Windows Vista

Det har blivit en del datatimmar på sistonde då jag lagt ned ett stort jobb på att få Windows Vista att fungera så smidigt som möjligt på den bärbara datorn. Bara man orkar lägga ned lite tid på sånt här så märker man ju direkt en skillnad i hur smidigt och snabbt datorn arbetar jämfört med innan.

Från början så hatade jag Windows Vista och även om jag fortfarande har svårt för en del saker så gillar jag det mer nu när jag har lärt mig att få bort allt onödigt skit. Nu finns ju Windows 7 ute i en betaversion också så nu när stationära datorn snart behöver ominstalleras kanske man skulle prova det.

Bra länkar för att optimera och anpassa Windows Vista

Sweclockersforumet - Guide för att optimera Vista
Vista Tweakguide
Windows Vista - How to
Alltomvista.se


Jag har testat mycket nya gratisprogram på sistonde och här är några tips

Defraggler
Windows inbyggda Defragmenteraren är enligt de som vet inte mycket att ha så jag kör denna istället för Defragmenteringen som man bör göra lite då och då.

CC Cleaner
Verkar vara ett bra städprogram som bland annat rensar oanvändbara filer från registret, hårddisken mm.

Songbird
En musikspelare som verkar intressant då den precis som Firefox kan anpassas med en massa häftiga tillägg. Tidigare har jag ju kört Winamp eller Mediamonkey när jag inte använder Spotify då men nu ska jag testa Songbird som verkar spännande.

Xnview
Tidigare har jag mest kört ACDSEE i olika versioner som bildvisare men tycker att Xnview verkar vara ett bra gratis bildvisningsprogram om man vill ha lite bättre funktioner än Windows inbyggda bildvisare.

Apatch (Till Windows Messenger)
Detta har jag tipsat om förr men gör det igen. Ladda hem Windows messenger och ladda sen hem Apatch för att på ett enkelt sätt anpassa ert "Msn"! Ni kan ta bort all reklam, onödiga knappar, ordna så att man kan logga in på fler msn på samma dator och mycket annat.


En guide till massor av bra gratisprogram hittar ni här >>

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0