Max, 17 veckor

Hos BVC
I Torsdags var Tina och Max på BVC för invägning och så var det även mammagrupp där de pratade om (tror jag det var) temperament. Det är ju lite tidigt ännu att veta om Max kommer bli en lugn kille som pappa och mamma eller kanske får världens hetaste temperament. Max växer inte alls lika mycket nu som han gjorde tidigare och numera är matchvikten: 8350 Gram och längden 68 cm. Allt verkar ok annars enligt barnsköterskan och den här torra rödflammiga huden är tydligen väldigt normal men vi ska fortsätta smörja in honom med minifom eller vad det heter. Tänk vilken tur för mig och Max att vi har Tina som har sån järnkoll på alla salvor, AD-droppar, bilbarnstolar, kläder och mycket annat!!!

1:a måltiden
Den stora grejen denna vecka i Max liv är väl att han har ätit sin första riktiga måltid! Vi fick rådet av barnsköterskan att ge honom lite gröt på kvällen så kanske han minskar ned lite på tuttandet under nätterna. I Torsdags när Max skulle äta för första gången hade vi köpt hem lite banangröt för är han pappas pojke så måste han ju älska banan *ler*  Han fick inte i sig så jättemycket utan såg mest förvånad ut när han skulle äta Max. Han verkade mer sugen på att tugga lite på sin hand eller någon leksak men nu är den debuten avklarad. Shit vad kladdigt och geggigt det kommer bli nu några år insåg jag vid det tillfället.

Ordning och reda
Nåt annat jag får inse att är att jag som vill ha ordning och reda måste chilla ned lite när det gäller mitt plockande av barnleksaker. Jag får försöka vänja mig med att det kommer ligga lite såna överallt nu i 10 år framåt men jag ska minsann göra allt för att Max ska bli duktig på att städa sitt rum när han blir större ha ha.

Max egenheter just nu
När Max ammar numera så ligger han ofta och knorrar/pratar. Han tar pauser och tittar ibland upp på mamma och ler, pratar mm. Tydligen ska detta vara rätt vanligt i den här åldern. Nåt annat han har börjat med är ju att spjärna emot med benen och sträcka på dem när man byter blöja på honom. Han sparkar också rätt mycket så det var lättare förr att byta än nu när han upptäckt vad kul det är att sprattla under blöjbytena.

Sömnen
Han fortsätter vara uppe till ca 22 på kvällarna oftast då han somnar för natten men denna vecka fortsätter han vakna ofta på nätterna jämfört med tidigare så detta blir ju förstås lite drygt ibland. På dagtid och tidiga kvällarna så sover han oftast bara en halvtimme om han nu inte är i vagnen utomhus då han kan sova en timme.

image120

Kommentarer >>
Postat av: pangis tonårsmorsa!

Ahh härliga Maxbilder! Fin start på dagen:-) Kan trösta dig med att efter 10 år försvinner faktiskt leksakerna. Då får man i stället börja plocka bort kläder, blöta handdukar, urdruckna glas, brödsmulor, tomma chipspåsar både på bord och golv och sminkrester..överallt detta j-a puder! Något att se fram emot. Iof så får vi väl hoppas att inte max börjar med puder men chipspåsar och blöta handdukar kommer ni inte undan:-) Ha fin dag!

2008-04-12 @ 09:02:44
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Johan

Mat är en historia i sig med småbarn. Ena dagen vräker dom i sig allt även maskar och sniglar på gården. Idag vägrade Kajsa äta allt som serverades.

Vi försökte med plättar, pytt-i-panna och korv. ALLA ÄR TRE FAVORITER!. Inget gick i. Faen, hon är ju glad i hågen o leker ändå trots tom mage.

Som pappa utan Pripps Blå. Det funkar, men gött ibland... ;-)

2008-04-12 @ 23:10:06
Postat av: Mattias

Pangis/
Ja Puder hoppas jag slippa städa undan :) men visst lär ju problemen ändras allt eftersom... :)

Johan/
Man får ju hoppas att Max inte fått pappas kräsenhet vad det gäller mat för då blir det en begränsad kost i hans liv :)

2008-04-14 @ 08:19:43
URL: http://jack71.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0