Max, 10 månader

Idag har jag och Max tagit en promenad i regnet till BVC för att han skulle på invägning och även få ta en spruta inför vår utlandsresa. Man vet ju aldrig hur han ska reagera på sprutan men det gick väldigt bra och Max tittade mest lite förvånat på barnsköterskan och undrade varför hon stack honom i benet? Tydligen kan barnen få feber i efterhand ca 1-2 veckor efter man tagit sprutan så vi får se vad som händer.

Max har nu blivit hela 10 månader gammal:

Fakta:
Längd: 78,5 cm
Vikt: 11,380 kg

Rörelseutveckling:
Kryper fortare och fortare och kan nu ställa sig upp mot soffor mm. helt själv. Kan även sätta sig upp själv när han ligger i sängen eller barnvagnen vilket vi ofta får se prov på även mitt i natten. Max har även lärt sig vinka hejdå lite de senaste dagarna som ni kan se på foto 3 här nedan.

Maten:
Han äter ju väldigt bra och tycker om allt vi bjuder honom på. Max fick även prova äta helt själv en gång men det blev förstås extremt gäggigt. Vi kommer väl nu framöver att ge honom lite mer av vår egen mat och som mellanmål äter Max ibland banan nu. Han blir helt galen när han ser att vi äter en banan om han inte får smaka.



Sömnen:
Den fungerar ju inte klockrent som vanligt men det är ju bara att acceptera att alla barn är olika. Läggningen funkar helt ok men sen vaknar han alldeles för ofta på kvällar/nätter tyvärr. Ibland sover han i egna rummet i sin säng och ibland orkar man inte springa dit stup i ett på nätterna och så har vi honom med oss istället vilket ibland funkar bra och ibland inte alls som de här senaste nätterna. I helgen ska vi prova ställa spjälsängen i vårt rum igen och testa den varianten.

Talet:
Han säger ju ord som pa-pa, ma-ma, dada, heej men svårt att säga om han förstår vad han säger? Igår när jag gömde mig för honom när han kröp omkring så sa han Pa-Pa flera gånger så jag bestämmer mig för att han förstår vad han säger.

Max tycker om att:
Leka med bilar och undersöka hjulen,  pussa på mamma, pappa och gosedjuren, bli jagad av pappa i sängen och krypa upp på mamma, öppna och stänga dörrar (klämriskfaktor 100, brrr), slänga saker i backen när mamma/pappa säger nej nej nej.

Max tycker inte om att:
Sova, hur trött han än är, någon dammsuger med den stora dammsugaren, han aldrig får trycka på receivern till mitt högtalarsystem (se bild 1), vi klipper naglarna på honom,




Kommentarer >>
Postat av: Johan

Underbart med barn!

2008-10-17 @ 10:46:27
Postat av: pangis

Sötaste killen i Sverige just nu! Helt utan konkurrens:-) Trevlig helg till er alla!

2008-10-17 @ 11:35:49
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Malla

Vilken fining han är.. Säger som jag alltid sagt! Maxen är urtypen för vällingreklam!



Ha en härlig helg!



Pok



Malla

2008-10-17 @ 12:15:46
URL: http://desperatenotwives.blogspot.com
Postat av: Janne

Nu väntar man vara på att han börjar vifta med innebandyklubban =)

2008-10-17 @ 12:43:45
URL: http://janne73.blogspot.com/
Postat av: Honung

Jag är helt såld på er lilla grabb!

2008-10-17 @ 16:39:39
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Honung

Svar från min blogg: Tack. Klart man gillar Max. Han är ju en pralin i tillvaron. :)

2008-10-18 @ 11:09:43
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: ullrika

va fin han är Max! har en Maali som är lite drygt en månad äldre än honom; de verkar "följa" varann väldans i utvecklingen! ser nästan likadana ut också (det är la mest håret kanske, och att dom är lika glada!)... nästan jämt ;)

2008-10-23 @ 00:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0