Tvätta händerna!

Nu i dessa influensatider så pratas det ju otroligt mycket om hur man ska undvika att bli smittad. Något som är väldigt viktigt är ju att tvätta händerna ofta men jag tycker detta är något som nonchaleras av väldigt många människor.

 "Lite skit under naglarna har aldrig skadat" eller "killar tvättar bara händerna efter toabesök på film" är ju två vanliga klyschor som tyvärr i många fall verkar stämma.

När man har småbarn så vill man ju ogärna att de blir sjuka så och jag minns i början att man ibland undrade om alla som skulle pilla på Max hade tvättat händerna det senaste dygnet. Fast självklart går jag inte omkring och tänker så hela tiden så att inte tror att jag är manisk eller så.

Alex Schulman ogillar också när folk med otvättade händer ska fingra på ens barn :)

Hur som helst så har jag tydligen ett obefintligt immunförsvar och försöker att tänka på att tvätta händerna ofta numera. Framförallt på jobbet där jag kommer i kontakt med mycket människor och där många gärna vill ta i hand dessutom.

En 26-åring från vår hemstad Sandviken ligger numera nersövd i allvarligt tillstånd på ett sjukhus i Danmark pga svininfluensan så nog tycker jag det kan vara värt att orka tvätta händerna någon extra gång för minska risken att bli sjuk och smitta sin omgivning.

Är ni extra noga med er handhygien i dessa tider?


Kommentarer >>
Postat av: Linda

Jag tvättar händerna ofta, oavsett om det är sjukdomstiderna eller ej... alltså inte sjukligt ofta, men jag tvättar händerna regelbundet under dagen.. eller hur jag nu ska förklara det.

2009-08-27 @ 07:26:55
URL: http://chagak.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag har införskaffat mig en hadsprit som jag har i skötväskan. När vi var på grönan hade jag lust att duscha ungarna i det..men jag hejdade mig! ;)



Man ska ABSOLUT tvätta händerna ofta.... dessvärre är detta nåt väldigt svårt att få in i huvudet på barn i tonåren så Thedde får sig lite gliringar varje dag nuförtiden! :)



By the way! JAG ÄLSKAR Alex Schulmans blogg och skrattar så jag gråter åt den ibland! :)

2009-08-27 @ 11:27:12
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Dagens Eko

Vi är rustade med alcogel på jobbet så ja jag har nog blivit lite mer noggran med handhygien. Så för att forsätta vara lika duktig har jag köpt hem alcogel med.

Svårare dock att få Mini att förstå det krävs lite mer och bättre tvätt om händerna än bara vid toalettbesök

2009-08-27 @ 12:09:12
URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Postat av: Anonym

Det säga att man aldrig ska tvätta med tvål på morgonkvisten ..för det tar bort det fettlager å skydd som bildats över natten ..å då blir man extra känslig å mottaglig för baciller ....sen om det stämmer eller inte det vet jag inte ..men det sägs så..nån som vet ??

2009-08-27 @ 12:53:07
Postat av: pangis

Jamen..Här kör vi handsprit också..på uppmaning av skolhälsovården!

2009-08-27 @ 15:49:31
Postat av: Urban

Nej.

2009-08-28 @ 17:06:19
Postat av: DD

Jag tvättar händerna lika ofta som förut. Inte mer.



En tanke bara:



det fösta du tar på när du går in på toaletten är HANDTAGET. Det sista du tar i när du går ut därifrån med nytvättade händer är HANDTAGET. Vem torkar och tvättar handtaget?



Nej, jag tvättar händerna lika lite eller ofta som innan. Men jag är ju mest hemma vid datorn numera och barnen går på dagis och skola och tar hem baciller. Vad gör man?



2009-08-30 @ 20:44:42
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: ullisar

precis som du blev jag som nybliven förälder mycket duktigare på att tvätta händer i tid och otid. vi hamnade i en del diskussioner jag och maken under den första tiden. inte med varann, utan med oförstående släktingar som tog det som en förolämpning när vi påpekade det olämpliga i att i RS-virustider gå direkt från lortiga pengar direkt ner barnvagn till sovande bäbi. vilket i sig är en underlig grej. varför MÅSTE man pilla på en bäbi som sover? hur många arga blickar har jag gett. och syrliga kommentarer. säkert till förtret för den petande, men det är inte dom som behöver kämpa den illgråtande koliklessna trötta bäbin så jag blänger gärna. och kommenterar.



usch nu känner jag mig som en gnällkärring. hoppas du förstår hur jag menar!

2009-08-30 @ 21:31:17
URL: http://ullrika.se
Postat av: ullisar

vet inte om mitt inlägg försvann? nu ska jag iaf kolla länken till Schulmann :)

2009-08-30 @ 21:32:20
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0