Max - 2,5 år!!!

Det är idag 2,5 år sedan vår underbare son föddes och här är lite Maxinfo just nu...

Rörelsemotorik:
Är väl helt normal för en 2,5 åring och nu börjar gilla klättring också, brrr.

Tal/Sång:
Pratar massor och man förstår ju mycket av det han säger numera. Jag älskar verkligen att höra honom prata och han säger ju ofta så roliga underfundiga saker. När det gäller att räkna så kan Max nästan räkna till 10 men av nån anledning så vill han alltid säga Eeen, tvååå, fyyyra så vi måste plugga in siffra nr 3 lite bättre. Max älskar att sjunga sånger som Blinka Lilla Stjärna, Björnen Sover med flera och favoritramsan är 5 Små Apor! Se den på Youtube här >>

Sömn:
Sover en timme vid lunch på dagis men oftast inte alls dagtid när han är hemma. Somnar själv efter lite bokläsning vid läggningen runt 19:30-tiden. Vaknar oftast vid kl 00 och kommer in för att sova vidare med oss i stora sängen som enligt mig känns rätt liten när Max bufflar runt i sängen på nätterna. Max vaknar nästan alltid runt klockan 6 på morgonen. Det är så ljuvligt att slippa de här stora sömnproblemen som Max hade tidigare med ideliga vakningar med grått mm. på kvällar/nätter så bara att hoppas att han fortsätter sova bra.

Mat & Dryck:
Äter det mesta fortfarande och favoritmåltiden är nog Hamburgare.

TV:
Dora Utforskaren är fortfarande ohotad etta på Max tittartopp!

Favoritlekar:
Lägga pussel, jaga eller bli jagad till fots eller med sin Bobby Car, arbeta i trädgården, gå till lekparken och gunga, vara med andra människor, hjälpa till i köket, se på Dora Utforskaren, spela lite dataspel (kalle kunskap, sofie lek och lär), klä ut sig, läsa böcker, bygga klossar, köra elmotorcykeln mm.

Trots:
Max har ju kommit upp i "KAAAN SÄÄÄÄLV"-åldern och detta ihop med att trotsdemonen anfaller honom ibland gör ju att det stundtals kan bli riktiga duster. Värst tycker jag det är när vi ska till dagis och man känner hur klockan och humöret rusar iväg när han börjar trotsa. Max kan vara väldigt mycket för att säga MIIIN om det mesta också och speciellt mot Farmor som ju är så översnäll så att Max förstås vet vem han kan köra mest med. Förra veckan var jobbig men de senaste dagarna har vi sluppit trotsanfall men de kommer förstås att komma tillbaka många gånger framöver, inget unikt med det.

Max Kompisar:
Han träffar ju inte kompisen Theo så jätteofta numera men det blir ju bättre i sommar av flera olika skäl som t ex när vi åker på semester ihop en vecka i Juli. Det är ändå Theo han oftast pratar om och sedan är det ju kusin Milton då som vi också hoppas kunna träffa lite mer nu i sommar. På dagis heter Max bästis numera Isak som han leker mycket med och även tjejerna Rispal och Alice.


Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0