Inför valet

Snart är det dags för valet och hittills har jag inte engagerat mig sådär jättemycket genom att kika på debatter mm. Annars är jag nog mer intresserad av politik än vad t ex många av mina vänner är då jag alla fall ibland kan fastna framför tv:n om det är någon debatt eller utfrågning av partiledare mm. Jag tycker det är svårt med politik då inte ens experter kan komma överrens om vilken väg som är bäst att gå vad gäller den svenska välfärden. Så hur ska då jag kunna veta om vi t ex får bättre sjukvård, skola mm. genom att höja skatterna som Sossarna vill istället för att fortsätta köra på Aliansens linje?

Det jag vet, är att jag i fler frågor sympatiserar med Aliansens synsätt på saker och ting än det Röd-Gröna alternativet och jag skulle absolut inte vilja se att Vänsterpartiet sitter med i en regering. Lars Ohly må vara Liverpoolsupporter och ha en stark vilja att kämpa för människor som har det svårt men deras politik ger jag inte mycket för. Visst kan jag önska att Aliansen kunde försöka att göra det bättre för de människor som faktiskt av olika skäl aldrig kommer att kunna få ett arbete. Tro mig det finns många sådana människor som kanske har lite udda personligheter eller så och då måste man hitta alternativ istället för att låta AF, Kommuner i år efter år försöka få ut dem i arbete! Däremot att man tar hårdare tag mot "slöa" människor som inte vill arbeta och därmed låter dem tjäna klart mindre pengar än oss som arbetar tycker jag är helt riktigt!

En viktig fråga för mig är Sjukvården som ju varenda människa i livet måste vilja att den fungerar bättre. Vi hamnar på något sätt allihopa inom sjukvården till slut och jag har tyvärr vid flera tillfällen fått konkreta exempel på att den måste förbättras som t ex vid min Pappas sista tid i livet. Andra frågor som är viktiga är förstås jobben, skolan, drogmissbruk, brottslighet och en massa annat. Jag kommer helt säkert att rösta på något av Alliansens partier men får avvakta den närmaste tidens utfrågningar mm. innan jag bestämmer mig helt. Är man väldigt osäker på vilka partier man sympatiserar med i många frågor kan det ju vara en bra idé att testa någon av alla dessa valbarometrar/tester som finns på diverse internetsajter.

Här är SVT.se - Valpejl >>

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0