Grattis Clintan!

I veckan fyllde Clint Eastwood 80 år och jag tycker att en av Hollywoods största genom tiderna inom filmen är värd att hyllas med ett blogginlägg om honom. Filmikonen Eastwood har ju medverkat i massor av sevärda filmer antingen som skådespelare eller som regissör och har ju funnits med i bilden inom film sedan 50-talet och är än idag aktuell med nya filmer både som regissör och skådespelare vilket ju är ganska otroligt egentligen! Jag har t ex filmen "Gran Torino" väntandes på dvd:n, en film som han själv regisserat och spelar huvudrollen i och som har fått bra kritik har jag sett. Man kan ju undra vad som driver en 80-åring att fortsätta år efter år trots alla framgångar men den där drivkraften är väl det som gör vissa till superstars och oss andra till soffliggare.

Mina första filmer med Clintan såg jag i början av 80-talet när man hyrde hans westernfilmer på video. "Den gode den onde den fule", "Mannen med Oxpiskan", "För en handfull Dollar" och "Pale Rider" var några av de klassiska westernfilmerna jag såg. Det finns väl ingen som passar bättre som snabbskjutande bister cowboy än Clintan! Sedan var det ju filmerna om polisen Dirty Harry där han spelade den bistre polisen Harry Callahan med den klassiska repliken -"Make my day". En annan bra film från förr var ju även "Örnnästet" med Richard Burton i huvudrollen.

Under senare år på 90/2000-talet har ju Clint Eastwood medverkat i några väldigt bra filmer. Som t ex med "A Perfect World" som han både regisserade och medverkade i där Kevin Costner hade huvudrollen. En annan favoritfilm är "I skottlinjen" som är en hederlig bra actionfilm där Clint Eastwood spelar livvakt åt en mordhotad president. Till sist måste jag även nämna "Million Dollar Baby" med Hilary Swank som den kvinnliga boxaren som ju i filmen tränas av Clint Eastwood och en annan favoritskådis, nämligen Morgan Freeman. Clint Eastwood regisserade ju även den sevärda filmen "Mystic River" och många andra som jag inte nämner här.

Någon som har en speciell favoritfilm med Clint Eastwood?



Kommentarer >>
Postat av: DD

Dirty Harry!!!! så klart. "Make my day"



Spagettiwestern gillade jag aldrig fast jag gillade dom vanliga westernfilmerna.



2010-06-08 @ 08:40:27
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Frida

clintan håller ju just nu på med en film om nelson Mandela nu:) snart rullar väll den på bioduken med.

2010-06-22 @ 10:58:33
URL: http://friidaanderssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0