Inför JVM-finalen

I natt är det dags för den stora finalen i JVM mellan Kanada-Sverige! Tidigare har jag tyckt att svensk media skrivit upp "småkronorna" lite väl vad gäller guldläget men helt klart har Sverige en bra chans. En seger mot kaxiga Kanada på deras hemmaplan skulle skänka mig en enorm glädje så jag är oerhört förväntansfull inför denna drabbning!

Vår Brynäshjälte Jacob Markström blir förstås oerhört viktig i målet och så hoppas jag det blir en domare som står emot trycket. Det finns ju otaliga matcher där Kanada på ett tveksamt sätt nått stora framgångar och det vill jag inte uppleva inatt.

Uppdaterat! - Guldet till Kanada!

Klev upp kl 5 imorse för att se matchen och tyvärr tycker jag inte Tre Kronor alls kom upp i den nivå man hade hoppats på. Framförallt var lagets Powerplay uselt för vad man än tycker om domarna så fick Sverige många chanser att spela PP som man utnyttjade fantastiskt dåligt. Småkronorna fick förstås en mardrömsstart när Mikael Backlund drar på sig en idiotutvisning i första bytet som resulterar i mål för Kanada direkt. Så onödigt av Backlund som även drog på sig en till onödig utvisning i slutsekunden av andra perioden som resulterade i 3-0 målet!

Jag hatar verkligen Kanada och är så trött på sättet denna duktiga hockeynation alltid tar sina titlar. Fem djävla sekunder kvar mot Ryssland i semin när de kvitterar också men det är väl tyvärr ingen slump att just Kanada ofta har det där flytet.

Även om jag har sett värre pååkningar av svenska målvakter från Kanadicker förr så svider det verkligen att de i samband med två av dessa situationer gjorde mål strax efter. Speciellt när vi i dessa lägen inte fick domsluten med oss på det sätt man kunde ha hoppats på. Fast domarna var inte alls orsaken till förlusten och förutom några missar och märkliga beslut var de ändå ok tycker jag.

När publiken sen buar ut de två 18-åriga svenskarna Markström och Hedman EFTER matchen när de fick diverse priser så önskar jag att Wikegård fått gått bärsärkargång på läktarna, grrrr. Sportsligt verkligen med tanke på att Victor Hedman var så snäll mot Kanadicken efter kollisionen med Markström och den senare blev alltså utbuad för att han blev pååkt 3-4 gånger under matchen. (De syftar väl på filmining men ändå! Djävla svin!)

Nästa år avgörs JVM i Kanada igen och jag hoppas de svenskar som får vara med då lärde sig en massa av den här matchen. Sverige kommer ha ett bra lag nästa år då flera av nyckelspelarna får vara med även då. Då djävlar ska vi ta Kanada!!!

Kommentarer >>
Postat av: Webbis

Canada på hemmaplan kommer ALLTID att ha en hemmafördel som är större än alla andra lag har (bortsett möjligen Man Utd på Old Trafford med Mike Riley som domare) det vet alla. Det gäller för Sverige att hålla sig så kalla att dom fixar det ändå med hjälp av fart och teknik.



Vi visade stor moral mot Slovaken där vi får 1-2 mot oss på en horribel utvisning och 2-2 på slutet av andra ej godkänt och killarna står upp fantatiskt bra och vänder.



Först och främst måste naturligtvis Markström spela så bra som han gjort hittills, men sedan måste också Oscar Möller upp till bevis, där har vi ett stort sparkapital som måste börja betala nu. Micke Backlund lyfte i semin, men nu måste hela förstalinan flyga.



Att tredje och fjärdelinan skall fixa sina uppgifter (något man normalt alltid är nervös över) är jag inte alls orolig över. Canada kommer aldrig göra mer än tre mål på Markström om dom inte får en uppsjö av PP, sedan är det upp till vår första och andralina att göra ett mera.



För en gångs skull tänker jag dock inte sitta uppe förstöra hela den sista perioden av lediga dagar för att se matchen live halv två i natt. Nu blir det DVD-recorder och en jävla tändning till frukost i stället.

2009-01-05 @ 21:56:29
URL: http://www.liverpoolsweden.com
Postat av: Mattias

Håller med dig om allt Webbis och hoppas även V Hedman visar lite mer än vad han har gjort hittills!



Nu har vi precis bytt sängkläder efter att sonen kräkts ner sängen här och jag ska också se matchen tidigt imorgon bitti. Det gäller att förhindra den där text-tv reflexen bara så man inte sabbar :)



2009-01-05 @ 23:24:39
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Webbis

Magsjuka suger värkligen stenhårt, och speciellt när det handlar om småbarn.



Minns en gång när min äldsta var typ tre och var lite "småsjuk". Han låg på golvet framför TV:n när jag gick ut i köket för att brassa lite käk och han ropade. "Vänta lite bara" ropade jag tillbaka och han väntade. När jag efter typ tre minuter var färdig och gick in till honom hade han spytt tre gånger på golvet, men bara ropat efter det förtsa. Då tyckte man liiite synd om honom och kände sig rätt usel som pappa...



Här hemma är det inte text-tv som styr, här gäller det att övertyga två killar och två tjejer att hockey är guld till frukost...

2009-01-05 @ 23:44:02
URL: http://www.liverpoolsweden.com
Postat av: Webbis

Dubbla poster hela tiden, och ingen editeringsfunktion...

Vad är det här=)

2009-01-05 @ 23:49:31
URL: http://www.liverpoolsweden.com
Postat av: roffe

Du hade rätt, domarna höll inte för trycket. Synd att vi aldrig ska kunna lyckas och roffa åt oss det där guldet nån gång.



Lär dock säga att Canada är Canada...man blir imponerad. Fan vad dom kan tända till när det gäller. Visst ska det ha några fler utvisningar, men när dom kör på som dom gör ger det mersmak åt Canadickerna...och bara negativa tankar åt svenskarna som surar ihop och tappar huvet en aning.

Ska vi svenskar aldrig lära oss läxan...

2009-01-06 @ 10:53:24
Postat av: Mattias

Webbis/

Oj, har du ett helt dagis hemma du!! Jag fixar bort dina dubbelposter men roligt att du skriver lite tycker jag :) Jag gick upp kl 5 för att slippa övertyga någon om att matchen är värd att sitta still någon timme för :) Synd bara att det gick åt helvete!



Roffe/

Ja det känns som om alla dessa finaler mot Kanada för både små och storkronor ser rätt lika ut och alltid vinner de djävlarna till slut. Ja jag tycker också att vi fick rätt många utvisningar med oss mot för hur det kan vara när de har hemmaplan.



Hoppas ni hade trevligt igår hos Persson med grabbarna. Själv fick vi byta kräkiga sängkläder och ha oss medan ni drack öl och mådde bra :(

2009-01-06 @ 11:04:07
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Webbis

Som sagt, domarna med sig har dom på hemmaplan, även om jag faktiskt inte tycker dom var SÅ dåliga som många gör gällande.



Vi får skylla oss själva, vi var inte tillräckligt smarta och inte tillräckligt bra helt enkelt. Att gå ut och bjuda på ett PP i första bytet är ju som att tigga efter trubbel och när man sedan drar på sig en ny utvisning med en sekund kvar av mittperioden (i mittzon) så går det så här.



"Canada kommer aldrig göra mer än tre mål på Markström om dom inte får en uppsjö av PP, sedan är det upp till vår första och andralina att göra ett mera" skrev jag i går. Vi släpper in fem puckar, av vilka två kommer i tom kasse och två i PP.



Trist att vi inte nådde upp till den klass som vi hade mot Ryssland och stundtals mot Slovakien, men vi mötte också ett mycket bra Canada, vi skall inte glömma det.



Oscar Möller var den stora besvikelsen återigen. Lagkapten och i stort sett ordinare i LA och det enda han presterar i turneringen är ett mål i öppen kasse. Det är lite för dåligt.

2009-01-06 @ 11:54:24
URL: http://www.liverpoolsweden.com
Postat av: persson

jag hatar canada så jävla mycket ....jävla skitland .....och när man ser videon från 87 tror man det ju knappt är sant

2009-01-06 @ 14:46:21
Postat av: Mattias

Ja när det gäller domarna så tycker jag också de var helt ok förutom vissa händelser. Jag har faktiskt svårt att avgöra om det är en pååkning av Markström eller kollision vid första tillbudet?



Ja du har rätt i det du skriver och av Möller hade man ju verkligen hoppats på lite mer!



JVM var alla fall en rolig turnering och nu får vi återgå till vårt kära Liverpool istället :)

2009-01-06 @ 14:48:11
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Mattias

Persson/

Jag och den där serien 1972 var tydloigen 10 ggr värre säger de som vet. Svin är vad de är!

2009-01-06 @ 14:49:29
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0