Tidningen Okej

Mycket fokus i nöjesmedia just nu om den klassiska ungdomstidningen OKEJ som fyller 30 år. Den tidigare OKEJ-skribenten Jörgen Holmstedt har i dagarna släppt en nostalgibok om denna tidning. För oss som fanns med på 80-talet så är ju detta något stort!!! Just under 80-talet så känns det som om nästan ungdomar mellan 10-16 år läste tidningen OKEJ och den hade ju otroliga försäljningssiffror vad jag har förstått.

Tidningen inriktade sig främst på musik men det var även artiklar om tv-serier, filmstjärnor mm. Målgruppen på den tiden var väl mestadels unga män/pojkar som t ex jag själv. På den tiden var det ju ett krig mellan Hårdrockare och Syntare men tidningen OKEJ lyckades fånga båda dessa målgrupper. Ett annat skäl till att unga män läste tidningen var förstås det faktum att det var mycket lättklädda tjejer i tidningen.

På nätet kan man hitta det mesta och jag hittade en hemsida om OKEJ där man kan läsa en hel del gamla artiklar från tidningen OKEJ och även se en del av alla bilder som fanns i tidningen. Vilken nostalgi att återse artiklarna om djävulshårdrockarna i W.A.S.P, läsa om Europes framgångar eller dregla över lättklädda bilder på Lili & Sussie igen. Tydligen finns tidningen OKEJ även idag vilket jag inte hade en aning om men större än vad den var på 80-talet kommer den aldrig att bli!

Finns det några fler som läste OKEJ eller kanske tom läser den tidningen numera?


Kommentarer >>
Postat av: Cissi

Läste OKEJ i flera år när jag var yngre (är 19 nu). Tyckte tyvärr att den började inrikta sig mer på sådant som inte hade med musik att göra och slutade prenumerera på den för några år sen.

2010-10-25 @ 18:08:19
URL: http://cecilianaatsaari.blogg.se/
Postat av: albulena

du har en jätte fin & bra blogg.

2010-10-29 @ 20:14:28
URL: http://aalbulena.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ååååh, det var tider det när det var mycket hårdrock!!!! Mer hårdrock och mumsiga boys än lättklädda brudar.

2010-11-11 @ 00:58:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0