Pins & Nålmärkestavla

Igår ägnade vi en stor del av dagen till att söka information på nätet om metallmärken (Pins). Min mamma har två tavlor med en massa såna här pins av olika slag som hennes farbror har samlat på. Det är klubbmärken, vasaloppsmärken från början av 1900-talet, krigsmärken från första och andra världskriget med mera.

Den ena mindre tavlan har en bekant till mamma tagit hand om då hans dotter pysslar mycket med Tradera-auktioner och ville prova sälja märkena där. Den lilla tavlan som vår bekante just nu säljer via tradera var ca 150 märken och då har hon fått ca 6000 kr i nuläget när auktionerna avslutas imorgon. Då säljer man ju märkena en och en vilket innebär ett djävla jobb förstås.

Nu har den här grannen erbjudit morsan en skaplig summa pengar för den stora tavlan men då tog vi hem den hit för att kolla upp lite vad den kan vara värd. Vi funderar just nu på om det är värt att jag och Tina istället säljer de här tusen märkena en och en på Tradera och då delar pengarna med morsan eller om hon ska sälja den till grannen.

Väldigt svårt att veta hur mycket den är värd men efter lite mailkontakt med någon samlargubbe som vi hittade på ett forum så verkar det som om budet vi fått på hela tavlan är skapligt men han kunde ju inte vara säker på om den är värd mycket mer eller mindre. Det skulle ju kännas lite jobbigt om vi säljer tavlan och de sen håvar in en jättesumma när jag och Tina i så fall kunde gjort jobbet lika bra på Tradera.

Finns det någon samlarexpert bland mina bloggläsare så får ni ju gärna tycka till!


Kommentarer >>
Postat av: Linda

Beror väl lite på vad för summa det erbjudits med, vilket inte är skrivet.

Tror jag hellre skulle sälja själv! Går efter magkänslan.

2009-01-11 @ 09:47:31
Postat av: roffe

Den där tavlan kommer man ihåg att man varit imponerad av dom gånger man varit hemma hos dina föräldrar. Tycker det är en ganska cool tavla.



Mitt tips:

Hedra dom som sparat alla dessa pins genom åren med att behålla dom i familjen.

2009-01-11 @ 11:31:47
Postat av: Mattias

Linda/

Din syster får berätta för dig om "budet". Efter att ha sett vad hon som sålde märkena på lill-tavlan fick när auktionerna på Tradera stängde idag känns det nog som om vi ska sälja själva även om det blir ett hästjobb.



Roffe/

Ja den där tavlan har man glott på många gånger och ni andra också minns jag :) Ja visst har vi tänkt tanken på att spara tavlan i familjen men morsan vill inte ha den kvar och vi känner inte heller för att ha den på väggen så bättre att sälja i så fall och spara de medaljer mm. som tillhör släkten tycker vi.

2009-01-11 @ 19:14:27
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0