OS sammanfattning

Om jag med mina mått mätt ska försöka sammanfatta OS i Vancouver 2010 lite kort så är det väl att Längdskidåkningen blev den stora höjdaren där svenskar på nåt sätt satte profil på varje lopp som kördes och även nådde fantastiska framgångar. Efter alla bedrövelser i stora mästerskap där man ofta har haft en viss övertro på ett tunnt svenskt skidlandslag samt att de många gånger vallat bort sig, missat formtoppningen eller kört in i väggar så var det ljuvligt att se alla medaljer rasa in till våra underbara skidåkare.

Herrarnas stafettguld var förstås något otroligt stort som många svenskar säkerligen värdesätter högst av samtliga OS-medaljer men mitt härligaste OS-minne blir nog herrarnas dubbeljakt med det sagolika loppet där Johan Olsson efter en fantastisk körning tog brons och Marcus Hellner knep guldet. Just nu känns det som om det var det roligaste skidlopp jag har skådat så därför smäller det guldet lite högre än de andra i mina ögon.

Vad gäller OS-hockeyn så var förstås Sveriges insats i turneringen en stor besvikelse även om jag kan bli lite förvånad över att en del folk verkade tro att Slovakien är en b-nation. Så fiasko är kanske ett väl starkt ord men helt klart är man riktigt besviken på Tre Kronor där vissa spelare inte presterade som man förväntat sig och med en lagledning som inte lyckades matcha laget på ett bra sätt heller. Jag hävdar fortfarande att Bengt-Åke Gustafsson är en bedrövlig matchcoach vilket han tyvärr visade i slutskedet mot Slovakien.

Annars så var ju ändå hockeyn en väldigt rolig turnering där Kanadas match mot Ryssland är något man kommer att minnas liksom USA som körde över Finland och bjöd upp till bra motstånd i en sevärd final mot hemmanationen. Jag tycker OS-upplägget i OS hockeyn liksom i VM är rätt trist när det alltid handlar om en transportsträcka som ofta inte gäller något och sen så vips är det roliga ibland slut efter en enda match!! Fast med tanke på hur NHL resonerar så får man väl vara glad ifall det blir några NHL-spelare i nästa vinter-OS som ju avgörs i Ryssland.

Vad gäller övriga idrotter så har jag inget större intresse förutom möjligen Alpint och Skidskytte. Att Helena Jonsson gjorde fiasko är väl ingen överdrift liksom även Anna-Carin Olofsson även om man inte kan förvänta sig att någon åker dit och tar hem massor av medaljer i en sån sport. Björn Ferrys guld var förstås djäkligt roligt och det unnar man denna underhållande idrottsman. I Alpint gladdes man förstås åt Anja Pärssons bronsmedalj där hon visade fantastiskt mod efter sitt fall i störtloppet och sen var det roligt med Myhrer i herrarnas slalom.

Vad gäller SVT så tycker jag att de har gjort en väldigt bra tv-produktion detta mästerskap. De har oftast kompetenta kommentatorer/experter med vissa undantag och André Pops och Jonas Karlsson i studion tycker jag skötte sändningarna strålande. Väldigt roligt också med "Uppvärmningen" som jag hyllat tidigare i bloggen och att SVT även blivit väldigt stora på Facebook vilket jag och många andra uppskattade. Tack vare "Uppvärmningen" så har ju även en sån lite mer anonym svtprofil som Johan Ejeborg helt plötsligt blivit folkkär!

Nu är detta OS över och jag längtar redan till nästa!

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0