Lundells biografi 1

Då har jag läst ut första delen av Måns Ivarssons biografi om Ulf Lundell. Boken heter ju "Vill du ha din frihet får du ta den" och är på 840 sidor uppdelad i tre böcker. Den första boken berättar om Lundells uppväxt och om 70-talet då han ju bland annat ger ut sin bok Jack och släpper sitt första album.

Eftersom jag är en sen upptäckare av Ulf Lundell så har jag heller inte haft nån större koll på hans tidiga år och uppväxt vilket gör att den första boken kändes väldigt intressant. Roligt också att läsa om vad många av låtarna som han skrev på 70-talet egentligen handlar om även om jag inte kan påstå att jag gillar särskilt många låtar på hans 3-4 första album.

Roligt också att läsa om alla olika musiker som har spelat med Ulf Lundell som t ex Niklas Strömstedt som var med i många år som pianist bland annat. Likaså skrivs det ju en hel del om vår lokale kändismusiker Ingmar Dunker som var trummis i många år hos Uffe vilket jag inte hade en aning om. Förutom mycket handling kring musiken och böckerna så får man ju genom boken också en bra inblick i Lundells liv under de här åren. Mycket supande blev det och man behöver ju inte vara ett geni för att räkna ut att Lundell inte var särskilt lätt att leva med varken för flickvänner/fru eller bandmedlemmarna. Jag tycker Måns Ivarsson gjort ett bra jobb med del 1 och kastar mig genast över del 2 o 3 som enligt Lundellfans tyvärr inte ska vara lika välskrivna. Vi får se men jag ser verkligen fram emot att läsa lite mer om hur Den Vassa Eggen blev till och även senare album som jag har lite mer koll på.


Kommentarer >>
Postat av: Johan

När du kommer ner oss i till Orminge kan vi ta en "fame-ride" ner till hans föräldrahem, och sen till första-tjejens-hus för att sen glida vidare till Myrsjöns festplats där han brukade festa som ung och sen ha spelningar då och då. Ryktet säger att man än idag kan hitta Pripps Blå burkar i vassen som Uffe druckit.. ;-)

2008-07-08 @ 12:36:18
Postat av: Mattias

Ha ha, vi tar en promenad med våra barn o kollar efter burkarna när vi kommer ner!



Tror du förresten Uffe var en CB??? läser man boken skulle jag gissa på en "Kuse" men det vore ju för hemskt! (Obs! väldigt internt för er som förstår nada)

2008-07-08 @ 19:39:22
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Johan

Han var definitivt ingen CB. Ser H.L:s version av en Kus-ö framför mig när jag tänker mig Lundell som ung..

2008-07-08 @ 20:59:53
Postat av: Mattias

Ha ha, exakt mina tankegångar! Det kanske var Lundell som brottade ned mig de där gångerna i gympasalen på föreningsfesterna?



Tänk vad många låtar som blir ännu bättre när man vet vad texterna handlar om lite mer för övrigt....T ex Inte ett ont ord...

2008-07-09 @ 07:55:04
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0