Grattis Johan & Anna!!!


Tv-nostalgi

Denna vecka är tv-serien Vänner (Kanal 5) i det skede där Ross och Rachel gör slut, blir ihop igen och bråkar om de hade en paus när Ross var otrogen eller inte. We were on a break!!!

Nu följer jag ju inte repriserna av serien Vänner men ibland råkar man zappa in något avsnitt och fastnar som i de här avsnitten när Ross och Rachel bråkar. De här avsnitten är ju några av de bästa i hela serien tycker jag.

Några fler som fortfarande gillar serien Vänner?


Ladies Night

Tänk om t ex Pernilla Wahlgren, Charlotte Perelli och Sissela Kyle skulle köra motsvarigheten till Martin Stenmarks Ladies night! Jag har svårt att tro att det skulle locka tusentals män att gå på konserterna och som vrålkåta gorillor kasta kalsonger upp på scenen och skrika skamliga förslag eller?

Jag har också svårt att tro att detta i så fall bara omnämdes som en gullig företelse. Fast tro nu inte att jag missunnar er tjejer/kvinnor detta men jag har bara lite svårt att förstå hur det kan ha blivit så stort och hur såpass många kvinnor i ett sånt här sammanhang kan bli så galna?

Det måste ju vara Martin Stenmarck som drar mycket och grejen att få parta lite med andra tjejer på en plats där ni slipper oss dryga fylleraggande killar eller nåt. Sen kanske showen är riktigt bra också det vet jag icke något om.

Någon av mina kvinnliga bloggläsare som stått bland publiken och tjutit när Peter Stormare tar av sig naken, svimmat när Bygg-Matte kommer in på scenen inoljad eller tiggt om att bli juckad av Martin Stenmarck?



Dessa huliganer

Då var det dags igen då för en ny "skandal" på Söderstadion där otäckt många av Söders mysiga bröder beter sig som idioter! Läste lite snabbt på Hammarbys forum efter matchen och man blir ju verkligen mörkrädd för hur mycket hat, enögdhet och idioti det finns bland fotbollssupportrar.

Jag tycker synd om många av de äldre Hammarbysupportrarna som ju hade skapat en härlig läktarkultur i Hammarby under många år men den yngre generationen verkar inte vara så sugen på att bevara den kulturen. Tänk vad många barnfamiljer som undviker fotbollsmatcher pga allt sånt här skit!

Som jag skrivit tusentals gånger så är det inte heller bara en liten klick som förstör som det alltid sägs och det säger väl allt när ett par idioter för en tid sen tillåts sätta upp en banderoll där de hyllar polismördaren Jackie Arklöv och folk i supporterklubbens ledning inte tar kraftigt avstånd från detta.


Piggare Max

Efter att ha fått kämpat lite med de första penicillindoserna så fungerar det nu mycket bättre att ge Max sin ciiin (medicin). Skönt nog så är Max mycket piggare nu och är tillbaka på sitt älskade dagis igen. Han har också sovit bättre de sista nätterna nu när han sovit mellan oss i sängen.

Tina har shoppat lite nya prylar till hemmet och köpte en sån tripp-trapp-stol på blocket för 150 kronor så att Max själv kan klättra upp och ner från stolen när det är dags för mat/mellis. Sedan köpte hon en pall på Ikea så att Max numera kan vara med lite bättre vid diskbänk/tvättställ mm.

De här två prylarna slår ut alla leksaker i världen just nu verkar det som och på förskolan säger de också att Max är helt galen i att klättra eller gå i trappor hela dagarna. Vet inte vem av oss han har fått det ifrån men det är väl inget ovanligt när det gäller barn i den här åldern gissar jag.

Imorse svor Max för första gången också. Tv:n i sovrummet hade puckat ur under natten och när jag skulle fixa den genom att fabriksåterställa digitalboxen svor jag och sa FAN. Härmapan Max sa då genast SAAN. Nu lär man vakta sin tunga några år framöver.



En hårdrocksklassiker





Helgens fotboll

Manchester United - Manchester City 4-3
Många bra fotbollsmatcher i helgen och den bästa som spelades var ju förstås Manchesterderbyt! En otrolig match där Man United tyvärr till slut vann väldigt rättvist efter mål av Michael Owen i den sjunde övertidsminuten!!! Ingen verkar heller kunna förklara varför domaren valde att förlänga 4 minuters övertid till 7 minuter heller???

Hade det varit motsatt situation så hade nog äcklige Sir Alex strypt fjärdedomaren istället för att stå och skämta med honom efter matchen. Vinner United ligan med två poäng kommer jag vara något sur över detta i Maj 2010 kan jag lova! Som sagt en fantastisk match där man måste berömma en spelare som den evigt unge Ryan Giggs!

West Ham - Liverpool FC 2-3
Liverpool vann borta mot West Ham efter en spännande underhållande match där Torres åter igen fick klä sig i matchhjälterollen. Torres har ju varit i rätt dålig form i inledningen av säsongen men kanske nu börjar komma igång får vi hoppas.

Liverpool släppte in sitt nionde mål på fast situation och mittbackarna Skrtel/Carragher imponerar inte just nu. Liverpoolhjälten Carragher har nog aldrig inlett en säsong så knackigt så när Agger kommer tillbaka bör Carra petas i någon match om nu Benitez vågar göra detta.

Barcelona-Athletico Madrid 4-2
En skaplig inledning av matchen när Zlatan redan efter två minuter snyggt vrickade in 1-0 målet. Sedan bjöd Barcelona på en mäktig första halvlek där de som så ofta förr spelade en underbar tv-spelslik fotboll.

I andra halvlek var ju matchen redan över så Barca tog det rätt lugnt och Zlatan fick tyvärr inte så många fler chanser. Tre mål på tre matcher är förstås ändå en fantastisk start för Zlatan i Barcelona.

Canal +
Till sist måste jag än en gång få hylla Canal + för deras suveräna sportsändningar! Med Hasse Backe, Erik Niva, Jens Fjällström, Richard Henriksson, Lasse Granqvist, Jonas Dahlqvist och de andra så får man alltid sportsändningar av högsta klass!!!

Mordet på Linda Chen

Det går ju inte att komma ifrån att man blir väldigt nyfiken på vad som egentligen har hänt i det tragiska fallet med den mördade falutjejen Linda Chen. Pojkvännen som ju förmodligen är den skyldige har ju av släkt/vänner framtställts som världens snällaste och vanligaste kille som inte kan vara skyldig men inom kort får vi väl facit.

Roast på Berns

Roast på Berns har ju kört igång och jag tycker programmet stundtals kan vara roligt men det beror ju förstås mycket på vilken som är huvudgäst och vilka komiker som är med i panelen.

I förra programmet "roastades" Pernilla Wahlgren och jag måste säga att hon verkligen tog det bra då hon fick utstå roliga men väldigt råa skämt.

Som i klippet nedan när Felix Herngren säger "Det är ju inte så konstigt att du ställer upp och blir förnedrad här i femman med tanke på att Emilio förnedrat dig i tvåan i åratal"

Lite märkligt ändå hur Grillad i SVT med Järvheden kunde få så mycket skit medan Roast fått mycket bättre kritik i media eftersom jag inte tycker skillnaden alls är så stor i upplägg och kvalité.

Ikväll kl 21:55 på "femman" är det Robert Gustafsson som ska häcklas!



Anna Anka

Då har ju även jag sett första avsnittet av det omtalade programmet Svenska hollywoodfruar som sänds på TV3 på Måndagskvällar. En av kvinnorna med det fantastiska namnet Anna Anka har ju redan blivit en stor snackis och kommer förmodligen fortsätta vara det under denna höst.

Fru Anka verkar ju vara en ganska otrevlig bimboaktig kvinna som ju förstås gör att det blir bra tv om inte annat. Att gifta sig på det sätt som hon har gjort är ju en slags lyxprostitution som i så många andra fall när kända män har vrålsnygga tjejer som de skulle vara chanslösa på om de vore en vanlig "Svensson".

Anna Anka kunde inte tänka sig flyga i nåt annat än privatjet, hon tycker svenska män är mesar som tar hand om sina barn, hon spyr galla på Paul Ankas fans som ju betalar hennes lyxliv mm.

Fast hon sa ju också väldigt tänkvärda fina saker som när hon sa att en flickvän/fru bör ge sin man ett "blowjob" varje morgon om han önskade det. Klok kvinna det där!


Max, ett öronbarn

I Tisdags ringde de från dagis och berättade att Maxen hade feber så jag fick hämta hem honom. Sedan har han haft ganska hög feber upp till 39,8 i tre dagar. Det har varit några jobbiga gråtnätter då Max verkar ha haft ont i halsen och vaknat ideligen men svårt när han inte kan säga vad som är fel. Så igår besökte vi hälsocentralen för att kolla om han hade halsfluss men det visade sig istället vara ännu en öroninflammation.

Det är fjärde gången nu på ganska kort tid som Max får penicillin mot öroninflammation så nu fick vi en remiss till öronkliniken i Gävle. Vår läkare trodde att de nog kommer vilja operera in ett rör i örat på Max då han ju tydligen är ett av dessa "öronbarn" som lätt får öroninflammation.

Det verkar inte vara något farligt ingrepp och som jag har förstått det är det helt klart värt det när barnet har så stora besvär som Max har med öronen. Ändå känns det ju lite trist med operation och att behöva utsätta Max för att bli nersövd mm. känns ju inte roligt men vi får se vad de kommer fram till på öronkliniken.

Läkarbesöken med Max tidigare har oftast gått väldigt bra men nu när han är inne i NEEEEJ-åldern så var det lite svårare att få honom att vilja bli undersökt i hals/öra av okända människor. Vi får hoppas det går bra att lura/tvinga i Max penicillinet och att det verkar fort så att vår älskade son slipper ha ont.

Någon av er andra som har erfarenheter om detta med rör i örat?



Patrick Swayze

Skådespelaren Patrick Swayze har nu dött pga sin cancer och även om jag sällan blir extra förfärad när någon kändis dör så är det förstås alltid tragiskt när en människa går bort för tidigt oavsett kändis eller ej.

När man tänker på Patrick Swayze så blir det ju ofrånkomligt att tänka på filmen Dirty Dancing som varenda tjej i min generation väl sett minst 10 ggr. Andra filmer jag minns honom från är ju Ghost, Roadhouse och Youngblood.

Mitt första och starkaste minne av honom är från den klassiska tv-serien Nord & Syd som sändes någon gång under 80-talet. Har ni inte sett den utmärkta serien om det Amerikanska inbördeskriget är det ett bra DVD-tips!

Vila i frid Orry!


Patrick Swayze - She´s like the wind

Max, 21 månader

Det var ett tag sen jag gjorde en liten sammanställning över hur Max har utvecklats inom olika områden. Idag den 14 September, 2009 blir han hela 1 år och 9 månader.

Så här är läget med Max inom olika områden just nu

Rörelseutveckling
Just nu är han inne i period där han väldigt gärna klättrar på allt möjligt. Visst blir det en del otäcka vurpor också när han blir alltmer våghalsig men man kan ju inte undvika sånt helt heller.

Mat & Dryck
Max äter ju alltjämt det mesta han bjuds på även om han på sistonde ibland inte alls vill äta men detta beror förmodligen på hals eller tandont vid såna tillfällen. Precis som för pappa är favoritpizzan Bolognese!

Sömnen
Det gick ju så bra för någon vecka sedan då Max somnade själv i spjälsängen men nu den sista veckan så fungerar det inte alls och jag blir galen av frustration på dessa gråtkvällar!!! När han väl har somnat så är det väldigt olika hur pass ofta han vaknar.

Humör
Förutom nattetid så är ju Max oftast väldigt glad och busig. De sista dagarna har han även visat upp lite mer trotstendenser än tidigare så det är väl en försmak av vad som komma skall. Ibland blir man så förbannad och ibland håller man på och skrattar ihjäl sig för han är ju så djävla rolig men det kan man inte visa honom i de lägena.

Gillar
Klättra i trappor, bli jagad, sitta vid datorn, dansa, spela fotboll, leka med bilar, gräva i farmors handväska, köra egen kundvagn i affären, leka med Theo, träffa äldre barn, gå till lekparken, se på Dora eller Nalle Puh på tv och att hjälpa till med hushållssysslor som att plocka disk, tvätt eller damsuga.

Lite vanliga ord Max gärna säger ofta just nu förutom mamma och pappa
saaa - Max
päpple - äpple
mappmapp - napp
daaatooo - datorn
doooaa - dora utforskaren
klappklapp - haklapp
sassaa - dansa
tiiin - morbror Tim
syyys sen - syns sen



Klicka på bilderna för att se dem i större version

Persbrandt hos Oldsberg

Jag hade ju väldigt höga förväntningar på "Här är ditt liv" som började på SVT i Lördags och med Micke Persbrandt som lite oväntat ung premiärgäst så fanns det ju förutsättningar för ett bra program.

Tyvärr tycker jag programmet blev en besvikelse då det kändes ostrukturerat och där den annars utmärkte programledaren Ingvar Oldsberg denna kväll inte kändes lika proffsig som vanligt.

Samtalen flöt inget vidare, gästerna fick ju ofta inte alls komma till tals, inslagen var sådär och sen hade alla fall jag velat höra mer om Persbrandts filmer, motskådespelare, regissörer mm.

Som den stora Lundellfan jag är så hoppades jag förstås att svärfar Lundell mot all förmodan skulle dyka upp som gäst och spela en låt men så blev det förstås inte.

Några fler som såg programmet och vad tycker ni?


Extramaterial från "Här är ditt liv" på SVT Play!

Fantastisk tennis

Nu önskar jag ju att rubriken handlade om vår tennisdubbel igår när jag och Nisse mötte Wanke/Roffe på Storviks fina men något halkiga grusbana. Fast någon fantastisk tennis bjöd vi väl kanske inte på igår även om vi stundtals fick till bra spel med roliga dueller.

Roffe gjorde några fina passeringar, Nisse glänste enormt stundtals med sina låga volleys, Wankes lobbar höll som vanligt världsklass och själv överraskade jag genom att för en gångs skull få in några smashar.

Jag och Nisse vann det avgörande femte setet i den avbrytna matchen för att sen förlora en stenhård tresetare med 7-5 i avgörande set. En tung förlust men jag hoppas vi hinner en till dubbel innan den långa vintern nu när det står 1-1 i matcher!

Roligt att spela dubbel var det alla fall men det hade varit ännu roligare om jag inte haft en ond axel, ond fot och dessutom en förkylning/flunsa i antågande som fick mig att vara sängliggande resten av dagen. Ingen "svinis" tack!

Apropå fantastisk tennis så kikade jag lite på Federer-Djokovic igår kväll då Federer vann en jämn semifinal i US Open. Vilken enorm tennis de bjöd på och Federers passering är ju rätt skaplig va?



Jag och huggormen

Igår (Fredag) skulle jag ut och jogga lite lätt för att testa min stukade fot. Tina och Maxen följde med till Trebo och så sprang jag lilla rundan (2,5 km) två gånger. När jag sprungit ett varv och sen "varvade" Max och Tina så joggade jag och tittade bakåt på vad Max gjorde.

Precis när jag kikade framåt igen så höll jag på att kliva på en svart pinne som rörde sig!! Istället för att kliva på den rörliga pinnen skrek jag till och tog jag ett högt jätteskutt som hade gjort Stefan Holm grön av avund!!! Det var alltså en svart huggorm och när jag skakis tittade bakåt såg jag hur besten ringlade iväg, brrrr!!!

Jag kan berätta att jag är verkligen är livrädd för ormar!!! Det är ett av många skäl till att jag inte skulle kunna bo i Australien eller nåt annat land med farliga ormar. Dessutom vistas jag ogärna i skogen pga detta och man undrar ju vad de äckliga orm-djuren har för funktion i samhället??

När jag hoppade så landade jag förstås på min stukade fot men det funkade att springa så jag körde vidare. Dessutom visste jag ju inte om ormen skulle jaga mig heller. Nu skulle man ju vilja vräka på lite och beskriva den där ormen som enorm men riktigt så var det inte. Jag säger som när Tomas Wassberg svarade på frågan om hur lång hans nyfödda son var. "Dryga halvmetern kanske".

Lätt skakis fortsatt jag i elljusspåret och där man springer på en stig vid höga gräset (ni Sandvikare vet) så prasslade det plötsligt till i busken och en stor guldfärgad katt sprang ut och snuddade mina ben innan han fortsatte i galopp vidare in i skogen. Hjärtsnörp igen och med tanke på hans färg kunde det ju faktiskt ha varit ett lejon eller nåt!!!

Resten av rundan gick bra även om en gråsparvsflock skrämde mig en tredje gång och alla svarta pinnar i "spåret" såg ut att slingra sig när jag kom springande. Idag ska jag jogga igen och min flickvän ville tydligen plocka lite blåbär under tiden men jag väljer nog hellre att jogga på asfalt i bebyggelse denna gång.

Tacka vet jag innebandy!


Första favoritlåtarna

Jag har försökt komma på vilka låtar som var mina första favoritlåtar i livet men jag har liksom inga starka musikminnen förrän jag var i 9-12 års åldern runt 1980. Vid den åldern började jag lyssna på kassettband och Lp-skivor samt spelade in lite från radion.

Någon mer som minns Clabbes radioprogram Rakt över disc? Helt omöjligt att spela in bra låtar utan att slippa hans pladder i slutet på låtarna. Metropol var ett annat program där man kunde spela in musik.

På tv:n fanns ju även Kaj Kindvalls program med Videobeat där han spelade musikvideos innan han sen körde igång Tracks på radion som ju blev en jättesuccé.

Enligt morsan så var min allra första favoritlåt "Han är min sång och min glädje" av Pelle Karlsson men det har jag svårt att tro, ha ha.

Vilka var era första favoritlåtar?


Ungefär så här kunde ett av mina "blandband" se ut 1982

1. Dionne Warwick - Heartbreaker
2. Freestyle - Fantasi
3. Pat Benatar - Love is a battlefield
4. Slade - My oh My
5. Culture Club - Karma Khameleon
6. Chicago - Hard to say I´m sorry
7. Kim Wilde - Cambodia
8. FR David - Words
9. Iron Maiden - Number of the beast
10. Michael Jackson - Billy Jean




Lchf - Flygande Jacob

Flygande Jacob (Ca 3-4 portioner)

1 grillad kyckling
4 dl grädde
1 1/4 chilisås (eller tomatpuré beroende på kolhydratshalten på chilisåsen)
(1 banan)
1 paket bacon
1 dl jordnötter eller cashewnötter

Börja med att rensa kycklingen och bryt kycklingen i mindre bitar. Lägg dessa i en form, ha över bananskivor (bör uteslutas vid strikt LCHF-kost). Vispa grädden lätt och rör ner chilisåsen. Häll blandningen över kycklingen och grädda i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter, Skär baconet i mindre bitar och knaperstek den. När kycklingen är klar strö över baconet och jordnötterna. Ät med lite grönsallad till!


Receptet från bloggen Millas mat

Malta - Sverige

Nu har min irritation efter Sveriges insats mot Malta lagt sig lite men jag tycker fortfarande att landslaget gjorde en usel insats. Det tycker nog de flesta förutom Sveriges egen Bagdad-Bob, Lars Lagerbäck som igår hävdade att "killarna gjorde en fantastisk insats förutom målen".

Jag har skrivit nog om denna match på forum/facebook men det som känns mest trist med matchen mot Malta är ju det här med att målskillnad förmodligen kan komma att avgöra vilka som går till VM eller playoff. Då känns en 1-0 seger inte alls bra och med tanke på Sveriges bedrövliga offensiv kanske man även ska vara orolig för Albanienmatchen?

Matchen mot Danmark kommer att bli något extra och jag längtar redan!

Hos sjukgymnasten

Igår var jag till en sjukgymnast pga mina besvär med min axel. Jag har ju inte bara problem med att sitta vid datorn utan har ju egentligen kännt av detta i flera år när jag gör något ansträngande för axeln så nu ska jag kolla upp det rejält.

Det visade sig vara lite problem med både axel, rygg och nacke men jag upplevde sjukgymnasten som väldigt duktig så förhoppningsvis kan han fixa till det mesta och ge mig råd ifall några av problemen går att träna bort.

Igår arbetade han mest med nacken och ryggen för att sen fortsätta med axeln nästa vecka. Man känner sig ju alltid lite mörbultad efteråt men det är ju absolut värt lite smärta om man kan få bort ett bestående problem.

Det är alltid lika roligt när någon ska knäcka min nacke eller rygg och ber mig slappna av. Snacka om ord som får en motsatt effekt i min kropp. Ungefär som när farbror doktorn tar på sig plasthandskarna vid en prostataundersökning och ber en slappna av, brr!

Hösten 2009 ska min kropp renoveras har jag bestämt. Jag fortsätter kämpa mot sockersuget (diabetesrisken) och hoppas magsmärtorna från i våras håller sig borta även om jag fortfarande undrar vad fan det var som var fel? Nu mår jag ju ok så jag skippar ytterliggare undersökningar och hoppas LCHF-kosten hjälper till. 

När det gäller min träning så hoppas jag kunna träna mycket i höst/vinter. Främst innebandy men kanske även lite inomhustennis, löpning och styrketräning. Just nu gäller det för mig att bygga upp min stukade fotled först och hoppas jag att mina ljumskproblem håller sig borta som de har gjort denna sommar.

Allt detta är ju förstås bara skitproblem jämfört med vad min brorsdotter, svärmor och andra kämpar mot och där finns det väl både positiva och lite mindre positiva utvecklingar att rapportera. Vi kan bara hålla alla tummar i världen för dem!


LCHF - Ostchips

Ikväll är det ju en fotbollskväll med många VM-kvalmatcher. Detta kräver ju nåt slags tilltugg och nu när jag försöker hålla mig borta från socker så får kvällens snacks nog bli egengjorda Ostchips >>

Heja Albanien!!!


Färdigmålat

Igår tog jag semester större delen av dagen och ägnade ca 6 timmar åt att måla klart altanens innertak. Inte speciellt behagligt att måla när jag har ont i den där djävla musaxeln men nu är det klart alla fall.

Nu lägger vi nog målarpenseln på hyllan för i år. Vi har bara två fönster kvar och den höga gaveln som vi behöver skylift till men det får fixas våren 2010. Skönt att nästan vara helt klar med detta sega projekt hur som helst.

Nästa rustobjekt som måste fixas är badrummet uppe vilket inte känns som nåt roligt projekt med begränsad ekonomi och dålig kunskap i hur man ska göra.





Idol 2009

Idol är igång och som vanligt fokuseras det mycket på alla stolpskott som saknar självinsikt eller på dem som helt enkelt är talanglösa men tv-kåta.

Själv tycker jag det som är roligt med Idol i början är när det dyker upp riktigt duktiga människor som får juryn på fall som t ex den där "Durna" eller som Jon i klippet här nedan.


Ensam mamma söker

Igår började TV3 att sända serien "Ensam mamma söker". Ifjol kikade vi på rätt många avsnitt och gissar att jag kommer följa serien i år också. Jag tycker det är rätt lättsam underhållning förutom speakerröstens eviga tjat om vad serien handlar om efter varje reklamavbrott. Sen blir det förstås extra spännande när en bekant tjej från "stan" är med denna säsong.

Själv skulle jag aldrig vilja vara med i ett sånt program men det verkar finnas gott om killar och tjejer som tänker annorlunda. Om det nu är hundratals sökande killar så kan man ju fundera lite över hur en del av killarna som var med igår lyckades med att bli utvalda? Skämskudden åkte ju fram direkt pga vissa killar.

Läste idag att mamman som bekände sin trekantserfarenhet var besviken på kvällstidningarna som gjorde en "grej" av det. Fast så fungerar ju media och det får man nog som tv-törstig mamma ha i åtanke innan man tackar ja och framförallt om man tänker vara frispråkig vilket vi tv-tittare iofs tackar för.

Skulle ni kunna tänka er vara med i ett liknande tv-program?


Ungern-Sverige 090905

Vilken gastkramande fotbollsrysare det blev i Lördags! Själv svor jag rejält redan innan matchen då Max förstås efter att ha somnat klockrent hela veckan denna kväll strulade som fan. Tina var på partaj så istället för att kolla med grabbarna hemma hos Persson så var jag hemma med Max.

Efter ungefär en timmes försök att få Max att somna mellan kl 19-20 så gav jag upp och tog svärandes med honom ner till tv-soffan. Max märkte att pappa var grinig så han satt som ett ljus bredvid mig och såg matchen så det blev ju ganska mysigt ändå även om jag fick hålla tillbaka mitt planerade ostkrokar/choklad-frosseri.

Vad gäller matchen så tycker jag Sverige i stora delar gjorde en väldigt bra fotbollsmatch där man förstås borde ha avgjort mycket tidigare. Fyfan vad tungt det kändes de sista 20 minuterna när man såg VM-drömmarna om Sydafrika år 2010 flyga all världens väg ända tills .....

Helt osannolikt att domaren inte blåser när Rasmus Elm har bollen, att mittbacken missbedömer höjdbollen på ett sätt som inte ens min gamle skolkolkamrat "Stålis" hade gjort, samt att den i matchen väldigt bleke Zlatan Ibrahimovic lyckas trassla in bollen med magen i matchens slutsekund!!!!

Jag vet att mål betyder allt i fotboll men det känns ändå lite "fel" när Expressen ger Zlatan 5 getingar och t ex Johan Elmander 3 getingar i betyg efter matchen samt att alla artiklar handlar om Zlatan när spelare som Elmander, Källström och Mellberg m.fl. också är värda att hyllas efter en kanonmatch från deras sida!

Nu har ju Sverige plötsligt en väldigt bra chans att komma tvåa i gruppen även om mycket återstår. Skulle man göra det så får man ju chansen till två Playoffmatcher för att komma till VM och Sverige är alltså inte klara för VM om man blir tvåa som alla verkar tro!

Härlig seger var det hur som helst och stackars Max som hade somnat så skönt i andra halvlek har nog aldrig vaknat med ett sånt ryck som när hans pappa ståendes i soffan skrek som en idiot av glädje!!!

Mina spelarbetyg!

Andreas Isaksson +++
Mikael Nilsson ++
Olof Mellberg ++++
Daniel Majstorovic +++
Behrang Safari +++
Rasmus Elm ++
Anders Svensson +++
Kim Källström ++++
Samuel Holmén +++
Johan Elmander ++++
Zlatan Ibrahimovic ++


Max diggar Lady Gaga


Här är ditt liv

I helgen börjar ju SVT att sänd programmet Här är ditt liv med Ingvar Oldsberg som programledare. Som den gamla dinosaurie man är så minns jag hur vi i familjen bänkade oss framför detta program i början av 80-talet när den numere avlidne Lasse Holmqvist ledde programmet.

Det här är en typ av program som jag älskar att titta på och med Ingvar Oldsberg som eminent programledare borde det ju bli en succé. Förhoppningsvis blir det gäster som man själv tycker är intressanta och det ska bli speciellt roligt att se kidnappningarna.

Några fler som ser fram mot detta program?


Respekt

Kikade lite på Debatt på SVT igår och vad trött jag blir på alla dessa ungdomar som ständigt hävdar att all skit de gör beror på att ingen visar dem respekt!!! Detta ord överanvänds främst av många ungdomar som inte har en djävla susning om vad ordet egentligen betyder!




Dagens

Humör: Tyvärr inget vidare, mycket som inte känns så bra just nu i livet
TV-tips: Inte serien V som urartat totalt men Doobido med Lasse Kronér är sevärt
Sportjournalistik: Vilket enormt tjat om Lotta Schelins sms:ande till den norska tjejen
Födelsedag: Min pappa hade fyllt 67 år idag om han hade fått levat.
Bloggtips: Ketchupmammans blogg tycker jag är underhållande de gånger jag läst den
Helgplaner: Inga speciella. Tina ska på partaj på Lördag medan jag och Maxen blir hemma
Sexiga partylåtsvideo: David Guetta feat. Akon - Sexy Chick
Mat: 4 ägg till frukost, kebabsallad till lunch och ikväll vill jag synda med tacos o sen choklad
Robbie Williams: Nya singeln Bodies hittades på YouTube. Kändes sådär vid första lyssning
Jag vill aldrig ha såna tonårsdöttrar: Orkade inte ens se hela klippet men suck!
UEFA: Bra att de försöker stävja filmningar men märkligt att bestraffa var 500:e filmning
Önskekonsert: Håkan Hellström på Gröna Lund ikväll men ekonomin säger nej, tyvärr.
Träningsplaner: Ond axel, stukad fot igen = Ingen träning = Frustrerande!
Seinfeld-klassiker: Junior Mint
Erkännande: Hej jag heter Mattias och är chokladmissbrukare
Sömn: Somnade ca kl 00 och steg upp kl 05!
Kärlek vid första trekantsögonkastet: Robinson Robban, läs Klick idag så förstår ni
Idol-nostalgi: Snart dags för Idol och för mig var Nils audition fjolårets roligaste ögonblick

På Spåret

I Tisdags sände SVT ett specialprogram om På Spåret. Programmet leddes förstås av Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg men tyvärr blev det inte så underhållande som jag hade hoppats på. Det roligaste var nog den bortklippta sekvensen här nedan där Robert Aschberg drar en historia och när Björn Hellberg inte kan sluta skratta.

Jag kommer sakna Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg mycket i detta program men tror ändå att På Spåret kan bli helt ok när det drar igång senare i höst med Kristian Luuk och Fredrik Lindström vid rodret.

Jag hoppas framförallt att de ser till att få roliga spännande tävlande med i programmet. Det är ju profiler som Johan Wester, Filip & Fredrik, Peter Apelgren, Carl-Jan & Lotta Bromé, "Hoa Hoa" med flera som gör att programmet blir underhållande och sevärt.


Pappaledig igen

Jag har varit hemma med Max Måndag till Onsdag denna vecka. De två första dagarna så hade förskolan planeringsdagar och sen var jag hemma och "Vabbade" då Maxen var förkyld. Det var mysigt att vara hemma med Max igen även om det är lite trist att de här ständiga dagisförkylningarna nu är igång igen.

I Måndags så kom Perra förbi med Joel som är ca ett år äldre än Max. Roligt att se grabbarna leka bra ihop nu när Max har "växt ikapp" lite. Jag har ju alla fall 3-4 av mina närmare kompisar som har småbarn i någorlunda samma ålder som Max och jag hoppas det kan bli av att vi umgås lite mer med våra söner i framtiden.

Idag var Max klart bättre i sin förkylning och är på dagis igen. Själv är jag tillbaka på jobbet och fick en tokstressig förmiddag. Nu har jag lunch och ska ladda inför eftermiddagens anstormningar genom att surfa/blogga lite efter att ha avnjutit en Kebabsallad.


Max sover med "paapaan"

Musaxel

Jag har legat lågt med bloggandet några dagar av lite olika skäl men främst för att jag undvikit sitta vid datorn för jag har ont i min gamla musarm/axel igen. Har egentligen haft problem med axeln i flera år men inget jag lidit nåt speciellt av de senaste 2-3 åren.

Jag har klarat av allt datasittande hemma och på jobbet genom att jag har musen mitt framför mig med bra stöd så jag slipper ha utsträckt högerarm. Däremot när jag har målat i sommar så har det gjort väldigt ont stundtals liksom ibland när jag servar på tennisen eller bär vår tunga son men inte värre än att man kan stå ut med det.

Nu den senaste tiden så har jag tydligen slarvat lite hemma genom att sitta med musen "normalt" och genast kommer den här kroniska smärtan tillbaka och nu har jag en molande smärta i axeln mest hela tiden. Som tur är har jag bra stol, bord och hjälpmedel på jobbet så att jag kan sitta vid den datorn utan alltför mycket smärta.

Jag ska väl kontakta en sjukgymnast och kanske även försöka styrketräna lite även om det inte hjälpte med behandlingar/styrketräning för några år. Det blir ju knappast sämre av det och till skillnad mot för en del bekanta så går jag hellre och kollar upp saker än att gå omkring med problem som kanske kan lösas.

Några av er bloggläsare som har problem med musarm/musaxel?




RSS 2.0