Max dagisinskolning

Max fick ju skjuta på sin dagisinskolning någon dag pga mina magproblem och fick ju dessutom själv vara hemma en dag pga förkylning men nu är han alla fall inskolad klart! Eftersom det kan vara roligt att ha kvar till framtiden ska jag försöka sammanfatta hans inskolning lite.

Dag 1 - Kl 09:00-10:30, Onsdagen den 14/1
Första dagen för Max och när vi kom dit var han först lite avvaktande till en början men efter en stund kröp han omkring bland leksakerna och vågade till och med sno leksaker från de andra större barnen. Favoritlekplatsen var nog att stå vid rutschkanan där han nog kommer råka ut för en hel del påkörningar vår lille skrutt som ju är minst på dagiset. Personalen på dagiset var jättetrevliga så allt kändes kanon.

Dag 2 - Kl 09:30-11:00, Torsdagen den 15/1
Den här dagen var vi lite mer passiva och lät Max leka lite mer själv med sin dagisfröken Anna-Karin o de andra barnen. Han kollade lite ibland vart vi var men följde även med Anna-Karin till andra rum mm. utan att det var några problem.

Dag 3 - Kl 09:30-11:00, Fredagen den 16/1
När vi kom dit lekte Max med alla leksaker innan vi efter ca 20 minuter sa hejdå till honom för en stund. Tina och jag gick till personalrummet där vi skulle vara en halvtimme för att se hur han klarade sig utan oss. Det var en spännande halvtimme och när vi hörde barngråt en längre stund trodde vi att det var kört men det visade sig att det inte var Max som hade gråtit. Allt hade gått jättebra och när han fick se oss igen gnällde han till lite men inget farligt. Medan vi pratade lite med dagispersonalen kröp Max själv ut till köket där det fanns andra barn och en massa lego. Det blir nog ett favoritrum för han känns det som.

Dag 4 - Kl 09:00-11:00, Tisdagen den 20/1
Max fick vara hemma på Måndagen pga förkylning och sov väldigt dåligt natten till denna Tisdag. Fast vi bedömde ihop med Max dagisfröken att han skulle få komma dit en sväng och prova vara själv där en stund också. Tyvärr var mina magkrämpor sämre igen så Tina fick sköta lämningarna den här veckan. På dagiset så fick Tina vara i personalrummet i ca en timme medan Max lekte med dagispersonalen o de andra barnen. Det gick jättebra igen så helt klart trivs han bra på sitt dagis.

Dag 5 - Kl 09:00-12:00, Onsdagen den 21/1
Idag lämnade Tina Maxen på dagiset och gick hem de här tre timmarna. Väldigt spännande igen hur det skulle fungera och eftersom vi bara har fem minuters promenad till dagis hemifrån så var det ju inga problem om det mot förmodan skulle bli nåt strul. Idag fick Max även käka lunch där och på bästa sätt försöka sleva i sig själv med sked/händer. När Max skulle bli hämtad trotsade jag magsmärtorna eftersom jag vägrade missa första riktiga "hämtningen".

När vi kom till dagiset och Max fick syn på oss så kom han krypande med världens fart och upp i min famn. Då vände han sig om mot fröknarna och visade sitt härliga leende. Sådana moment gör verkligen livet värt att leva. Självklart ville han krama sin älskade mamma också för att sen fortsätta leka lite. Allt hade gått jättebra igen och dagisfröknarna verkar tycka väldigt bra om sin nya glada minsting känns det som. De hade gjort ett fotokollade på vad de gjort under dagen med Max som vi fick ta hem. De hade lekt med trolldeg, lego och en massa annat.

Dag 6 - Kl 10:00-14:00, Torsdagen den 22/1
Denna dag skulle Max igen vara på dagiset själv utan oss och även få prova sova lite efter lunchen. Tina lämnade honom vid tiotiden och det var inga problem alls som vanligt. Sedan hade han somnat hyfsat fort i vagnen utomhus efter lunchen och utan napp vilket var lite förvånande. Skönt att det fungerar bra med middagsluren där också då och när dagisfröken hade kikat ner i vagnen när han vaknade hade han fyrat av ett sånt där jätteleende.

Dag 7 - Kl 10:00-14:00, Fredagen den 23/1
Sista dagen på inskolningen och när Tina lämnade honom var Max på ett strålande humör igen. Skönt för Tina att det inte blev några jobbiga lämningar med gråt den här första tiden även om det förstås kommer bli sådana tillfällen framöver hur ogärna vi än vill det. Sen vet vi mycket väl att det går bra efter någon minut där inne när det kommer bli så. Enligt Max dagisfröken Anna-Karin var Max nu helt inskolad och det hade ju fungerat hur bra som helst på dagis för honom.

Nu till veckan som kommer blir det ju lite längre dagar från ca 07:45-16:00 eller nåt lite beroende på hur det blir med mina magproblem och jobbet. Tina känner sig nog lite mer orolig än mig för att han ska vara på dagiset så långa dagar redan nu. Jag tror det kommer fungera kanon men ska försöka att börja jobba lite tidigare så småningom när jag är tillbaka på jobbet för att kunna hämta honom i skaplig tid på eftermiddagarna. Jätteskönt att det blev en sån smidig inskolning alla fall och nu börjar en spännande, rolig, utvecklande tid på dagis för vår lille son!


Kommentarer >>
Postat av: pangis

Jag tror att eran skrutte är ett äkta dagisbarn som kommer att stortrivas. Det var mina och jag tror inte att jag hade ett enda problem under de år de gick på dagis. Det komemr att bli suveränt, annars hade nog problemen redan småvisat sig.. Söt som en sockerärta är han! stora killen:-)

2009-01-25 @ 16:58:14
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0