Ungern-Sverige 090905

Vilken gastkramande fotbollsrysare det blev i Lördags! Själv svor jag rejält redan innan matchen då Max förstås efter att ha somnat klockrent hela veckan denna kväll strulade som fan. Tina var på partaj så istället för att kolla med grabbarna hemma hos Persson så var jag hemma med Max.

Efter ungefär en timmes försök att få Max att somna mellan kl 19-20 så gav jag upp och tog svärandes med honom ner till tv-soffan. Max märkte att pappa var grinig så han satt som ett ljus bredvid mig och såg matchen så det blev ju ganska mysigt ändå även om jag fick hålla tillbaka mitt planerade ostkrokar/choklad-frosseri.

Vad gäller matchen så tycker jag Sverige i stora delar gjorde en väldigt bra fotbollsmatch där man förstås borde ha avgjort mycket tidigare. Fyfan vad tungt det kändes de sista 20 minuterna när man såg VM-drömmarna om Sydafrika år 2010 flyga all världens väg ända tills .....

Helt osannolikt att domaren inte blåser när Rasmus Elm har bollen, att mittbacken missbedömer höjdbollen på ett sätt som inte ens min gamle skolkolkamrat "Stålis" hade gjort, samt att den i matchen väldigt bleke Zlatan Ibrahimovic lyckas trassla in bollen med magen i matchens slutsekund!!!!

Jag vet att mål betyder allt i fotboll men det känns ändå lite "fel" när Expressen ger Zlatan 5 getingar och t ex Johan Elmander 3 getingar i betyg efter matchen samt att alla artiklar handlar om Zlatan när spelare som Elmander, Källström och Mellberg m.fl. också är värda att hyllas efter en kanonmatch från deras sida!

Nu har ju Sverige plötsligt en väldigt bra chans att komma tvåa i gruppen även om mycket återstår. Skulle man göra det så får man ju chansen till två Playoffmatcher för att komma till VM och Sverige är alltså inte klara för VM om man blir tvåa som alla verkar tro!

Härlig seger var det hur som helst och stackars Max som hade somnat så skönt i andra halvlek har nog aldrig vaknat med ett sånt ryck som när hans pappa ståendes i soffan skrek som en idiot av glädje!!!

Mina spelarbetyg!

Andreas Isaksson +++
Mikael Nilsson ++
Olof Mellberg ++++
Daniel Majstorovic +++
Behrang Safari +++
Rasmus Elm ++
Anders Svensson +++
Kim Källström ++++
Samuel Holmén +++
Johan Elmander ++++
Zlatan Ibrahimovic ++


Kommentarer >>
Postat av: Pumba

Jag kan bara hålla med! Kan förstå Max reaktion, för här började Mias gråta när pappa studsade omkring och skrek som en galning...

Nu gäller det bara att hitta en bra streamning tills på onsdag! Har du några tips du gamle data orakel???

Egentligen var det nog ALs gamla mac som inte riktigt höll måttet därav ett jäkla hackande av bilden från tv8. Hade RTL först men de var 20 sekunder före radiosportens sändning och man vill ju gärna ha svenska kommentatorer...

2009-09-07 @ 23:39:12
Postat av: Mattias

Jag har inte hört nåt men det första du bör kolla är ju om TV4 som sänder matchen även sänder den online på webben vilket inte är omöjligt. Annars är det ju oddsbolagens hemsidor eller nån sån där stream (ppmate) eller nåt. Kolla Flashback eller kanske svenska landslagsforumet på svenska fans före matchstart så finns det säkert fler i samma sits!!



Se upp för isbjörnar nu så ni kommer hem helskinnade!!

2009-09-08 @ 08:06:10
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vet inte hur din fotbolls-syn är då du bara lyckas skrapa fram en 3:a till Safari som var grym matchen igenom???? Han om nån borde få en femma ..han var ju överallt karln!

Svenssons 3 ser jag inte heller för han tyckte då jag var bra osynlig....

Annars tyckte jag du var hyfsat rätt ute...

Zlatan ska ha en överkryssad geting för sin insats..har ALDRIG sett han gjort en sämre match faktiskt!!

En enorm vilja å insats vid målet ..men resten var skit för hans del...

Du skojjar med mig att han fick 5 getingar i expressen ???..den sportreporter som gav han det,måste jag tyvär kalla för blind :) var det Mats olsson eller ?

2009-09-08 @ 18:26:38
Postat av: Mattias

Wanke/

Nja Safari kunde kanske fått en fyra och Anders Svensson tycker ändå var värd en trea och med den rollen han har numera syns han inte lika mycket. Förresten tvivlar jag att du har den järnkollen på matchen som du utger dig för att ha då jag ju vet hur det brukar vara när vi samlas i gänget ;)



Det var Mats Olsson och två journalister som gav en femma till Zlatan och förresten tycker jag inte hans vilja var så exceptionell vid målet för vem hade inte försökt nått bollen i det läget?



Kul att du har synpunkter hur som helst för det vet du att jag gillar!

2009-09-08 @ 20:03:22
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0