Teneriffa 2014

Den 2 Mars lämnade vi Sverige för att flyga till Playa de las Americas på Teneriffa. Vi hade en lugn skön vecka där vi fick sola och bada mycket. Lite kallt på kvällarna och när solen ej var framme men vi hade ändå bra väder. Att resa med nu 6-årige Max var oftast ett stort nöje. Lite synd om Max att det var så få barnfamiljer på hotellet då det inte blev så mycket leka med andra barn för honom men han stortrivdes alla fall.

Vårt hotell: Dream Noelia Sur (4-stjärnigt Apollohotell)
Fint hotell med fräscha rum och trevlig personal. Hotellet ligger bra till centralt i Playa de las Americas med gott om restauranger, barer och bra shopping mm i närheten. Till stranden var det ca 10 minuters promenad. Poolområdet och maten var sådär samt att det var väl mycket pensionärer på hotellet denna period. Detta gör att vi nog skulle välja ett annat hotell om vi reser dit igen även om vi var nöjda med hotellet för det priset vi fick.

Om Playa de las Americas
En trevlig stad med den fina milslånga strandpromenaden som går ända till den mysiga staden Los Christianos. Vi shoppade ej mycket men i staden finns många moderna märkesbutiker och det sägs vara bra shopping till bra priser. Massor av trevliga restauranger och barer fanns det. Det finns flera olika stränder men jag kan rekommendera Playa del Vistas som var jättefin med ljus härlig sand.

Aktiviteter
I närheten av hotellet fanns två minigolfbanor som är uppskattade av barnfamiljer. En dag spenderade vi på vattenlandet Aqua Park där vi även i priset fick se en riktigt bra delfinshow. Det finns även ett jättestort vattenland som heter Siam Waterpark men vi valde Aqua för att den nog var lite mer för mindre barn som Max. Sedan fanns det ju massa andra djurparker, gocart, havsutflykter mm men inget vi provade på.
 
Bäst med resan:
Bara att få ligga i en solstol, lyssna på podcasts med en kall öl i solgasset är ju en enorm njutning i slutet av ännu en evighetsvinter hemma i Sverige. Att Max hade så kul, äntligen fick vara frisk på en resa och lärde sig simma var ju en stor bonus. En bra sak med Playa de las Americas är att flygplatsen ligger väldigt nära så vid ankomst och hemresa är det bara en 20 minuters bussresa.

Sämst med resan:
Att det var så mycket pensionärer både på hotellet och i staden kändes lite trist ibland. Lite bortskämd av Turkiethotellens fantastiska poolområden så kändes detta poolområde sådär. Kunde gärna fått varit lite varmare både dag och kvällstid. Till sist så skulle det förstås varit roligt om vi rest med någon annan barnfamilj men så blev det icke denna gång och vi är helt nöjda med vår resa.
 
 
 

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0