Snart avfärd

Lite småstressigt idag med massor av jobb och saker man vill fixa innan resan inatt. Skriver ett snabbt blogginlägg och måste säga att det är en hel del saker som oroar just nu. Först har vi det här djävla askmolnet igen då som verkade rätt lugnt först men nu verkar sprida sig värre än vad seriösa forskare trodde. Vad är oddsen på att man som jag råkar ut för denna händelse två gånger på 500 år eftersom jag ju fick åka senare till Barcelona ifjol. Nu verkar vi ju komma iväg till Turkiet alla fall och sen får vi se om vi kan flyga hem på utsatt datum.

Sen har Max som ju äntligen har fått vara frisk i flera veckor naturligtvis blivit rejält förkyld precis nu och de senaste nätterna har varit lite jobbiga då han har hostat, gråtit och haft svårt att sova. Nu ska vi ju upp mitt i natten och åka och egentligen har jag inte oroat mig särskilt för att flyga med Max men blir det en pissnatt så är det ju inte roligt med en övertrött 3,5 åring på flygresan så vi får hoppas att han kan sova någorlunda och att förkylningen vänder för lillskrutten. Vi har ju bärbar dvd spelare med och våra smartphones samt lite andra leksaker så bara han inte är allt för trött så tror jag flygresan kommer att gå galant.

Det tredje orosmolnet är vädret som enligt prognoser t ex på YR inte alls ser roliga ut för Kusa Dasi. Turkiet är ju enormt solsäkert men de har haft lite sämre väder än vanligt denna Maj tydligen. Ändå har det verkat som de haft kanonväder senaste dagarna men prognosen för nästa vecka säger mulet/regn Tor-Mån och blir det så är det helt djävla sanslöst. Vi var ju till Lanzarote för 2 år sen och hade ingen sol alls o blir det dåligt väder en stor del av veckan i Turkiet i slutet av Maj så tänker jag fan inte åka på charter nåt mer någonsin, grrr.

Det kan nog bli helt ok ändå det här, askmolnet är inte mycket att göra åt förutom att se vad som sker och Max blir nog frisk inom några dagar och bara vi får sol någon dag så går det ju att ha en bra semester hur som helst. Igår vad jag in o panikshoppade en stor bunt t-shirts, shorts mm. Det här med att jag inte klarat av att gå ner de här 3-5 kilona som jag planerat gör ju att sommarkläderna av nån djävla anledning känns lite små. Min stukade tumma läker alldeles för sakta så lite tennispanik får jag men en vecka i Turkiet gör nog gått så att jag kan spela som fan sen när jag kommer hem och även då gå ner några hekton på kuppen.

I sportvärlden har Premier League slutat och Liverpool förlorade sina två sista matcher vilket i slutändan kanske var lika bra då både supportrar och vissa ledare verkar ha skenat iväg lite väl efter några segrar. Liverpools klubbledning får inte överskatta sin trupp nu utan måste inse att den måste förstärkas rejält för att Liverpool ska kunna kämpa om en CL-plats nästa säsong. När vi ändå är inne på sport så måste man åter igen hylla tvillingarna Sedin!!! De är helt fantastiska och nu leder Henrik Sedin poängligan i slutspelet och verkar föra sitt Vancouver mot en Stanley Cup final och då ska jag minsann se några finalmatcher på nätterna sen när vi kommer hem.

Nu ska jag jobba vidare och sen blir det packning och avfärd vid halv tre inatt. Ha det bra!!!


Prognosen från hell men hoppas de har lika fel om vädret där som här!

6 dagar kvar

tills vi åker till Turkiet! Igår när det var regn, kallt så kändes det ju otroligt härligt att veta att vi nästa vecka förhoppningsvis ligger i en solstol och har det skönt! Denna vecka blir det till att försöka vara effektiv på jobbet för att hinna med allt som måste fixas innan resan och så att man kan släppa jobbet i tankarna på semestern. Så nu inleder jag kriget mot alla mina gula jobblappar med saker som ska fixas och hoppas vinna kampen!

Skulle vilja träna som tusan denna vecka inför resan men inte helt lätt med en massa småskador i min åldriga kropp. Stukad tumme gör innebandyträningen smärtsam och ond ljumske tyckte inte om fotbollsgolfen samt att även baksida lår fick sig en liten sträckning på den aktiviteten. Så på sin höjd får det bli promenad/jogging denna vecka o så hoppas jag kunna aktivera mig lite i Turkiet med jogging, beachvolley eller nåt!

Vädret i veckan ser (kanske) ut som följer, härligt med en fin helg innan vi åker!


Hyfsat frieri


Greatest Marriage Proposal Ever - Watch more Funny Videos

Modestytapet

Även om jag är nöjd med vår tapetsering i hemmet efter rusten så måste jag säga att det var coolt när jag såg nån blogg där en tjej hade en massa Modesty Blaise-tapeter i sin lägenhet. Jag är ju en seriefantast och Modesty Blaise slåss i toppen om att vara min favoritserie så något liknande tapeterna nedan hade varit häftigt men inget som jag tror min flickvän skulle vilja haft i hemmet. (kanske inte jag heller egentligen men ändå coolt)


Stockholmsresa

I helgen var jag till Stockholm med Jonny för att umgås med Lillsvedsgrabbarna och överraska Henke som ju fyllde 40 år för en tid sen. Henke var ute i en stuga på Värmdö (Bullandö) med sin flickvän Mona som var införstådd i våra planer och fick ett härligt uppvaknande när jag, Johan, Pelle och Jonny utklädda stod vid hans säng på morgonen när han med stor förvåning slog upp sina trötta ögon denna Lördagsmorgon. Roligt att överraska honom sådär när han absolut inte hade en aning om att detta skulle ske. Trots vår utklädnad så förstod Henke ändå ganska snabbt vilka fyra dårar det var som stod där men fick kämpa en hel del innan han visste vem som var vem.

Vi hade enorm tur med vädret och tillbringade en del av dagen vid Siggesta som ju ligger nästan precis ute vid Lillsved där vi bodde/pluggade 95-98. På den tiden var Siggesta bara en lada men nu har de gjort ett stort område dit massor av folk åker för att spela minigolf, fotbollsgolf, äta, fika, gå i trollskogen med barnen, låta dem gå in i en djurhage, åka elbil, lyssna på allsång och mycket annat. Dit ska jag åka med Max och Tina i sommar om vi semestrar i Stockholm någon vecka som vi har gjort de senaste somrarna.

Jag fick nu äntligen prova spela fotbollsgolf som jag velat prova på i många år. Det var jättekul och speciellt första rundan eftersom jag då spelade bra och vann den efter bland annat en birdie på hål 2 där jag sköt i ett inspel på 20 meter direkt i hål medan 40-årige Henke som spelat fotboll på hög nivå klättrade omkring i en taggbuske dit hans utslag gick och fick punktering på bollen, haha. Fotbollsgolf var skitkul så det ska jag spela fler gånger. Pelle imponerade mest men jämne erfarne fotbollsgolfspelande Johan vann andra rundan och sammanlagt!

Eftermiddagen tillbringade vi dels nere vid Bullanö Marina där det ju var enormt mycket båtar och sen ute på några klippor i kvällssolen. Fantastisk känsla att sitta i en skön somrig kvällssol på klippor i skärgården med dessa underbara vänner och dricka lite goda drinkar. Senare mot kvällen blev det grillning och så hade quizmästaren Bodare återigen fixat en rolig frågesport som förstås handlade om detta gängets historik med alla sjuka roliga grejer som hänt genom åren. Vi fortsatte dricka och surra mot natten och somnade in lite olika tid där på natten.

Jag tog det halvlugnt med drickandet, dels pga oron för magkrämpor och dels för att jag inte ser någon vits med att bli dyngrak på en trevlig hemmafest. Ändå var jag lite seg, trött och sliten på Söndagen men det är väl åldern! De idrottsliga höjdarna som skulle avsluta Söndagen blev ju tyvärr trista historier då Spurs först besegrade Liverpool med 2-0 samt att Sverige förlorade hockeyfinalen med 6-1 mot Finland. Ändå måste man ge klart godkänt till Tre Kronor för VM-insatsen och för Liverpools del finns ju chansen fortfarande kvar till femteplatsen i avslutningen av PL nästa helg.


Dagens

Lunch: Biff med grönsaker alldeles nyss med Schulman Show på datorn!
Sporthändelse: Kanada-Ryssland ikväll i hockey-vm, oj oj!!!
Dåliga ekonomiaffär: Resan vi bokade förra veckan är nu 4000 kr billigare, tackar!
Sug: Godissuget till hockeyn ikväll har börjat redan nu, en omöjlig kamp det här, suck!
Träning: Innebandy ikväll även om stukad tumme och ljumskar känns sådär.
Liverpoolnyhet: King Kenny är klar som tränare de kommande tre åren, ljuvligt!!
Ålderschock: Gurkan i Big Brother är född 1985!!! 14 år yngre än mig, hmm.
Dåliga tv-nyhet: Den trista listan på artister till nästa säsongs Så Mycket Bättre
Låt: En somrig Lundellfavorit, Rom i Regnet
Längtan: Till Turkiet och sommarens tennisduster mot Wankovic!

Max cyklisten

Jag tycker det är jättetrist att blogga om Max utan foton har jag märkt och därför har det blivit dåligt med bloggande om vår lilla guldklimp på sistonde. Den senaste stora grejen som har hänt i Max liv är väl att han lärt sig cykla i helgen. Han cyklar än så länge med stödhjul ska jag förtydliga. Vi provade ju lite förra sommaren också men han har inte förstått hur han ska trampa och därmed inte heller varit intresserad av att prova.

Nu har han fått in snitsen så nu ska det cyklas varje dag/kväll och nu är man alltså inne i de här olycksåren där jag kommer vara en orolig pappa. Vi bor ju i ett ganska bra område med många barn och där det sällan åker bilar men så småningom när vi måste börja låta honom vara lite mer själv ute så kommer ju oron ständigt finnas där för att det ska komma nån tanklös mopedist eller att han ska slå sig allvarligt när det blir vurpor, för vurpor blir det ju, usch.

Den här gränsen mellan att vara ansvarsfull beskyddande eller överbeskyddande förälder kan bli svår ibland måste jag säga. Hur som helst så är det alla fall väldigt roligt att se Max glädje nu när han kan cykla och han var så stolt igår när han fick cykla sin första långa tur när han följde med Tina till affären igår medan jag tränade innebandy. Nu kan jag och Max cykla ihop till dagiset istället för att åka bil också nån gång då och då framöver. Ska bli kul!

Eurovision 2011

Har snabbkollat lite på de här programmen inför Eurovision och hann väl snappa upp att det som vanligt mest är massa skit men fanns några låtar som kan benämnas som helt ok på lite olika sätt.

Här är 4 låtar som jag gissar kommer spelas en del på dansgolven eller i radio framöver.

Kati Wolf - What about my dreams (Ungern)

Stella Mwangi - Haba haba (Norge)

Ell & Nikki - Running Scared (Azerbadjan)

Paradise Oscar - Da da dam (Finland)



Sommarplågor 2011

Jag har ju inte järnkoll på musik numera men här är väl alla fall några låtar som kan tänkas spelas flitigt framöver på dansgolven. Vilken kommande sommarplåga har jag helt missat?

Kati Wolf - What about my dreams (Ungern i Eurovision)

Eric Amarillo -Om Sanningen Ska Fram

Katy Perry feat Kanye West - E.T.

Jennifer Lopez feat Pitbull - On the floor

Swedish House Mafia - Save the world tonight

Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull


Liverpool ångar på

Igår fortsatte Liverpool visa upp sin fantastiska form genom att besegra Fulham borta med hela 5-2. Laget lyser verkligen av självförtroende och främst förvånas man över hur spelare som Maxi (3 mål igen), Spearing, Lucas och unge Flanagan spelar som om de vore världsspelare helt plötsligt! En som är en världsspelare är Luiz Suarez som var grym igår, så glad över den värvningen!!!

All heder åt det jobb som King Kenny/S Clarke har gjort med laget och jag gissar att Kenny Dalglish kommer kunna gå ut officiellt med att han leder laget kommande säsonger också inom kort. Gissningsvis inför matchen mot Tottenham på Söndag skulle jag tro då Liverpoolledningen vill ge fans/spelare en positiv injektion inför den viktiga matchen där en plats i nästa års Europa League står på spel.


Härlig Lördag

Idag ska det bli sol vad det verkar, ljuvligt! Känner mig glad över att det är helg och att jag kunnat träna Mån, Ons, Tor, Fre denna veckan. Idag var det tänkt att bli en morgontennis inomhus mot Wanke men banorna var upptagen så det får bli det mycket tristare alternativet jogging istället. Frågan är ju hur långt mina något slitna ben orkar idag då jag har chansen att hänga på min kompis Persson på en milsrunda. Känns lite långt då jag knappt sprungit så långt någonsin och just nu efter massa sjukdomar, skador inte har nåt bra flås.

Förra sommaren hade jag och Persson nog rätt lika kondis men nu tränar han som en galning så precis som jag messade honom igår får jag nog vara hare första 3 km i så fall eller nåt, haha. Annars så ska vi väl försöka plocka ihop lite mer här hemma, de här efterdyningarna av rusten tar ju lite tid att fixa till så det är lite småstökigt här hemma med massor av prylar i överflöd överrallt, ett tillstånd i hemmet jag hatar! Förråden skulle behöva rensas också men det får bli en annan helg det, vi måste ju börja fundera på packning till Turkietresan också, tjohoo!!!

Imorse såg Tina att Nazar hade sänkt priset på resan vi bokade, otippat!!! Vi som velade så in i xxx för att vi just hade chansen att boka sent men vi vågade inte vänta och ingen mening att gå o gräma ihjäl sig över det heller så skitsamma! Det största skälet till att vi bokade denna veckan var ju att vi var rädd för att platserna på hotellet Aqua Fantasy i KusaDasi skulle ta slut. Dels verkar det vara ett fantastiskt hotell och mysig stad sedan så ska våra vänner Persson, Vicky och Emma dit så då kände vi verkligen att det vore kul att hamna just där samma vecka! De åker den 22/5 och vi den 24/5.

Ikväll kommer just fam Persson hit på lite grillning så kan vi även surra lite om resan. Kul för Max att få träffa Emma som han frågar om ibland och gillar att leka med även om hon ju börjar bli stora tonårstjejen snart. Imorgon Söndag skulle det verkligen bli kanonväder så då kanske man kan vara ute och ordna lite förbränna inför Turkietresan. Känner jag min flickvän rätt så vill hon nog packa lite idag också även om det är ca 2 veckor kvar tills vi åker. Jag har inte varit sådär jättesugen på resa men nu när det är klart och även våra kompisar ska dit samtidigt så känns det fantastiskt roligt. Kan vi få vara friska allihopa nu tills och över resan så blir det kanon!

Hit ska vi!!!


Känns som om Max kommer gilla det där piratskeppet!

Få bort filmandet

Måste få skriva lite om fotboll också och efter de här fyra El-Clasico som har utspelats så kan man väl konstatera att man har fått sett en del fantastiskt fotboll men att det är annat som hamnat i fokus. De här matcherna var på nåt sätt droppen som fick bägaren att rinna över vad gäller fotbollsspelarnas patetiska filmningar samt även hur tränare (Mourinho) i sann Sir Alex stil visar upp hur man är en dålig förlorare där allt är domarnas fel! Jag har aldrig varit med om en fotbollssäsong där det varit så många avgörande domslut i matcher som hamnat i fokus i efterhand och inte fan gör spelare, tränare, FIFA/UEFA det lättare för domarna heller. Något att tänka på när de gnäller som mest!

FIFA/UEFA borde för längsen ha infört målkameror i fotbollen och de borde för längesen ha försökt stävjat det ständiga filmandet inom fotbollen som nu är värre än någonsin!!! Ta Barcelona som pratar om Fair Play och hyllas över hela världen. Det finns inte en spelare i startelvan förutom Messi som försöker stå upp och inte heller låter bli att överdriva när de får chansen. Jag kräks när jag ser Mascherano, Alves, Busquets exempelvis ligga och vrida sig i gräset av smärta utan att någon ens rört dem för att försöka lura domaren att visa ut någon motståndare. I Real Madrid och andra fotbollslag även Liverpool finns det förstås också den här typen av spelare, tyvärr.

Varför är det så tillåtet att vara patetisk skådis just inom fotbollen?


Hockey VM

Hockey VM är igång och följer man twitter, facebook och liknande så tävlar folk i att dissa evenemanget. Visst är det så att själva upplägget suger och det är förstås otroligt trist med alla dessa nej tack från NHL-spelare men samtidigt ser jag hellre ett urvattnat VM än inget alls. Kanske att VM varannat år och ännu senare vore en idé men nu är det som det är och jag spelar alla fall in och ser rätt mycket hockey under VM. Tre Kronor har ju många spelare som ska vara ledande framöver som är spännande att följa samt att Kanada, Ryssland och Tjeckien exempelvis har bra lag.

Igår slog Sverige ett svagt Frankrike och i studion så rasade Niklas Wikegård över t ex Niklas Bäckström som tackade nej. Trots att Per Mårts ju har gjort ett bättre jobb än Bengt-Åke vad gäller kontakten med NHL-spelare så kan ingen få bort problemet att efter ca 90 tuffa NHL-matcher så är de flesta spelarna skadade och när klubben som i Bäckströms fall säger nej pga att hans två skador ej är helt läkta så måste även en Tre Kronor-fanatiker som Wikegård förstå Bäckströms beslut! Såg lite av Franzén inatt som knappt kan åka skridskor så inte konstigt att han redan tackat nej.

Sedan finns det ju nej tack som man kan bli lite mer upprörd över förstås men verkligenheten är ju sån att NHL styr och de skiter totalt i VM och har alltid gjort. Vad gäller Sverige tycker jag backsidan känns lite svag men glädjande är ju att Viktor Fasth har börjat så stabilt. Hoppas han kan fortsätta spela stabilt även när det väl börjar gälla lite mer i VM. Tyvärr är ju upplägget som gjort för att det blir en massa matcher utan alltför stort värde i väntan på kvartsfinalen, framförallt i Sveriges svaga grupp.

Omöjligt att tippa men gissar att något av lagen Kanada eller Tjeckien tar hem VM-guldet!



Max och farmor

Jag har ju massor av gånger nämnt hur ledsen jag är över att Max inte fick några år tillsammans med min pappa/hans farfar och nu finns ju dessutom inte Max älskade mormor i livet heller. Då har Max bara sin morfar kvar som han ju inte träffar så ofta tyvärr och så är det farmor då som ju Max har umgåtts ganska mycket med liksom hennes "gubbe" S... som Max ju är väldigt förtjust i.

Min mamma tycker så mycket om Max men sen Max kom in i trotsåldern så har han i perioder varit extra kort i tonen mot just farmor vilket han förstås också är mot oss ofta när trotsen slår till. Att han är lite extra tjurig mot farmor ibland beror nog lite på att hon är så översnäll så Max får ofta göra precis vad han vill mot/för henne men ibland är det svårt att förstå varför han t ex säger att hon inte får vara med när vi ska spela spel eller nåt.

Vi har pratat med farmor om detta, försökt förklara hur trotsen fungerar och att man måste sätta gränser mm. men det fungerar inte så bra. Nu sista tre veckorna så har Max varit väldigt trotsig mot just henne de få tillfällen de setts vilket känns så trist då jag vet att hon blir ledsen inombords och tänker att Max inte tycker om henne vilket vi ju vet att han gör. Det här med att barnet trotsar mest mot dem de känner sig mest trygga mot är ju inget som hjälper min mamma att höra kan jag lova.

Det är inget jätteproblem detta men trist att min mamma blir ledsen o går miste om en massa positiv Max-energi som hon verkligen kan behöva just nu då hon är lite nedstämd av skäl jag inte går in på här. Dessutom har hon ju varit en stor hjälp för oss som extra barnvakt då vi inte direkt har massor med andra enkla såna alternativ. Bara att hoppas att detta är en fas som Max snart kommer ur vad gäller just sättet att vara mot farmor för det gör både henne och mig ledsen.


men allra oftast är maxen sån här!

Uppdatering

Det blir verkligen inte mycket bloggning numera och jag grunnar ju ofta på att lägga ner bloggandet men sen får man lite tid över och tycker att det är roligt igen så som vanligt så får vi se. Den tiden som finns för lugn bloggning är ju på kvällarna när Maxen har somnat och nu är det en period där det alltid är sport på tv:n som jag vill se med hockey-VM, champions league, europa league mm. Jag kör väl på med några inlägg i stöten när jag får lust hur som helst.

Förra veckan var jag till Stockholm med jobbet Ons-Fre och vi hann med lite härliga uteserveringssittningar efter konferensen. Fantastiskt skönt väder och ljuvligt att ta några öl på uteserveringar i Kungsträdgården. Jag har många trevliga arbetskollegor men de flesta av "gubbarna" är ju lite äldre än mig och några av dem så sjukt snåla så det skulle kunna vara lite roligare men vi har det ändå rätt trevligt när vi åker iväg så där.

Max har ju lite besvär med pollen men de sista dagarna har han varit bättre och hans dryga natthosta har äntligen försvunnit. Just nu är han väldigt glad och harmonisk och vi har haft fem dagar denna vecka där dagislämningar, hämtningar och umgänget på kvällarna varit väldigt trevliga utan trotsbråk mm. Max var ju rolig den där morgonen nu när det plötsligt började vräka ner snö. "Pappa, var sommaren så här kort?" frågade han mig när vi gick till dagis den morgonen.

Något roligt som hänt är att vi har bokat resa! Vi åker till Turkiet den 24 Maj och jag kommer återkomma om det senare. Vi får verkligen gräva djupt på våra bankkonton för att ha råd med denna resa och Tina var väl lite sugnare på mig att resa men nu känns det bra att den blir av. Tina är jätteduktig nu och när hon kommer hem från jobbet så ägnar hon stor del av kvällarna till att sälja saker på Tradera så vi får in pengar, kanon!

Var ju sjuk en del av förra veckan och har fortfarande halsflussont i halsen varje morgon men nu har jag alla fall tränat lite den här veckan med jogging i Måndags, innebandy Ons-Tor-Fre, så skönt!!! I helgen ska jag antingen prova ta en lite längre joggingtur eller så blir det en tennis inomhus mot Wanke imorgon fm. Djäklar vad jag längtar till grustennisbanan i Storvik öppnar igen så att jag och Wanke kan köra våra tennisar där, finns inget roligare!!!!

RSS 2.0