Det nya landslaget

Ikväll spelade Sverige en träningslandskamp mot Skottland och även om motståndet var blekt så tycker jag Sverige imponerade med sin 3-0 seger. Landslaget gjorde en bra insats där de visade upp ett fint passningsspel med många suveräna kombinationer som man inte direkt är bortskämd med att se landslaget visa upp. Det känns också som om det plötsligt finns massor av olika alternativ till de flesta positionerna i laget med stor konkurrens vilket är kanon.

Många spelare imponerade igår som t ex Zlatan, Ola Toivonen, M Lustig och Anders Svensson m.fl. Jag tycker även att Pontus Wernblom gjorde det bra MEN likförbannat tycker jag att Kim Källström ska spela bredvid Anders Svensson centralt. Uppspelsfasen är fortfarande något som Sverige har problem med men just på den biten är Källström vår klart bäste när han som igår visar att han vill ha boll och slog sedan massor av fina uppspel i djupled.

Att Zlata kom tillbaka och visade en sån glöd känns förstås underbart! Det ska bli djäkligt roligt att följa honom i landslaget denna höst och även se om samspelet med Toivonen kan fortsätta utvecklas. Allt positivt kanske inte kan tillskrivas Erik Hamrén då även Lagerbäck säkerligen denna höst hade genomfört en liten generationsväxling men likförbannat tycker jag det känns uppfriskande med en ny förbundskapten som dessutom har en offensivare målsättning med spelet samt alla fall hittills kan agera lite bättre mot media.


Foto lånat från Scanpix

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0