Nötallergiker

Som jag skrev tidigare så hamnade vi ju på akuten förr förra lördagen med Max som fick magsjuka/allergichock på samma gång. Nu har vi fått lite mer svar på prover och vet defenitivt att han är nötallergiker, bra att få besked men förstås trist att han är det. Vi kommer fortsätta få ta lite fler prover längre fram i vår för att få veta mer exakt vad han inte tål men tills vidare så är det ju lika bra att utesluta allt som har med nötter att göra för Max.

Det kan ju vara lätt hänt att t ex glömma bort att det finns mandel i semlor eller nötter i choklad mm. så vi måste verkligen ha det åtanke framöver. Vi kan t ex få problem om vi åker till Thailand där de har spår av nöt i mycket av thaimaten som de serverar. Det var ju trist att Max visade sig vara nötallergiker men samtidigt så är det ju inget som är farligt bara vi är uppmärksamma på vad han stoppar i sig och ser till att berörd omgivning får veta det.Kommentarer >>
Postat av: Webbis

Vi är nötallergiker hela familjen, i olika nivåer. Frun är t.ex. så känsligt att hon går med akutspruta med sig. Nötter är dock en ganska enkel sak att avstå ifrån, men det gäller att vara noga. Nötter finns i mycket man tror det skall finnas i som t.ex glasströssel, ostbågar, kanelbullar, i stort sett alla kakor och skorpor och mycket annat.

2011-04-03 @ 21:56:38
Postat av: Mattias

Jaså, vad trist. Fast som du säger så finns det väl värre saker men vi har också upptäckt att det finns nötter i fler livsmedel än vad man trodde.Finns det i ostkrokar utan att stå på innehållsförteckningen alltså? Det visste jag inte.Nu verkar Max kanske lida av nån annan allergi också då han blinkar mycket så kanske det är nåt med pollen så vi ska till läkare idag för det så får vi se.

2011-04-04 @ 10:17:19
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Tindra

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2011-05-07 @ 18:34:51
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0