Mamma Mia

Mamma Mia + + +

Nu har vi också sett filmen Mamma Mia till slut. Själv såg jag musikalen i London 2001 med brorsan och farsan men minns ju inte så mycket av det. Jag har egentligen lite svårt för den här typen av film där man sjunger repliker men tycker ändå att filmen kändes ok att titta på. Filmen utspelas ju i en sagolikt vacker miljö och framförallt njuter man av att höra Abbas fantastiska musik framföras överraskande bra från dessa skådisar.

Fast jag egentligen aldrig har lyssnat på Abba på så känner man ändå igen varje låt och text vilket är lite märkligt? Nu när musikalen och filmen gjort sådan succé så kommer förstås massor av ungdomar lyssna på Abba så de lär inte glömmas bort ännu på många år. Dessutom kommer det ju ett Abba Singstar nu i dagarna som lär bli väldigt populärt. Björn och Benny är verkligen två svenska genier att vara stolta över måste jag säga!

Vad tycker ni andra som sett  filmen och vilken är er favoritlåt med Abba?


Kommentarer >>
Postat av: Janne

Jag tycker personligen att filmen var bra. Såg den i Australien och vissa låter fick man nästan smårysningar av. Odödliga klassikers som jag hoppas kommer att leva kvar länge. Det enda jag störde mig på var tjejens pojkvän (som hon skulle gifta sig med) Han är nog det absolut mesigaste jag har sett på en bioduk och passade inte alls in i filmen.



Ha det gott!



/Janne

2008-11-10 @ 12:55:19
URL: http://janne73.blogspot.com/
Postat av: Honung

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag hörde Pierce Brosnan sjunga och ännu mer när Stellan sjöng. Det är en riktig feelgoodfilm. Favoritlåt med ABBA? Kan inte välja... :)

2008-11-10 @ 20:06:24
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Linda

Tyckte den var rätt söt, men musikalfilmer har aldrig varit riktigt min grej. Men godkänd blev den iallafall o de är ett gott betyg från en som inte gillar genren.



GRATTIS på födelsedagen idag!!!

2008-11-11 @ 10:47:38
Postat av: Dagens Eko

Filmen är helt okej. Vet inte vad jag ska tycka om sånna här musikal-filmer egentligen. Historien kändes lite krystad kanske men visst helt klart underhållande. Har inte sett musikalen så jag har inget att jämföra med.

Dock kan jag inte säga någon favoritlåt av ABBA för alla är väldigt bra, tycker jag.

2008-11-11 @ 12:15:33
URL: http://dagenseko.blogg.se/
Postat av: Jerpa

Tänkte bara flika in och säga grattis på dagen. Grattis!

2008-11-11 @ 13:07:54
URL: http://www.jerpa.se
Postat av: Mattias

Tack ska ni ha för grattisen och sen så märker jag att det finns fler än mig som inte kan välja ut någon speciell favoritlåt med Abba.

2008-11-12 @ 19:41:31
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag har ju inte sett den!! :( Har velat men har inte fått med mig husbandet på det.....ÄN!



Min absoluta favvoABBA låt är: Winner takes it all! Den betyder så mycket för mig och jag ryser varje gång jag hör den...



2008-11-13 @ 07:27:20
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Nina

Har dy fyllt år?? GRATTIS I EFTERSKOTT!!

2008-11-13 @ 07:28:01
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: jama

Ha ha. Komiskt. Jag såg den på bio med min mamma för några veckor sen. LÖÖÖÖV IT! Kan oxå ha lite svårt för musikalfilmer ibland, men denna. Vaddå feelgood film.



HAr vart hemma krasslig hela veckan. Min sambo jobbar ju skift så nu har han vart hemma 2 dgr med mig. Igår såg vi filmen. Jag tvingade honom...hehe. "Tjejfilm" fnös han lite innan. Men jodå, han tyckte oxå den va riktigt bra (och...viskar...jag såg t o m en tår i ögat under Slipping through my fingers - den scenen berör ju verkligen nu när man själv har barn o har ett "annat tänkt" ;)



Ha det bra, och Grattis i efterskott!

2008-11-13 @ 18:05:46
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Linda

Ha ha! Glömde helt bort den frågan om bästa låten med ABBA.. svårt.. The winner takes it all kanske?

2008-11-13 @ 21:52:29
Postat av: Mattias

Tack Nina och Jama! När det gäller bästa låten känns det omöjligt men The Winner Takes It All är ju verkligen en låt som känns mäktig. Lay all your love on me gillar jag också...

2008-11-14 @ 09:27:52
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0