lön. Tina köpte efter mitt tjat ett par rejäla Oasics joggingdojor som var rätt dyra men man ska inte snåla när det gäller skor tycker jag. Själv hittade jag en jacka och ett par nya Nudiejeans på Sandegårds. Lite svårt det här när man pendlar upp och ner 3-5 kilo i vikt eftersom det blir svårt med storleken på kläderna men jag tror jag närmat mig min önskevikt någorlunda. Roligt att få handla lite till oss själva också eftersom vi oftast prioriterar nya kläder till Max. Jag måste köpa lite nya tröjor, skjortor och skor också men får kika på det när vi åker ner till Sth om någon helg.

Sen blev det stressigt då jag skulle spela innebandy 12:30 så vi fick ta en rask promenad hemåt och så skyndade jag mig iväg. Känner mig på väg att bli förkyld så egentligen skulle jag avstått men var ju så sugen. Nu efteråt blev förkylningen som befarat sämre fast det kanske känns bättre efter några glas vin ikväll!

På eftermiddagen/kvällen ska vi alltså hem till "Nisse" och Susanne i Årsunda på lite grillning/partaj med 4 andra par. Det är bara vi som har barn med och vi får hoppas att det går ok med Max ikväll då. Ska bli roligt hur som helst att få umgås lite med trevliga människor och att få grilla för första gången i år. Nu ska jag kika lite på Chelsa-Man United medan Tina och Max vilar middag. Sen blir det ombyte och iväg till Årsunda. Trevlig helg!

Quiz om skådisar

Ny utmaning!  Vad heter dessa skådisar?

image147

Fotbollsfruns matchanalys

Fotbollsfrun analyserar Kalmars segermatch mot Helsingborg på ett underhållande sätt >>

Mitt jobb

Lite lunch och efter att ha tagit en skön solpaus utomhus i en kvart och njutit av en naturdietslunch(bläääh) är jag tillbaka på jobbet. Det är mycket nu på jobbet lär jag säga. Det känns som om jag har miljoner saker att komma ihåg och mitt skrivbord syns knappt för alla post-it-lappar! Fast som jag skrivit tidigare trivs jag klart över förväntan med mitt nya jobb och känner också att det passar mig bra.

När jag gick Fritidsledarlinjen på Lillsved kallades jag nån gång för "spänningsdämparen" och den egenskapen har jag verkligen fått leta fram de senaste dagarna när jag haft långa samtal med tjafsiga personer via tolk. Även polisen är inblandad och det är ju trist när det hotas, bråkas mm. när det är små oskyldiga barn inblandade. Hur som helst är jag glad över att jag fick erbjudandet om att jobba just här och förutom att kollegorna är lite väl frossiga när gäller att fika godsaker som gör det svårt för mig så är de kanon liksom chefen!

Den enda lilla oron jag kan känna över jobbet är att den ordning och reda jag skapat på alla "mina" hushåll jag ansvarar för kommer raseras under de fyra månader jag snart är pappaledig. Fast det är smällar jag kan ta med tanke på den underbara tid man har framför sig hemma med Max!


Träff med gammal lärare

I Måndags på jobbet så hade vi några snickare där. Chefen och några kollegor pratade mycket med någon som hette Kent som var lite lik min gamla lärare från mellanstadiet på Hedängskolan. Till slut var jag tvungen att fråga om det var han och mycket riktigt så var det han. Han kände igen mig också och när min chef frågade honom - "Jaså du har haft Olsson i skolan" Så berättade Kent att jag var en av två elever som han efter alla sina år som lärare ofta använde som goda exempel på i hur man beter sig mot andra. Bland annat berättade han om hur han alltid lät mig välja lag på gymnastiken eftersom jag var bästa sportkillen men ändå alltid valde den "sämsta" personen först.

Nu var jag säkert inte alltid så djävla snäll som det lät på honom men jag tycker Kent var en av de allra bästa lärare jag har haft och då blir man ju förstås glad över att han minns mig positivt efter 25 år. Tyvärr verkar min gamla lärare haft lite problem senare i livet och jobbar alltså numera inte längre som mellanstadielärare. Det är ju synd för det är ju så viktigt vilka lärare man har i ungdomsåren och jag har sett alldeles för många exempel på konstiga lärare genom åren.

Vilket hjärnsläpp

Liverpools norske enbente vänsterback John-Arne Riise lär knappast sova gott inatt och inte gjorde jag det heller *suck*  Förstår inte vad han tänkte på när han försöker nicka bort den bollen!!! Även Mascherano och Arbeloa ska ha kritik för att de inte går på hårdare där vid sidlinjen när det återstod 5 sekunder av den märkligt långa övertiden!!!

Stundtals en bra match av Liverpool och beröm till Kuyt, Skrtel, Carragher och Alonso. I andra halvlek blixtrade Gerrard och Babel också till medan Torres däremot var lite sämre än vanligt. Nu blir det ju ruggigt svårt för Liverpool att ta sig till final men förhoppningsvis ger det LFC stor fördel att kunna vila sina spelare i helgen. Chelsea däremot som slåss om ligaguldet möter ju Man United på bortaplan och jag hoppas det blir en ordentlig holmgång. Det är inte över ännu men stor fördel Chelsea tyvärr!!!




A shot at love

I Lördags sändes de tre första avsnitten av det omdiskuterade datingprogrammet "A shot at Love with Tila Tequila".  Nyfiken som jag är spelade jag in för att sen spola igenom de tre första avsnitten. Det är ju ett slags Bachelorprogram där den bisexuella tjejen Tila Tequila som tydligen är en känd Internetbabe ska välja mellan 16 killar och tjejer! Tveksamt om jag kommer se några fler avsnitt men vill någon av er andra se snygga tjejer eller killar i poolmiljö så får ni slå på MTV på lördagskvällarna eller kika på hemsidan.




Nya däck

Måndagen blev en hektisk dag då jag hade tokmycket att göra på jobbet och det kommer fortsätta vara så hela den här veckan gissar jag. Efter jobbet var vi iväg och kollade våra sommardäck. Efter lite diskussion och noggrannare granskning av däcken så bestämde vi oss för att köpa 4 st nya sommardäck. 5480 kr för 4 st Falkendäck blir det och då ingår ju balansering, montering men visst känns det trist  när vi egentligen inte alls har råd. Hur som helst skulle vi aldrig snåla med säkerheten heller eftersom däcken vi så vänligt fick med i köpet i höstas ju var i sämre skick än vad vi trodde.


Oväntat besök

En helg där vi tillbringat mycket tid ute i trädgården. Tänk att man är så "vårtörstig" så man tycker att det är roligt att kratta löv och ha dragkamp med vinbärsbuskerötter! Jag klippte ju ned våra två stora vinbärsbuskar och flyttade den med rödvinbär och den med svartvinbär ska nog Tinas syster ta hand om. Lite drygt att gräva när det var massa sten men nu är busken flyttad och vår lilla gräsplätt känns genast lite större. Det återstår ju att se om vinbärsbusken överlevde flytten eller inte då. Nån grillning blev det tyvärr aldrig men nästa helg så...

På Söndagen när vi var på baksidan och krattade så dök plötsligt Bodare upp med lilla Kajsa, 2 år! Visste ju att Johan varit hemma i "Iggarna" i helgen men var inte beredd på att han skulle göra en avstickare på hemvägen till Stockholm. Roligt att Max och Kajsa fick träffas för första gången och oj vad Max var nyfiken. Tjejtjusare redan kanske :)

Annars hände det inte så mycket i helgen förutom massa fixande hemma, köp av bilbarnstol, lite innebandyspel på lördagen mm. De kommande fyra helgerna är vi bortbjudna på olika evenemang så det har varit skönt att ha tagit det så lugnt en period måste jag säga. Dietmässigt var helgen en katastrof men det är inget jag ligger sömnlös över.


 

Sportsurr

Lite kort om några av förra veckans sporthändelser:

Fotbolls EM
Inför sommarens Fotbolls-EM får domarna som vanligt lite intstruktioner om vad de ska bedöma hårdare osv. En av sakerna som togs upp är att man kommer kunna ha rätt att straffa de som filmar i efterhand vilket verkligen var på tiden!
***
Hockey VM
Med tanke på alla återbud till hockey-VM undrar man ju snart om Tre Kronor får ihop lag. O andra sidan har jag full förståelse för de flesta av de återbud som kommit. Skador, familjetillökning mm. kan man ju inte säga något om men trist ändå eftersom man trodde att VM i Kanada skulle bli ett "bra" VM. En som kan bli aktuell kan ju vara Kristian Huselius om han nu inte åker iväg och firar sin travvinst på 6 miljoner. Alltid skönt när de som "behöver det" vinner mer pengar. Om inte annat så kan ju hans väldigt förlåtande hustru få fylla på shoppingkontot.
***
Sportjournalistik
När Robert Laul och Emil Karlsson på Sportbladet bevakar en Allsvensk match som i fallet Hammarby-Helsingborg kan man vara säker på att få läsa sportjournalistik av högsta klass >>
***
Elitserien, ishockey
Grattis till HV71 som välförtjänt vann SM-guldet i ishockey i en finalserie som jag kommer minnas ungefär 1 vecka. Grattis också till HV71 som värvat Brynäsbacken Nick Angell och får ta över hans månadslön som tydligen låg på ca 300 000 kr i månaden. Skapligt betalt det med tanke på vad han presterat denna säsong och ännu ett skäl till att vi Brynäsare jublar över hur klubben i vårt hjärta sköts!
***
Södergrens chanser ökar
På text-tv kunde man i veckan läsa om hur skidåkaren Anders Södergren nu skulle ha mycket större chans att vinna VM-guld framöver. Det beror på att skidförbundet äntligen ska införa en femmil som körs på det "riktiga" sättet med tider istället för masstart. Glädjande förstås MEN det börjar gälla 2011 och vem vet om +30-Södergren är aktiv då?
***
Missa inte!
 Engstrand 45 minuter har kört igång igen med nya intervjuavsnitt på TV8 och Viasat! I helgen såg jag avsnittet där J-O Waldner och Brolin var gäster men tyvärr var det väl inget höjdaravsnitt. Tomas Brolin har verkligen stort självförtroende när han ska prata om sin egen karriär och missar aldrig ett tillfälle numera till att skapa intresse för sin kommande bok där han ska avslöja ALLT.

Max, 18 veckor

Lite kort vad som hänt under Max 18:e vecka i livet.

Maten
Vi fortsätter med att ge Max lite Banangröt på kvällarna eftersom han inte alls går upp lika i vikt nu som tidigare och dessutom blir han förhoppningsvis mindre tuttig på nätterna. Satan vilket kladdgäggande det blir vid måltiderna och värre ska det bli säger dom som vet *hjääälp*

Utvecklingsområden
Han fortsätter utforska sin röst med nya ljud och försöker mer och mer att vända sig själv. Max är liksom mer med när man leker med honom också. Så man vet ofta när han kommer skratta och inte vid lekarna lite mer än tidigare. Sen försöker han ta saker mer nu och till pappas förtjusning kan han numera fånga en liten fotboll med båda händerna. (Fast jag vill inte att han ska bli målis för de är ofta lite udda bohemer de där :)

Sömnen
Det är väl lite upp och ner som vanligt. På nätterna helt ok men kvällstid mellan 19-22 är väl inte de roligaste timmarna på dygnet man upplever som småbarnsförälder i nuläget.

Nya inköp
Max har växt så mycket så vi har redan införskaffat en ny bilbarnstol till honom. Vi valde en bilbarnstol som heter "BeSafe Izi Kid X1" för 2995 kr och ska väl installera den i Saaben någon dag framöver. Nu när det börjar bli vår har vi ju varit ute lite mer och Max har invigt sittvagnen. Vi ska väl också så småningom börja kika på en lättare, smidigare sittvagn som tar mindre plats. Shit vad fattig man blir som småbarnsförälder men men :)

image137

Grillhelg?

Snart är det dags att avsluta arbetsveckan med ett friskvårdspass innebandy och sen lite skön ledighet! I helgen hoppas jag på fint väder så att vi kan vara utomhus och greja lite. Jag har lånat en mindre motordriven såg som man kan klippa buskar och träd med så nu ska jag göra ett försök att klippa ned och flytta våra två stora vinbärsbuskar. De buskarna är placerade mitt på vår lilla gräsplätt där man förstås vill kunna spela fotboll, hoppa studsmatta mm. i framtiden.

Annat som står på fixlistan i helgen är att byta till sommardäck vilket alltid känns drygt innan men jag orkar inte leja bort det heller. Vi ska även olja in våra två altaner och ta fram utemöbler och vem vet det kanske blir årets första grillning på Söndag. Vår favoriträtt bland grillrätter är nog Fläskfilé med potatiscrocketter och grönpepparsås.

Vad gillar ni andra för grillat? Ge oss tips!!!
(OBS! Tipsen behöver ej innehålla vitlök eller fisk!)



Adam har ett plan

Idag åker Adam Alsing med ett stort gäng grabbar till Barcelona för att se på fotboll. Folk fick nominera sina vänner, pojkvänner, pappor mm. till denna resa och i Tisdags fick jag reda på att Tina och även min bror nominerat mig! Tyvärr blev jag inte en av de lyckliga men det värmer mycket att min kära flickvän och broder hade skickat in nominering hur som helst. Barcelona finns ju kvar och någon gång i framtiden ska jag dit!


Debatt om Englas mördare

Igår kikade jag på Debatt på SVT där man skulle debattera bland annat om Englas mördare och vad vi ska göra med våra brottslingar. Nu tycker jag det blev en dålig debatt eftersom det var alltför många "kufar" som fick komma till tals. När det gäller just 42-årige mördaren Anders Eklund tycker jag det är helt sjukt hur han med de brott han tidigare åttalats för kan ha möjlighet att neka vård för detta som han gjorde!!!!! Har man befunnits skyldig för ett antal fall av misshandel, sexövergrepp, våldtäkt och försök till våldtäkt på kvinnor både över och under 18 år så ska man fan i mig inte bara släppas ut efter några månader utan att ha fått vård. Tackar man nej till detta som han gjorde så är det bara att snällt sitta kvar i fängelset resten av livet! Visst är det så att hårdare straff förmodligen inte hjälper så mycket men det känns fan så mycket bättre för oss som sköter oss i samhället och sen måste de kriminella förstås ges vård på olika sätt också. I fallet med Anders Eklund och många andra liknande fall kan jag inte förstå hur det kan daltas så in i helvete!!! Man löser liksom inte sådana här stora problem med att visa dem kärlek som några flummare tyckte igår i studion utan det måste till hårdare straff och mer vård! Missade tyvärr Efterlyst men även Leif GW tyckte det var otroligt märkligt att man inte kopplat ihop Eklund med Pernilla-mordet med tanke på närheten så den kritik polisen får utstå just nu känns väldigt berättigad.

När det gäller ett DNA-register så är jag lite för dåligt insatt MEN det måste ju vara dags att påbörja ett sådant arbete och åtminstone på de som en gång dömts för ett brott. Detta hade räddat livet på Engla och flera andra människor i Sverige så är det bara! Det som talar mot ett dna-register förutom att det tar sån lång tid att skapa är tydligen att det kostar mycket och att det skulle inkräkta på folks integritet. Själv betalar jag gärna lite mer i skatt eller nåt för att ett Dna-register införs och bryr mig nada om mitt dna finns i ett register eftersom jag inte tänker mörda eller våldta någon människa.

Grattis Johan

Saknar tyvärr fortfarande min dator som är på reparation och därmed också alla mina gamla foton. Annars hade jag tänkt fixa ihop något roligt fotokollage till min gode vän Johan B som fyller år idag! Lämpliga fotoobjekt hade varit när du lekte Carl Lewis ner till Granliden, körde nakenleken Superman på Lillsved, när jag slog en stoppboll på Årstas tennisbana så du sprang in i nätet som en sprattlande lax eller agerade doktor när jag fick RedBull-Hjärtsnörp utanför Statt i Hudik eller nåt annat :) Nu får jag skippa det och har ju redan messat imorse men stort grattis igen! Algot i Pålsbo, Bagarn och Ruben Svarte hälsar också!

Apropå födelsedagar så är ju din 30-års dag ett speciellt minne när vi gjorde århundradets kidnappning på dig i Stockholm efter en planering som hade kunnat få Charles Ingvar Jönsson grön av avund. Galen som du är yrade du runt där i Årsta och följde alla sjuka uppmaningar som vi lämnat på olika ställen. Som t ex när du köpte kondomer på krita på Seven Eleven eller fick sitta och bli serverad på Årstapuben med hörlurar och ögonbindel mm.

När du till slut fick ta av dig ögonbindeln i en hytt på en finlandsfärja för att se vilka de skyldiga var så var det 10 helt okända brudar/tanter där den äldsta "bordellmamman" i gänget beodrade dig att strippa ha ha!!! En djävligt rolig kryssning och sen en höjdarkväll/natt på vårt stammisställe Golden Hits på Lördagen så det var en helg att minnas. Vi syns den 10 Maj!

image134

Svallande matkänslor

image127

Ny turné för Lundell

I höst gör Ulf Lundell en ny turné och denna gång kommer det även bli lite akustiskt inslag på turnén. Jag hade ju förstås också hoppats på en sommarturné men detta var ändå glädjande nyheter. Som en sen upptäckare av Uffes storhet vill jag gärna hinna med några fler konserter med honom innan han lägger gitarren på hyllan för gott. Kanske läge för en konsertträff för mig, Bodare, Persson och någon mer senare i höst då!

Gråtattack på kalas

Igår efter jobbet var vi till brorsan i Årsunda eftersom Annas dotter Felicia fyllde 6 år. Mycket folk där och förstås även vovsingen Prinsen som hade växt enormt sedan sist vi träffade honom. Max såg lite konfunderad ut när han såg den stora lurviga "nallen" som ju dessutom rörde på sig!

Kalaset innebar: Fika+vrålhungrig Mattias = katastrofal dietdag

Max var på rätt bra humör där första timmen och hade mycket nya människor att kika på. Sen när han blev tröttare så kom gråtattacken med stort G! Vi skulle ändå åka hemåt så efter en stunds misslyckat tröstförsök flydde vi med vår gaphals ut till bilen där han genast blev nöjd och somnade på vägen hem.

image126

Berg flyttar in

Igår kikade jag på ett avsnitt av den nya tv-serien "Berg flyttar in" som sänds på TV4. Jag hade spelat in avsnittet där Carina Berg flyttar in hos Börje Salming och det var klart sevärt. Jag gillar Carina Berg även om hon ibland precis som sin sambo Kristian Luuk kan vara väl ironisk ibland så att man inte vet om de någonsin menar allvar eller inte. Jag gillar den här programformen och kommer säkert att se fler avsnitt om det är intressanta personer hon flyttar in hos.

Börje Salming är för övrigt en stor idol för mig inom sportvärlden. Han är så långt ifrån dagens fotbollsprimadonnor som man kan komma och det mod han visade borta i NHL under 70-talet är helt fantastiskt! Jag kan verkligen rekommendera hans självbiografi om någon sportintresserad inte har läst den boken.


Bild från TV4.se

Musikquiz 80-tal

Vilka är dessa 10 artister inom musikbranschen från 80-talet? Först till kvarn!

image123

Max fyller 4 månader

Igår fyllde vår lilla Max hela 4 månader! Tiden går fort lär jag säga så det gäller ju att ta till vara på den här småbarnstiden. Det svischar väl bara till så ska man skjutsa Max till skolan eller nån hockeyträning *ler*.

Igår var också på dagen 1 år sen vi fick reda på att vi väntade barn. Tina kom inspringande en tidig lördagsmorgon och anföll mig med "stickan" minns jag. Det var en overklig fantastisk och lite skrämmande känsla minns jag.


Katrin Schulmans nya

Förstår inte varför jag gör reklam för denna kvinna men här är Katrin Schulmans nya blogg hur som helst. I detta inlägg kör hon på med sin vanliga trevliga stil om "tönten" Brolle JR. " Katrin undrar "hur långt kan man gå genom att hora sig?" Det är ju en fråga hon och hennes man borde ställa sig själva ibland tycker jag.

För övrigt tycker jag Schyfferts kommentar är klockren ha ha


Mordet på Engla

Måste ändå skriva något om stackars 10-åriga Engla vars kropp de nu hittat här någonstans i Gästrikland efter att 42-åringen har erkänt mordet. Han erkände också det där Pernilla-mordet i Falun som skedde år 2000, samt ett våldtäktsförsök här i Sandviken 2006. Förutom detta har han ju flera domar mot sig sen tidigare för misshandel, försök till våldtäkt och sexövergrepp på minderårig. Med tanke på det så önskar man ju att det skulle ha räckt för en tvångskastrering och sluten vård men så fungerar det inte i Sverige idag. Det känns också fördjävligt att en Torsåkersbo tipsade polisen om honom i samband med Pernilla-mordet år 2000 men att detta icke följdes upp. Hade polisen kollat dna på honom som de gjorde på ca 900 andra personer i den utredningen hade Engla kunnat få cykla de där sista 300 meterna hem till sin mamma.

Nu när man sett fler foton på honom tycker jag att ansiktet känns bekant så jag kanske har sett honom i Storvik någon gång där han tydligen hängt ofta. Efter mordet åkte han tydligen just till Pizzeria Granliden i Storvik av alla ställen och åt pizza helt oberört den sjuke djäveln. Enligt vissa bekanta så kände många i Torsåker till hans skumma sätt mot tjejer och hade dessutom varnat sina barn för honom.

Nu finns inte 10-åriga Engla längre i livet och angående 42-åringen så känner man mest bara primitiva känslor. Just nu skiter jag fullständigt i om han haft en jobbig barndom, är psykiskt sjuk eller nåt annat utan bara önskar att han ska få brinna i helvetet!

Lars Lindström skriver läsvärt som vanligt >>

Helgen

Ännu en lugn skön helg och med det Aprilvädret som har varit i helgen har man inte direkt haft någon lust att vara ute heller. Skönt att bara vara hemma och städa, greja och umgås med Max på helgerna tycker vi och speciellt nu när man försöker ha en lite sundare period i livet. Från slutet av April och i Maj så vankas det en hel del fester/evenemang förresten vilket förstås också ska bli väldigt roligt.

 Lite innebandy igen i lördags för tredje dagen i rad vilket mina ljumskar inte tycker om men roligt var det. Min gamle innebandypolare Robban Spurney ringde två gånger i Lördags och försökte få mig att hoppa in och spela för Alba!!! i en veteranturnering på Träffen. Vi som var gamla Storviks IF var också inbjudna men eftersom flera av det gamla gänget inte kunde vara med så tackade vi nej. Hade varit roligt som fan annars att få spela mot Fornudden, GGIK, Alba och  Hudik/Björkberg (Där Jeppo vår gamle lagkompis var med) mm. Hur som helst så tackade jag efter lite beslutsångest nej till att åka in och representera laget som under en tioårsperiod var våra stora ärkefiender inom innebandyn.

Max har varit väldigt glad i helgen förutom igår kväll/natt när han inte alls var på något bra humör. Mycket skrik och grin inatt men det kanske beror på att han är lite förkyld eller så var han bara övertrött. Detta innebär att även jag som alltid skryter om mitt lilla sömnbehov också är övertrött idag men bara man kommer upp så är det ju lugnt. Ikväll ska Tina på vattengympa och jag får se vad Max och jag hittar på då. Kanske en promenad i ruskvädret eller nåt.

Max, 17 veckor

Hos BVC
I Torsdags var Tina och Max på BVC för invägning och så var det även mammagrupp där de pratade om (tror jag det var) temperament. Det är ju lite tidigt ännu att veta om Max kommer bli en lugn kille som pappa och mamma eller kanske får världens hetaste temperament. Max växer inte alls lika mycket nu som han gjorde tidigare och numera är matchvikten: 8350 Gram och längden 68 cm. Allt verkar ok annars enligt barnsköterskan och den här torra rödflammiga huden är tydligen väldigt normal men vi ska fortsätta smörja in honom med minifom eller vad det heter. Tänk vilken tur för mig och Max att vi har Tina som har sån järnkoll på alla salvor, AD-droppar, bilbarnstolar, kläder och mycket annat!!!

1:a måltiden
Den stora grejen denna vecka i Max liv är väl att han har ätit sin första riktiga måltid! Vi fick rådet av barnsköterskan att ge honom lite gröt på kvällen så kanske han minskar ned lite på tuttandet under nätterna. I Torsdags när Max skulle äta för första gången hade vi köpt hem lite banangröt för är han pappas pojke så måste han ju älska banan *ler*  Han fick inte i sig så jättemycket utan såg mest förvånad ut när han skulle äta Max. Han verkade mer sugen på att tugga lite på sin hand eller någon leksak men nu är den debuten avklarad. Shit vad kladdigt och geggigt det kommer bli nu några år insåg jag vid det tillfället.

Ordning och reda
Nåt annat jag får inse att är att jag som vill ha ordning och reda måste chilla ned lite när det gäller mitt plockande av barnleksaker. Jag får försöka vänja mig med att det kommer ligga lite såna överallt nu i 10 år framåt men jag ska minsann göra allt för att Max ska bli duktig på att städa sitt rum när han blir större ha ha.

Max egenheter just nu
När Max ammar numera så ligger han ofta och knorrar/pratar. Han tar pauser och tittar ibland upp på mamma och ler, pratar mm. Tydligen ska detta vara rätt vanligt i den här åldern. Nåt annat han har börjat med är ju att spjärna emot med benen och sträcka på dem när man byter blöja på honom. Han sparkar också rätt mycket så det var lättare förr att byta än nu när han upptäckt vad kul det är att sprattla under blöjbytena.

Sömnen
Han fortsätter vara uppe till ca 22 på kvällarna oftast då han somnar för natten men denna vecka fortsätter han vakna ofta på nätterna jämfört med tidigare så detta blir ju förstås lite drygt ibland. På dagtid och tidiga kvällarna så sover han oftast bara en halvtimme om han nu inte är i vagnen utomhus då han kan sova en timme.

image120

mer Liverpool

Jag njuter fortfarande över att Liverpool tog sig till semifinal i Champions League och här är några sevärda klipp för er som gillar Liverpool eller bara älskar fotboll helt enkelt.

You´ll Never Walk Alone inför matchen = ståpäls

Sammandrag av matchen

Liverpoollegenden Phil Thompson kommenterar matchen bredvid en ex-Arsenallegend

Lättnadens suck

Efter jobbet igår var det innebandy och vad skönt att få springa ur sig rejält igen efter tre dagars icke-tränande!!! Roligt som fan igår och vi fick ju igång väldigt bra lir jag, Wanke, Neno och Berg måste jag säga. Skyndade mig hem efteråt och av nån anledning hade min sportradioinställning fuckat till sig så jag jag höll på att köra av vägen när jag skulle skynda mig ställa in P4 för att höra hur mycket Brynäs ledde med mot Västerås!!! Till slut fick jag fram Mats Strandberg på radiosporten som förtäljde att Brynäs ledde med 3-0!!! UNDERBART och en stor lättnad för då fanns det inte på kartan att ett lag som Västerås skulle vända matchen!

Lyssnade vidare hemma och fastnade i den oerhörda dramatiken kring den andra elitserieplatsen. Helt sjukt vilken dramatik alltså och ett tag när det stod 1-1 i Rögle funderade reportern om båda lagen skulle ta ut målvakten eftersom det ju behövdes ett mål för båda lagen för att gå upp i Elitserien. Nu avgjorde ju Rögle i slutminuten i en kokande arena och gick upp till Elitserien. Stackars stackars Malmö måste jag ändå säga som ifjol klantade bort det också mot Leksand och i år var det än värre. Man förlorade hemma mot jumbon Västerås och igår ledde man med 3-0 men tappade!!! Stackars Percy också som nu står där med Nordens häftigaste Arena och så får man spela ännu ett år i Allsvenskan. Utöka ligan NU säger jag och det känns bättre att kräva detta nu när Brynäs tagit sig upp på sportsliga grunder.

Kenny Jönsson vilken otrolig spelare och dessutom unik som fortfarande kan stava till ordet klubbkänsla!! Typiskt för honom att Rögle gick upp nu när han förmodligen hade siktet inställt på att spela i Färjestad till nästa säsong eftersom han redan givit Rögle mer än vad någon kan begära. Nu får han väl svårt att lämna och istället för att spela med brorsan Jörgen i ett topplag får han harva i botten med Rögle men med det hjärta Rögle visat vet man ju aldrig med det laget.

Brynäs är alltså klar för Elitserien och nu finns det otroligt mycket jobb att göra. För det första måste det bli nån djävla ordning i styrelsen nån gång! För det andra måste det tillsättas en sportchef som klarar jobbet och vill arbeta med detta långsiktigt. För det tredje måste man nu inse att det inte håller att år efter år hamna i denna situation! När alla andra lag värvar toppfinnar som Timrå så verkar Brynäs däremot scouta finska ligan djävligt dåligt eller så har man bara råd med andrahandssorteringen. För självklart handlar mycket om pengar och Brynäs har som vanligt väldigt dåligt ställt med den biten.

Det som känns skönt är ju att man har Markström som målvakt att bygga kring de närmaste 2-3 åren innan han säkert försvinner till NHL. Sen har man även flera andra juniorer som jag hoppas får chansen. Fast med tanke på hur bra ekonomi klubbarna i toppen har jämfört med Brynäs så får man väl vara glad om laget kan undvika kvalserien nästa år. Mer än så vågar jag inte hoppas på i nuläget när man läser om den dåliga ekonomin i klubben och när styrelsen som vanligt aldrig fungerar! Hur som helst så är det ändå härligt att laget finns kvar i Elitserien!!!

Anders Timell

Tog en promenad till jobbet imorse i detta fullständigt onödiga dryga snöplask. Lyssnade som vanligt på Äntligen Morgon med Adam Alsing och gänget. Fotbollsfrun vars blogg jag brukar läsa då och då var gäst i studion och sen rasade som vanligt Anders Timell in i studion för att prata sport. Herr Timell är ju helt galen och ibland tycker jag han är djävligt rolig men ibland blir han bara för mycket. Däremot måste jag ge honom stor cred för att han tydligen tidigare i veckan varit lite bitsk mot Alex Schulman i direktsändning vilket denne inte gillade. Bra om fler folk ger Schulman lite av sin egen skit tycker jag!

Att han får tycka till om Sport i radio, Expressen och alla möjliga ställen beror ju enbart på att han törs tycka en djävla massa fast han har noll koll egentligen. Imorse frågade han t ex Adam om Håkan Loob var rightskytt eller leftskytt på sin tid. Nu förstår kanske vissa av er ingenting o att det verkar skitlöjligt :) men för oss sportintresserade blir en sådan fråga nåt man retar sig på när han ska föreställa en 50-årig kunnig sporttyckare!  Jaja i dagens samhälle kan man komma väldigt långt på att sticka ut så är det bara och jag kan på sätt och vis köpa att folk hellre hör honom i en sportpanel än Lars Lagerbäck eller någon "sådan" person.


Bilden är från mixmegapols hemsida

Ändra kod till bloggen

Ett litet tips för er som vill ändra antalet länkar till gamla inlägg som visas på blogg.se. Som standard visas de 20 senaste inläggen till höger i min blogg men jag har numera ändrat till 40. Klicka på bilden nedan om ni är osäker på hur ni gör detta eller inte förstår vad det gäller.

1. Logga in på ditt bloggkonto. Klicka på Design och sen Kodmallar.
2. Leta reda på följande kodrad <tag:recentlist limit="40"> och ändra siffran.
3. Kom ihåg att Spara längst ned på sidan och sen ska det vara klart.

På denna kodmallssida kan du även ändra t ex texten "Kommentarer" till något annat mm. Kom ihåg att vara försiktiga om ni ändrar i koden och det kan vara god ide att först kopiera hela koden till Word eller nåt om ni ska prova att ändra lite olika saker. Jag tar inget ansvar för någons eventuella misstag med detta :)


Pappakväll med Max

Ikväll har jag och Max varit själv några timmar på kvällen då mamma Tina har varit på kryddparty hos en kompis. Hon är verkligen värd att få komma ut och göra lite roliga saker utan att ha mig och Maxen i släptåg så jag försöker uppmuntra henne till mer sånt. Dessutom är det ju nyttigt för oss killar att vara hemma lite längre stunder ensamma med bebisen och få se hur det är att vara hemma i början som mammorna är. Lite mysigt också att ha en grabbkväll där man inte kan fly med honom till mammas bröst så fort det kör ihop sig *ler*

Vi började med att leka lite i 30-40 minuter. Mycket sånger och dans blev det och Max skrattar ju så han kiknar ibland när vi dansar. Provade sjunga lite Uffe Lundell för honom också men han har inte förstått Uffes storhet ännu tyvärr. Efter leken så ville jag förstås visa Max hur Liverpool vann mot Arsenal igår. Tyvärr var det så spännande för Max så han slöt ögonen och råkade somna i min famn där en halvtimme. Mysfaktor 100!!! Jag kikade på slutskedet av matchen igen och rös av stämningen på Anfield. Helt sjukt bedrövligt att jag ännu inte varit i Liverpool men om något år då ska jag åka!!!

Efter sovstunden var det dags för lite lek, blöjbyte och klädbyte till pyjamas. Sen hade Tina fixat lite "mat" på flaska men denna gången var Max inte lika sugen på det som tidigare så han fick nöja sig med en viktväktarportion. Efter maten blev det ytterliggare lite lek, kikade lite på hockey och försökte få honom att sova lite igen men det ville han inte riktigt trots tröttheten. Sen kom Tina hem vid 20-tiden och Max surläpp förvandlades till ett stort leende. Imorgon ska Tina och Max till BVC. Spännande att få höra vad han väger nu när det var ett tag sen. Han närmar sig ju 10-kilosklubben men är inte där riktigt än.

Nu har Tina och Max lagt sig och själv funderar jag på vad jag ska äta i dessa urtrista "nyttighets-tider". En jobbig hungrig dag har det varit då jag fått avböja att följa med Persson till McDonken och även tackat nej till wienerbröd + en påse kanelbullar med sånt där grönt i på jobbet *snyft*. Det får bli lite kiwi och en hårdmacka nu och så ska jag se slutet på den tyvärr ganska ointressanta hockeyfinalen! Sen hoppas jag Max sover lite bättre inatt än tidigare kvällar denna veckan men risken är stor att det gnölas och vaknas väldigt ofta så länge han är förkyld. Värst för Tina förstås som sköter nätterna nu när jag jobbar men som jag skrivit tidigare har vi ändå säkerligen haft det rätt bra med nattsömnen mot för många andra småbarnsföräldrar.

image117

Jaaaaaaaaaa

Har man som jag två lag i sitt hjärta sen slutet på 70-talet så förstår nog alla att gårdagskvällen var en helt underbar sportkväll! Det ända smolket i glädjebägaren är att jag och Roffe naturligtvis hade massa teknikstrul och enbart kunde följa Brynäs match via Sverigewebben på en hackig Internetförbindelse. Som att se en hockeymatch med diabilder och med ljudet 5 sekunder före bilderna och som vanligt på webbradio/tv en urusel kommentator! MEN man såg ju alla fall det viktigaste!!!

Brynäs-Leksand 3-0
Snacka om att Jacob Markström är kung idag! Att som 18-åring gå in och hålla nollan i en match av denna kaliber! Herregud!!!! Nu har ju Brynäs verkligen allt i sina egna händer och vinner laget INTE mot jumbon Västerås i den sista matchen är man helt enkelt inte värd att spela vidare i Elitserien heller. Det är ju inte klart ännu men ser ju fantastiskt bra ut i nuläget!!!

Liverpool-Arsenal 4-2
Detta blev ju en helt fantastisk match där Arsenal första 30 minuterna av matchen var klart bättre än Liverpool! Sen hittade Liverpoolspelarna sina roller bättre och pressade Arsenals bollhållare framgångsrikt resten av matchen. Snacka om att sväva mellan glädje och bestörtning när Torres först gör sitt fantastiska 2-1 mål och senare när allt känns bergsäkert så får man svära över att ingen Liverpoolspelare tar ett gult kort och frispark för att stoppa Walcotts fantastiska rusch när Arsenal gör 2-2.

Ridå, tänkte jag men Babel kommer in och gör som vanligt väldigt mycket suveränt när han blir inbytt jämfört med när han får starta matcherna. Jag har matchen inspelad och ska kolla på straffsituationen igen ikväll men tycker av det jag såg igår att Liverpools straff är riktig precis som jag tycker att Arsenal blev berövad på en solklar straff förra matchen. På det sättet är det förstås synd om Arsenal men jag som Liverpoolare kan ju bara tacka för att vi haft flyt med domslut mot både Inter och Arsenal!  Resten av mina många synpunkter om denna kväll tar jag på mina sportforum!!

Bring on Chelsea!!!!!!!!!!

image116

Vilken sportkväll

Kl 19:00 Läkerol Arena: Brynäs - Leksand
Det lag som förlorar detta klassiska derby ikväll kan säga adjöss till Elitserien och för Brynäs del tror jag tyvärr det skulle innebära många år framöver på hockeyns bakgård. Om bara Brynässpelarna kan hålla nerverna någorlunda i styr så bör man vinna kvällens match. Viktigt att Ove Molin, Dackell, Sjödda, Micke Lind och de med störst klubbhjärta verkligen visar vägen och att Pavel Brendl fortsätter ösa in poäng.

Kl 20:45 Anfield: Liverpool - Arsenal
Avgörande kvartsfinal i Champions League och laget som åker ur ikväll kommer se säsongen som en missräkning! För Liverpools tränare Rafa Benitez kan hans framtid i klubben hänga på resultatet ikväll. Det känns helt omöjligt att tippa denna matchen men helt klart gör ju resultatet 1-1 förra veckan att Liverpool har ett bra utgångsläge. Med tanke på hur svårt Arsenal brukar ha med P Crouch tycker jag det vore roligt att se honom få speltid. En sak är säker och det är att Anfield kommer koka ikväll för när det blir sådana här matcher finns det inte många andra fotbollsarenor i världen med den stämningen!

Kampen mot sötsuget

Idag är det två veckor sedan jag och Tina IGEN försökte börja ett nytt sundare liv med mindre skräpmat, mindre godis och mer grönsaker, frukt mm. 14 dagar är ju ingenting men ändå har man smärre kriser som i Söndags när jag och Tina stod i affären och frustade bland godishyllorna som två utsvultna hyenor eller nåt. Vi köpte lite nötter och skyndade oss därifrån. Samma sak när man är borta hos folk eller på jobbet då alla fikar och man själv sitter där med ett glas vatten men det är bara att kämpa på!!! Lite mörk choklad, popcorn och nötter har vi ju ätit och även delat en kebabrulle men förutom det har vi varit duktiga måste jag säga. Nu när vi lever ett nyttigare liv tänker jag ibland - Varför njöt man inte MER alla de här gångerna nyligen när man låg och läste Sportbladet med handen i en skål med ostkrokar blandat med mjölkchoklad och sköljde ner med Trocca mmmmmmmmmmmmmm.

Eftersom jag förutom att få bort mitt sockerbegär även som bonus även vill få bort något kilo på magen så försöker jag äta lite mindre portioner och motionera minst 5 dagar i veckan om det så bara är en promenad. Lusten till motion har aldrig varit något stort problem i mitt liv så numera handlar det mer om att få tid till det och att inte som just nu störas av skavsår på båda hälarna och ett pissigt ihållande regn! Angående vikten så borde jag redan efter två veckor ha gått ner lite tycker jag men eftersom vi har en schizofren våg hemma så vet jag aldrig vad man ska tro!

Nu ska vi börja jobba här och ha ett litet möte. Jag ser att en kollega har med sig tårta hmmm, en annan kollega dukar upp bullar till frukost medan någon annan har köpt nygjorda bagetter här inne på ICA. Själv tar jag med min vattenflaska till mötet och funderar lite på sportkvällen hos Roffe ikväll då Brynäs och Liverpools båda spelar säsongens viktigaste matcher!!! Hur ska jag njuta av denna kväll? Kanske knapra morötter, äta groddar eller ta med mig lite havregrynsgröt med linfrön??? Nä jag tror jag antingen försöker hålla mig helt utan eller så får det bli en lill-syndning med nötter/popcorn.


Otäckheter

Mycket otäcka händelser med barn iblandade just nu. Först de där Arboga-morden som man fortfarande tänker mycket på och hur ska stackars mamman nånsin kunna bli normal igen?

Läste nyss Aftonbladet för att se om de hittat den där 10-åriga flickan ännu men icke! Det är ju tyvärr väldigt väldigt sällan såna här historier slutar lyckligt men man får hålla alla tummar. Vilken panik för stackars mamman!!!

Sen har vi ju den där 10-åringen i Thailand som dog efter att ha blivit bränd av en manet. Paret hade gift sig på Koh Lanta dagarna innan och så förlorar man sen sin dotter på ett sånt där sätt. Jag har all förståelse för om man som förälder efter en sån händelse förblir bitter resten av livet!

Livet är grymt för många stackars människor och det är märkligt hur olika man påverkas av tragedier. Ibland orkar man ta in och engagera sig för att sen nästa dag titta på nyheterna om hur 50 människor dödas någonstans utan att man bryr sig särskilt mycket!

Max sjuk

Max har blivit förkyld han och hade även lite feber igår. Även om det märks på honom att han är lite hängig och ledsen stundtals så håller han ändå humöret rätt bra uppe. Jobbigt för små barn när de inte kan snyta sig mm. men det här är ju bara början. Jag bävar redan inför tiden då han kommer hem från dagis med magsjuka och allt möjligt!

 

Sportsurr

Kvalserien
Förlust för Brynäs mot Rögle igår aj aj aj!!! Snacka om att kvalserien är en rysare och helt omöjligt att tippa vilka två lag som kommer gå upp i Elitserien. Med tanke på att Ljungskile spelar i fotbollsallsvenskan känns det lite trist att hur kvalserien än slutar så finns det lag som borde spela i Elitserien men som hamnar i division 1. Utöka till 14 lag snarast tack och det hade jag i ärlighetens namn tyckt även om Brynäs inte harvat i detta träsk! ÖDESMATCH mot Leksand imorgon och tar Brynäs två vinster spelar de ju i Elitserien igen men förlorar de imorgon så är det nog kört!

Allsvenskan
Kul med säker seger för GIF hemma mot Norrköping och att Oremo fick göra två mål redan i andra matchen. Gefles mittfält ser ju mycket starkare ut än tidigare så det kan nog bli en trevlig säsong. Skulle vara roligt att se en match live snart för att spana in de nya spelarna men o andra sidan går jag hellre på fotboll på sommaren då man inte behöver frysa ihjäl. Det får bli nån payperwiev-match snart istället för Gefle står väl inte överst på Canal + sändlista gissar jag.

Premier League
Arsenal-Liverpool blev lite avslaget eftersom båda lagen vilade spelare till Tisdagskvällens returmöte i Champions League. Liverpool gjorde en helt ok match och framförallt bevisade Peter Crouch åter igen att orättvisst har hamnat åt helvete för långt ned i Benitez frysbox. Vad roligt att se debutanten Plessis från start på Liverpools mittfält och när han dessutom gjorde en riktigt bra match så kändes det än mer glädjande. Jag höll på att ramla ur tv-soffan när jag såg honom vid avspark eftersom jag inte läst nåt innan och Benitez är inte direkt känd för att kasta in unga spelare i ligaspelet. Oavgjort igen mellan lagen alltså och nu väntar alla på tungviktsmötet på Tisdag kväll!!!

NHL
Dags för slutspel i NHL och det ska bli spännande att följa de olika svensklagen! Även om Foppa tyvärr säkerligen kommer fortsätta att ha problem med sina ljumskar känns det ändå skönt att han fått visa vad han kan för alla donkar som menade att han är slut som spelare! 14 poäng på 9 matcher med skadeproblem och den korta förberedelsetiden han har haft säger en hel del om Foppas klass!

Strålande säsong av Niklas Bäckström också som imponerat mer än vad jag trodde han skulle mäkta med det första året. För honom blev ju Nylanders skada och tränarbytet rena jackpotten också eftersom han då fick spela center med Ovechkin. Nu hoppas man bara att de bästa NHL-svenskarna antingen går riktigt långt i slutspelet eller åker ur fort och tackar Ja till VM-spel!

Mina tips inför slutspelet:

Montreal - Boston = Montreal vidare med 4-1
Pittsburg - Ottawa = Pittsburg vidare med 4-2
Washington - Philadelfia = Washington vidare med 4-3
New Jersey - New York Rangers = Rangers vidare med 4-3

Detroit - Nashville = Detroit vidare med 4-2
San Jose - Calgary = San Jose vidare med 4-0
Minnesota - Colorado = Colorado vidare med 4-3
Anaheim - Dallas = Anaheim vidare med 4-2

Lördag

Det finns ju ingen skönare dag i veckan än Lördagar och trots den dåliga sömnen inatt ska det bli en härlig dag känns det som. Idag blir det nog en långpromenad med Max i solen, kanske byta till sommardäck och sen så ska vi även till Rörbergtrakten för att kika på Linda o Jerkers nya hus!!! Dessutom är Tinas lillasyster Nathalie där som vi ska fira eftersom hon fyller 18 år imorgon!! Stort grattis till stora tjejen!!!

Självklart ska jag även se Liverpool-Arsenal idag vare sig det blir live eller i efterhand. Mycket talar väl för att Rafa kommer vila några spelare idag och det tycker jag han i så fall gör rätt i. Arsenal har nog inte lika bra roteringsmöjligheter och jag hoppas det talar för att Liverpool kanske kan stå upp lite bättre spelmässigt nu än som det såg ut stundtals senast. Nu djävlar Roffe ska vi tyvärr ta bort er från kampen om ligatiteln ;)

Här nedan i mittersta bilden ett bevis på att Max redan är paketgalen som pappa när han förstod att paketet inte var till honom utan att det var mamma Tinas paket! Fast sen blev han glad fort igen en minut senare som ni ser.

image112

Max, 16 veckor

En del av det som hänt i Max liv under den 16:e veckan:

Kompisar:
I veckan har Max träffat ganska många bebisar. Tina har ju varit både till Storvik och Bergby med honom där han fått "umgåtts" med andra små varelser. Roligt att se hur små bebisar reagerar när de träffar andra men ibland bryr de sig inte alls.

Sömnen:
På dagtid har vi börjat lägga honom i vagnen ibland vilket ofta fungerar väldigt bra jämfört med andra sovplatser. Sen har ju både Tina och jag varit ute och gått en hel del med honom och det är alltid ett bergsäkert sätt att få honom att sova. Det är lite värre på kvällarna mellan 18-22 då det kan kännas lite drygt ibland måste jag erkänna. Han skrattar ju förstås fortfarande jättemycket och tycker om att leka men när han blir mer och mer trött senare på kvällen blir det en del skrikattacker också. Ibland får vi honom att somna vid 20-tiden men det brukar bara vara en kvart eller så men det är ju inget konstigt. Han har även vaknat lite oftare på nätterna då han bökar och knorrar men i det stora hela har vi nog haft det bra med Max sömn på nätterna jämfört med många andra småbarnsföräldrar.

Skratt/Gråt
I veckan har han vid 2-3 tillfällen på kvällarna när han blivit övertrött inte vetat om han ska ta fram "surläppen" eller vrålskratta. När kusin Olivia var här på besök i Tisdags så körde han en rolig skratt-gråts variant som var helt underbar!

Utveckling
Det märks rätt tydligt hur han får lite bättre kontroll på vad händerna gör mm. När man byter blöja på honom nu så tycker han mycket om att greppa tag och dra i Nalle Puh-handuken på väggen och sen blir det ju en hel del tuggande på händerna. Även Giraffen och Råttan får sig rejäla bett då och då.

image111

Vilket djur väljer ni?

Förra veckan läste jag en diskussionstråd om vilket djur man skulle vilja eller inte vilja återfödas till och här kommer några snabba val av mig:

Vill inte bli
Springbock - Hur kul kan det vara att bli en sån där hjortliknande sak. De som alltid står och ser livrädda ut på savannen eftersom de vet att de är gourmémat för de flesta andra djur. (Se bild)

Kan tänka mig
Giraff - Det vore skoj för mig som ofta önskat att jag var lite längre och inte behöver jag då döda några andra djur heller eftersom de lever på trädblad och sånt. Nackdelen är väl ett icke fördelaktigt yttre och att det kanske känns lite ensamt där uppe. Dessutom händer det ju att Lejon ibland även fäller Giraffer hmmm. Paris Hiltons råtthund vore kanske inte heller så dumt som ett andrahandsval när jag tänker efter...


The Wire

Igår kväll började den sista säsongen av The Wire att sändas på SVT! Det är ju en välgjord kriminalserie som jag och Tina inte började följa förrän förra säsongen men den är verkligen sevärd.


Lite gnäll

Mina kompisar
Jag tycker det känns trist att vissa av mina kompisar numera väldigt sällan hör av sig vare sig det handlar om att ringa, skriva på MSN eller t ex "offra" 20 sekunder av sitt liv till att göra en bloggkommentar. Jag kan säkert bli bättre på att höra av mig själv till en del men försöker alla fall på olika sätt att "vårda" kontakten med mina kompisar. Sen att jag just nu som småbarnsförälder för en gångs skull inte prioriterar kompisar högst och säger nej till många tv-sportkvällar hos Roffe tycker jag man bör ha förståelse för. Jaja detta var inget jag ligger sömnlös över även om jag faktiskt skriver detta inlägg kl 04 på natten eftersom jag inte kan sova *ler*

Min mor
När jag ändå är inne på gnäll så blir jag så trött på situationen med min mor ibland!!! Om jag ändå kunde få min kära mor att inse att hon skulle bli en lyckligare kvinna bara hon vågade ta steget och flytta ifrån jättehuset där hon lever ensam och dessutom stänga ned sin väskaffär och gå i pension! Hon är en pigg, fräsch 65-åring som efter pappas bortgång för fem år sedan haft det ganska jobbigt . Jag är helt övertygad om att allt blir bättre bara hon kunde våga göra dessa stora förändringar i sitt liv.

Jag hoppas verkligen att hon har många friska år kvar i livet men man vet ju aldrig och därför ska hon inte slita ut sig genom att stå och sälja väskor till snåla kärringar här i stan sex dagar i veckan! Dessutom ska hon inte som ensam äldre kvinna bo ensam i vårt stora hus där minnena av pappa dessutom säkert gör att det blivit svårare att gå vidare för henne.

Morsan har kraftig beslutsångest om allt möjligt i vanliga fall så visst förstår jag att det är stora beslut för henne att gå i pension när hon haft affären sen 20-års ålder och flytta från hemmet där hon bott sen 1980. Fast eftersom jag vet att hon skulle kunna ha det så mycket bättre i sitt liv om hon tog de här stegen och kanske dessutom kan hitta någon ny trevlig gubbe att dela livet med så måste jag fortsätta försöka och försöka puscha henne. Stackars Tina som får lyssna på mitt eviga ältande om detta och jämfört med andra problem som finns i livet för många människor är detta förstås ett lyxproblem jag vet.

Sömnen
Ibland är det trist att inte kunna sova ordentligt lär jag säga. Jag var toktrött hela kvällen igår och somnade nog redan halv elva. Vaknade kl 3 inatt när knorrhanen Max ville ha mat och sen var det kört. Har nyss tittat på århundradets sämsta film på TV3 en timme innan jag gav upp och tassade ner till datorn. Ska lägga mig i soffan och försöka sova men förmodligen blir jag uppe nu och blir säkerligen trött på dagen istället.

Kost/Motion
Efter påsken så började jag för hundrade gången "mitt nya liv". Nu har det snart gått två veckor då jag försöker äta nyttigt och lite mindre samtidigt som jag motionerar så gott som varje dag genom promenad, jogging eller innebandy. Fyfan, det är inte lätt att låta bli sötsaker för mig inte!!!!!! *suck* Jag har ju käkat lite tårta när Tina fyllde år och mumsat på nötter o choklad under nån sportsändning på tv men det är inte alls samma godis/skräpmatsfrossande som tidigare än så länge.

På jobbet frossar mina kollegor varje dag med god fika. Det är wienderbröd, bagetter, chokladaskar, kanelbullar ständigt och där sitter jag med min vattenflaska *ler* Vad jag stör mig på är att alla gör sån djävla grej av det när jag inte fikar. Måste man vara rejält överviktig för att folk ska acceptera att man vill sluta frossa i socker??? Dessutom håller jag med min bloggkompis Nina. Varför ska allt som är gott i livet vara så djävla onyttigt?

Då har jag gnällt av mig lite om vissa småproblem men annars är jag just nu väldigt nöjd med det mesta i mitt liv. Nya jobbet är kanon, jag har många och bra vänner, våren är på väg, Brynäs verkar klara av kvalserien och jag trivs väldigt bra här i radhuset med min familj!!!

Självmål


Punkterat sexliv

Innan David Hellenius & Peter Magnusson blev ett känt radarpar på TV4 gjorde de ju tv-programmet Pyjamas på ZTV. Det var ett slags "Dolda kameran program" som stundtals var djäkligt roligt som i detta klipp när Peter Magnusson fått punka på sin uppblåsbara docka. Här nedan kommer tre ytterliggare roliga Pyjamas-klipp.

Intervju på stan >>
Jobbig minneslucka >>
Ersättningsbuss >>

Hotelltips Bangkok

För precis ett år sedan var jag och Tina i Bangkok! Inför resan fick vi via Internet ett tips om ett sprillans nybyggt lyxhotell i Bangkok som heter Siam at Siam Design. Vi kollade genast upp vad andra tyckte om hotellet och bokade direkt våra tre sista nätter i Thailand på det hotellet. Det blev en perfekt avslutning på en härlig resa och jag kan varmt rekommendera detta hotell till andra som ska till Bangkok. Siam at Siam Design liknar inget annat hotell jag bott på och var fantastiskt läckert! En otrolig service där man behandlades som en kung och läget i Bangkok var helt perfekt. Hotellet är beläget ca 3-5 minuters promenad från de stora shoppingcentren MBK, Siam Paragon, Siam Center och SkyTrain ligger precis runt hörnet. Hotellet har förutom en Spa-anläggning även en mysig uteterass på 13:e våningen med pool och dessutom ett bra Internet vilket inte är vanligt i Thailandet.

Vi betalade ca 550 kr natten för vårt dubbelrum med den fantastiska frukosten och det kan man kalla prisvärt! Gissar att priserna förmodligen ligger mycket högre nu men vill man avsluta Thailandsresan i Bangkok med att bo lyxigt nära shoppingen så rekommenderas detta hotell!


Träffsäkert citat

För några veckor sedan var ståuppkomikern Tobias Persson med i tv-programmet debatt där även Blondinbella, Ebba von Sydow med flera medverkade. Han skrev sen en debattartikel angående det här med unga tjejer som Blondinbella som kan leva på sin blogg och tydligen ser sig som förebilder mm. Orkar inte djupanalysera hans debattinlägg men måste få citera den roliga klockrena slutklämmen.

"För 150 år sedan byggde ungdomar vår järnväg, våra hus, vårt samhälle. Idag fotograferar de sin fika! - God natt Jord!"


Viktig Liverpoolpoäng

Matchkommentar: Arsenal - Liverpool 1-1

En skaplig första halvlek av Liverpool men i andra halvlek hade "vi" rejält flyt då Arsenal spelade fin fotboll och bland annat blev berövade en solklar straff! Dessutom får man ju som Liverpoolare tacka dansken Bentner som räddade öppet mål för Liverpool när han försökte styra in bollen eller vad han nu gjorde?

När Kuyt med viss rätt blir hyllad som bäst i Liverpool säger det ändå en del om att LFC inte spelade bra MED boll stora delar av denna match. Kuyt och Babel med flera hade ju julgransfötter jämfört med Arsenals tekniska spelare.

Jag sparar mina övriga synpunkter på matchen till mina Liverpoolforum eftersom mina kompisar ändå verkar totalt ointresserade att diskutera sport via bloggen. Turligt 1-1 för Liverpool men ett bra resultat som kan räcka långt nu när returen spelas hemma på Anfield nästa Tisdag!!!

Stormatch igen

Kvartsfinaldags i Champions League då Liverpool möter Arsenal borta på Emirates Stadium i London. Med tanke på hur illa Liverpool har spelat mot Arsenal, Chelsea och Man United de senaste åren borde jag bäva inför matchen men det gör jag inte. Nu är det Champions League och det känns som om Liverpool har en bra chans mot Arsenal även om Londonlaget förstås är favoriter på hemmaplan.

Kan Mascherano hitta sitt vanliga jag och ta hand om Fabregas så tror jag mycket är vunnet. Sen räknar jag med att firma Gerrard & Torres kan skapa lite framåt. Tipset ikväll får bli 1-1!

Som jag har skrivit förr så innebär dessa Liverpool-kvällar att man tänker lite extra på kompisen "Kondis" som så tragiskt gick bort sommaren 2006. Han var den störste Liverpoolsupportern och det känns alltid extra konstigt vid de här stormatcherna att inte kunna diskutera eller se matchen ihop med honom. YNWA - Magnus

Hårdrocken på 80-talet

På 80-talet och då speciellt åren 1983-1987 lyssnade jag och mina kompisar i "Fryckan-gänget" extremt mycket på hårdrock. Man kanske INTE direkt saknar frisyren från den tiden men däremot hårdrocken! Skulle lätt kunnat valt ut 100 låtar med härliga minnen till men tog 10 st som jag kom på just nu. Ändå är inte grupper som Accept, Scorpions, Ozzy, Helloween, Manowar, King Diamond, Helix, Keel med flera med här nedan!


Metallica - Sanitarium
Kanske min första favoritlåt av Metallica. Minns när jag ville lära mig låten utantill och skrev ned på ett papper vad jag trodde att de sjöng. (Fanns inga texter på albumet då förresten?) Hur som helst så hittade "Flumm-Jocke" det där papperet på en fest hos mig i tonåren och djävlar vad alla skrattade. Jag var helt ute och cyklade textmässigt :)

Magnum - On a story tellers night
Oj vad vi lyssnade mycket på den här skivan med Magnum när vi satt i källarrummet hos mig eller Fryckan. Ett väldigt speciellt sound på den där skivan och vi gillade den i tonåren trots att det var lite åt "blöjrock" hållet.

Queensrüche - Eyes of a stranger
Kunde egentligen valt vilken låt som helst från albumen Operation Mindcrame eller Rage of order. Grymma!!!

Dio - Rock n roll Children
Från albumet Sacred Heart som verkligen innehåll många bra låtar som Holy Diver, Last in line m.fl.

Whitesnake - In the still of the night
Kunde valt Love Ain´t no stranger, Slow and easy eller någon annan men gitarrsolot ca 3.20 in i låten är ju något man direkt fastnade för med den här låten.

TNT - 10 000 Lovers
Vi lyssnade mycket på de norska grupperna TNT och Return en sommar där på 80-talet minns jag.

Skid Row - 18 and life
Klassiker!!!

Savatage - Somewhere in time/Believe
Minns inte exakt när den här låten kom men jag lyssnade rätt mycket på Savatage och de många bra ballader som denna och t ex "Out in the streets"

Aldo Nova - Fantasy
Kanadensiska hårdrockaren Aldo Nova har jag nog inte haft en tanke på de senaste 20 åren men han dök upp nu och låtarna minns jag väldigt bra.

Iron Maiden - Wasted Years
Sist men inte minst den klassiska gruppen med de klassiska albumen med Eddie på omslagen! Kunde ju valt någon av de tidigare låtarna som The Trooper, Run to the hills, Powerslave men valde denna.


Grattis Älskling!

image98

Promenad i Högbo

I helgen tog vi en promenad runt sjön vid Högbo som är en plats strax utanför Sandviken för er som inte vet. Vi har väl inte så mycket att skryta om turistmässigt här i Sandviken men Högbo Bruk är ju en plats som man kan tipsa människor om utan att skämmas. Väldigt vackert där uppe och så finns det väldigt mycket att göra. Det finns möjligheter att få spela golf, beachvolley, paddla kanot, hyra mountainbike/fyrhjulingar, ha konferenser på Spa-hotellet, prova äventyrsbanan, hyra stugor, grilla, åka skidor, bada, se konserter och mycket annat.

image95

Sportsurr

Allsvenskan
Då har Allsvenskan kört igång igen vilket ju alltid är roligt även om jag kanske inte blir lika exhalterad som många andra. Jag tittar gärna på toppmatcher, derbyn och Gefles matcher om jag har möjlighet men bänkar mig knappast framför tv:n om det är GIF Sundsvall-Gais eller nåt. Möjligen att jag tittar på sändningen före, i paus och efter matchen om den lysande experten Jens Fjällström sitter i studion.

För Gefle känns det som om det kan bli ännu en säsong där laget hamnar stabilt i mitten. Laget känns ganska bra på papperet och sen får vi väl se om Johan Oremo kan fortsätta imponera? Jag tror ju säkerligen att han kommer fortsätta vara en bra Allsvensk forward men är inte helt övertygad om att hans karriär kommer fortsätta ut i proffslivet som många verkar tro. Det skulle ju vara roligt också om Per Ohlsson lät sitt GIF våga lite mer på bortaplan denna säsong men det är nog inte särskilt troligt.

Helt omöjligt att tippa vem som vinner Allsvenskan känns det som! Speciellt med tanke på att man inte vet hur lagen kommer att se ut efter sommaren. Som så många andra kan jag ändå gissa att Kalmar blir en het guldkandidat och att Malmö FF kan utmana. (Har ni hört den förut?) Åker ur gör Ljungskile och GIF Sundsvall. Skyttekung tror jag Cesar Santin blir om han inte säljs under säsongen. Ni andra får gärna tippa om ni vill så kan vi kolla resultatet senare i höst!

Liverpool
En otroligt skön viktig seger för Liverpool i derbyt mot Everton. Nu känns det som om Liverpool har ett klart övertag mot lokalkonkurrenten om den viktiga fjärdeplatsen i ligan. Väldigt bra första halvlek av Liverpool där Gerrard var lysande men sen i andra var spelet bara sådär då man bevakade ledningen. Bra match också av mittbackarna Skrtel och Hyypiä vilket var skönt efter den usla försvarsinsatsen mot Man United förra helgen. På Onsdag är det kvartsfinal mot Arsenal i Champions League!!!!

Till sist tycker jag att:

- Lill-Kenta Johansson tränare i HV71, verkligen är en glädjespridare
- Det låter lite löjligt när svenska kommentatorer numera kallar Zlatan för Ibraaaa
- Det är skönt att hockeyn fördömer filmare från alla håll jämfört med fotbollen
- Materazzi är en djävla pajas som "dör" när ett finger nästan snuddade vid honom
- Charlie Davies målkåthet blir komisk när han försöker sno ett självmål
- Mattias Månsson ska rullas i tjära och fjädrar om Brynäs åker ur liksom vissa andra
- Undertexterna i programmet Ekwall vs Lundh är underbara
- Det är synd om K Huselius som fick idioten Keenan som tränare igen i Calgary
- Det är urtrist att TV4 Sport via Boxer just i Gästrikland förmodligen ej kommer funka

Bloggstrul

Som en del säkert har märkt är det en massa strul med tjänsten blogg.se dessa dagar. Inte hela världen för mig om jag inte får blogga på någon dag men det finns väl stor risk att det kommer bli mer strul den närmaste tiden när alla bloggar på denna tjänst ska flyttas över till en annan. Vi får se hur det går. Jag är ändå ganska nöjd med min flytt från Blogger.com till Blogg.se även om det ibland fungerar dåligt.

Anpassa ert MSN

Vet att det heter Windows Live Messenger numera men de flesta kallar det fortfarande för MSN. Ville bara tipsa er som är fler än en person i familjen som vill använda MSN samtidigt om denna utomordentliga patch. Tanka ned den och installera sen och ställ in precis hur du vill att er Windows messenger ska fungera. Skönt att få bort massa reklam och annat skit tycker jag.


RSS 2.0