Stackars Max

Fredagen
I Fredags köpte vi en ny säng på Ikea och med hjälp av min vänlige bror körde vi hem våra gamla sängar till morsan samt flyttade hennes säng. Det blev en del bärande och sen skulle ju sängramen skruvas ihop på kvällen så att vi hade någonstans att sova. Det blev en lång fredagskväll och när vi väl skulle njuta av vår första natt i sängen hela familjen så hade  förkylda Max en riktigt jobbig natt. Han var dels övertrött och sen hade stackaren förstås svårt att få luft när han var så rosslig i halsen och täppt i näsan. Det enda som hjälpte var ju att han fick bäras och att man gick omkring lite med honom. Ett tips till mina kompisar som ska bli pappor är att träna mer på gym än vad jag har gjort! ;)

När det blir såna här drygkvällar/nätter känns det väldigt skönt att ha Tina som ju är världens bästa och tålmodigaste mamma/flickvän. Jag kan bli väldigt frustrerad vid vissa tillfällen och vara på väg att ringa till steriliseringsdoktorn för att se till att vi inte blir en familj med massa småknoddar i framtiden men det går över väldigt fort kan jag lova! :)

Lördagen
På Lördagsmorgonen messade Mårten och ville spela en tennis och även om jag också börjat få rejält ont i halsen så var jag för tennissugen för att avstå. I vad som kanske blev säsongens sista match så vann jag äntligen mot oövervinnerlige "Mårten" Becker med 6-0, 4-6, 6-3!!! Imponerande va Wanke??? ;)  

I Lördags så var det ju stor gårdsfest här eftersom vår bostadsförening fyllde 30 år. Det var tipsrunda, pingisturnering, ponnyridning och fest på kvällen. Vi hade ju planerat att parta till lite eftersom morsan skulle vara hos oss och ta hand om Max men när han var så sjuk och jag dessutom började bli mer hängig på eftermiddagen så skippade vi festen. Trist att det alltid blivit nåt strul de få gånger Tina och jag har tänkt att ha en barnfri vuxenkväll ihop men inte hela världen heller. Dessutom har vi tyvärr inte sådär superroliga grannar och jag hoppas det snart flyttar in lite fler yngre barnfamiljer i området.

Istället blev det lite godis framför tv:n där vi tittade på några avsnitt Sex and the City och även Dobedoo som jag spelat in från kvällen innan. Jag gillar det programmet bäst av alla dessa sångprogram som Så ska det låta, Sing a long, Körslaget mm. För övrigt är Lasse Kronér en väldigt trevlig och bra programledare tycker jag!

Söndag
Jag vaknade denna morgon med rejält halsont  och var verkligen glad att vi inte festade igår. Max däremot verkade lite piggare och sov dessutom väldigt bra med hans mått mätt. Han kanske sover skönare i vår nya säng eller nåt, tyvärr gör inte jag det ännu men det är skönt att ha en större säng hur som helst!

Denna Söndag ägnade jag en hel del tid åt vårt struliga Internet. Jag fick ju vårt trådlösa att fungera tidigare men det bryts lite då och då. Förmodligen inget fel på hårdvaran men för att kunna utesluta det så åkte vi in till Onoff och bytte ut vår router mot en ny och köpte ett nytt trådlös nätverkskort av en annan modell än tidigare. Enligt säljaren så var han 99% säker på att mina problem skulle lösas om jag tankade hem en ny firmware till Routern. När jag sen kollade upp det hemma så hade jag förstås den nyaste firmwaren installerad i Routern och var tillbaka på ruta noll! Efter många timmars trixande med inställningar och läsning på forum ikväll/natt så verkar det nu fungera helt ok alla fall. Bara att hålla tummarna för att det kommer fortsätta fungera och att vi någon gång i denna stadsdel får möjlighet att betala för snabbare uppkoppling än vårt usla 8 Mbits ADSL! För övrigt kan jag inte förstå varför jag jämt har sånt missflyt med mina hemelektroniksprylar, grrrrr!

Jag tittade förstås också på lite fotboll idag och typiskt att jag blev sjuk nu när grabbarna skulle träffas hos Roffe idag för att se på Premier League! Förhoppningsvis blir det fler Premier League-träffar i "studion" hos Roffe senare i höst med massa grabbsnack och bra matcher på TV:n med HD-bild!

I veckan som kommer har Tina hemstudier vilket innebär att hon kanske kan hinna med att vara hemma med oss grabbar lite mer även om hon har ganska späckat schema ändå. Imorgon blir Max och jag säkerligen bara hemma o försöker krya på oss och sen får vi se vad som händer senare i veckan. På Fredag är det nån sångstund på öppna förskolan som våra kompisar Johan o Maria ska till med lilla Theo. Det lät som om Tina ville gå med Max också så vi får se hur jag gör. Sångstund i grupp känns väl inte som något jag får glädjerus av men vad gör man inte för sin älskade son så jag kanske hänger på och sjunger en trudilutt med barnen.


Gråa Liverpool

Efter en lite smådryg helg på olika sätt blev humöret inte direkt på topp av att se Liverpool spela 0-0 mot Aston Villa. Liverpool spelade lika färglöst som de otroligt fula grå bortadräkterna de har denna säsong och med Gerrard borta o när dessutom Torres fick kliva av skadad blev det ju knappast bättre. Jag har ingen klockren liknelse men ett Liverpool utan Gerrard och Torres är tyvärr ungefär lika upphetsande som att se en porrfilm med Ron Jeremy som enda skådespelare!

Liverpool har poängmässigt startat helt ok i år men jag törs tyvärr redan nu lova att det inte blir någon ligatitel i år heller. Man vinner inte ligan med spelare som Lucas, Dossena, Aurelio. Man vinner inte ligan genom att spela osnabba forwardskämpar som Kuyt och Keane på varsin kant. Man vinner inte ligan genom att vara nöjd med oavgjorda matcher på bortaplan som Rafa Benitez ofta tydligt visar med sin coachning att han är. Idag byts Aurelio in istället för Babel för att nämna ett sådant exempel! Nog om det nu!

Nästa säsong då djävlar...........


Tappade mynt ger skratt


Buffel med nio liv

Jag gillar att se på djurprogram på tv och kikar ofta på Animal Planet mm. Däremot har jag svårt att titta på när vissa djur attackeras och blir uppätna av andra djur även om man på nåt sätt ändå fashineras av jakten mm. I klippet nedan blir en stackars buffel attackerad av både lejon och en krokodil men verkar klara sig till slut på ett annorlunda sätt när Buffelflocken kommer till undsättning.


Liverpool vidare

Efter en riktig nervpärs så gick Liverpool vidare i Champions Leage efter att Dirk Kuyt gjort 1-0 i den 118:e minuten med två minuter kvar av övertiden. Belgiska Standard Liege bjöd på riktigt bra motstånd medan Liverpool precis som i de två första ligamatcherna inte alls får det offensiva spelet att fungera. Precis som tidigare säsonger så är det främst på kanterna jag saknar högklassiga spelare. Aurelio-Benayoun till vänster och Arbeloa-Kuyt till höger är inga namn som kommer föra oss närmare en ligatitel törs jag lova! Djävligt märkligt ändå att Benitez ägnat större delen av sommaren till att jaga G Barry och signat Robbie Keane för dyra pengar kan man tycka då det dessutom blir svårt at hitta en bra position åt Keane i laget.

Ändå tror jag förstås att Keane kan bli ett bra nyförvärv men hittills har han inte alls imponerat. Den stora frågan är ju vart 220 miljoners-värvningen ska spela nu när Mascherano är tillbaka och Gerrard förmodligen kommer få sin bästa position bakom Torres i ett 4-2-3-1? Det blir väl på en kant men då får vi Kuyt och Keane som kantspelare vilket innebär att det blir minst sagt grötigt i mitten. Jaja, det där får väl Rafa Benitez lösa får jag hoppas och hur som helst underbart att Liverpool är vidare!

Huliganer

Jag blir ju så less när jag får se tv-bilderna från fotbollsderbyt AIK-Hammarby där idioter bland publiken slåss med oskyldiga matchvärdar eller skjuter fyrverkeripjäser mot spelarna. Jag kan inte förstå att det fortfarande inte kommit någon lag där man kan straffa de skyldiga hårdare men år 2009 ska det minsann finnas en sån lag säger Justitieministern!

Själv får jag bara primitiva känslor och önskar att matchvärdarna/poliserna som försöker hålla undan bråkstakarna fick använda El-pistoler eller nåt på dessa djävla huliganer som förstör så mycket för många andra. En el-pistol gör bevisligen riktigt ont kan man tänka sig när man ser detta klippet >>

Apropå fotboll så möter Liverpool ikväll belgiska Standard Liege hemma på Anfield i Champions League kvalet. I första mötet slutade matchen 0-0 och nu hoppas jag verkligen Liverpool fixar detta på hemmaplan. Matchen sänds på Viasat Sport 2 ikväll och som av en händelse råkade jag beställa hem Viasat Sportpaketet igår så det blir en härlig fotbollskväll!

Lundells kreativa kaos

Nu har det kommit ännu en bok om Ulf Lundell som jag inom kort måste beställa! Det är journalisten Håkan Lahger som skrivit boken som framförallt handlar om hur Uffes skilsmässoalbum och stora mästerverk "Den Vassa Eggen" kom till. Någon gång framöver i bloggen måste jag skriva lite mer om det fantastiska albumet för övrigt! Vilka låtar!!!

Bara en månad kvar nu tills jag, Bodare och Persson ska på Uffes konsert i Uppsala!!!


Lång pappadag

Detta har varit en härlig men också lång pappadag idag eftersom Tina varit i skolan från kl 8 till 20:30 ikväll! Förutom att ha bytt massa bajsblöjor, klipp naglar (omöjlig uppgift), fixat måltiderna, tvättningen mm. och lekt så fick vi besök av Jonny o Ebba (1,5 år) på eftermiddagen. Eftersom Ebba hade varit på dagis så var hon väldigt trött så det blev inte så mycket leka av för barnen men vi tog en promenad och surrade en massa vi pappor. Synd att Ebba börjat på dagis och att Jonny inte är pappaledig i höst som tidigare för då hade vi kunnat hitta på massor ihop med barnen. Min pappaledighet blir också feltajmad jämfört med andra kompispappor som jag känner vilket ju är lite synd men det kan ju inte hjälpas.

Läggningen ikväll med Max blev ganska smidig men det är tyvärr ingen garanti för att fortsättningen av kvällen/natten sömnmässigt ska gå bra. Nu är det paus i matchen Gefle-Helsingborg som sänds på TV4 Sport med ställnigen 2-0 till GIF!!! Tyvärr vaknade Max tre gånger i första halvlek vilket gjorde att jag missade Gefles båda mål, grrrrr. Fast o andra sidan var det skitsamma bara Gefle vinner! De behöver verkligen alla poäng vårt Gefle för att inte åka ur Allsvenskan i år!

Nu börjar andra halvlek och Tina kom precis hem med lite smågodis!!! MUMS!


Teletubbies

Max brukar ju ofta vilja gå upp rätt tidigt på morgonen men ibland kan man lura kvar honom i sängen och mysa lite framför tv:n. Kl 7 på morgnarna är det ju Teletubbies som väl har blivit hans första favoritbarnprogram. Ett ganska värdelöst barnprogram tycker pappa som längtar tills han vill se filmer som Lejonkungen, Ice Age och liknande istället. Hur som är det skönt att ha något sånt där program som han gillar att ta till vissa stunder när man vill få duracell-Max lite lugn och mysa i tv-soffan en stund. Så därför har jag nu ställt in digitalboxen så den ska spela in allt med Teletubbies som sänds framöver.

Nu ska jag inte göra min son till tv-galning redan men någon av alla er andra småbarnsföräldrar kanske har nåt tips på andra barnprogram som små små barn gillar?


Tyskan fälld

Då blev den där Tyskan fälld för Arboga-morden och det känns alla fall som utomstående helt solklart att det är hon som har gjort det. Problemet är ju att de saknar stark bevisning därför finns det väl tyvärr en stor risk att hon kommer frias när detta tas upp i hovrätten senare. Fyfan vad jag lider med den där mamman och övrig familj! Man har svårt att förstå hur någon ska kunna orka gå vidare efter det hon varit med om och tänk hur hon ska känna det ifall den här tyska galna kvinnan går fri om någon månad?

Rosing miljonär

Läste i expressen om hur Linda Rosing numera tjänar massor av pengar på sitt bloggande. Så istället för att ta det där flygvärdinnejobbet så kan hon nu fortsätta blogga ungefär som många av oss andra med den lilla skillnaden att hon tjänar ca 100 000 i månaden på det. Jag är inte bitter... 

Jag tycker fortfarande att Linda Rosing är en stor donk men hon är ju ingen genomelak människa så jag har lite svårt att förstå hur folk orkar skriva så mycket hatiska kommentarer i hennes blogg. Det ironiska i det hela är ju att det är alla idioter som tävlar om vem som kan skriva elakaste kommentarerna till henne i bloggen som gör henne till miljonär. Linda kan skratta hela vägen till banken och botox-kliniken...

Apropå puckade blondiner >>

Ny vecka

Om helgen
En ganska seg tråkig helg där båda har varit väldigt trötta och mest har tvättat, plockat och umgåtts med vår son. Vi har alla fall "gjort" höst ute i vår trädgård vilket inte känns sådär jätteroligt. 10 månader kvar då till man kan njuta av varma grillkvällar med mera! Bland annat har vi tömt, gjort rent och plockat in allt som hade med vår pool att göra. Det som under den långa högtrycksperioden på två veckor kändes som en sån höjdare med poolen kändes nu mest jobbigt. Att göra rent poolgrejerna där det samlats miljarder björkfrön och hundratals tvestjärtar kändes inte som något jag vill göra varje år i Augusti. Hela altanen är för övrigt dränkt av björkfrön och jag önskar verkligen att någon med motorsåg råkade såga ner grannens björk!




Sport

Efter att ha frågat halva Sandviken om någon ville spela tennis fick jag till slut alla fall till en match mot "Mårten" i Lördags morse. Det blev förlust med 4-6, 6-0, 7-6 mot "Der Bomber" men roligt som fan och detta gav mig massor av positiv energi som jag behövde just då!

Kikade förstås på Liverpool i helgen också som vann med 2-1 hemma mot Middlesborough efter att Steven Gerrard (vem annars!) avgjort i 94:e minuten. Mitt kära Liverpool har inlett säsongen bra poängmässigt men spelmässigt ser det allt annat än bra ut än så länge. Skönt att viktige Mascherano är tillbaka från OS nu men den där sista värvningen som de ska göra måste vara något bra namn annars kommer Chelsea eller Man United ta hem ligan igen stupsäkert!


1:a hemmapappaveckan avklarad
Nu har jag varit "riktig ensam" hemmapappa med Max i en vecka då och det har fungerat jättebra. Säkerligen kommer det bli snäppet jobbigare framöver ju mer Max lär sig att kravla sig fram och ta sig upp mm. Förhoppningsvis blir det lite stabilare väder ett tag framöver så vi kan göra en hel del promenader och hitta på lite grejor utomhus.

Eftersom jag har en del kompisar som jobbar skift tänkte jag försöka få till lite träffar nu framöver. Vi kompisar umgås nästan aldrig numera känns det som förutom vid fester, parmiddagar eller när vi utövar någon sport. Jag har blivit så djävla sugen att spela pingis och vi har ju pingisbord i lokalen precis utanför vårt radhus. Därför tänker jag försöka höra med Ubbe, Nisse eller någon annan ledig om de vill komma över och spela lite om Max tillåter. Vill någon kompis hänga på ut på promenad någon dag så är det bara att slå en signal också!

Jag kommer förmodligen bli hemma ända tills slutet av Januari och det här är en period av livet som jag verkligen ska ta tillvara och njuta av. Att få vara hemma med Max så här flera månader är förstås för att ta ett Ingvar Oldsberg-ord, en Ynnest!!! Sen ska jag inte hyckla med att man ibland känner sig väldigt låst och blir less heller men det är ju tillåtet att känna så som småbarnsförälder även om vi bara har ett barn att ta hand om.


Adjö Peking

Då är de olympiska spelen i Kina år 2008 över! Även om jag inför OS inte kände mig så jättetaggad så har jag ändå tittat på väldigt mycket tack vare pappaledigheten och digitalboxens inspelningsmöjligheter. Det kommer bli lite tomt nu när det är slut. Jag hade faktiskt tippat precis fem svenska medaljer på en sajt på nätet inför OS men vad trist att få rätt! Självklart är detta ett stort fiasko för Sverige om man ser på hur många som underpresterat i detta OS!

5 Höjdpunkter
- Michael Phelps alla världsrekord och 8 guld
- Usain Bolts tre fantastiska guld och coolast var 100 meters-finalen
- Jörgen Perssons framfart i pingisen! Fantastiskt insats av honom!
- Tomas Johansson/Simon Aspelin tar sig till final med 19-17 i avgörande set
- Johan Wissman tar sig till final på 400 meter



5 saker jag önskar inte hade hänt

- Sanna Kallurs häckstupning! Hela Sverige sörjer fortfarande!!!
- Stefan Holm river på 2.36 med yttersta hälsenan och missar medalj
- Ara Abrahamians förlust i semifinalen med hjälp av domar/pampdjävlar
- Att Carolina Klüft visade att hon visst kan misslyckas
- Att Kinas nationalhelgon häcklöparen Liu Xiang var skadad

3 sporter jag klarar mig utan i OS (egentligen många fler)
Taekwondo - Slösade 10 min av mitt liv för att se dem försöka skrika sig till poäng
Brottning - Obegripliga regler i en trist sport som styrs av idioter
Gång - Vem kom på denna så kallade sport?

Sexigast i OS (Har ej vattenpolo med som Pangbruden gillar)
- Friidrotten förstås och främst då utövare av sprint och hoppgrenar
- Beachvolleyn
- Alla cheerleaders som man väldigt sällan fick se i bild

Citat 1 - Ara Abrahamian
"Om det jag gjorde är värt en livstids avstängning så borde dopningsåterförbrytaren Blonska få dödsstraff"

Citat 2 - Thabo (Killen från kvällsöppet, TV4 som nu kommenterade Taekwondo i SVT)
"Välkommen till bronsmatchen där man gör upp om bronsmedaljen och där svenska Carolina möter brasilianskan Natalia som är från Brasilien.

Citat 3 - Magnus och Brasse
"Fem dopade människor är fler än fyra dopade hästar"

Om SVT:
Jag tycker att SVT har gjort bra sändningar från OS! Väldigt bra kommentatorer på de idrotter jag bryr mig om som Staffan Lindeborg, Jacob Hård, Jonas Karlsson m.fl. Bra bisittare/experter som t exi Glenn Strömberg och Hans Chrunac. Jag tycker även Marie Lehman sköter studiojobbet bra i Peking liksom duktige André Pops här på hemmaplan. Trots att även jag reagerade på Peter Jonssons intervju med Sanna Kallur så blev det där lite väl uppförstorat och han skötte sitt jobb bra i övrigt på friidrotten förutom just den intervjun.

Olssons Studio
var ett småroligt OS-program som kunde varit bättre med längre sändningstid och roligare gäster!

Radiosporten
har jag inte lyssnat på så mycket men ett bra tips är ju att gå in och lyssna på referat i efterhand som t ex när Usain Bolt tar världsrekorden mm.

Nästa sommar-OS blir i London år 2012 och då hoppas vi på fler än fem medaljer även om framtiden för svensk idrott inte ser sådär jätteljus ut just nu! Undrar om London kommer flasha med någon lika häftig arena som "Fågelboet"?


Härligt Persson

I ett OS fullt av svenska kantbollar inom alla grenar kändes det obeskrivligt skönt att se åttondelsfinalen i bordtennis och hur Jörgen Persson bragdartat vände matchen mot världsfemman Samsunov till seger.

Tänk att Jörgen Persson som redan när jag var ung kändes som en gubbe fortfarande är aktiv nu när jag också blivit gubbe!!! Det hör inte hit men dessutom tillhör han en av de här människorna som ser exakt likadana ut från 18 till 45 års ålder! Hur som helst så är han värd all uppmärksamhet nu efter detta! Han som alltid varit lite underskattad pga fantastiske J-O Waldner!

UPPDATERAT! Jörgen är i semifinal efter en makalös match mot Primorac där han vann med 4-1 i set. Helt otroligt vad bra Jörgen Persson spelar och skulle han nu göra det helt omöjliga och sno en av medaljerna framför kineserna på deras hemmaplan är det bragdguldsstämpel på det!

Apropå pingis ett roligt klipp med Staffan Lindeborg och J-O >>

Ytterliggare ett klipp där J-O och Jörgen bjuder på en fantastisk boll >>

Nu har jag nyss sett ett nytt avsnitt av Olssons Studio och vilken är snilleblixten i redaktionen kommer på att man ska bjuda in en 82-årig Kerstin Dellert som dessutom ej är intresserad av idrott???
***
Silver i Hästhoppning och brons i Segling! Äntligen lite statusmedaljer och jag badar i vår nerregnade smutsiga utepool av glädje!
***
Nu dopar sig till och med hästarna i OS och vi får väl se vad de stackars kusarna har att säga till sitt försvar?
***
Någon måste bota Amerikanska kvinnors rädsla för stafettpinnar!

Lättroad Max

Igår var det en skön hemmapappadag! Chockerande nog så upphörde Augustiregnet under några timmar igår vilket gjorde att jag och Max äntligen kunde ta en skön promenad ihop. Sedan slutade Tina tidigt igår redan vid lunch och dessutom kom mormor och hälsade på under eftermiddagen. Det gjorde att jag kunde unna mig lyxen att ligga i sängen halvslumrande och titta på OS *Live* i ca 2-3 timmar på eftermiddagen!

Max har varit på väldigt bra humör dagtid de här dagarna och när man vill leka så är han oftast ganska lättroad som i filmsnutten nedan.


Innebandypremiär

Detta är första hösten på 19 år som jag inte kör igång en innebandysäsong i seriespel med något lag. Det känns väldigt skönt att inte ha pressen att träna eller göra dryga resor för att spela matcher på helgerna även om jag förstås kommer sakna spel på stor plan och riktiga matcher lite grann. Trots att jag numera är 37 år skulle jag ändå kunna tänka mig spela en säsong till i något lag om något år då nivån i de lägre serierna i Gästrikland inte direkt är avskräckande. Fast då skulle jag vilja spela med mina gamla Storvikskompisar och det lär ju aldrig hända att de vill göra comeback igen, tyvärr.

Som tur var har jag möjlighet att spela innebandy fast i form av småmålsspel då ca 2-3 gånger i veckan framöver med lite olika gäng. På Onsdagarna kommer jag alla fall försöka vara med oftare denna säsong då jag, Wanke, Fagge, Nana, Jompa + några fler har en tid i Norrsätra-hallen varje vecka. Igår hade vi premiär och alla verkade väldigt spelsugna så det var enormt tempo och djävligt roligt! Jag var helt slut i kroppen igår kväll precis som man ska vara efter ett skönt välbehövligt träningspass!
***
Fantastiskt med ännu ett världsrekord av Usain Bolt och de här två loppen kommer man minnas länge. Dessutom vågar jag nästan tro på att han inte är dopad utan helt enkelt den största sprinttalang som har funnits.
***
Kikade även på träningslandskampen mellan Sverige-Frankrike i fotboll igår och blev glatt överraskad över hur rolig den matchen var att se. Speciellt då första halvlek då Sverige bjöd på ett anfallsspel som man inte sett på väldigt länge förutom vissa stunder mot Spanien hemma i EM-kvalet 2007. Kim Källström visade igår (äntligen) varför jag och många andra tycker att Lars Lagerbäck för länge sedan borde gjort mer för att ha lyckats hitta en roll åt honom i en svensk startelva. Enormt bra spel av Kim som har egenskaper som inga andra svenska mittfältare har och därför måste få förtroende nu i höstens VM-kval. Den andra spelaren som glänste var Henke Larsson som också var suverän i första halvlek. Ingen skam att förlora med 3-2 mot ett Frankrike med en väldigt bra laguppställning denna match.

Barnvagn till salu

Någon som väntar tillökning och behöver en barnvagn? Vi tänker sälja vår Cango Nizza Highline som vi varit väldigt nöjda med. Det är en kombinerad ligg och sittvagn av årsmodell 2007 som är använd enbart 6 månader. Vi säljer den för 2200 kr och här är hela Blocket-annonsen >>


Blonska dopad

Sjukamparen och längdhopperskan Ludmila Blonska som ju var avstängd för dopning 2003 till 2005 har nu åkt fast för dopning igen!!! För mig var det absolut ingen överraskning eftersom de som har lite insyn i friidrotten har varit väldigt misstänksam mot henne även efter avstängningen. Jag minns hur radiosportens utmärkte expertkommentator Miro Zalar pga misstankarna/bakgrunden inte alls ville stämma in i några hyllningar mot Blonska under VM ifjol då hon pressade Carolina Klüft i kampen om guldet under sjukampen.

Jag blir så trött på de sinnesjukt korta avstängningar som dopade idrottsmän/kvinnor får. Det finns inget annat än livstids avstängning som gäller för då hade vi sluppit se den där djävla öststatsbruden springa omkring på arenan och bland annat vinna Silver i sjukampen åt sitt Ukraina! (även om hon förstås blir av med det nu)

En konkurrent till borta för Klüft inför Fredagens längdfinal och nu måste jag säga att det känns som en bra möjlighet för Carro att ta medalj. Därmed skulle hon även kunna täppa till truten på journalisten Mats Olsson och flera andra som tror vi bor i Kina eller nåt och kan tvinga en av våra främsta idrottskvinnor genom tiderna att fortsätta med sjukamp fast hon själv inte vill det???
***
Ingen medalj igår för Stefan Holm heller som istället hamnade på den där retfulla fjärdeplatsen IGEN! Något guld hade han inte tagit igår men jag hade verkligen unnat honom en medalj i hans sista stora mästerskap. Så nära att klara 2.36 i första men det här OS:et är verkligen stolpe ut hela tiden!!! Jag tycker Stefan Holm kan räknas till en av våra största idrottsmän genom tiderna och det borde även en sån som Patrik Sjöberg någon gång kunna erkänna.
***
Fantastisk insats av Johan Wissman måste jag säga och bara tanken på att ha en svensk på final i en gren som 400 meter hade varit omöjligt för 5-10 år sedan. Man får njuta av friidrotten nu för om några år är vi förmodligen tillbaka på den nivån där vi jublar över en topp tio placering i de stora mästerskapen.
***
Såg ni semin på 200 meter när Usain Bolt hela upploppet joggade och kollade på storbildskärmen medan medaljkandidaten bredvid honom sprang för sitt liv??? Längtar till den finalen idag och måtte han köra hela vägen nu då!
***
Djävlar vilket liv det blev i media om Peter Jonssons intervju med Sanna Kallur!!! Nog för att jag fortfarande tycker att han skötte sig bedrövligt men nu tycker jag nästan synd om honom istället för det var ju inte direkt så att han torterade henne eller nåt. Dessuom är han inte den enda journalisten som ställer de frågorna och roligt att kvällstidningarna plötsligt blivit moralens väktare!
***
Apropå Sanna Kallur så känns det nu ännu mer fördjävligt när finalen förstås visade sig inte alls bli så bra tidsmässigt.  Fast o andra sidan ingår det ju att hoppa över häckarna i häck men ändå....Jag hoppas att hon efter OS har den där "häckdjävulen" i sig som hon en gång uttryckte det och raderar ut Rysk-dopade Ludmillas svenska rekord för evigt!

Första pappadygnet

Kl 05:30 - En pigg Max och en trött pappa kliver upp efter en dryg kväll/natt med alldeles för lite sömn. Lika bra att gå upp eftersom Max annars bara ligger och försöker slita mamma Tina i håret och vill busa. Vi vill ju inte att hon ska somna i skolbänken på sin första dag. Blöjbyte och så får han lite "ersättning" innan vi sätter oss i soffan och tittar på lite OS ihop så gott det går med Mr Otålig.

kl 07:30 - Max somnar i vagnen och sover lite mer än 1 timme. Själv tittar jag på OS.

kl 09:00 - Hela familjen äter frukost innan Tina åker till skolan. Jag byter blöja på Max, borstar hans två tänder och "gör dag" med honom. Jag försöker klippa tånaglarna på honom vilket inte är det lättaste när man har en sprattelnisse till son. Efter detta får han springa och leka i gåstolen en stund medan jag plockar o städar lite i hemmet.


Max borstar gaddarna

kl 10:30 - Vi hoppar över mellis efter frukosten blev så sen idag. Blöjbyte igen och sen leker Max lite på en filt omringad av ett kuddberg eftersom  "vältrisken" som just nu är hög när han vill krypa iväg hela tiden.Utomhus regnar det för typ 20:e dagen i rad så någon promenad för mig och Max lär det inte bli idag heller.

kl 12:00 - Lunchdags för Max. Valet av Potatis med blomkål och kyckling+efterrätt uppskattades mycket av Max. Blöjbyte igen och lite lek innan han ska börja varva ner inför nästa tupplur.

kl 13:00 - Max somnar i pappas famn och jag lägger honom i vagnen där han sover en timme. Under tiden passar jag på att surfa på Liverpoolsajter och bloggar lite.

kl 14:00 - Lektimme igen!



Kl 15:00 - Mellis (Fruktpuré), blöjbyte. Sång och dans med "Elefanter som balansarerar-låten bland annat" Lite mer lek och Tv-tittande i soffan. Till min stora fasa märker jag att Max hellre ser på att sånt där "Nannyprogram" än på OS!!! Lägger ut en liten plockbana med grejor som han kan fara runt i gåstolen och plocka upp medan jag grejar i köket.

Kl 17:00 - Tina kommer hem och vi käkar middag allihop. Sen umgås en Maxlängtande mamma med honom en timme tills Farmor kommer förbi och förstås också vill umgås med Max. Själv tittar jag förstås på eftermiddagens OS-sändningar. Vid halv sju får Max välling och efter blöjbyte är det dags för läggning.

kl 19:00 - Medan Tina lägger en gnällig Max så plockar jag tvätt och diskmaskin. Det är inte ofta Max gråter numera så vi behöver ta upp honom vid läggningen men så har det varit de sista 2-3 kvällarna. Nån sån där berömd fas igen och inget att grubbla på för det går säkerligen över om något dygn igen. Han somnar ca 19:45 och sen tittar vi på tv och surfar lite.

kl 06:00 - Ingen vidare kväll/natt sovmässigt detta heller för Max. Han drömmer mycket och vaknar ofta så därför får han redan kl 22 komma in till oss och somna ihop med Tina. Vi går upp och myser lite framför OS i soffan och sedan gör jag frukost och är redo för nästa "pappadag"

Så var ungefär min första pappadag och jag ser fram emot många fler härliga pappadagar med Max ända tills Januari!!!


Ser ni mina två tänder?

Brustna OS-drömmar

Det känns inte precis som om det här är Sveriges OS! Lider enormt med Sanna Kallur som man ju verkligen unnar framgångar mer än de flesta andra idrottsmän/kvinnor. Nu när hon dessutom verkar vara i bra form och skadan hittills inte gått upp kände man ju stora förhoppningar på en spännande final med bra medaljchans. Jag förstår att det är lite svårt att ställa rätt frågor i en intervju efter händelsen men tycker väl inte att SVT´s Peter "Bob" Jonsson gjorde sin bästa insats som intervjuare med Sanna efteråt. Hoppas hon orkar hålla på tills nästa OS men tvivlar på att hon har samma chans till medalj då som hon hade haft nu trots oturen med alla skador denna säsong. Hoppas Sanna får möjlighet att springa någon tävling efter OS och sudda bort Ryss-Ludmillas svenska rekord hur som helst.

Therese Alshammars spruckna baddräkt diskuterade man i morse i sportpanelen på frukost-tv. Där dömde de ut att hon inte hade en till simdräkt med sig och Malin Svedberg (fotbollsoraklet) hävdade att något som detta aldrig skulle hänt Stefan Holm t ex! Que??? För det första hade Alshammar en till dräkt med sig och för det andra tar det lite mer tid att byta om dessa specialsimdräkter när starten i loppet närmar sig än om Stefan Holms tre nummer för små shorts skulle spricka.

En annan idrottare som säkerligen inte känner sig så glad just nu är väl Kinas megastora idol, häcklöparen Liu Xiang. Tänk att vara guldfavorit i en gren som nationalhjälte för en miljard kineser och så sätter en skada stopp för honom i OS på hemmaplan. Det blev nästan otäckt tyst bland de 90 000 åskådarna i "Fågelboet" när han lämnade arenan.

Någon brusten dröm blev det inte för den fantastiska Isinbajeva som slog ännu ett världsrekord i stavhopp och förstås tog hem OS-guldet då. Inte för att det har så mycket med idrott att göra men Isinbajeva är nog den enda snygga Ryska idrottskvinnan jag sett någonsin om jag nu inte glömmer någon?

Imorgon hoppas jag Stefan Holm visar sitt starka psyke och tar guldet!!! Dessutom hoppas jag verkligen de Svenska handbollstjejerna skräller mot Norge i kvartsfinalen men tyvärr är de säkerligen chanslösa.


foto från SVT.se

Madonna, 50 år

I helgen fyllde popikonen Madonna 50 år!!! Helt otroligt egentligen att kvinnan man drömde barnförbjudna drömmar om redan i tonåren fortfarande år 2008 producerar massor av hits och fortfarande ser så ung ut. Jag gillar verkligen Madonna även om jag inte är något fanatiskt fan som lyssnar på alla hennes album och så.

Min tanke var att välja ut mina fem favoritlåtar ur hennes sagolika karriär men det känns omöjligt att välja. Därför valde jag bara tre låtar med Madonna som jag gillar eller som betytt något speciellt för mig. Det finns förstås massor av andra låtar jag kunde ha valt som Like a virgin, Express yourself, Papa don´t preach, Sorry, This used to be my playground, True Blue, Like a prayer med flera.

Gillar ni som läser bloggen Madonna och vilka är era favoritlåtar med henne?

 

La isla bonita (1986) - Underbar låt och vilka tonårsminnen!



Live to tell (1986) - En av hennes många fina ballader



Hung up (2005) - Abbainspererad partylåt

Sista kvällen

Ja imorgon blir min flickvän student igen och jag blir ensam hemmapappa med Max på dagarna en lång tid framöver. För några månader kände jag mig nog lite pirrig inför den här perioden men nu känns det helt ok. Synd bara att det här djävla pissvädret fortsätter med regn, regn och regn med tanke på att jag gärna vill ut och ta en massa promenader med Max. Jag ska snart stämma Aftonbladet om de fortsätter med sina helsidors "Nu kommer solen-artiklar" som de matat ut en gång i veckan sedan början av Maj!!! 

Max somnade vid sjutiden ikväll men sen har han vaknat massor av gånger pga drömmar precis som igår kväll. Efter att jag bytt blöja på honom vid halv nio så blev han helpigg och på världens bushumör. Han var så djävla rolig och det är ju omöjligt att inte busa tillbaka när man får höra hans härliga asgarv. Nu får han lyxa till det och somna kurandes med mamma i vår säng inatt medan jag återgår till tv-soffan för att mumsa lite ostkrokar och se på sport.

Vi får se hur det blir med bloggandet framöver. På dagtid blir det nog inte så mycket då jag de stunder Max sover eller leker lite själv nog kommer prioritera att titta på inspelade OS-sändningar eller sköta lite städning och sånt i hemmet. Vill någon polare hälsa på eller ta en promenad ihop nån dag så vet ni vart jag finns fram tills Januari 09! ;)


Max i badet med sin nya fnysmin

Världens snabbaste man

Usain Bolt
Vilken 100 metersfinal det blev igår!!! Otroligt mäktigt att se Usain Bolt leka hem finalen på tiden 9.69!!! Jag hoppas verkligen att han kör för fullt hela 200 metersloppet så man får se om han kan utmana Michael Johnsons omöjliga rekord på 19.32. Tyvärr är man ju lite luttrad och tänker självklart ibland om han kryddat den Jamaicanska maten med nåt otillåtet eller bara helt enkelt är omänskligt snabb ändå. Måste vara en mäktig känsla att vara världens snabbaste man.

Fantastiske Phelps
Lagkappen imorse blev jämnare än vad jag hade trott men till slut står Michael Phelps alltså där på pallen med sin åttonde guldmedalj. Tänk om man varit med i hans lagkappslag och växlat över? Då skulle man ha blivit lika populär som Usama bland jänkarna kan jag tänka mig. Roligt för den fantastiske Phelps att få ta rekordet hur som helst.

Apropå simning så var det ju självklart synd om Alshammar igår även om hon förstås inte hade haft någon medaljchans ändå när hennes storform inte fanns detta OS.

Slut på simningen som jag tycker tillhör OS höjdpunkter även om svenskarna inte haft de där stora framgångarna. Många blir ju lurade av alla dessa kortbanemästerskap när svenska simmarna ofta tar massor av medaljer och tror då att det ska se lika ut på OS på lång bana men det är något helt annat det.

Handbollsframgång
Roligt att tjejerna gick till kvartsfinal imorse. Matchen mot Brasilien började riktigt uselt med massa tekniska misstag som fick mig att svära rejält här i tv-soffan. Sen spelade de upp sig och vann ganska säkert.

Snart är det äntligen dags för Holm och Kallur att inleda sitt OS!!!


Idiotiskt förslag

Jag tycker tv-programmet Olssons Studio i SVT kan vara underhållande med rätt gäster men vem fan kom på att man skulle bjuda in gäster som den före detta SSU-ordföranden Anna Sjödin eller Maud Olofsson? Denne Sjödin som för övrigt kom med det idiotiska förslaget om att man skulle mixa herr och damidrott. Det kan jag också tänka mig OM de aktiva själva vill det och OM det är inom idrotter där fysik och annat inte gör det orättvisst!

Fröken Sjödin däremot verkade tycka att det skulle gälla de flesta idrotter som t ex fotboll, basket mm. Jag kan lova Anna Sjödin att de flesta bollsportstjejer inte skulle uppskatta detta och det gagnar knappast en damhockeyspelare att agera statist i en hel match eller att bli frimärke i sargen när en 110 kilos manlig hockeyspelare kör över henne. Sjödin som själv har idrottat måste fortfarande lida av Crazy Horse-baksmällan när hon sitter där i SVT och menar att det inte finns några som helst vettiga argument mot detta förslag! Jag skulle kunna ge hundratals andra argument mot detta förslag men vet ju att det aldrig blir någon verklighet ändå så strunt samma!

Apropå hennes övriga synpunkter så visst är det så att tjejer i många fall fortfarande kan bli behandlade orättvisst och ojämligt även inom idrotten. Däremot vet jag inte om viktiga frågor som lika lön för lika arbete mm. kommer ha hjälp av att man börjar kalla den manliga fotbollsallsvenskan för Herr-Allsvenskan eftersom man ju säger Dam-Allsvenskan?

Hon menade också att det alltid skrivs mer om manliga idrottsstjärnor än kvinnliga vilket jag inte riktigt tycker är sant. Sanna Kallur, Anja Pärsson, Sörenstam och många andra får ju enormt mycket uppmärksamhet vilket de också förtjänar. Däremot kan det vara lite sämre med lagsporterna av en mängd olika anledningar. Visst finns det mycket att jobba på när det gäller jämlighet inom idrotten också men den sortens dumfemenism som hon verkar stå för har jag inget till övers för.

Någon som har åsikter om detta eller kanske förslag på lämpliga idrotter som inte är mixade mellan Herrar/Damer men som skulle kunna vara det?

Liverpoolseger

Så djäkla underbart att Premier League har kört igång igen. Mitt Liverpool mötte Sunderland borta och tyvärr blev det som jag befarat en väldigt trist match där Liverpool inte presterade nåt bra spel alls. Fernando Torres var rätt osynlig men visade sin klass vid målet och räddade Liverpool med sitt mål i 82:a minuten.

Liverpool har ju några spelare med i OS och framförallt är det förstås Mascherano och Babel som saknas mycket. I våras spelade Liverpool bra med sitt 4-2-3-1 som kommentatorer fortfarande inte har fattat att de spelar för övrigt. Nu körde man det åter igen men just nu tycker jag inte Liverpool har spelare som passar perfekt för det systemet. Jag saknar speed och kreativtet på kanterna och är väldigt tveksam till att en hutlöst dyr G Barry från Aston Villa skulle vara den lösningen. Nyförvärven Dossena och R Keane gjorde väl ingen Liverpoolare särskilt glad denna match men förhoppningsvis kan de visa lite mer framöver.

Härligt med mål från Johan Elmander i debuten också!!!

Regnig Fredag

Topfield Digitalboxen
Hatar verkligen teknikstrul och när jag imorse skulle kika ikapp på nattens OS-sändningar så var det förstås inget inspelat på boxen!!! Efter lite svärande och några timmars grejande har jag alla fall fått digitalboxen att fungera som vi vill igen vilket är ett måste i dessa OS-tider med maratonsändningar. Tina vet att jag blir djävligt frustrerad om jag inte får lösa teknikproblem så fort som möjligt så hon har lämpligt nog haft med sig Max på lite utflykter dessa två dagar.

Max sömn
Efter lite gnällande i bloggen igår om Max sömn så sov han inatt verkligen bättre än på mycket länge. Han somnade chockerande snabbt när jag nattade honom vid kl 19 och vaknade två ggr fram till kl 20. Sen sov han ända till kl 02 då Tina hämtade in honom till oss och sen så vaknade han vid halv sex och gnölade en kvart innan han överraskande somnade om igen till halv åtta tiden. En väldigt bra sovnatt för Max alltså!!! Är detta vändningen tro? :)

Winnerbäck i Gävle
I helgen spelar Lars Winnerbäck i Gävle och vi hade tidigare tänkt gå på den konserten men nu blev det inte så. Jag har helt enkelt inte haft en tanke på det nu på slutet och känner inget större sug heller i detta pissväder. Han spelar väl ändå inte "Kom Änglar" ihop med Lisa Ekdahl just den här konserten gissar jag men är säkert sevärd ändå. Eftersom Winnerbäck är Lundell-Light så ser jag istället mer fram mot konserten med Uffe i Uppsala så småningom.

Tennissugen
Just nu sitter jag iklädd full tennismundering då Roffe glädjande nog kunde spela mot mig idag. Naturligtvis har det nu börjat ösregna så det kanske inte blir något!!! Helvete!!! Jag har köpt nya bollar, fixat mina rackets och brinner av spellusta så det måste bli lite tennis i helgen för mig om jag så ska åka upp och spela mot mig själv i regnet.

Brottningsskandalen
För övrigt kan jag inte sluta reta upp mig på alla djävla idrottspampar som finns! Tänk att gubbarna inom det internationella brottningsförbundet hade mage att vid ett möte skälla på den svenska förbundskaptenen och en representant från sveriges olympiska kommité. Snacka om en horribel bortdömning och när inte ens internationella förbundet kan erkänna det så vill man bara att Ara eller någon annan brottare springer dit och tränar plågsamma kast med korrupta feta gubbar i några dygn!!!

Helgens höjdare
- Premier League kör igång (Återkommer kanske med tips!)
- Nu börjar OS, Friidrotten är igång
- Tina ska göra sin goda Tacogratäng ikväll

Max, 8 månader

Idag fyller vårt busiga charmtroll hela 8 månader!!! Skriver lite grann om hur Max är just nu enbart för att jag själv tycker det är roligt att kunna läsa detta senare i livet. På Måndag börjar min pappaledighet på "riktigt" då Tina ju börjar i skolan då. Det kommer bli fantastiskt roligt att vara hemma med Max hela hösten även om det förstås inte kommer bli nån semester heller som en del verkar tro. Just nu är Max i en ålder då han gärna inte bara sitter still eftersom han ju nästan kan krypa så han kräver en hel del men det går säkerligen bra.

Eftersom han klättrar, försöker krypa och sliter i allt han kommer åt är det väl nu framöver (i flera år) som olyckorna kan hända. Igår lyckades Max välta dammsugaren över sig och även ett torkställ när han sprang omkring i gåstolen. Han vill inte gärna sitta still och leka nu som för någon vecka sen utan det slutar alltid med att han ligger på mage åt nåt håll för att han ju självklart vill åt leksaken som han nyss kastat iväg. Det gäller att bunkra upp med kuddar runt om honom och vara vaksam hela tiden.

När det gäller lekar så är han ju väldigt lättbusig, alla fall när han är själv med mamma och pappa. Han har börjat kunna tittut-leken och så gillar han ju att flyga, bli kittlad och allt sånt som väl de flesta bebisar tycker om. Hans skratt är så himla underbart så jag kan aldrig låta bli att busa med honom. Ibland har han lite ro i kroppen och kan titta på tv och då är det nog mest Teletubbies som han gillar. Förhoppningsvis även snart LIverpoolmatcher när ligan kör igång.

När det gäller maten så käkar han ju numera både lunch och middag och det har fungerat bra. Sen så har Tina börjat göra lite egen mat till honom också vilket ju är jättebra då det blir djävligt dyrt annars att bara köpa alla dessa barnmatsburkar. Favoriträtten är ju Spagetti och köttfärssås och något som han inte gillar är ju strimlade päron som ni kunde se i ett tidigare blogginlägg. Jätteskönt att det fungerade bra att sluta ge honom ersättningen på nätterna också.

Sömnen är ju ett kapitel för sig som vanligt. Vi har alla fall fått in rutinen att lägga honom vid 19-tiden och oftast somnar han efter en kamp på ca 10-45 minuter. Då djäklar är det VM i vändningar och nappspottning i hans spjälsäng kan jag lova. Tänk att någon som är så trött kan vara så rädd för att somna ibland? Sen är det ju olika men oftast vaknar han ca en gång i timmen fram till midnatt och har vi då tur kan han sen sova lite djupare 2-5 timmar. Den senaste veckan har han vaknat tidigare än förr så Max och jag brukar gå upp runt 6-7 tiden. De här sömnproblemen kan ju bero på att han drömmer mycket den här perioden eller så är det bara mina dåliga sömngener som gör att han vaknar så ofta. Skitsamma vad det är egentligen då han mår bra i övrigt och förhoppningsvis kommer han kunna sova lite djupare nån gång i framtiden får vi hoppas.


Internetskit

I-landsproblem igen! Fyfan vad less jag är på att vi i detta område av stan inte kan få mer än 8 mbits Internet som i realiteten är nere på max 4-5 mbit/s. Igår skulle jag spela lite FIFA online mot Flugan på PS3 men anslutningen bröts. Senare gick jag upp till datorn och tog ett glädjeskutt när jag såg att Unibet sände Liverpools kvalmatch i Champions League mot Standard Liege med kanonbild via webben. Tittade några sekunder innan skiten började lagga och bilden fryste pga den dåliga uppkopplingen.

Som om det inte vore nog med teknikstrul så fryste sig vår digitalbox igår. Allt hängde sig och efter omstarten fungerade ingenting av programguiden som jag fixat via Internet och massa programmering *suck* Nu har vi bara den usla orginal-EPG:n som fungerar med ett dygn framåt så nu blir det väl en massa timmars forumläsande och strulande för att försöka få det att fungera. Detta innebar bland annat att morgonens OS som jag spelat in inte fanns på hårddisken nu när jag skulle äta frukost och mysa framför TV:n! Måtte jag kunna lösa detta problem på nåt sätt. Grrrrrrrrrrrr!

Stackars Abrahamian

Nu börjar jag komma in i OS-lunken och har nog sett det mesta som visats sen kl 03 inatt. Brottning tillhör absolut inte en av mina favoritsporter men jag tittade på svenskarnas matcher idag. Mest för att se om Ara Abrahamian skulle få ta sitt efterlängtade guld innan han lägger av. Så blev det nu inte eftersom han blev bortdömt i semifinalen mot en Italienare som sen förstås också tog hem OS-guldet.

Jag kan inte alla märkliga regler i denna sport. Den enda erfarenhet från brottning jag har är nog från Lillsvedstiden när min gode vän Henke Larsson ofta brottade ned mig i fyllan. Då ville man gärna göra mattflykt som tydligen ska bestraffas men vad jag såg så gjorde Italienaren det två gånger under semifinalen men inget hände?

När sen ingen kan förklara varför domaren dömde bort Abrahamian när slutsignalen av andra perioden hade gått samt att experter inte heller kunde förklara blir man ju förbannad!!! Inte för min egen skull då jag överlever utan svenska brottningsmedaljer utan för att man vet hur mycket den här killen har kämpat i fyra års tid för att ta guldet innan han sen skulle lägga av med brottningen. Nu blev det lite skandalscener vid prisutdelningen tydligen men men jag kan förstå om man blir djävligt bitter när man tränar snudd på hela livet för att uppnå en dröm och blir berövad på det här sättet.

Rivet päron


Max fick prova lite rivet päron som mellis här i veckan. Ingen jättesuccé direkt...

Lägger till ett litet filmklipp på samma ämne.....(det är farmor som skrattar)

Golfsuget tillbaka

Det blev en niohålsrunda med Nana igår då och vad roligt det var att spela golf igen! Eftersom detta enbart var min andra golfrunda på två år kände jag mig självklart ringrostig men det var kul ändå. Min driver och spoon (träfemma) fungerade klockrent igår med spikraka och för mig hyfsat långa utslag!! Närspelet, puttarna och vissa järnslag var däremot ofta helt bedrövliga! Jag är ju fantastiskt ojämn med järnklubborna och egentligen borde jag investera i någon mer gubb-spoon som en tränia eller nåt då jag spelar klart bättre med såna klubbor där man inte slår upp torvbitar stora som pizzor. Närspelet kan jag bli hyfsad på om jag spelar mycket golf och får nöta lite men transportslagen och puttningen är ju mitt stora problem oftast.

En birdie blev det alla fall och att man är ojämn får man ju acceptera när man inte är någon större golftalang med handicap på 16,2. Hur som helst så är det något speciellt med att gå en golfrunda med polare. Man kopplar liksom bort allt annat för någon timme så detta gav mersmak och förhoppningsvis kan det bli någon mer runda innan vintern kommer.

Träningsperioden inledd

Tennis
Mina båda tennisrackets är tillbaka med nya strängar och grepplindor så nu djävlar måste jag spela lite innan hösten kommer. Enligt killen som strängade om så är det nåt fel på mitt nya racket som måste åtgärdas då något vasst under ramen gör att strängarna kommer gå av igen *suck*. Bara att köra så länge det går då. Tyvärr är min store rival Wanke knäskadad så jag hoppas Mårten, Nisse, Roffe, Ubbe eller någon annan kan tänka sig spel senare i veckan om vädret tillåter.

Löpning
Igår tog jag med mig Tina och Max till Trebo för en joggingtur. Först tvingade jag iväg min flickvän på en tur medan jag och Max promenerade lite där vid pay and pay-golfbanan. Sedan joggade jag två varv vilket är 4,8 km på ca 23 minuter vilket räckte mer än väl som en liten kickoff på en träningsperiod. Jag har ingen vidare kondis nu och även om det alltid är skönt efteråt när man har joggat så är det ju fantastiskt tråkigt före och under tiden. Jag ska försöka jogga eller långpromenera alla fall minst två ggr i veckan men snart börjar ju innebandyn o då väljer jag säkerligen det före. Att motionera med boll är ALLTID roligare än utan om man då undantar vissa olympiska grenar i sängen.

Golf
Idag ska jag och Johan (Nana) till Högbo på dagen för att gå årets första golfrunda. Eftersom jag inte är medlem så blir det väl en niohålare. Det ska bli spännande att se om Slizen finns där eller inte och hur spelet sitter i övrigt efter nästan två års paus i golfandet. Om någon av polarna som läser detta vill hänga på får ni höra av er. Orkar inte jaga folk men vi går ut någon gång vid 12-13-tiden så ni vet. FORE!!!

Gymmet
Ja jag var ju ner dit en morgon alla fall och med tanke på att jag fortfarande har ljumskproblem och kass rygg så ska jag även försöka träna där lite i höst men vågar absolut inte lova nåt. Skulle inte gissa att jag ser ut som Hulken nästa sommar heller...

Eftersom vi fortfarande har semester båda två denna sista vecka så fortsätter vi lyxa och delade på en flaska vin med lite chips, ost och kex igår kväll o kikade på några avsnitt av Sex and the City. Snart snart snart börjar nya livet.... :)


Mitt favvoslag

Första medaljen

Då kom alltså Sveriges första medalj och i damcykel av alla sporter. Det var förstås roligt för Emma Johansson att vinna och visst tyckte jag själva upploppet var spännande men jag kände inte direkt någon enorm glädje här hemma i tv-soffan. Detta OS känns alltjämt förbluffande ointressant även om jag nu har börjat kika lite mer.

Innan Friidrotten börjar så känns Simningen som den stora sevärda idrotten i mina ögon. Jag gillar Lindeborg/Chrunak som kommentatorer och det är ju mäktigt att se Michael Phelps rekordjakt. Han måste haft två delfiner som föräldrar den killen och måste ju tillhöra en av de största idrottsmännen alla kategorier just nu.

Kikade på OS-studion igår med Andre Pops som alltid sköter sändingarna proffsigt. Efter det såg jag Olssons hörna eller vad nu programmet heter. Ett program med Annika Lanz som gäst blir alltid lite flamsigt, ironiskt i överkant men också roligt stundtals.

Rickard Olsson och sidekicken Eric Hörstadius var lite brydda över hur de skulle orka se alla sändningar på nätterna och ville att vi tittare skulle maila in tips till dem! Här är mina tre alternativ hur ni ska göra!

1. Fortsätt sitta vaken mellan kl 03 - 16 trots att ni bara vill se vissa idrotter.
2. Strunt i att titta trots att det är ert jobb och tyck till om allt alla fall. (Anders Timell)
3. Be SVT köpa er en digitalbox som kan spela in. Välkommen till år 2008!

Ett Herrans Liv

Kanal 5 sänder ju nu repriserna av Filip och Fredriks talkshow "Ett Herrans Liv". Jag gillar verkligen det här programmet och Filip och Fredrik är ju lysande i den här sortens program. Har ni inte sett någon av de här programmen där Filip och Fredrik träffar svenska kända människor så bör ni se dem på kanal 5 eller "fixa" hem dem. De finns även på Youtube och Kanal 5´s webbsida att se helt lagligt.

När det gäller sk talkshows så önskar jag att det nån gång kommer en svensk daglig sådan som blir sevärd. Adam Alsing skulle nog kunna vara en lämplig person till en sådan. I USA har ju de flesta stora kanaler minst en daglig Talkshow och av de stora där borta så gillar jag helt klart Jay Leno mest!


Ett glas rött

Lördagkväll och när det inte blev nån Cityfest så lyxar jag till med lite gott rött vin (Gato Negro) här framför datorn. Sitter och lyssnar på Lundellklassikern Rom i Regnet och läser gamla spännande trådar på Lundellforumet. Tina tog ett bad och Maxen har somnat vid 19-tiden efter att ha varit väldigt trött på eftermiddagen. Lite skönt att sitta här på övervåningen vid datorn nu då när man vet att Max vaknar ca en gång i timmen fram till 00-tiden så man har nära till "stoppa-i-napp-och-buffa-på-honom-momentet"

Just att sitta och lyssna på musik och surfa på Internet med ett glas rött var något jag gjorde rätt ofta förr på de helgkvällar när man bara ville vara hemma själv.

När det gäller rött vin så tyckte jag ju länge att det smakade pest precis som min flickvän gör nu. Jag började tycka om Rött Vin någon gång runt 95-97 och framförallt när jag gick på Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Lite märkligt att något man tyckte smakade så illa numera kan smaka så gott?

Någon som har lite tips på goda Röda Viner som är i samma stil som Gato Negro, Senorio de los lanos, Chill Out mm?


Playstation 3

Jag har börjat spela lite mer Playstation 3 äntligen och vad härligt det är att ha fått igång det trådlösa Internet till PS3. Roligt att ladda hem demos och jag längtar verkligen tills jag, Pelle, Högen, Wanke, Salle, Flugan med flera kan köra lite NHL, FIFA mm. online mot varandra! Jag heter förresten Kingkenny71 om någon av er vill adda mig online.

Nu har jag kört igång en liga där jag självklart är Liverpool och jag kan ju berätta för Roffe att jag krossade tabelljumbon Arsenal sent igår kväll ;) Om något år kan jag nog spela mot Max som verkar gilla tv-spel som ni kan se på bilderna.


Energilös

De senaste dagarna har jag känt mig sådär energilös och stundtals lite grinig/frustrerad utan att egentligen har någon anledning till det. Jag hatar att känna så eftersom jag har det djävligt bra på alla sätt men ingen kan ju vara superglad jämt heller. Som vanligt blir jag ofta så när man inte tränat på flera dagar o bara svullar men det är ju helt självförvållat då ingen tvingar mig att INTE sticka ut och löpa eller nåt. Tennis däremot kan jag inte spela denna vecka då båda mina racket är inlämnade för omsträngning som drog ut på tiden rejält!

Det blev ingen Cityfest för Tina denna Lördagskväll heller av precis samma anledning som varför jag inte har lust. Regnväder och det jobbiga med hemresan från Gävle när hundratals ska trängas på bussar i kombination med småbarnsförälderströttheten får oss att välja soffan istället. För mig var det också så att det var väldigt mycket mindre kompisar än vanligt som skulle ut och då minskar ju intresset ännu mer. Jag hade dock gärna tagit en hemmafest med lite trevliga människor men det får bli någon annan helg framöver. Det känns som om Tina och jag skulle haft nåt partaj här hemma snart om vi orkar.

OS har börjat och ni missar väl inte Dubbel-Scullern och Seglingen inatt!

Vi har börjat kika på en film som heter Young People Fucking men har somnat tre kvällar i rad när vi ska se klart den. Inte ens filmens tema får en att bli pigg alltså? ILLA!

Vi håller också på att tömma vår pool och med den här farten som det rinner ut vatten via slangen i vår dusch kommer poolen vara tömd till år 2013. Vet inte hur farligt det är att råka välta ut lite klorvatten utanför vårt staket heller men då dödar vi väl grannens hallonbuske eller nåt?

Nu denna tidigare Lördagskväll hade jag tänkt tvinga mig till joggingtur eller ta med Tina o Max på årets första niohålsgolfrunda men nu öser regnet ner så det blir väl inget. Ha en trevlig Lördagskväll!

Besök på BVC

Idag var vi med Max till BVC på besök. Han väger numera 10,4 kg, är 76 cm lång och han följer sina kurvor bra så allt verkar fortsatt bra. Vi diskuterade lite om mat och sömn med BVC-sköterskan men kom väl inte fram till nåt speciellt nytt. Vi vet ju redan att bebisar i Max ålder drömmer en hel del och att det kan vara orsaken till att han vaknar väldigt ofta på kvällar/nätter. Hur som helst så ska man ju vara glad över att vi har en frisk bebis så att han har ärvt pappas usla sömnegenskaper får vi liksom acceptera och det blir ju säkert lite bättre nån gång i framtiden.

När det gäller maten så ska vi ge honom ännu mer mat och det blir en hel del matande för hemmapappan här framöver. Däremot ska vi prova att inte ge honom mat på nätterna som vi brukar göra ungefär vid 03-05 tiden på natten. Det vore djäkligt skönt om vi slapp den matningen ftersom det är då jag har så svårt att somna om.

Så här är det ungefär tänkt att Max ska äta den närmaste tiden:

ca 06:30-08:00 Frukost bestående av 1 portion gröt
ca 09:00-10:00 Mellis bestående av frukt
ca 11:30-12:00 Lunch bestående av 1 burk matpure och frukt som efterrätt
ca 14:00 Mellis bestående av frukt eller gröt
ca 17:00 Middag bestående av 1 burk matpure och frukt som efterrätt
ca 19:00 Välling


Glad vid middagsbordet - Trött Max i mammas famn

Sportsurr

Brynäs har nu alltså äntligen värvat sin "förstecenter" och det blev den 22-årige Kanadensaren Stephen Dixon. Inte direkt det stora namnet man hoppats på men ändå ganskat väntat då Brynäs ju inte har några resurser heller. Jag törs alla fall lova att varken Niklas Wikegård eller någon annan "expert" kommer tippa Brynäs som SM-guldvinnare nästa säsong!
***
Även om jag oftast tycker det är en gåta att IFK Göteborg kan vinna SM-guld och ligga i toppen av Allsvenskan med det spel de visar upp så var det ju synd om laget igår. Fan vad trist att de så snöpligt förlorade mot Basel nu när de dessutom hade en väldigt bra lottning i den sista kvalomgången. Hade varit roligt för IFK med de unga talangerna och för svensk fotboll med ett lag i Champions League men så blev det inte i år heller. Även om straffen var feldömd fattar jag inte varför Hjalmar Jonsson sträcker upp armarna sådär i nickduellen???
***
Då har OS startat lite i smyg och jag vidhåller fortfarande att ett OS för mig aldrig har känts så ointressant men självklart kommer jag kolla en hel del när de för mig riktigt intressanta grenarna kommer. Dessutom kommer digitalboxen bli guld värd med tanke på allt skit man kan spola förbi under de långa sändningarna när man kikar i efterhand.
***
Jag gillar ju inte alls att hösten närmar sig men det bästa med det är ju förstås att Premier League snart drar igång. Jag hoppas verkligen att Liverpool kan göra någon ytterliggare bra värvning så man kan utmana Man U, Chelsea och Arsenal rejält om ligatiteln nästa säsong!!!

Cityfesten

Igår var vi in på Cityfesten i Gävle en sväng då min brorsdotter Olivia skulle uppträda på någon dansuppvisning. Väldigt mycket folk trots att det bara var första dagen.  Från Cityfesten har man ju massor av roliga minnen och framförallt då från åren runt 2000-talet då vi alltid var stora gäng som åkte in och partajade 2-4 kvällar.

De senaste åren har intresset minskat lite så det brukar väl bli en eller max två kvällar jag är där inne. Visst vore det roligt att parta lite med kompisar inne bland öltälten och lyssna på bra coverband mm. och vi hade tidigare pratat lite om att åka in på Fredagen eftersom Tina kanske ska på fest på Lördag. Fast som det känns just nu när regnet vräker ned och jag inte har nåt partysug så skippar jag nog Cityfesten helt i helgen.

Stora beslut

Här i veckan fick Tina erbjudande om att börja en KY-utbildning som hon sökt men som vi trodde att hon inte skulle komma in på eftersom hon ansökte sent och var reserv. Efter lite funderande så tackade hon ja och när hon dessutom fick tjänstledigt från sitt jobb så känns det ju bra. KY-utbildningen till Försäkringshandläggare är på 1,5 år men hon kommer kunna läsa en hel del hemifrån också då det inte är lektioner varje vecka inne på högskolan i Gävle. Tina har ju stora problem med sitt bäcken och att då fortsätta med det jobbet hon har inom vården är inget bra alternativ. Därför känns det ju helt rätt att hon pluggar nu och även om hon inte skulle få jobb inom just det hon läser till kan hon säkert halka in på något annat kontorsjobb så småningom tack vare detta.

Nackdelen är ju att det blir csn-lån och usel ekonomi 1,5 år framåt och men det är lika bra att ta detta på en gång nu när vi vant oss vid en låg månadsinkomst känns det som. Det här beslutet innebär ju att jag kommer vara pappaledig ända till nyår men vi ska försöka få till så att jag kan jobba lite ibland under hösten eftersom Tina ju kommer plugga lite hemifrån och så har vi ju våra mammor som förhoppningsvis kan vara lite med Max också.

En annan nackdel kan ju vara att Max nog måste börja på dagis efter nyår vilket är lite tidigare än vad vi har tänkt. Fast vad jag har hört brukar det gå bra och det är nog mest för oss föräldrar det känns jobbigt att lämna honom där. Vi får se hur vi gör med det där men om 1,5 vecka blir jag alltså själv här hemma med Max. Det känns som om det kommer gå bra även om det förstås kommer bli jobbigare än nu då vi haft det väldigt lyxigt och har kunnat vara hemma ihop med honom i två månader både Tina och jag. Vi ska ha mycket kul ihop jag och Max under pappaledigheten och dessutom innebär ju Tinas utbildning att hon kommer vara hemma mer än vad hon skulle ha varit annars om hon jobbat vilket också känns bra förstås.

Rust och regn

Ja det var ju ett hyfsat omslag i vädret vi fick uppleva! Från högsommar kändes det som om man hamnade i Oktbober helt plötsligt!  Det positiva med detta ihållande regn är ju att vi fått en hel del gjort här hemma de senaste dagarna. Vi har grejat  som fan med olika projekt och det har liksom inte direkt funnits tid, lust eller möjlighet att blogga nåt. Roligt ändå när såpass många kommenterar som i inlägget om RISK. Sånt gillar vi som bloggar bara så ni vet!!!! ;)

Det där med att måla radhuset utvändigt är ju inte att tänka på i detta regn så istället har vi målat om i vårt gamla datarum som numera istället blivit ett gästrum. Det blev en hel del målande då tapeterna sög in färgen rejält men nu har vi målat väggarna vita med en kakao-färgad fondvägg. Med lite ommöblering och nya möbler från Ikea kändes det som ett helt nytt rum.



Vi har flyttat datorn upp till övervåningen i den stora hallen istället och som jag skrev tidigare har jag ägnat en hel del timmar åt strul med det trådlösa Internet mm. Nu fungerar det alla fall men jag ska prova lite olika lösningar för att få upp hastigheten såpass nära kabelanslutning som det går. Vi har även hunnit med att vara till Ikea och köpt lite nya hyllor, grind till trappen, bord till gästrummet mm. som vi skruvade ihop sent igår kväll. Så det har varit tre dygn med full aktivitet här hemma då vi förstås också har vår lille Max att ta hand om.

När det gäller Max så är han just nu mer vild än tam och djävlar vad det händer saker i hans utveckling just nu. Som tur är har vi kunnat fått lite hjälp med barnvakt till Max någon timme då båda våra mammor och moster Linda har kunnat passa honom någon timme. Skönt det för allt går ju så mycket fortare när man kan greja båda två och ett IKEA-besök med mycket lyft känns ju minst sagt lättare att göra barnfri än med vår sprattlande skrutt med i barnvagnen.

Vi har ju också fått släktbesök från Danmark glömde jag skriva. Tina mormor, morfar och kusin med pojkvän kom förbi och hälsade på liksom en moster från Avesta. Det var trevligt att träffa dem även om jag inte förstod ett smack när de pratade danska. Eftersom jag inte orkade utsätta mig för att inte förstå ett ord var jag klart tystare än vanligt och släktingarna kanske undrade vad det är för en tyst norrlänning Tina har stadgat sig med :)  Max charmade Tinas släktingar rejält och var på bästa humör som vanligt! 

 


Ny Router

Medan jag väntar in nästa Max-vakning här inatt tänkte jag passa på att läsa lite om Routers då vi kanske ska köpa en sådan idag. Vi ska göra om lite här hemma och flytta datorn till övervåningen mm. Därför vill vi ha en Router så vi kan ha trådlöst Internet till vår stationära dator, Playstation 3 och till en framtida bärbar dator.

Jag är rätt kass på nätverk, routers mm. och tyvärr har vi ju fortfarande bara möjlighet att ha 8 Mbits Internet i denna del av Sandviken vilket gör att vi absolut inte vill ha en router som sinkar hastigheten allt för mycket. Jag har spanat in dessa två Routers, Netgear och D-Link så det kanske blir någon av dem från Onoff där Tina brukar ha bra rabatt via sitt jobb.


Risk

Risk är ju ett strategi/krigsspel som jag spelade med polare för första gången i tonåren. Sedan minns jag att vi spelade det väldigt mycket i lumpen och senare på Lillsveds Folkhögskola. Spelet går ut på att man får ett uppdrag som att erövra vissa världsdelar, ett visst antal länder eller utrota en viss motståndare.

Risk är ett sällskapsspel som nästan alltid ger upphov till mycket ilska och irritation. "Varför anfaller du mig igen för din idiot??? Du lär ju för helvetööö anfalla Ukraina! Hur fan kan du slå sexor hela tiden din djävel" kunde t ex Henke Larsson gasta på sitt skövdemål åt mig, Bodare, Bruce och Jonny på våra spelnätter. Jag minns hur vi grabbar i min klass på Lillsved en kväll började spela kl sextiden på kvällen för att sen avsluta Riskkrigandet vid åttatiden på morgonen när lektionerna skulle köra igång. Härliga nostalgiminnen!

Sällskapsspel är ju underskattat och det vore ju djävligt roligt med en spelkväll sen framåt hösten någon gång men sånt där är väldigt svårt att få till nu för tiden tyvärr.

Några fler av er bloggläsare som spelat Risk?



Nattugglan

De senaste kvällarna har jag svurit lite över mig själv eftersom jag alltid lägger mig för sent då jag ju vet vid det här laget att vår son inte direkt är någon storsovare och man får sota för den sena kvällen dagen efter. Fast o andra sidan uppskattar jag ju kvällarna efter kl 20 då man får lite vuxentid så därför lägger jag mig oftast inte förrän vid 00-tiden. Tina försöker också vara uppe lite längre men somnar oftast framför tv:n vid 21-22 tiden bara hon lägger ned huvudet *ler*

När Tina somnade i soffan när vi kollade på Greys Anatomi så tänkte jag istället se klart den hyllade westernklassikern Den Gode, den onde, den fule med "Clintan" som jag spelade in förra veckan på TV6. Typiskt nog var inte slutet på filmen inspelat pga att klockan måste gått fel eller nåt, grrr! Jag gillar ju verkligen westernfilmer men hade faktiskt inte sett just denna omtalade film. Nu tycker jag inte riktigt att den levde upp till mina förväntningar men jag måste ju förstås ladda hem filmen så jag får se slutet hur som helst.

Djävligt märkligt i alla Westernfilmer hur de kan vara så grymma på att spåra folk???  Det verkar liksom bara finnas ett väderstreck den jagade cowboyen kan rida åt och alltid hittas hans häst sen utanför en saloon av förföljarna efter att de spårat honom genom öknar o skog genom att hitta cigarrfimpar, avbrytna kvistar eller nåt. Inte illa........



Jag somnade ungefär 00:30 och efter att Max vaknat två gånger hämtade jag in honom till vår säng vid 02:30-tiden. Sen hade både Max och jag svårt att somna om. När det dessutom var tokvarmt i sovrummet trots myggnät och spöregnet utanför fick jag nog och gick ner till min nattkompis datorn istället. Jag tror Tina fick honom att somna om till slut men vet att han snart vid 4-5 tiden förmodligen kommer vilja ha lite mat så jag kan lika gärna vara uppe till dess och fixa det tänkte jag. Sen får vi väl se om jag kan somna om nåt eller ej då...


RSS 2.0