Hockey VM

Hockey VM är igång och följer man twitter, facebook och liknande så tävlar folk i att dissa evenemanget. Visst är det så att själva upplägget suger och det är förstås otroligt trist med alla dessa nej tack från NHL-spelare men samtidigt ser jag hellre ett urvattnat VM än inget alls. Kanske att VM varannat år och ännu senare vore en idé men nu är det som det är och jag spelar alla fall in och ser rätt mycket hockey under VM. Tre Kronor har ju många spelare som ska vara ledande framöver som är spännande att följa samt att Kanada, Ryssland och Tjeckien exempelvis har bra lag.

Igår slog Sverige ett svagt Frankrike och i studion så rasade Niklas Wikegård över t ex Niklas Bäckström som tackade nej. Trots att Per Mårts ju har gjort ett bättre jobb än Bengt-Åke vad gäller kontakten med NHL-spelare så kan ingen få bort problemet att efter ca 90 tuffa NHL-matcher så är de flesta spelarna skadade och när klubben som i Bäckströms fall säger nej pga att hans två skador ej är helt läkta så måste även en Tre Kronor-fanatiker som Wikegård förstå Bäckströms beslut! Såg lite av Franzén inatt som knappt kan åka skridskor så inte konstigt att han redan tackat nej.

Sedan finns det ju nej tack som man kan bli lite mer upprörd över förstås men verkligenheten är ju sån att NHL styr och de skiter totalt i VM och har alltid gjort. Vad gäller Sverige tycker jag backsidan känns lite svag men glädjande är ju att Viktor Fasth har börjat så stabilt. Hoppas han kan fortsätta spela stabilt även när det väl börjar gälla lite mer i VM. Tyvärr är ju upplägget som gjort för att det blir en massa matcher utan alltför stort värde i väntan på kvartsfinalen, framförallt i Sveriges svaga grupp.

Omöjligt att tippa men gissar att något av lagen Kanada eller Tjeckien tar hem VM-guldet!Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0