Hårdrocken på 80-talet

På 80-talet och då speciellt åren 1983-1987 lyssnade jag och mina kompisar i "Fryckan-gänget" extremt mycket på hårdrock. Man kanske INTE direkt saknar frisyren från den tiden men däremot hårdrocken! Skulle lätt kunnat valt ut 100 låtar med härliga minnen till men tog 10 st som jag kom på just nu. Ändå är inte grupper som Accept, Scorpions, Ozzy, Helloween, Manowar, King Diamond, Helix, Keel med flera med här nedan!


Metallica - Sanitarium
Kanske min första favoritlåt av Metallica. Minns när jag ville lära mig låten utantill och skrev ned på ett papper vad jag trodde att de sjöng. (Fanns inga texter på albumet då förresten?) Hur som helst så hittade "Flumm-Jocke" det där papperet på en fest hos mig i tonåren och djävlar vad alla skrattade. Jag var helt ute och cyklade textmässigt :)

Magnum - On a story tellers night
Oj vad vi lyssnade mycket på den här skivan med Magnum när vi satt i källarrummet hos mig eller Fryckan. Ett väldigt speciellt sound på den där skivan och vi gillade den i tonåren trots att det var lite åt "blöjrock" hållet.

Queensrüche - Eyes of a stranger
Kunde egentligen valt vilken låt som helst från albumen Operation Mindcrame eller Rage of order. Grymma!!!

Dio - Rock n roll Children
Från albumet Sacred Heart som verkligen innehåll många bra låtar som Holy Diver, Last in line m.fl.

Whitesnake - In the still of the night
Kunde valt Love Ain´t no stranger, Slow and easy eller någon annan men gitarrsolot ca 3.20 in i låten är ju något man direkt fastnade för med den här låten.

TNT - 10 000 Lovers
Vi lyssnade mycket på de norska grupperna TNT och Return en sommar där på 80-talet minns jag.

Skid Row - 18 and life
Klassiker!!!

Savatage - Somewhere in time/Believe
Minns inte exakt när den här låten kom men jag lyssnade rätt mycket på Savatage och de många bra ballader som denna och t ex "Out in the streets"

Aldo Nova - Fantasy
Kanadensiska hårdrockaren Aldo Nova har jag nog inte haft en tanke på de senaste 20 åren men han dök upp nu och låtarna minns jag väldigt bra.

Iron Maiden - Wasted Years
Sist men inte minst den klassiska gruppen med de klassiska albumen med Eddie på omslagen! Kunde ju valt någon av de tidigare låtarna som The Trooper, Run to the hills, Powerslave men valde denna.


Kommentarer >>
Postat av: pangis

Jag hade redan varit här när du kommneterade i min blogg:-) 80-tals hårdrock tilltalar mig massor:-) Jag fastnade i Youtube Whitesnake såklart..på hög volym..på jobbet...när representanter från migrationsverket dök upp!!! Ditt fel:-) Men de tyckte det var ok..

2008-04-02 @ 08:51:01
URL: http://www.pangbruden.blogspot
Postat av: Pangis igen

Det är läskigt med sådana här nostalgitrippar.. väcker mååånga minnenn. Helt plötsligt kommer man på att man varit ung en gång i tiden:-) Kul! Mer sånt!

2008-04-02 @ 08:53:45
Postat av: Isabellas pappa

Haha, Skid Row hade jag nästan glömt bort. Jag var breakare på 80-talet och då kunde man ju inte lyssna på hårdrock. Man kunde ju bara ha en stil!! Ska du vara pappaledig länge? Nu smäller det i kväll!! Torres har ju imponerat så vi får hoppas på att han sätter ett par stycken sen är Arselhål borta från alla titelchanser. YNWA

2008-04-02 @ 12:41:05
URL: http://alskadeisabella.blogspot.com/
Postat av: Linda

Många jag inte kände igen! *s*
Jadu, ingen stor hund här utan en liten Papillon ska vi införskaffa :) De är en stor hund i litet format det ;)

2008-04-02 @ 13:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0