Nytt tennisracket

I Onsdags fick jag äntligen tillfälle att spela lite tennis igen och glädjande nog så fick jag min nya tennisracket med posten då också. Jag har köpt ett Dunlop Aerogel 4D 500 från RB Sportline och själva racketen kändes väldigt skön även om min backhand inte fungerade särskilt bra den första matchen. Dessutom var det lite annorlunda strängat så man får anpassa spelet lite för det blir lite väl många slag bortanför baslinjen hittills. Fortsätter jag vara nöjd med denna racket så skulle man ju helst vilja ha två av samma sort då det är så djävulskt trist när strängarna går på den racket man spelar med vilket ju händer varje säsong.

Matchen mot min store rival Wanke blev en tokjämn historia men där jag åter igen inte spelade särskilt bra och förlorade med 6-4, 7-6 och det står nu hela 4-0 i matcher till honom. Wanke ska ha cred för att han spelar så stabilt i år och det märks att hans flitiga tennisspelande gjort honom snäppet bättre medan jag tyvärr spelar sämre i år än tidigare somrar. Fast roligt är det hur som helst och igår fick jag prova spela på en ny grusbana i Forsbacka. Jag och Roffe trotsade bröllopet på tv och spelade in fotbollen så vi hann med en 3-setare där jag vann med 6-2, 7-5, 6-3 om jag minns rätt. Jättefin grusbana i Forsbacka så där kan man spela fler gånger.


Kommentarer >>
Postat av: Rickard

Hallå!



Kul att du gillade racketen och hoppas din backhand sitter ordentligt snart. Ett litet tips om du sätter många bollar utanför linjen är att testa någon annan sena i racketen. Tre senor som jag tycker är grymt bra är Babolat´s nya RPM blast, Tecnifibre Red Code och Luxilon Rough. De ger ett mycket bra bett i bollen så du får bättre topspinn. Funderar du på att skaffa en till racket så skickar jag med 2 set av någon av dom så du får testa.

Lycka till i sommar!



Rickard

RB Sportline

2010-06-20 @ 14:42:33
Postat av: Mattias

Hej!



Tack för tipsen hur som helst men får ge racketen några till matcher först och lära mig anpassa slagen lite bättre förhoppningsvis innan jag ger mig på något byte av sena mm.

2010-06-21 @ 08:43:25
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: tea

för det första är det head-racken som gäller ;) för det andra är det ju ett MÅSTE att minst ha 2 likadana haha. så skräpning nu :)

2010-06-22 @ 12:50:38
URL: http://livelove.blogg.se/
Postat av: Mattias

Ja Head kikade jag också på men har aldrig provat nån. Är man en 38-årig motionsspelare så är det ju inte direkt livsviktigt med två likadana racketar men när jag provat klart mitt dunlop så blir det nog så :)

2010-06-22 @ 13:13:08
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0