Hemma igen

Då är jag hemma från Barcelona igen efter en härlig resa ihop med Persson!

Efter inledningen med två dagar där vi hade dåligt väder så blev det bättre med ganska mycket sol de sista fyra dagarna. Vi bodde bra på två fina olika hotell, fick sola vid poolen på hotellet och vid havet, uppleva nattlivet och dricka många många goda öl i värmen. Jag och Persson hade alla fall väldigt roligt och det känns som en väldigt lyckad resa även om det förstås var väldigt trist att vi "tappade" två resekompisar pga askmolnet.

Förutom solning, partaj och rundvandringar i staden så var vi ju förstås på fotboll samt besökte tennisturneringen Barcelona Open där vi bland annat såg Robin Söderling vinna i kvartsfinalen. Vi flängde runt en hel del i Barcelona så nu har man alla fall rätt bra koll på tunnelbanan och de vanligaste turiststråken som Las Ramblas, Gaudikyrkan, Port Olympic och hela Barcelonetastranden mm.

För mig som småbarnspappa där jag i vardagen ibland kan sakna egentid, sömn mm. så kändes det otroligt lyxigt att bara få vara på semester med en polare helt utan några måsten. Bara att få ligga vid den underbara takpoolen på hotellet med en öl i handen i solen och få snacka fotboll med trevliga engelsmän en hel eftermiddag kändes som en jättelyx. Sedan är det ju alltid skönt att bo på fina hotell och bara äta ute under en veckas tid också!

Det var ju lite speciellt att för första gången vara borta från Max i flera dygn och visst längtade jag mycket efter honom men jag visste ju samtidigt att han hade det bra hemma med Tina. Vi pratade lite via webcam ibland också så att jag fick se den lilla solstrålen live. Just att jag hade med laptopen var ju kanon då vi hade stor nytta av den som t ex för att fixa fotbollsbiljetter, nytt hotell eller söka information mm. Sedan var det ju skönt att kunna lyssna på Spotify på förfesterna och kolla runt lite på nätet ibland.

Även om jag kommer att längta tillbaka ibland så kändes det ju ändå skönt att komma hem till min kära familj igen. Helt underbart att få se en glad Max komma springande och hoppa upp i famnen vid hemkomsten och ett stort tack till min underbara flickvän som ställt upp så mycket genom att trixa med jobbtider, skjutsa oss både till och hem från flygplatsen i Skavsta (120 mil sammanlagt). Återkommer som sagt med mycket mer om resan så småningom men vet redan nu att jag kommer att åka till Barcelona snart igen!

Kommentarer >>
Postat av: ullisar

det går inte att kommentera inlägget här ovanför så jag kör här istället!



nja, det måste ha varit en jobbig match för er Liverpoolfans. att behöva "hoppas" på förlust liksom... men min man är glad, han håller ju på Chelsea :)



att foten blir bättre av promenerande är ju bra! överlag är rörelse bättre än ligga stilla på rygg i nästan alla lägen tror jag. och det kan vara bra att veta att det inte är farligt att det gör ont. oftast alltså.



det låter som ni haft en riktigt trevlig vecka! jag förstår precis vad du menar med "lyx", och på nåt vis är det lättare att slappna när barnet (barnen) är hemma med andra föräldern än med barnvakter tycker jag. synd på förlorade kompisarna men två resenärer är ju bättre än inga! tennisen hade jag helt tappat greppet om men jag förstår att det måste varit coolt att sitta där som svensk. hur var stämningen på matchen?



tjo!

2010-05-03 @ 15:46:41
URL: http://ullrika.se
Postat av: Mattias

Ja jag kände väl lite så att det fick sluta hur som helst i Liverpools match.



Ja det känns bra när vi har innebandycup nästa helg att det förmodligen bara kan göra mer ont men inte bli sämre av att spela så bara att köra på.



Ja det känns ju tryggt att åka på det sättet när max var hemma med Tina. Håller med om att man förstås blir lite mer nojig om man åker bort båda två o har fixat barnvakt då man kanske är rädd att han ska tro att mamma o pappa inte kommer tillbaka eller nåt.



Stämningen på matchen var väl inte så speciell då Söderling var överlägsen o det hade ju varit annat o se Nadal på hemmaplan men häftigt ändå att vara på riktig tennisturnering för första gången.

2010-05-04 @ 10:44:16
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0