Max nya sovrutin

Att Max inte är någon sömntuta är ju inget nytt för er som känner oss eller följer bloggen. Vi har ju provat massor av olika metoder och lösningar med blandat resultat. Något som har fungerat hyfsat är ju själva läggningen då vi lägger oss med honom i hans säng. Då har han ofta somnat efter 5-25 minuter efter att alltid ha "hållt handen" och fått vrida, klämma mm. som han verkligen tycker om att göra när han blir trött.

Hur mysigt detta än är så inser vi ju att det kan vara en dum läggmetod då han ofta vaknar flera gånger varje kväll/natt och är ledsen vilket kanske kan bero lite på att vi är borta när han vaknar. Dessutom önskar vi ju så småningom att vi kan lägga honom själv, läsa en bok och säga godnatt så att han förstår att vi finns i huset men att han får somna själv.

Att lägga honom själv och lämna rummet med en säng där han kan klättra ur själv var ett för stort steg även denna gång märkte vi. Så denna vecka lägger en av oss honom utan att han får hålla handen ocn inte gå ner för sängen vilket är en nog stor kamp kan jag lova.

Första kvällarna i veckan gräts Max en hel del och hans försök att få närkontakt med mig eller Tina sittandes en bit ifrån sängen var både hjärtskärande och hysteriskt roliga även om man får låta bli att skratta för då väcks ju Max bushumör genast. Igår satt jag med honom en timme innan han till slut gav upp och somnade utan några större gråtattacker vilket kändes skönt.

Jag är tyvärr rätt säker på att han kommer fortsätta vakna på kvällar/nätter ändå framöver men förhoppningsvis kan han sova lite tryggare i framtiden om han accepterar att vi inte somnar med honom för att sen vara borta när han vaknar. Nästa steg är väl att låta honom få lära sig att somna om själv lite oftare vid hans vakningar.

Jag hoppas att han så småningom kan ha lite mindre vakningar på kvällar/nätter och att själva läggningen kan gå hyfsat fort. Då skulle det inte göra lika mycket att han vaknar och vill gå upp varje morgon vid klockan 05:50!


Sömnodjuret besegrad...

Kommentarer >>
Postat av: Tina

Han sov ju ända till 02 i natt utan att vakna en enda gång. Alltid nått!!

2009-07-09 @ 08:45:19
URL: http://tiniwinisen.blogg.se/
Postat av: Pangis

Jag tycker det verkar både klokt och smart att göra som ni gör.. Lycka till!

2009-07-09 @ 10:57:29
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Det finns hopp :)

2009-07-09 @ 13:29:32
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Jan Nordström

Helt rätt metod. Själv satt vi utanför dörren och "vaktade" någon vecka med våra två pojkar. Några jobbiga kvällar men sedan somnade dom själv och problemet var löst.

2009-07-09 @ 16:18:37
Postat av: Mattias

Jan/

Kul att du kikade in och skönt att höra att även du tror vi gör rätt. Ett stort problem är väl att Max kan hoppa ur sängen själv men vänjer vi honom i rummet med att man ska stanna i sängen vid läggning kanske vi inte behöver lyfta in honom så hysteriskt många gånger när vi sen försöker få honom att lära sig somna själv.Man måste intala sig att det verkligen är värt det för flera år framåt när det kommer att kännas jobbigt de första kvällarna med förmodad gråt och urhoppningar från sängen av honom.

2009-07-09 @ 19:04:14
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: wanker

Jaa klart han saknar er om ni håller hand varje dag å vaknar å ni inte e där ...så sluta med daltandet ;)...det var lika för oss oxå...daltade med den första,vilket e väldigt svårt å låta bli..men till slut så brukar man inse själv som ni nu gjort ..att det funkar inte å göra dom till lags hela tiden ...då får man ett helvete! Så några nätter med grin å skrik gör ingenting ...för låter man dom bestämma hela tiden ...då skapar man ett stort problem för sig själv :)

Mvh Dr.Phil

2009-07-09 @ 21:08:08
Postat av: Mattias

Det finns väl lite orsaker till att vi gjort som vi har gjort men du har förstås rätt i att barnen ju anpassar sig efter hur man vänjer dem.tack för råden Doktorn! ;)

2009-07-10 @ 08:30:25
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0