Slöa bortskämda ungdomar?

Efter Linda Skugges utspel på Aftonbladet debatt om att det inte finns någon jobbkris för ungdomar utan att de helt enkelt är för slöa eller bortskämda vad gäller valet av jobb så har det debatterats friskt om detta. Bert Karlsson som gillar att synas och höras var inte heller sen att hänga på i den kritiken mot ungdomar när han deltog i SVT-debatt för några dagar sedan.

Min åsikt är att det självklart finns massor av duktiga hårt arbetande ungdomar som dessutom inte är rädda för att ta sk skitjobb och det tror jag även Linda Skugge och Bert Karlsson håller med om. Däremot tror jag att de har lite rätt i att dagens ungdom generellt är lite mer bortskämda än vad vi var! Precis som att min generation är mycket mer bortskämda än vad våra föräldrar var och så vidare. Tiderna förändras vilket ju är på gott och ont på många sätt.

Vad gäller mig själv så kan jag inte påstå att jag har varit en hårt arbetande människa hela livet då jag t ex i yngre år hellre tillbringade dagarna på badet än att söka sommarjobb. Däremot har jag i hela mitt vuxna liv gjort rätt för mig genom att antingen studera eller arbeta även om det har inneburit så kallade skitjobb på t ex industrisanering eller något liknande.

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0