Tv4 Sport hos Boxer

Om nu detta stämmer så vore det ju helt underbart!!! 1 April kan man alltså göra en kanalsökning och hoppas hoppas man får in TV4 Sport hos Boxer då!

Ny dator

Vi har ju inte köpt ny dator (lugn Persson ;) men vi har däremot lånat morsans nya bärbara nu när vår stationära dator är på väg till Danmark för lagning. Tänk att man blivit så beroende av saker på sin dator, nästan lite skrämmande!! Nu är ju frågan hur mycket man orkar fixa till den här tillfälliga lösningen. Firefox med de viktigaste tilläggen måste installeras liksom Photoshop, Winrar, Daemon Tools, Apatch för MSN, Nero, Utorrent, VLC player och några till program. Däremot har jag inte tagit backup på mina bookmärken och sen är ju all musik mm. förstås icke tillgängligt under ett tag framöver då.

En annan sak som kändes lite småjobbigt är ju att vår EPG (tv-guide) som jag jobbat så hårt för att få fungera via Internet nu inte kommer fungera igen ett tag framöver eftersom jag har de filerna på gamla datorn. Jag orkar absolut inte ge mig på det där strulet med att programmera filer mm.igen. Det enda som är bra när sånt här händer är ju att man alltid skärper till sig när det gäller att ta backup på saker och ting även om vi denna gång förhoppningsvis inte kommer förlora nånting vi hade på hårddiskarna.


Morgonpigg

Eftersom jag gått upp kl 5-6 varje morgon denna vecka hade jag väl hoppats kunna få sova ut den här Lördagsmorgonen men klockan 6 tassade jag ner för trappen för att jag inte kunde sova längre. Eftersom jag är pigg och tycker om att vara uppe tidigt så gör det ju inget heller. Det var värre förr när man åkte på läger med innebandyn eller t ex låg i lumpen. Hatade verkligen att sova borta när jag var yngre då man oftast av respekt för andra människor var tvungen att ligga och stirra i taket i timmar innan "de andra" vaknade. I lumpen var det allra värst för hur kul är det att vakna flera timmar före de andra instängd i ett tält!!! Fast i lumpen blev jag i och för sig populär eftersom jag alltid tog morgonrundan frivilligt när jag var vaktsoldat.

Nån gång i livet vore det ju ändå lite skönt att kunna lägga sig kl 23 och sen vakna jätteutsövd vid niotiden eller nåt. Fast jag skulle aldrig vilja vara en person som sover borta hela förmiddagarna på helgerna heller. Vilken sort är ni?

Fredagen

Jobbade från kl 06-14 och sen hade jag lyckats övertala kommungubbarna och några kompisar så det blev friskvård i ishallen. Vi körde ett sista rinkbandypass och var 12 spelare vilket var perfekt. Högen, Roffe och Nordahl var de 3 av ca 15 kompisar jag messade som nappade på erbjudandet om att spela. Inte så konstigt i och för sig eftersom de flesta andra jobbade eller var upptagna av annat. Nu lägger jag skridskorna på hyllan för denna säsong och vad jag är glad över att jag la av med innebandyn så att jag kunde vara med på lite rinkbandy på Fredagarna. Det är ju extremt roligt och i framtiden hoppas jag kunna få ihop ett kompisgäng som kör korpen!

När jag kom hem, duschat och njöt av ha helg ihop med familjen så fick Max en timmes skrikattack här hemma. Typ välkommen hem till helg farsan!!! Det hjälpte inte vad vi gjorde men till slut lugnade han sig och lite senare kunde han sova en timme i mammas famn medan vi kikade på Californiacation.

Sen var det ju final i Lets Dance som vi kikade på lite grann. Programmet dog ju en smula när Carin Da Silva åkte ut :) men vi har ju kikat på de flesta avsnitten så vi ville väl se finalen också. Kan inte ett smack om dans men både Tony Richardsson och Mat-Tina har ju blivit väldigt duktiga under den här tiden så mycket kan jag konstatera alla fall. Måste säga att David Hellenius och Jessica Almenäs är två proffsiga programledare också. Vi zappade även över lite på Sing a long och Så ska det låta. Det är också program som jag kan vara utan men som kan vara roliga att se om det är bra gäster. Vad jag inte förstår är varför alla inblandade i sångprogrammen ska vara så överkäcka och gapflabbiga åt precis allt!!! Det stör jag mig lite på ibland! Vid halv tio tiden somnade Tina och Max. Mina flickvän har nog aldrig sett hela Lets Dance-programmet någonsin fast det är hon som vill kika ha ha...

Jag gick ner till tv-soffan och kikade på ishockeyn i efterhand då jag fick se Timrå göra ännu en väldigt bra match mot HV 71. Det känns som om precis alla gillar Timrå och vill se den gå till final och så även jag faktiskt. Jag tror ändå att HV 71 kommer ta hem SM-guldet om inte dårar som Jämtin och Lance Ward fortsätter dra på sig onödiga utvisningar.

Max, 15 veckor

Den stora grejen under veckan för Max är väl att han nu med lite hjälp av en lutande soffa börjat vända sig från rygg till mage. Han verkar tycka om att göra det eftersom han ideligen stånkar och försöker med detta när han ligger på fällen i soffan. Mycket prat har det varit i veckan och framförallt de stunder då han ligger själv i babygymmet eller ser på tv.

Vet inte om han är inne i nån fas igen men han är alla fall under veckan som gått ofta ganska ledsen på kvällarna. Då åker surläppen fram som vi äntligen tagit ett foto på den här veckan (se bild 1 här nedan) Han somnar oftast vid 22-tiden vid amningen men vi har börjat försöka lite att få honom vänja sig med spjälsängen och att inte alltid somna vid mammas bröst så får vi se hur det går framöver.

På dagarna är Max oftast en väldigt glad gosse och då krävs inte mer än ett glatt hej till honom för att man ska få njuta av världens härligaste leende! Vikt och längd vet vi inte just nu men vem behöver gå till gymmet när man kan bubba runt en snabbväxande kluns någon timme per dag :)

image90

Synd Brynäs

Jag, Persson kikade på hockeyn hos Roffe igår och fick se Brynäs nästan nästan ta tre poäng mot Mora på bortaplan. Brynäs 18-årige målvakt Markström var fantastisk igår och skotten 50-15 till Moras fördel säger ju en del om hur svårt Brynäs hade det i spelet. Så följaktligen kan man egentligen inte protestera mot att Mora fick poäng men fan vad snöpligt det kändes att släppa in kvitteringen med bara sekunder kvar. Framförallt med tanke på att den forne VM-spelaren Månsson dessförinnan misslyckats med att göra mål i tom kasse när han kommer en mot en vilket förstås var bedrövligt gjort!!! Sen har jag lite svårt att förstå vad Brynäsförsvaret gjorde vid sista målet och varför säkerhetsrisken N Angell fick spela i slutminuten?

Något annat jag inte riktigt kunde förstå är hur Widings idiotiska tilltag ändå kunde rendera i 7 minuters boxplay!!!!! Det är ju att straffa ett lag som om en spelare utfört en våldtäkt på planen eller nåt när det nu handlade om en djävligt onödig crosschecking i ryggen framför mål vilket ibland sjukt nog inte ens leder till utvisning. Vad jag menar är att Widing självklart skulle haft 2+2 eller 2+10 eller nåt men inte matchstraff och 7 minuters boxplay för laget! Brukar väldigt sällan vara enögd när det gäller domare mm. men det tyckte jag var märkligt.

Jaja med tanke på hur Markström räddade Brynäs igår får man väl ändå vara nöjd med en poäng även om det svider. Brynäsarna kämpade tappert som fan men spelade inte bra framåt. Förutom Markström även beröm till det gamla gardet Sjödda, Ove och Dackell för deras insats igår. På Lördag är det ännu en superviktig match då Malmö står för motståndet!


Mitt faderskapsbevis


Goodbye dator

Igår fick jag äntligen tag på supporten på Shg.biz där jag köpte vår dator för 1 år sedan. Precis som jag misstänkt så trodde även supporten att det är mitt moderkort som kraschat. Eftersom vi inte är hundra på att det är moderkortet som kraschat så skickar jag iväg hela datorn. Nu ska den alltså skickas till Jönköping först och senare Danmark för att de ska byta ut mitt moderkort. Självklart finns inte moderkortet som jag valde med stor omsorg kvar i sortimentet så de ska föreslå ett nytt sådant till mig. Dessutom passar jag på att köpa en ny hårddisk för att sen kunna installera Windows på en snabbare egen hårddisk.

Nu blir vi utan vår dator säkerligen 3-5 veckor MINST gissar jag *snyft* Det känns förstås trist som fan men o andra sidan finns det ju större problem i livet! Efter allt strul de senaste åren då moderkortet på min förra dator också pajade, tre st utbytta LCD-tv pga fabriksfel med mera så har jag nu uppfyllt min kvot med teknikmissflyt tycker jag!!!


Skönhetsideal

Kikade lite på Lennart Ekdahls debattprogram igår där för övrigt Alex Schulman av nån underlig anledning halkat som sidekick. Tyvärr missade jag debatten om supportervåldet inom fotbollen men diskussionen om skönhetsoperationer såg jag däremot. Den skvallrigaste journalisten i Sverige Daniel Nyhlen är tydligen inblandad i en ny skönhetssajt som heter Improveme.se. Han fick väldigt mycket reklam för sajten och framställde sig själv nästan som en riddare för unga tjejer genom att de erbjöd läsarna att få ställa frågor om skönhetsoperationer mm. till en läkare på sajten.

Jag har egentligen inga starka åsikter om fenomenet att det blir allt vanligare med skönhetsoperationer. Visst, vill någon förstora brösten, bleka tänderna eller använda botox som varenda kändis numera verkar göra så varsogoda. Däremot kan jag tycka det är lite trist att höra hur 20-åriga tjejer tävlar i att förbättra sitt utseende via operationer och en del mer förstör sitt utseende än förbättrar tycker jag. Vissa tycker att vi män är de som driver fram det här skönhetsidealet bland kvinnor som får dem att banta, förstora brösten mm. men jag tycker nog att en del av tjejerna sköter det där rätt bra själva måste jag säga.

Jag kan lova att de flesta av oss vanliga killar inte tycker det är så djävla läckert att se modevisningarna med ett gäng vandrande pinnar. Varför just modeller måste vara så sjukt smala har jag faktiskt aldrig förstått men det är en sjuk värld det där och kanske är det alla gaykillar inom branschen som vill se tjejerna som mer "killiga" vad vet jag!

Tydligen blir det mer och mer vanligt att även killar fixar läppar, använder botox mm. Själv har jag aldrig haft några större funderingar på något sånt förutom att jag ibland snuddat vid tanken på att det vore sjysst att få bleka tänderna nån gång i framtiden. Nu tror jag aldrig det kommer bli av på grund av att jag inte vill det tillräckligt mycket för att lägga några tusen på det och sen så har jag en porslinstand efter innebandyskada vilket gör att det inte skulle bli så lyckat.




Stackars Shaaban

Jag hade inga högre förväntningar på Sverige igår inför landskampen mot Brasilien. Jag trodde Brassarna skulle vilja göra allt för att imponera på förbundskapten Dunga men i första halvlek tycker jag Sverige gjorde en väldigt bra match! Tyvärr gjorde Rami Shaaban en rejäl groda i andra halvlek och jag tycker lite synd om honom eftersom det ju alltid blir så ödesdigert när målvakter gör misstag. Samtidigt är det sånt som händer och jag tycker egentligen inte att det ska ligga honom i fatet för nu dröjer det säkert något år innan han gör en liknande tavla. Dessutom är ju Andreas Isaksson inte den bästa målvakten när det gäller att spela med fötterna om man ska uttrycka sig lindrigt. Hur som helst så har ju Lagerbäck ändå redan bestämt sig för att satsa på Isaksson tror jag så det där misstaget kvittar nog för deras skull.

Kul att se Svensson, Källström och Sebastian Larsson under första halvlek då de verkligen spelade bra. S Larsson bör ju vara väldigt nära en startplats när EM börjar tycker jag. Han är ju som en ung Alexandersson med en vassare högerfot. Jag ser gärna det mittfältet som var igår starta i EM också. Vi får ju se hur det blir med Linderoth men jag tycker Svensson imponerar i den rollen. Dessutom har jag ofta klagat på Linderoths ständiga bakåtspel så att våra icke spelskickliga mittbackar istället får sköta uppspelen. Den delen av spelet har ju större förutsättningar att förbättras med Svensson i den defensiva rollen. Det är ju ett tag kvar tills EM så vi får se hur det blir!

För 1 år sen, Phi Phi



Full fart

Började jobba kl 06:00 igår och förutom en kvarts bloggning och halvtimmes lunch så var det full fart på jobbet tills jag gick hem vid 17:15. Försökte förstås ringa supporten på Shg.biz där jag köpte datorn men de verkar ha tagit påsklov som skolbarnen de!!! Grrrrrr!!! Väl hemma så var morsan på ett kort besök och stackars Tina hade fått rejäl huvudvärk/migrän så därför tog jag ut Max på en timmes promenad.

Tidigare i livet har jag ogillat att promenera men nu tycker jag det är helt ok när man har barnvagnen att dra och musik är ju ett måste! En skön känsla att efter en heldag på jobbet framför datorn att få rensa skallen lite genom att promenera och t ex lyssna på när Lundell sjunger Rialto. Fan vad roligt det hade varit såna här gånge om man bott i en roligare stad. Inte världens häftigaste miljöer att promenera i här i Vallhov/Björksätra. Det är ju inte som att ta en promenad på Djurgårn eller nåt om man säger så och dessutom träffar man några bekanta heller men det blir kanske annorlunda i vår/sommar förstås.

Väl hemma igen blev det en hastig dusch och mat medan Max fick lite mat av Tina. Sen tog jag hand om lilla "monstret" under två timmar så att Tina skulle få sova och oj vad arg/ledsen/övertrött han var Max. Vid sådana skriktimmar känner jag inte den där längtan efter att skaffa massa flera barn i framtiden och man blir så djävla frustrerad. Fast imorse när man fick det vanliga morgonleendet från honom så tycker man det är underbart med barn igen :) Skönt nog så sov Maxen hyfsat inatt och Tinas huvudvärk är förhoppningsvis bättre så att dagen där hemma inte bli så jobbig för henne.

Nu sitter jag här på jobbet igen vid sjutiden och ska sätta fart för att hinna klart alla utbetalningar vi ska göra som måste vara klara före kl 11:00! Ikväll är det innebandyträning kl 17 och senare på kvällen är det ju fotbollslandskampen mellan Sverige-Brasilien. Även om Brassarna mönstrar b-lag så blir det väl ett bollinnehav till dem på 70-30 eller nåt är jag rädd för. Ha en bra Onsdag!

Californiacation

I helgen har vi börjat kika på några avsnitt av tv-serien Californiacation med David Duchovny (Arkiv X) i huvudrollen. Hittills gillar jag alla fall denna tv-serie som ju innehåller mycket humor och sex. Fler som kikar på denna serie?


Påsken över

Påskdagen (Söndag)
I Söndags åkte vi upp till Högbo en sväng på förmiddagen och grillade lite korv med Perra o Karin med barnen. Det blev inget långvarigt besök eftersom Perra och jag ville hem till fotbollen. Mysigt som fan uppe i Högbo och man får nog åka upp det lite oftare och ta promenader med barnvagnen runt sjön mm. Vi stressade hem vid 14-tiden och Max ville kanske vara kvar i grillstugan för han gallskrek och grät hela vägen hem. Perra kom hem till mig sen eftersom vi ju skulle se Liverpoolmatchen ihop.

På kvällen umgicks vi mest med Max och tittade på tv. Vi har tänkt prova lite mer att lägga honom i sin egen säng och efter många om och men så fick vi honom att somna där en stund alla fall. Tyvärr finns det ännu ingen uppfinning som får barn att ha kvar nappen i munnen så jag gick väl upp ca 15 ggr för den sakens skull. Bra ändå om vi kan vänja honom med att kunna somna nån gång utan att han ammar sig till sömns.

Man United-Liverpool 3-0
Orkar inte skriva så mycket om den där satans matchen men kan väl konstatera att Mascheranos agerande som ledde till utvisningen borde rendera i dryga böter. Han betedde sig som en stor idiot och detta i denna viktiga match efter en vecka där hela England "pratat" om att domarna måste bestraffa klagande spelare hårdare. Oförsvarbart beteende av Mascherano som varit så enormt duktig denna säsongen men helt förstörde matchen för Liverpool. Nu hade mitt kära LFC säkerligen fått stryk ändå eftersom Man United tyvärr var överlägsna. Dessutom agerade Liverpools backlinje och Reyna i mål som om de fått stora nervdarren hela matchen *Suck*

Jag vill ändå tillägga att jag nu hoppas att andra domare följer samma exempel och inte låter Chelseas spelare omringa dem vid varje domslut och inte heller vill jag se Wayne Rooney skrika Fuck Off till domaren 30 gånger innan han blir bestraffad med gult kort! Fast åter igen vill jag till skillnad mot för många andra trångsynta enögda Liverpoolfans INTE lägga skulden för förlusten på domaren!

Annandag Påsk (Måndag)
Vilket underbart väder det var och man längtade åter igen upp till fjällen. Vet e fan vad som hänt med mig men jag känner en enorm längtan nu för tiden att åka upp till någon mysig fjällstuga ett gäng men o andra sidan vill jag gärna att Max blivit lite större först. Tina, jag och Max tog en promenad till Prix först och sen tog vi ut våra plastmöbler så vi kunde sitta på altanen på framsidan i solen. Djäkligt skönt och snart är det ju riktig vår så man kan sitta ute mer och mer förhoppningsvis. Annars tog vi det mest lugnt hela dagen och hade det skönt. En härlig påskhelg har vi haft måste jag säga och jag känner mig utvilad inför vad som kommer bli en stressig jobbvecka.

Om datorn
Kl 9 öppnar supporten på Shg.biz där jag köpte datorn så får vi se hur jag ska bete mig. Önskar att det räckte att köpa en ny hårddisk men jag är rädd för att det är moderkortet som strular och då får man väl skicka hela datorn till Danmark eller nåt befarar jag.

Påskaftonen

Det blev en lugn påskafton för oss igår. Jag spelade lite innebandy på förmiddagen och sen var vi mest hemma hela dagen/kvällen. Vi umgicks med Max, städade, tvättade och kikade lite på tv och frossade med god mat/godis.
När Tina och Max gick och la sig så kikade jag lite på Inter-Juventus. Ingen Zlatan-show mot sin gamla klubb igår heller. Sen kikade jag på en prisbelönt westernfilm som hette Bury my heart at Wounded knee. Som vanligt när HBO står bakom en film eller serie var den välgjord men jag har sett bättre westernfilmer.

Idag på påskdagen verkar det bli kallt men soligt. Få se om vi tar en långpromenad på dagen och senare är det ju den stora fotbollsdagen med Manchester United-Liverpool och Chelsea-Arsenal!!! Skönt att vara ledig två dagar till hur som helst och nu ska jag inte sitta vid den här internetsega datorn nåt mer utan istället gå och leka lite med Maxen!!!


Kraschad dator

Jag studsade upp väldigt tidigt på Påskaftonen för att ge mig på vår struliga dator. Försökte installera om den men den vägrar boota riktigt och efter att ha provat nya drivrutiner till Bios, återställningar av Win XP och till sist reparation av WinXp så är datorn numera stendöd!!! Jag har även provat skruvat isär den och tagit bort graffekortet, minnen och satt tillbaka så som experterna på forum tipsar om men ICKE!!!  Vet att det är i-landsproblem men sånt här strul gör den annars väldigt tålmodiga lugna Mattias vansinnigt irriterad!!!! Idag på påskdagen har jag gjort några sista försök men inser att det inte ens hjälpter att köpa ny hårddisk eftersom det förmodligen är nåt med moderkortet/nätaggregatet och jag får avvakta tills på Tisdag då jag ska ringa shg.biz-support. Har ju haft den här datorn mindre än ett år och hoppas verkligen jag får bra support nu men risken är väl då att jag får skicka den till Danmark där den firman har sitt fäste *suck*

Datorn är ju en stor del av Tinas och mitt liv men nog klarar vi oss utan. Däremot blir jag grinig när all hemelektronik alltid strular för just mig känns det som. Nu har vi morsans bärbara här hemma med sånt där mobilt bredband. Det känns ungefär som att surfa på 90-talet igen då man fick vänta 10 minuter på att få fram en nakenbild på en kändis eller nåt. Helt fantastiskt vad segt det är!!! Fast bättre än inget alls eftersom jag kunnat försökt lösa datorproblemen via nätet och så får Tina chansen att följa sina auktioner på Tradera också.

Jag hoppas det går att rädda det som finns på hårddisken på nåt sätt för det skulle kännas lite drygt att förlora allt på den. Speciellt med tanke på att vi har långsamt Internet numera. Foton och sånt har jag som tur är tagit backup på innan den här skiten började.

Derbyseger för Brynäs

Det blev ju en väldigt spännande och rolig match att se på mellan Leksand-Brynäs. Som tur var klarade Brynäs av att vinna med 3-2 men jag kan erkänna att Leksand egentligen var det bättre laget. Vi Brynäsare får tacka 18-årige målvakten J Markström för segern eftersom han förutom en tavla var helt strålande! Nu är det bara att hoppas att Leksand som ju har ett bra lag kan vinna lite matcher mot Mora, Rögle och Malmö så kan detta ju gå vägen för vårt Brynäs.

Apropå Leksand-Brynäs så är det ju fortfarande ett klassiskt derby! Tyvärr känns det ändå inte lika roligt nu för tiden när klubbarna inte alls på samma sätt som förr har samma stomme i lagen år efter år. Nu för tiden byter ju lagen ut många spelare varje säsong och de många importerna gör väl att klubbkänslan inte alls infinner sig på samma sätt som förr känns det som. Jag saknar derbyna från den tiden man fick "hata" Leksandsprofiler som Ivan Hansen, Fröken Svensson, Tomas Forslund, Jarmo Mäkitalo med flera. Allt var inte bättre förr men ishockeyn i Sverige kändes roligare på den tiden tycker jag.

Datordjävel

Det är nåt  strul med vår dator som gör att jag nog måste installera om den. Sååå drygt med tanke på alla timmar jag lagt ned på att fixa till dator till tv, dator till digitalbox och fått det att fungera klockrent. För att inte tala om de 40-50 programmen och tilläggen man har men men. Det finns värre problem i världen så jag ska inte gnälla för mycket men blir bara så grinig för alltid när jag ska göra nåt sånt här så strular det. Nu kommer jag inte ens in i bios och kan tala om för datorn att boota från skivan *suck* Vet hur jag gör men datorn är störd helt enkelt!

Nä nu får datorproblemet vänta ett tag för Tina har åkt till Köpis i valbo och jag tänker ta en promenad eller nåt med Max. Hade varit roligt att ha någon mer småbarnspappa att gå med men o andra sidan kan man ju passa på att lyssna på lite musik eller ringa kompisar när man promenerar i snövädret.

Senare idag ska jag hem till Roffe för att se Leksand-Brynäs!!! Ska bli djävligt roligt att både se matchen och få surra lite med grabbarna. Dyker det inte upp nåt mer inlägg här i bloggen under helgen så har jag förmodligen kastat ut min dator som jag köpte ganska dyrt för mindre än ett år sen men o andra sidan ger jag mig sällan så det blir nog nån sömnlös natt istället tills problemet är löst. Hörs!

Malung

Vi har ju en stuga i Malung som ligger ca 22 mil från Sandviken och ca 5-6 mil ifrån Sälen.  När jag var ca 9-15 år var vi där uppe väldigt ofta och jag hade väldigt roligt med min kompis Anders som bor granne med oss där uppe. De senaste 10 åren har jag nog bara varit där uppe högst en gång per år tyvärr. Det blir inte av och i framtiden känner nog både jag och broder oss lite kluvna om hur vi ska göra med stugan. Det vore ju roligt att bygga ut, rusta upp den rejält med fler sovrum, större vardagsrum, bastu och lite annat som gör att man vill åka upp oftare. Samtidigt måste man ha pengar, tid, kontakter och energi för att göra ett sånt projekt också. Det vore ju helt underbart om man kunde få Roomservice eller något liknande program att ta sig an denna stuga men det är väl lika lätt som att vinna på Lotto gissar jag.

Vore ju väldigt roligt nu när Max kommer växa upp att kunna åka upp till stugan med broder och hans familj eller andra kompisar för att umgås lite där uppe. Det finns ju bra fiskemöjligheter, nära till Sälen och så har vi egen skog med motionsspår med mera. Så man skulle säkert kunna fixa till det bra men vi får se hur det blir.


Max, 14 veckor

Max får berätta själv om sin 13:e vecka i livet -

Jag har haft väldigt mycket roligt den här veckan och har nog aldrig skrattat så mycket som nu. Nåt som inte var roligt var ju när mamma och pappa lurade mig till BVC. Jag trodde de bara skulle väga mig men plötsligt stack barnskötersketanterna två nålar i varsitt ben. Här sitter man och skrattar och busar med mamsen och papsen när det plötsligt sticker till i båda benen!!! Jag blev jätterädd fast som den tuffa killen jag är skrek jag bara en liten stund så jag fick komma ifrån de där elaka tanterna och upp till mammas famn. Det där vill jag aldrig göra om men om jag förstått mina föräldrar rätt var det inte sista gången brrrrr. En annan gång när jag blev rädd i veckan var när pappa tittade på sport och helt plötsligt helt utan förvarning blev arg på någon spelare och höjde rösten. Oj vad jag grinade men pappa såg skamsen ut och gosade med mig så jag blev fort glad igen.

I veckan har mina föräldrar försökt att lägga mig lite tidigare på kvällarna men nej nej det går jag inte på. Varför ska man lägga sig när man kan vara uppe till 22-tiden och busa med dem båda? O andra sidan ska de inte gnälla ett dugg eftersom jag ju sover bra på nätterna och oftast bara gnölar lite vid 4-5 tiden då jag är såååå hungrig. Den här veckan har jag fått åkt lite mer barnvagn vilket jag gillar. Roligt att få se lite mer av världen och dessutom somnar jag ju som skönast i vagnen. Dessutom börjar morsan och farsan snart bli plufsiga av allt godis så det kan de behöva tycker jag!

Jag försöker prata och gurgla lite mer nu för tiden men det verkar inte som om någon förstår vad jag säger??? Därför sparar jag på rösten och pratar oftast när jag får kika på tv. När jag väl kikar på tv vill jag gärna se hockey och det verkar alla fall pappa tycka är jätteroligt!! Förra veckan kände jag mig lite blyg ibland för andra människor men nu känns det bättre så vill någon komma och bubba runt mig så är det bara att dyka förbi.

image79

Sommarlängtan

Vad trist att vakna imorse och se att det är snöoväder ute *suck* Hade verkligen hoppats på en solig Långfredag så att vi hade kunnat sitta lite ute på altanen på framsidan och njutit av solen men så verkar det icke bli. Den här helgen hör man ju många som ska upp till fjällen och hade Max varit lite större hade jag verkligen varit sugen på det. Hur som helst så längtar jag mycket till sommaren nu och tänk vad mysigt att få grilla lite!!




Filmtips

Är det någon som kan tipsa om någon riktigt bra film som kommit på sistonde? Har börjat kika lite på No Country for old men och även There will be blood men har antingen somnat eller tröttnat. Jag tyckte båda de filmerna började väldigt segt och kändes lite märkliga men de kanske blir bättre??? Jaja annars så har vi massor av avsnitt av Californiacation, Dexter och Nip Tuck att kika på.

Hemma igen

Efter en liten utflykt med jobbet till Kratte Masugn utanför Torsåker så är jag hemma igen. Det var två roliga jobbdagar där vi fick en del nyttigt gjort på dagtid och hade det trevligt. På Tisdagskvällen kastade vi lite dart, åt en god middag vid en mysig stuga innan vi avslutade kvällen på relaxavdelningen "white sand beach". Det var väl inte så fantastiskt där som vissa hade sagt innan men ändå helt ok. En skön känsla att sitta i 35 gradig värme på den konstgjorda stranden och njuta med en kall öl i handen. Vi badade i en vedeldad pool utomhus och bastade en hel del också. Sista timmen blev det karaokee och mycket skratt kan jag lova. Vi var ett gäng som satt uppe och surrade ett tag och sen sov jag rätt dåligt som jag ofta gör när jag är borta. Därmed var det en sliten trött Mattias igår och självklart spelade vinet och ölen en viss roll också :)

Skönt att komma hem till min kära familj och det kändes nästan som om Max växt bara på de två dagarna jag varit borta. Inte helt fel att komma hem och få ett leende från sonen som på bilden nedan :) På kvällen åkte vi och handlade lite, köpte McDonalds o var bara hemma hela kvällen. Jag lyssnade lite på Brynäsmatchen på webbradion och vad skönt med en bra start för dem i kvalserien. Imorgon är det ju det klassiska mötet Leksand-Brynäs och där kan man prata om viktig match!!!

Nu har jag precis slutat jobba eftersom vi bara jobbar halvdag idag. Otroligt skönt att vara ledig tills på Tisdag! Ett tag var vi lite sugna på att åka upp till stugan i Malung och Sälen nån dag i påsk men nu blir det inte så. Blir det sånt här solväder får man väl försöka vara lite utomhus alla fall även om vi inte är i fjällmiljö. Vi har inga speciella planer alls så det blir väl mest till att vara hemma och frossa i påskgodis och god mat. Glad påsk!!!

image77

Två barn mördade

När man hör talas om att en människa knivhuggit två små barn till döds så kommer ens mest primitiva sidor fram. Man vill helt enkelt se mördaren bli halshuggen eller nåt!!! Detta oavsett om han säkerliden lider av någon psykiskt sjukdom mm. Jag skriver "han" eftersom det ju oftast är män som gör sånt här skit och nu har de tydligen anhållit en manlig bekant till familjen. Fortsättning lär ju följa i medierna. Den stackars mamman verkar ju överleva och man undrar ju om någon nånsin kan bli människa igen efter en sån här händelse? Vidrigt!!!

Mot beachen

Imorgon bitti ger jag mig av till solen och värmen!!! Tyvärr är det inte lika häftigt som det lät för vi ska åka med jobbet till en plats här i närheten som heter Kratte Masugn. Där har de gjort om en del av hotellanläggningen till en stor relaxavdelning som de kallar för "white sand beach". Vi kommer att jobba där Tisdag-Onsdag och sen får vi se om det blir någon femkamp eller nåt annat roligt på Tisdagskvällen.

Stackars Max

På förmiddagen har vi varit till BVC för att Max skulle ta två sprutor. En av sprutorna ingår i vaccinationsprogrammet och är mot bland annat Polio, stelkramp och kikhosta. Den andra sprutan är valfri och innebär ett vaccin mot Hjärninflammation, Lunginflammation mm. Den sprutan får Max ta vid tre tillfällen med några månader emellan för 800 kr per tillfälle. Den ingår tydligen i vaccinationsprogrammet i Stockholm och kommer förmodligen att göra det i övriga landet inom kort så vi hade väl lite oflyt pengamässigt men så kan det vara. För mig och Tina kändes det som ett givet val men jag kan förstå om det är ett svårt val för vissa andra med tanke på biverkningar, pris mm.

Innan han tog sprutorna fick Max väga sig och mätas. Numera lyder matchvikten på 7,94 kg och längden är 66 cm!!! Efter detta var det dags för "lillgubben" att få ta två sprutor i varsitt ben samtdigt. Man kände sig som en elak människa då Max alldeles innan busade och skrattade med oss helt ovetandes om vad som komma skulle. Det gick ändå ganska bra även om han med en liten fördröjd reaktion gallskrek och grät för en kort stund. Nu får vi se hur det går ikväll då bebisar tydligen kan få ont med feber efteråt. Förhoppningsvis går det bra och enligt barnsköterskan så gör de kommande sprutorna lite mer ont för barnen. Huvudsaken är ju ändå att han skyddas mot otäcka sjukdomar. Han kommer knappast att minnas i framtiden hur vi tog med honom till de elaka barnsköterskorna som stack honom i benet.


100 Höjdare, USA

Ikväll kl 21:55 på Kanal 5 är äntligen Filip och Fredrik tillbaka i TV-rutan! Den här gången är det 100 höjdare i USA som gäller och det kan nog som vanligt bli väldigt underhållande. Finns det någon Amerikansk disco-kjelle eller kommer de att träffa USA´s motsvarighet till Golge Jacobsson? (Sveriges kåtaste 77-åring)

Grabbarna har tydligen tillbringat hela fyra månader i USA och tajmingen för Fredrik måste kännas lite sne eftersom han ju precis också nyligen blivit farsa. Jaja karriären prioriteras väl högt och för oss som gillar dem är det ju bara att tacka och ta emot att de massproducerar ur sig nya tv-program. För övrigt kommer det underhållande programmet Boston Tea Party också tillbaka senare i år!


Things we lost in the fire

Things we lost in the fire +++
Drama: 2007, med Benicio Del Toro, Halle Berry, David Duchovny m.fl.

Svårt att göra en rättvis recension av den här filmen eftersom jag sett den uppdelad på 5-6 tillfällen under en veckas tid pga insomningar, blöjbyten och annat. Hur som helst handlar filmen om en kvinna Audrey (H Berry) som förlorar sin make och försöker gå vidare i livet. Hon tar kontakt med makens bäste vän (Del Toro) som är en missbrukare och övertalar honom att flytta in hos familjen. Ett ganska sorgligt dystert välgjort drama som jag nog hade lite högre förväntningar på men bra skådisar i Benicio Del Toro och Halle Berry.


Rätt låt vann

Det blev en trevlig schlagerkväll här hemma igår då vi ju hade lite kompisar med deras bäbisar på besök. Käkade lite först innan vi sen såg schlagerfinalen. Roligt att få se Johan och Marias lilla Theo som förstås mest sov hela kvällen. Tänk att det känns så ofattbart att Max nyligen var så där liten! Även roligt att se Jonny och Lenas lite större Ebba som ju fyller 1 år i slutet av April. Hon var så himla gullig och det är spännande för mig som haft nada koll på hur barn är i olika åldrar att få tänka sig in i hur Max ungefär kommer att vara i höst när jag är pappaledig.

Själva finalen i Globen tycker jag var bra. Tack och lov för det här med kvaltävlingarna vilket alltid innebär att finalen numera håller bra kvalité. Jag kände mig lite kluven om jag höll på BWO eller Charlotte Perelli men Hero är en lättlyssnad bra schlager så helt ok att den vann. Både Sanna Nielsen och BWO hade säkert haft bra chans att ha vunnit om de tävlat i fjol med dessa låtar gissar jag.

Björn Gustafssons nummer igår med YouTube-grejen var ju rolig på sätt och viss men oj vad många äldre som inte fattade "själva grejen" kan jag tänka mig. Självklart är Björn G en lysande komiker och har ju gjort succe men han är nu i det stadiet där han knappt behöver vara rolig så skrattar folk ändå. Det blir spännande att följa honom framöver hur som helst. Över-ironiska Nour som intervjuare däremot hade jag kunnat vara utan i årets melodifestival.

Vi körde en tipstävling här hemma precis som ifjol när Perra o Anders var här med sina familjer. Den som kom sist skulle få anordna en ny fest lite längre fram i vår bestämde. Jag skötte mina kort väl men Tina misslyckades med tipset så det blir ännu en liten fest här hos oss så småningom :) Vi grabbar tog en grogg och drack några öl men det var ändå en lugn kväll som dessutom avslutades ganska tidigt. Skönt idag förstås då man är pigg och slipper vara bakis! Tack för presenterna vi fick även om det var elakt av Jonny o Lena att komma med ca 10 kg godis! Nya livet börjar näst nästa vecka eller nåt!

image73

Sportsurr

Bandyfinalen
Oj vilken usel insats SAIK gjorde i finalen. Herregud vad man måste gräma sig som bandyspelare när det finns en enda match som ger stor uppmärksamhet och gäller något och så gör man årets bottennapp just i den matchen. Helt bedrövligt spel av SAIKs försvarsspelare igår måste jag säga. Vet inte hur många av Edsbyns mål de bjöd på genom att slarva långt hem på egen planhalva. Sen att den där Daniel Eriksson (icke Zeke) var värdelös hade jag redan hört av mina mer bandyintresserade vänner och nu fick jag se det själv ordentligt också. Man får hoppas alla Sandvikare som åkte ner hade en rolig fylla alla fall och det är säkert en väldigt rolig tillställning att vara på kan jag tänka mig. Den spelare i SAIK som kan få godkännt är ju Patrik Nilsson som verkligen slet som ett djur för att vinna. Nu försvinner han säkerligen till Ryssland och då behöver SAIK både värva anfallsspelare och försvarsspelare. Vi får se hur det går med det. Nästa säsong spelar de i nya hallen och blir det lite drag där kanske man någon gång ska pallra sig ner till Jernvallen, vi får se.

Den bandyspelare som ändå måste må allra sämst är ju Västeråsspelaren Micke Karlsson som brände så mycket chanser i semifinalerna mot Edsbyn. Vid läge 3-0 i avgörande matchen och 20 minuter kvar missade han ett friläge i bandy vilket är snudd på omöjligt. Med tanke på det och att Edsbyn låg under med 3-0 mot VSK med kvarten kvar känns det sjukt att de står där som vinnare igen men men.

Liverpoolvinst
Igår tog Liverpool sin sjunde raka seger då Reading besegrades på hemmaplan med 2-1. Rafa Benitez tycker sig ha hittat "sitt" spelsystem nu och kör vidare med 4-5-1 vilket ju har fungerat väldigt bra. Dock måste jag säga att i match efter match så visar Kuyt att han inte är någon bra yttermittfältare/forward heller men får ändå fortsatt förtroende. Där måste det absolut värvas till nästa säsong. Mascherano gjorde sitt första mål för Liverpool igår och det gjorde att man jublade extra högt här hemma i soffan. Hur West Ham kunde ha honom på bänken stundtals är ju bara en enorm gåta och nu när han dessutom börjar bli bättre framåt så har ju Liverpool värvat en riktigt världsspelare i honom. Skrtel, Carragher som mittbackar känns också väldigt bra just nu vilket är skönt då stackars dansken efter sin långa skadeperiod nu fick beskedet att han måste operera sig!! Nästa match i ligan är matchen med stort M!!!! 14:30 nästa Söndag åker Liverpool till Old Trafford för möte med Man United!!!

Champions League
Apropå Liverpool så lottades ju kvartsfinalerna i Champions League i Fredags. Det blev Arsenal som föll på Liverpools lott och oj oj oj vilka matcher det kommer bli! Ingen drömlottning på nåt sätt och jag hade nog hellre sett Liverpool få möta Barcelona igen faktiskt. Hur som helst så blir det förstås riktiga höjdarmatcher och vi får se hur Roffes och mins vänskaps påverkas nu när de även kommer mötas i ligan mellan mötena i CL! ;)

Hockeyslutspelet
Att Timrå är på väg att krossa Modo rejält var lite överraskande. Annars är det ju inga konstigheter att Linköping, HV71 kommer ta hem sina serier med 4-1 eller 4-2. Färjestad och Frölunda kommer bli spännande att följa då det nog kan tänkas bli sju matcher i den serien. För övrigt kan jag fortfarande inte sluta gräma mig över att Brynäs ännu en gång inte är med i slutspelet men man var ju o andra sidan inte ens nära. Nu gäller det ju att hålla sig kvar och till nästa helg börjar kvalserien, brrrrrr!

image72

Vem vinner ikväll?

Det känns på förhand ganska givet att någon av Charlotte Perelli, BWO eller Sanna Nielsen kommer vinna. Skulle man tänka på Europeiska värdelösa schlagerfinalen och vilja ha framgång där så ger jag mig fan på att vi borde skicka Christer Sjögren men det känns lite som om det kvittar hur det går i den stora. Kvällens final i Globen blir alla fall bra känns det som. Jag tror och tycker att Charlotte Perelli ska vinna. Lättlyssnad bra låt med fart i!



Schlagerkväll

Gårdagskvällen blev väl inte precis som man hade hoppats eftersom Max inte alls var på något sovhumör. Istället fick jag och Tina turas om att försöka hålla honom gråtfri och så tittade vi lite på Lets Dance även om jag tycker det är ett ganska tråkigt program. Det är lite jobbigt när man själv är astrött och Max inte kan komma till ro. Dessutom väger han ju numera en del så det blir lite tuffare att försöka bubba runt honom så att han somnar på det sättet. Hur som helst så somnade han till slut inatt och har sovit ganska bra inatt. Kvart över sex knorrade han en del så jag gick upp och bytte blöja på en morgonlycklig Max. Sen sov han och mor vidare medan jag istället gick upp.

Inga större planer för själva dagen idag förutom att jag förstås ska titta på bandyfinalen med SAIK! Ska faktiskt bli roligt att se nu när man kikat på lite tv-matcher på sistonde. Nisse och Patrik har väl redan börjat grogga de gissar jag nu när de ska till Uppsala. Hade planer på en långpromenad men det får ställas in eftersom mina ljumskar inte mår bra idag efter rinkbandyn.

Ikväll blir det ju förstås melodifestivalen och då kommer Jonny, Lena, Ebba, Nana, Maria och Theo hit. Vi tänkte käka lite först vid 19 och sen är det ju melodifestivalen. Ska bli roligt att se hur de tre bäbisarna är ikväll. Det kanske blir kaotiskt med kö till blöjrummet och bäbisar som klättar i lamporna eller så sover alla vi får se. Theo är ju bara någon vecka gammal så han blir nog lugnast tippar jag. Några glas vin eller öl blir det säkert för oss som inte ammar också gissar jag. Tyvärr för sångfågeln "Nana" så har vi ju ännu inte köpt Singstar till vårt PS3 så jag hoppas du klarar dig ändå Johan ;)

Miniserier

Jag tycker att det är trist att det visas färre miniserier på tv nu för tiden. Oj vad många bra sådana man har sett genom åren! Många tv-serier som t ex Lost, Prison Break hade ju "mått bra" av att ha gjorts som miniserie istället för att bara vräka på med avsnitt och förstöra något som hade kunnat vara bland det bästa man sett. Jag väljer ut fem miniserier som jag minns och verkligen kan rekommendera ifall någon skulle missat dem. De här miniserierna är dessutom ofta är väldigt billiga att köpa på discshop och liknande sajter.

Fyll gärna på om ni har någon miniserie ni vill tipsa mig eller andra om!

Nord och Syd
Handlar om Orry och George som blir bästa vänner på krigshögskolan och sen under inbördeskriget i America hamnar på varsin sida i kriget med sina familjer. Fantastisk serie med Patrick Swayze, Kirstie Alley m.fl.

Törnfåglarna
Sändes första gången på 80-talet och var en riktig snyftarserie vad jag minns. Sällan har man önskat så mycket att två människor skulle bli ihop som Father Ralf och Maggie.

Rötter
Handlar om slaveriet i Amerika och är en fantastisk välgjord men otäckt grym serie. Minns att jag och mina kompisar i tonåren kikade på den en hel natt i nio timmar i sträck. Kunta Kinte glömmer man aldrig.

Tillbaka till Eden
Ännu en Australensik bra miniserie som sändes på 80-talet. Vem kan glömma krokodilscenen?

Band of Brothers
En krigsserie där man får följa en pluton under det andra världskriget. Sändes i 10 delar och rekommenderas.

Några andra sevärda:
Bangkok Hilton, Krigets Vindar, Lace, Tillbaka till Lonesome Dove, Pestens tid, Shogun

Svenska guldkorn:
Fiendens Fiende och Tusenbröder

Max 3 månader

Idag fyller Max 3 månader precis och går in på sin 13:e vecka i livet!!! Under vecka 12 kommer vi nog framförallt att minnas hur Max verkligen gapskrattade för första gången. De filmerna finns ju inlagda sen tidigare i bloggen och kommer bli ett härligt minne. Andra saker som sker i hans utveckling är väl att han mer och mer försöker vända sig från rygg till sida när han ligger men ännu går det inte. Han tycker mycket om att stoppa saker i munnen och bäste kompisen "Giraffen" går en tuff framtid till mötes då han mer och mer framstår som godis i Max ögon.

Han sover fortfarande bra på nätterna och vill inte gärna somna före 22 på kvällstid trots våra försök att ibland lägga honom tidigare. Fast så länge han sover så bra som han gör nu på nätterna är det nog bara att tacka och ta emot. Imorgon ska Max få träffa två bäbiskompisar under hela kvällen och under nästa vecka blir det besök hos doktorn för spruta, föräldrarkurs del 2 med mera.

image71

Cupdagen

Inte alla dagar man får betalt för att spela rinkbandy hela dagen så jag ska absolut inte klaga men rinkbandycupen blev inte alls så rolig som jag hade hoppats. Vi hade ett väldigt ojämnt lag där två personer tidigare spelat bandy på hög nivå och förstås var dominanta. Sen hade vi 4-5 st som kanske spelat hockey som liten eller är vana idrottare typ som mig. Till sist hade vi också gubbgänget på 4-5 st där de flesta har svårt med både skridskoåkning och klubbteknik.

Vi spelade 4 matcher och speltiden var 1x20 vilket kändes lite kort om man som mig fick oturen att byta med en av bandylirarna. Den här killen som egentligen skulle vara domare fick hoppa in med oss och även om han var duktig tycker jag man är rätt fräck som inhoppare i ett lag om man bara dribblar själv utan att en enda gång passa till någon av gubbarna han spelade med. Dessutom körde han byten på ca 5-7 minuter medan jag bytte efter max 2 minuter. Vår lagledare tyckte det var bra att vi två bytte eftersom vi båda tillhörde de bättre skridskoåkarna men i mitt fall innebar det ca 3-4 byten per match vilket gjorde mig grinig måste jag erkänna.

Vi förlorade två matcher rätt stort och spelade oavgjort i två. Lite roligt att spela mot Gävles lag som bland annat hade Per Djoos och "Krusse" Andersson med i laget. Hur som helst så är det ju djävligt roligt med rinkbandy och jag hoppas i framtiden att man jag kan hitta nåt korpgäng att spela med. Då ska det vara ett lag där folk gillar att få igång lite lir med mycket passningar inom laget. I kommunlaget jag spelade med idag tycker folk det är roligare med solokörning även om det innebär att man blir av med bollen stup i ett har jag märkt. Även om jag gnällt på för lite speltid och korta matcher så är jag helt slut i kroppen och har ont i ljumskarna. Så nu håller jag tummarna för att Max låter oss ha en lugn skön kväll i soffan men det brukar sällan bli så då man vill det som mest.

Debatt om debatt

Jag tycker det är väldigt intressant med debattprogram oavsett om det handlar om politik eller unga tjejers shoppingvanor. Alldeles nyss avslutade Stina programmet Debatt i SVT och problemet med det programmet är enligt mig att de har alldeles för många debattgäster. Dessutom är det trist när de har flera ämnen och alltid avbryter när det börjar bli intressant men det är väl tyvärr så att antalet tittare minskar om man skulle ägna hela programmet åt att debattera något seriöst "trist" ämne. Så jag kan förstå att de vill dela upp programmet i två ämnen MEN det känns väl ändå lite märkligt när man först diskuterar hunduppfostran eller nåt för att sen byta till debatt kring svälten i Afrika.

Angående kvällens debatter så har jag inga större åsikter om detta och hade lite svårt att höra vad som sas pga vår övertrötte icke sömnvillige son som sprattlade i knäet. Verkligen modigt gjort av den där Blondinbella eller så tänkte hon inte färdigt innan hon sa ja vad vet jag.

Nu tar Janne Josefsson över debatt så vi får se hur det kommer fungera. Det är väl liksom meningen att debattledaren ska vara ganska opartisk och hjälpa till att föra diskussionen framåt. Vi får se om Janne J klarar den rollen? Ich betviechlich lite grann.


Rinkbandycup på Jernvallen

Imorgon blir det en rolig dag på jobbet då vi ska spela rinkbandy hela dagen mot andra kommuner. Cupen är hemma i ishallen på Jernvallen och vi kommer spela 4 matcher mot Falun, Gävle, Västerås och Södertälje. Glädjande nog så kommer en kollega till mig som tidigare spelat i SAIK att kunna vara med vilket gör att vi alla fall kan ha en liten chans att vinna någon match. Hur som helst så ska det bli djävligt roligt att spela lite imorgon eftersom jag sett fram emot den här cupen länge då jag blivit rinkbandyfrälst denna vinter. Våra matcher är kl 10:25, 12:00, 13:00 och 14:00 med matchtid 1x20 ifall någon polare vill kika förbi.

Unga bloggerskor

Jag kanske är löjlig och ounnsam men kan inte låta bli att störa mig lite på när en "Paris Hilton-wannabee" tjej som Blondinbella tjänar stora pengar på sin blogg och dessutom figurerar i all möjlig media! Förutom att skriva om mode, mingelfester och annat har hon ofta väldigt mycket åsikter om det ena o det andra. Ca 250 000 tusen läsare i veckan verkar tycka att bloggen är läsvärd så man får väl helt enkelt gratulera även om det för mig är obegripligt hur hon har blivit så "stor". Jag har läst bloggen några gånger eftersom jag är nyfiken på hennes storhet och jag hoppas inte alla yngre tjejer ser henne som nåt slags förebild med tanke på hennes ofta puckade åsikter. Ikväll är hon för övrigt med i Debatt på SVT där hon ska debattera mot Miljöpartiets Maria Wetterstrand om shoppingens nödvändighet eller vad det nu var.

Blogglunch

Lunch på jobbet efter en stressig förmiddag. Kom på att jag inte hade pengar med mig till jobbet och är dessutom utan bil så det får bli en naturdiet och surfning på lunchen helt enkelt.

Igår efter jobbet hade Tina besök av Sandra och Jenny med sin lilla flicka som bara är två veckor gammal. Djäklar vad liten hon var och man kan liksom knappt förstå att Max nyss var sådär liten. Jag hann bara surra lite snabbt med tjejerna och sen iväg till innebandyträningen. Roligt som fan igår men svinjobbigt då vi bara var tre mot tre. Pratade en del med Fagge inför hans Thailandsresa på Söndag. Han och Sara skulle till Koh Lanta en vecka och till Krabi en vecka. De platserna känner jag ju väl till sen mina två Thairesor och gissar att de kommer trivas på Koh Lanta även om jag inte gjorde det när jag var där. Fan vad avis jag blir när folk åker till Thailandet men om några år så.....

På kvällen skulle Tina och jag äntligen se någon av de nya filmerna vi har hemma. Vi började kika på "Things we lost in Fire" med Halle Berry m.fl. men båda somnade nästan direkt där med Max mellan oss i sängen. Vi får fortsätta kika någon annan kväll.

Idag har Tina och Max varit på föräldrargrupp för första gången. Det verkar ha gått bra och när de sen kom hit till jobbet så var Max för en gångs skull vaken. Mina kvinnliga kollegor blev som galna och ville hålla honom allihopa. Max verkade inte ha något emot det för han skrattade och log åt alla. Ska man vara stolt som pappa över att han redan är en kvinnotjusare? :)

Fiender möts

I det senaste fotbollsprogrammet av Ekwall vs Lundh hade de bjudit in Ekwalls stora bloggfiende Robert Laul. Själv har jag väldigt svårt för skvallerjournalisten Laul som dessutom är väldigt illa omtyckt av spelarna i landslaget också. Självklart var man nyfiken på programmet eftersom Ekwall och Laul "bråkat" en hel del via sina bloggar. Nu blev det inte sån hetsig stämning men jag tror knappast Laul och Ekwall kommer bli vänner i framtiden heller. Roligast i programmet Ekwall vs Lundh är ju de fyndiga roliga undertexterna som rullar i rutan medan de pratar.

Se programmet här >>

Kent

Tog en promenad med Max igår och lyssnade på Kent. De spelade ju i Fredags i Läkerolen och jag vet inte varför jag aldrig ens hade en tanke på att gå på konserten eftersom jag ju gillar Kent väldigt mycket. Den enda gången jag sett dem live var i Tandådalen 1996 eller nåt då jag bland annat fick höra låten 747 för första gången. Jaja det blir väl fler lägen att se dem live nån gång i framtiden gissar jag. På senaste skivan måste jag säga att låten Columbus är grym!


Liverpool vidare

Efter en ny seger mot Inter gick alltså Liverpool vidare till kvartsfinal i Champions League. Så underbart!!! Första halvlek var spännande och ganska underhållande men sen åkte Inter på en utvisning igen som förstås gör att matchen mer eller mindre är körd för deras del. Denna utvisningen var inte lika tveksam som den i första matchen men ändå kan jag erkänna att det hade kännts ännu roligare om "vi" slagit ut dem utan de här utvisningarna. Fast det tillhör spelet och starkt gjort av Liverpool ändå att hålla tätt i två matcher mot dominanterna i Serie A.

Zlatan var stundtals väldigt vass igår måste jag säga men skönt nog för mig så missade han och de andra Interspelarna i de avgörande lägena. Bra insats av Liverpool även om vissa spelare inte direkt glänste igår. Kantspelet är ju det eviga problemet för Liverpool och Babel får ju inte alls ut så mycket som man tycker att han borde ibland! Att Kuyt sen har vissa tekniska problem men kämpar oerhört är ju precis som vanligt. Beröm också till spelare som Pepe Reyna i målet, Mascherano på mittfältet och giftige Torres! På Fredag kl 13 lottas kvartsfinalen och det ska bli väldigt spännande att se vad det blir för höjdarmatch nästa omgång.

Glenn Hysén
Måste också skriva några ord om Glenn Hysén! Hur långt kontrakt med Viasat/TV3 har han egentligen? Jag vet inte om man ska skratta eller gråta när man får höra hans fantastiska analyser! Han vet ju inte ens hur Liverpool spelar som ändå är hans "egna" lag som han dessutom alltid får kommentera??? Har Strömblad och Hysen inte råd med Canal Plus eftersom de bevisligen inte verkar kolla på Premier League vilket ju är märkligt när man har som jobb att kommentera dessa lag. Nä Glenn är en go gubbe på alla sätt men nu är det dags att återgå till att träna FC Z eller nåt framöver.

Test av ny bil

Förra veckan provade vi de här nya "bilarna" som har kommit! Den nya bilpåsen som ju är lite surare får tre getingar av fem från mig men jag håller mig nog till den klassiska påsen! Någon annan som provat bilarna?


Facit på tv-frågesporten

Imponerande av Johan och Roffe att nästan klara alla serier jag frågade efter. Lite extra beröm till Roffe som den tv-galning han också är mindes Falconetti och Kunta Kinte! Fast ni hade fel fel fel på den första bilden! Den tv-serie som ni grabbar inte hade någon gissning på klarade ju Lina av och den hette väl på svenska "Floden blev mitt liv" har jag för mig. Återkommer med flera frågesporter om någon tycker det är roligt? Här nedan är facit till bilden:

1. Dynastin - Fallon som var ihop med Jeff Colby. (Jag var kär i henne!)
2. Törnfåglarna - Fader Ralf och Maggie (Inte ett öga var torrt)
3. Rötter - Stackars slaven Kunta Kinte i den suveräna miniserien.
4. De fattiga och de rika - Falconetti, en elak grym djävel som jag var livrädd för.
5. Floden blev mitt liv (All the rivers run) - Australensisk tv-serie om livet på en flodbåt
6. Dallas - Ray Krebbs, cowboyen som aldrig lyckades i affärsvärden och dejtade Donna.
7. Nord och Syd - Elkanah Bent den überelake djäveln som dödade Orrys fru och bror eller nåt
8. Macahan - Indianen Vargtass (Wolfpaa) som senare blev flickidol i tidningen Okej.
9. V - Rymdödlan Diana som man drömde våta drömmar om tills hon käkade råttan!!!


Sportkväll

Ikväll vid 20:45 börjar en av årets viktigaste matcher för mitt Liverpool! Efter 2-0 hemma mot Inter känns det ju som Liverpool har en väldigt bra chans till avancemang. Med Torres, Gerrard och även snabbe Babel i form så tror jag Liverpool kommer kontra in ett mål vilket skulle innebära att Inter måste göra fyra mål vilket jag tvivlar att de klarar av. Jag har höga förväntningar på den här matchen nu när Inter måste anfalla. Jag hoppas få se en Mascherano som "äter upp" allt motstånd på mittfältet och att "våra" mittbackar tar hand om Zlatan på ett bra sätt. Lite minnen att njuta till inför match!

Mitt tips: 1-1 efter kontringsmål av Torres och Liverpool till kvarten!!!

Hockeyslutspelet kör ju igång ikväll och det känns ju bara för trist att Brynäs ännu en gång inte är med här! Skönt för oss neutrala att kvartsfinalerna blev någorlunda intressanta och hoppas på ett bättre slutspel än ifjol då det var många sega tillställningar och finaler! Experterna säger att Hv71 kan bli darriga om Skellefteå tar första matchen men det tror inte jag. Den serien kommer sluta 4-0 eller 4-1 helt klart. I kvällens matcher tippar jag segrar för HV71, Linköping, Modo och Frölunda!

Världens goaste Max på film

Igår vid lunchen när jag kom hem fick jag inte det där vanliga Max-leendet eftersom han inte var på humör. Sen började jag busa lite med honom och vi blev lite paffa när han plötsligt började skratta högljutt! Här är filmen och att pappa Mattias ser ut som en idiot får man bjuda på en sån här gång! På kvällen fick vi se hans högljudda skratt igen när han fick prova sin nya barnstol och när Tina busade med honom. Underbara ögonblick!



Quiz om tv-serier

På bilden här nedanför finns några rollfigurer ur nio tv-serier som jag har minnen av från 80-talet! Vilka tv-serier handlar det om? Vill man imponera kan man gärna skriva vad rollfigurerna hette också! Grymt svårt förmodligen men roligt att se om det bara är jag som minns dessa serier? Klicka på bilden för att se den större!



Sportkrönika

Friidrotts VM (Inomhus)
Stefan Holm vann ännu ett VM-guld och vad man än tycker om honom så är han ju en av de största minsta idrottsmän vi haft i landet. Inomhus-VM i friidrott känns ungefär som kortbane VM i simning eller mixstafett i skidskytte. Kul om svenskarna lyckas bra men inte lika mycket värt då många av de bästa inte alltid deltar.

Längdskidor
Kul för Anders Södergren att få vinna femmilen i Holmenkollen! Han är ju ofta väldigt duktig på de längre distanserna men eftersom internationella förbundet bestämt att det ska masstartas nu för tiden så är Södergren allt som oftast chanslös. Hoppas verkligen det blir fler "riktiga" femmilar på stora mästerskap i framtiden. Både för Södergrens skull och för oss tv-tittare.

Foppa
Kikade på Colorado-Dallas inatt och vad kul att få se Foppa på isen igen!!! Han hade en ganska tung inledning på matchen men kom sen igång bättre och hade några giftiga assists till målchanser som var vassare än de han fick assist på till målen. Visst syns det att han har en bit kvar men om han nu kommer få vara hel (vilket jag tyvärr tvivlar på) kan han säkerligen bidra med en hel del assists och få fart på Colorados dåliga PowerPlay.

Sean Avery! Här ligger retstickor som Per Ledin, Jämtin i lä kan man väl säga.

Wikegård
Niklas Wikegård tycker ju oftast till om det ena och det andra. Tidigare i veckan sågade han alla spelare och tränare som gnäller för mycket på domare och annat. Sen har han även hunnit med att gnälla lite på Brynäs sportchef Micke Sundlöf för att denna har överskattat truppen. Detta sagt av han som alltid gnällt enormt på domarna både som tränare/expert och vi minns ju alla vem som tippade att Brynäs skulle ta SM-guld. Fast Wikegård tycker klokt ofta också och jag håller helt med om att det förstås är bullshit att HV71 skulle ha lottat att de ville möta Skellefteå! Tränarna verkar så livrädda för att motståndaren de väljer ska få tändvätska så de kommer med såna löjliga omsvängningar när de ska motivera sina val inför kvartsfinalerna.

Brynäs
Ja vad ska man säga? Boorken tillbaka i båset och Olov Östblom får ägna sig åt att boka hotell, träningstider mm. i kvalserien. I vårt kära Brynäs kan allt hända och jag måste säga att detta känns djävligt märkligt. Uppenbarligen hade Boork många spelare som ville få bort honom för annars hade klubben ALDRIG sparkat honom tidigare. Nu är han tillbaka och visst tror jag han kan göra ett bra jobb eftersom ingen tränare är bättre lämpad för att klara pressen. Fast likförbannat väldigt märkliga beslut de tar i Brynäs klubbledning! Bara att hoppas att spelarna brinner för klubben nu och gör sitt jobb helhjärtat oavsett vem som står i båset.

Liverpool
Jag har sällan kännt mig säkrare på tre poäng än när Liverpool tog emot Newcastle igår! Matchen slutade med en enkel 3-0 seger till Liverpool som fortfarande lever enormt mycket på firma Gerrard/Torres offensivt. Undrar vad Michael Owen tänkte där i spelargången före match? Han såg inte ut att njuta av läget precis.

Bäst sport på tv just nu:
1. Niklas Holmgren, Canal + (Underskattad kommentator och studiovärd)
2. Tommy Engstrand (Programmet Engstrand 45 minuter!!, icke som kommentator!)
3. Ekwall vs Lundh (TV4 Sport eller via webben)

Underbar tavla





Andra chansen

Vet inte riktigt vad jag tycker om gårdagskvällen. Bra att Sibel gick vidare och sen hade jag nog hellre unnat Sussi Tapper en finalplats än Nordman. Det kanske bara är jag som har extremt svårt för Nordman för någonstans måste det finnas människor som röstar enormt mycket på dem eftersom de slog ut Johnson/Häggqvist. Jag tycker ändå Johnson/Häggqvist-låten saknade en bra refräng så jag håller inte alls med tidningarna om att det var en grym låt. Fast finalen hade nog blivit roligare med dem i final än med Nordman tycker jag.

Spöklifterskan

Enligt Aftonbladet så är "spöklifterskan" i min gamla hemby Storvik ett av de kändaste spökena i Sverige. Själv har jag aldrig hört talas om detta trots att jag bott i Storvik i ca 22 år. Vet ej om Högen, Persson, Salle, Roffe, Wanke, Anton eller någon annan av er Storvikare hört om det heller? I en spökartikel i Aftonbladet skriver de så här om tjejen som liftar.

"Spöklifterskan, syns i Storvik och Säveränge utanför Sandviken i Gästrikland.
Vid tegelbruket utanför Storvik påstås en flicka stå och lifta. När man tagit upp henne i bilen försvinner hon efter en stund. Samma fenomen sägs äga rum vid Säveränge"

Det enda jag hört om nån mystisk tjej var när vår kompis Tom tog upp en tjej som ville ha lift till Hofors. Hon hade tydligen ingenstans att ta vägen den natten så hon fick sova hos gentlemannen Tom som även fick en rejäl belöning. Hmm inte kan väl spöken ha sex? Däremot vet jag att det finns en "Jurtjyrkogård" i Storvik som jag, Wanke och Roffe besökte med Cissi o Eva en mörk natt om jag minns rätt. Har för mig att Wanke halkade där i mörkret och vi blev livrädda och sprang fortare än Carl Lewis till bilen.

 


Max, 12 veckor

Nu har "Maxen" fyllt 3 månader!!! Helt otroligt vad fort tiden går och det känns tjatigt men han växer ju så det knakar. Han är numera inne på storlek 68 och ibland även 74 vilket bra många äldre bebisar brukar ha. Man blandar ju lätt ihop veckorna så svårt att komma på exakt vad som hänt i hans utveckling under den 11:e veckan. Han blir ju stadigare och stadigare i huvudet förstås och är väldigt duktig på att "hålla upp" huvudet nu när vi tränar på detta. Max skrattar väldigt mycket och speciellt när vi står vid spegeln eller om man busar med honom genom att "bläddra" på hans läpp lite med mera.

Max egna ord om veckan som gått:

Igår fick jag träffa en liten tjej som var född nästan samtidigt som mig. Nelly hette hon! Jag försökte prata med henne men fick inte så mycket gensvar. Pappa berättade då att tjejer kan vara lite svåra. Konstigt att hon var så mycket mindre än mig men jag är ju kille förstås.

Min bästa kompis är fortfarande giraffen även om jag ibland blir så hungrig så jag inte kan låta bli att tugga på honom. Vore roligt om mamma och pappa köpte lite nya kompisar snart.

På kvällarna har mamma o pappa försökt lägga mig lite tidigare men det går jag inte på. Varför ska man sova när man kan bli omkringbubbad bara genom att skrika lite grann he he. Tyvärr blir jag sen så trött vid 22-tiden så jag tvingas ge upp och somnar oftast mitt i maten.Jag sover rätt skönt på nätterna där i sängen mellan mamma och pappa. Oftast brukar jag väcka mamma vid 4-5 när jag vill ha lite käk. Pappa tycker att jag knorrar lite väl för då brukar han gå upp och åka till jobbet men vad ska man göra när jag är såå hungrig??

I Onsdags var jag på massage med mamma igen. Ohhh vad skönt och så spännande att se massa andra kompisar. Tyvärr råkade jag kissa två gånger mitt i men shit happens! Efteråt somnade både jag och alla andra småttingar nästan samtidigt. Märkligt? Fast mamma berättade att man ofta blir trött efter massage så där har vi svaret.

Nu ska jag nog gå och lägga mig i babygymmet så gamlingarna får käka frukost! Sen surrade farsan nåt om en långpromenad och det vore ju roligt eftersom jag ligger så skönt i vagnen. Hörs!

image61

Snusk i SVT

Jag och Tina följer ju den omtalade dramaserien Tell me you love me via Canal +. Tydligen ska den snart sändas i SVT och jag kan bara tänka mig vilka chockrubriker våra kvällstidningar kommer att köra med. Det kommer nog bli stora rubriker med Porrattack, Nakenchock mm. gissar jag eftersom denna serie nog visar mer än vad de flesta andra "vanliga" tv-serier gjort. I och för sig är väl Nip/Tuck, Californiacation också rätt frikostiga med sånt men tror de ligger i lä här.

Hur som helst så gillar vi serien och dom tar ju upp väldigt många relationsproblem på ett intressant sätt. Säkert problem som jag kan tänka mig att många par har i verkliga livet. Igår handlade bland annat om en familj vars tonåring börjar upptäcka sin egen sexualitet vilket förstås kan vara en jobbig situation för vissa föräldrar. Max har ju några år kvar till dess så det är väl inget man behöver fundera ihjäl sig på ännu kanske :)

Tina och jag har haft många diskussioner om de i serien gör det på "riktigt" eller inte. Jag och min vän Persson tror det men Tina håller ej med oss :)

Döm själva >>

Lördagsmorgon

Jag gillar verkligen Lördagsmorgnar men o andra sidan vem gör inte det?. Imorse tassade jag upp vid halv sju och sen ner till datorn då förstås. Nu har jag tänkt lära mig lite mer om Photoshop så jag har suttit och bläddrat i en bok över en timme och fixat lite med alla våra Maxfoton. Det är ju såååå roligt med bildbehandling och jag hoppas jag kan ta mig lite tid då och då till att lära mig mera.

Igår blev det ingen rinkbandy på eftermiddagen då ishallen var dubbelbokad. Grrrr såna små motgångar kan få Mattias att bli ett tjurigt barn eftersom jag sett fram emot detta hela veckan men tjurigheten gick över på tre minuter. Nästa Fredag får jag alla fall spela så jag blir nöjd då vi anordnar en rinkbandyturnering på Jernvallen mot några andra kommuner. Ska bli kul som fan!!!

Nu hör jag att Max knorrar lite där uppe så snart är det nog slut på lugnet här hemma *ler*  Igår kväll var vi ju bara hemma och Max var både jättego och jättegnällig denna kväll som små barn oftast är helt enkelt. Han ville absolut inte sova så det blev en hel del bubbande under kvällen. Till slut somnade han "på riktigt" vid 23-tiden då även en trött mamma och pappa slocknade direkt.

Skapa digitalt fotoalbum

Det finns ju tusentals bra program på nätet som kan laddas ned gratis. Ett av dessa heter JAlbum och med detta smarta program kan man enkelt skapa ett digitalt fotoalbum med bilderna man har på sin dator. Har inte hunnit testa det så mycket ännu men verkar väldigt enkelt och bra tycker jag! Kan vara roligt att ha ett fotoalbum på datorn eftersom vi ofta visar foton via vår tv. Lite mer info om programmet och möjlighet att ladda ned snygga "skins" mm. finns här >>



Hatlåtar

Lyssnar på MixMegapol här en tidig Fredagsmorgon och kommer på mig själv att bli irriterad när Mix Megapol och Rix FM ständigt spelar vissa gamla låtar som jag verkligen hatar. Egentligen inga genomusla låtar men det finns ju vissa låtar man bara inte tål efter att ha hört dem alltför många gånger. Många människor måste uppenbarligen gilla dessa men inte jag.

Shania Twain - That don´t impresse me much
Denna låten har Rix FM spelat en miljon gånger om dagen i flera års tid men nu det sista året har antalet gånger den spelats minskat lite. Jag kan fortfarande ruska på huvudet i bilen när jag slår på Rix FM och så är det just denna låt som spelas ELLER ständigt Patrik Isaksson.

Wheather girls - It´s raining men
När man är på krogen och tycker det är som roligast på dansgolven kan man ge sig fan på att det kommer ett 70-talsmedley som genast får mig att springa till baren istället. Alltså kan jag skylla många av mina minnesluckor genom åren på alla usla dj´s som väljer låtar som denna!

Girls just want to have fun - Cyndee Lauper
Jag vet inte om det är själva videon som spelades så ofta på 80-talet som innebär mitt motstånd mot denna låt? Hur som helst så tycker jag den är såååå dryg! Den här låten såg jag nog för första gången på Kaj Kindvalls tv-program Videobeat om det nu finns någon mer gammal dinosaurie på nätet som minns det programmet?

Någon annan som har "hatlåtar"?

Imdb.com

Jag har upptäckt att några av mina vänner inte känner till sajten IMDB.com så därför tipsar jag om den här ifall några fler missat den! Vill man kika på någon film och se vad tusentals andra människor satt för betyg så finns nog ingen bättre sajt än Internet Movie Data Base. Dessutom kan man hitta alls slags information om filmer, tv-serier och skådisar som man kan tänka sig.


Stabilt Liverpool

Hem efter jobbet vid 17-tiden, blöjbyte, snabbgosning med Max och sen kastade jag på mig innebandykläderna. Rolig träning igår och vilken fart det var nu när vi var såpass många. Med så många duktiga spelare som Högen, Henka Larsson, Fagge, Wanke, Jompa, Nana med flera så blir det ju även lite prestige och kamp *kul*  Trevligt att få surra lite med nyblivna pappan Nana också. Snacket i omklädningsrummen numera handlar mer och mer om blöjbyten o annat jämfört med tidigare år då det ständigt pratades sport och xxx! :)

Efter träningen så umgicks jag mest med Max som inte alltid är så glad på kvällarna när han ibland blir övertrött. Bubbade runt på honom en bra stund där hemma medan Tina åkte till Willys för att fylla på blöjförrådet. Shit vad tung han börjar bli nu lill-gubben! Max verkade känna av att mamma var borta eftersom han blev tokledsen där under nån timme. Det gick ju över till slut och vi kunde njuta av att leka och busa med en glad Max ett tag. Vid 22-tiden ammade Tina honom och sig själv till sömns. Själv tassade jag ner och kollade på Liverpoolmatchen som jag spelat in. Var väldigt trött eftersom jag varit uppe sedan kl 5 men matchen var värd att hålla sig vaken för!

Liverpool - West Ham 4-0
En väldigt stabil och bra hemmamatch av Liverpool som verkligen körde över West Ham igår. Rafas spelsystem 4-5-1 eller 4-3-3 där han spelar med Mascherano, Alonso, Gerrard centralt fungerar just nu väldigt bra måste jag säga. Kul att se Ryan Babel igen som kommer igång mer och mer på vänsterkanten med sin snabbhet. Glödhetast av dem alla var förstås Fernando Torres som åter igen gjorde tre mål för sitt Liverpool! Det enda jag har lite invändningar mot när det gäller det här spelsystemet är väl att Kuyt verkar vara given som höger ytterforward vilket han inte borde vara. Gerrard glimtade till enormt stundtals och gjorde ju som vanligt ett grymt mål >>

Flashback

För en tid sen fyllde den ökända Internetsajten Flashback 25 år! På Flashbacks forum samlas alla typer av människor. Vanliga Svenssons, kriminella, rasister, invandrare, porrstjärnor, politiker, journalister, kändisar och JAG. Bland alla dessa trådar på forumet diskuteras verkligen ALLT allt mellan himmel och jord kan jag lova. Man kan lätt fastna på Flashback hur länge som helst men på sistonde har jag inte alls hängt där så mycket.

Finns det flera som är flitiga Flashbacksbesökare? Någon som har några favorittrådar?


Kall morgon

Snacka om att man vant sig med den här grymt okalla vintern. Höll på att frysa ihjäl imorse när jag promenerade till jobbet eftersom det måste ha varit hela minus 6-8 grader kallt ute!!! Lite synd ändå för alla barn att vintrarna mer och mer verkar försvinna måste jag säga även om jag inte är någon dyrkare av att frysa och skrapa bilrutor. Vi får nog se till att ta med Max upp till stugan i Malung i framtiden och besöka Sälen någon gång per vinter. Jag har ju redan börjat fundera på när man kan få köpa nån häftig Bob och göra stort paket av vid julen med mera.

Vaknade vid 5-tiden imorse när Tina bytte blöja på Max och skulle amma honom. Mr Knorrhane förde sånt liv så jag kunde inte somna om och gick upp istället. Kastade mig på datorn för att se hur det gick för Hillary Clinton i nattens demokrat-val.............NÄDÅ skojade bara. Jag ville se hur det gick för Foppa inatt förstås och det verkar ha gått bra glädjande nog!!! Foten höll denna matchen *pust* 

Igår kväll käkade vi Tacos och umgicks med Max. Tittade på Sport-Jeopardy där frågorna var pinsamt lätta som vanligt när det är såna här kändisveckor. Sen var det Brynäs-Mora och även om det känns kört för Brynäs att undvika kvalserien var det skönt att de gjorde en sån bra andra halva av matchen igår. Kul att se Ove Molin visa glimta till rejält igår och måtte han och Dackell fortsätta ta sitt ansvar i kvalserien längre fram. Senare på kvällen så kikade jag på Champions League och zappade mellan tre matcher. Av det jag såg av Milan-Arsenal så tycker jag "The Gunners" var klart värda att avancera måste jag säga. Grattis Roffe!!!!

Spin City

Även om jag alltjämt rankar Seinfeld som den bästa komediserien så måste jag säga att Spin City fortfarande är en serie man aldrig tröttnar på! Vilka härliga karaktärer som Stuart, Borgmästaren, Paul, James med flera. Huvudpersonen själv de första säsongerna Michael J Fox är ju fantastisk och vad sorgligt det var när han tvingades lämna serien pga sin sjukdom Parkinson. Spin City sänds ju numera både på Kanal 5 och TV6 och TV9 tror jag men lite udda tider. En serie som man kanske skulle ta och köpa DVD boxen till.

Trodde jag hade sett alla avsnitt men kan inte komma ihåg att jag sett det första klippet här nedan. Djävligt roligt var det alla fall ha ha. I det andra avsnittet försöker Michael J Fox som vanligt få "till det" med Heather Locklear och denna gång på en flygplanstoalett. Finns det fler som gillar serien eller har några särskilda höjdarminnen från Spin City?





Sen kväll i Läkerolen

Igår kväll var det rinkbandy match i Läkerol Arena och matchstart var kl 21:30! Så det blev en sen kväll men roligt som vanligt med Rinkbandy. Igår var vi bara 5 st av vårt kommunlag som ville/kunde ställa upp så vi fick låna in några spelare. Jag messade väl ca 10-12 kompisar som jag trodde att det möjligen skulle finnas en chans att få med men det var endast Flugan som kunde vara med. Förra gången i Läkerolen fick vi storstryk men den här gången vann vi rätt enkelt eftersom de inlånade spelarna var duktiga och motståndet sämre än förra matchen. Jag får väl skryta med att jag nu har gjort mer mål på en match i Läkerolen än vad t ex Ove Molin har gjort under hela säsongen. Fast om ni hade sett motståndet hade ni förstått att det inte var mycket att skryta över.


Busungar

På senare tid har vi blivit lite utsatt för att några snorungar springer runt och tjuvringer på hos oss. Fan vad gammal jag kände mig när jag upptäckte att jag retade upp mig på detta :) Mest tråkigt är det för att man dels inte vill ha massa ungar strykandes runt radhuset på kvällarna och inte vill man att de väcker Max eller nåt heller. Nu är ju den stora frågan om man ska köra vidare med att ignorera dem eller låtsas bli brusgubbe och skrämma skiten ur dem? :)


Sportsurr

Liverpool
Förra veckans mest glädjande nyhet för oss Liverpoolare var förstås att Mascherano nu ÄNTLIGEN skrivit på för fyra år framåt. Han blev förmodligen väldigt dyr för klubben men för oss som sett Liverpool spela i år är han snudd på ovärdelig. Kanske den bäste dammsugarmittfältaren i världen just nu? Matchen mot Bolton igår blev som väntat ingen större höjdare spelmässigt men skönt med tre poäng. Glädjande att se Ryan Babel på vänstermittfältet som äntligen fick ut lite mer av sin snabbhet denna match. Sen har jag fortfarande oerhört svårt att acceptera att Kuyt får spela som nåt slags högermittfältare pga att han springer mycket men det är ju Rafa som bestämmer.

NHL
Ingen comeback för Foppa och jag tittade ändå lite på matchen i efterhand där Colorado slog L A Kings med 5-2. Typiskt att två av de bästa forwardsspelarna åkte på skador vilket säkert kommer tvinga Foppa att debutera redan nästa match och som innebär sämre slutspelschanser. Annars skulle Colorado ha haft två bra kedjor känns det som. Äckliga bilder på när Ryan Smith blev tacklad även om det var en sjysst tackling. Som vanligt i NHL skulle det hämnas på den som utförde tacklingen men Rob Blake klev in och skyddade sin yngre backkollega.

Bandy
Spolade igenom SAIK´s match igår kväll och har fortfarande väldigt svårt för att gilla bandy. Mitt otränade bandyöga kan ändå konstatera att SAIK utan Patrik Nilsson och Muhren skulle ha stora problem offensivt då den där snabbe finnen och ynglingen Linus inte direkt imponerat de matcher jag sett i år. Självklart skulle det varit roligt att nån gång varit med ner till Uppsala på finalen och parta lite men samtidigt är jag ingen stor SAIK-anhängare så det får vara.

TV-sport
Bäst på tv inom sportvärlden är alltjämt Canal + som med sina sändningar HockeyNight och Supersöndag med mera visar hur bra sport-tv ska göras! Till skillnad mot för SVT och TV4 tar man verkligen in experter som oftast kan en hel del och som även kan framföra sina åsikter i TV. SVT är fortfarande för mycket Lilla Sportspegeln för mig även om de också blivit bättre på senare år.

Tips till er som gillar sport:
Missa inte den utmärkta intervjuserien Engstrand 45 minuter som numera sänds på TV8. Tommy Engstrand möter olika sportprofiler som Torbjörn Nilsson, Bo Hansson, Lennart Johansson, Magdalena Forsberg, Jonas Björkman med flera.

Photoshoptips

Jag kommer lite då och då framöver att tipsa om lite bildredigering och bloggdesign men främst då för nybörjare eftersom jag själv inte är någon expert. Dessutom tycker jag det är bra för mig själv att ha dessa tips tillgängliga i bloggen om jag glömmer bort hur man gör.

Första tipset gäller hur man tar bort blänk på foton i Photoshop.
(Klicka på bilden nedan för att se exempel)

1. Öppna en bild i Photoshop som har blänk som du vill ta bort.

2. Välj verktyget Klonstämpel i verktygslådan. I Alternativfältet , ändra läge från Normal till valet Mörkare istället.
och välj en mjuk och ganska stor pensel.

3. Håll ner Alt-tangenten och klicka en gång i ett rent område av huden (utan blänk) i närheten av det blanka området så det blir en liknande nyans.

4. Släpp sen Alt-tangenten och börja att måla, dutta på blanka områden på huden med klonverktyget.

5. OBS! Jobbar du med olika delar av ansiktet så ta nya prov med Alt-tangenten i närheten av det område som du ska "fixa" till. T ex om det är blänk i pannan så håller man ner Alt och klickar med musen på ett blänkfritt område i pannan först. I exemplet nedan har jag också ljusat upp den högra bilden lite så ni vet.

Just verktyget Klonstämpeln är ju väldigt användbart om man vill ta bort onödiga saker som fastnat på fotot mm. Fast detta får jag återkomma till eller så Googlar ni så finns massor av bra tips på detta. Som här t ex >>


Melodifestivalen del 4

I denna fjärde deltävling tyckte jag det kändes rätt självklart att Linda Bengtzing och Charlotte Perelli gick vidare till Globen men man vet ju aldrig med svenska folket. Många tjejer kanske ville rösta fröm mannen som körde med ormattacken i byxan för att göra en Aftonbladet-rubrik. Sibel var värd att gå till andra chansen också men de andra fem låtarna kändes väldigt likgiltiga för mig. Duracellkaninen Linda var om jag minns rätt den enda artisten av de 32 som hade en vanlig schlagerlåt!!! Låten Hero med Charlotte Perelli var en riktigt bra låt som jag tror kan vinna i Globen. Den får slåss mot BWO och Sanna Nielsen gissar Lill-Bert här i bloggen!

Fråga: Vilka är alla dessa människor som röstar på Nordman???

Björn Gustafsson var förstås rolig som vanligt och hur numera nått den statusen där han egentligen inte alltid behöver vara rolig för att lyckas. Snacka om perfekt start på karrären att först göra succe i Parlamentet och sen få göra sig känd för hela svenska folket genom de här veckorna.


Max, 11 veckor

Veckorna rasar iväg och Max är numera lika stor som vissa andra bebisar som är 4-5 månader. Vad har hänt under den 10:e veckan då? Jo Max har upptäckt sin egen röst mer och tycker mycket om att försöka prata. Han låter ju så go när han håller på. Han är också väldigt intresserad av sina händer och kan ligga och titta på dem länge länge. Sen har det varit mycket skratt och vissa kvällar en del gråt också. Som jag tjatat om så är det en oslagbar känsla att komma hem en lunch och säga hej till Max och få världens största leende tillbaka!

Vi har försökt lägga honom lite tidigare på kvällen men oftast går det inte så bra förrän vid 21-22 tiden då han somnar vid mammas tutte. Sen har han sovit väldigt bra på nätterna och inatt t ex 7-8 timmar vilket förstås är ruggigt skönt. Max har varit på babymassage med mamma Tina igen och denna gång höll han sig vaken så han kunde få lite massage och titta på de andra bäbisarna.  Farmor som oftast besöker honom på kvällarna när han är som mest grinig har också äntligen fått uppleva en glad Max och hans härliga leende. Mormor är ju här på dagtid ibland och har redan fått flera leenden hon. Max har hälsat på en vovve också eftersom vi var på besök hos Nisse, Susanne och Sally igår. Man kan väl säga att Sally var mer intresserad av Max än tvärtom. Han funderade nog var det var för konstig "fäll" som kunde vifta på svansen sådär.

image52

RSS 2.0