Lördagskväll i Storvik

Då Tina hade partaj här hemma i Lördags så flydde jag och Maxen hemmet för ett dygn. Vi åkte hem till morsan i Storvik på eftermiddagen och hade en trevlig kväll i hemmet där jag bodde ca 15 år av mitt liv. Fast även om jag trivdes där i det stora huset då så gör jag det inte alls nu av flera orsaker. Dels beroende på att min pappa inte längre lever och huset är ju förknippat med massor av minnen och dels känns det som om hela huset börjar förfalla!

Jag har tjatat på morsan i flera år om flytt och till hösten måste det vara dags för en flytt och nu måste hon bara kunna bestämma sig för vart hon ska bo framöver. Ett trevåningshus med över 10 rum och dubbelgarage med massor av rust som behöver göras är inget bra boende för en 66-årig ensamstående kvinna enligt mig!

På Lördagskvällen tog jag en biltur i byn då jag skulle beställa hem mat till oss. Oj, vad många minnen man har från Storvik där jag bodde i ca 24 år av mitt liv. Alla somrar man tillbringade på badet både på dagar och nätter, sommardagar/nätter på vår båt Maolu, hur jag och "Fryckan-gänget" hängde vid bänkarna nere vid kiosken dygnet runt, alla hemmafester hos Roffe på Gränsvägen, mina lägenheter i byn, alla träningar/matcher inom hockey, fotboll och innebandy jag har gjort nere vid sportcentrum och mycket mycket annat.

Inte för att jag har någon större åldersångest men lite deppigt kändes det att åka runt i den folktomma byn och tänka tillbaka på allt roligt man gjort och inse att man börjar bli rätt gammal. Dessutom kändes det lite sorgligt att åka förbi flera av mina kompisars föräldrarhem där flera av dessa trevliga föräldrar man växte upp med inte längre finns i livet.


Här i "Stenbacksskolan" hade jag min sista lägenhet i Storvik

Kommentarer >>
Postat av: pangis

Ja..livet går liksom vidare på något sätt.. Tur det för hur hade det varit annars?

2009-04-07 @ 20:54:22
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Urban

Visst kan det vara vemodigt ibland. Jag känner igen mig i mycket av vad du beskriver, just känslan. Känslan av att den tiden är förbi, förr. Ibland tycker jag att det var bättre förr.

2009-04-08 @ 05:59:48
URL: http://bollfot.blogg.se/
Postat av: Mattias

Pangis/

Ja, tur på sätt och vis men det kunde gå lite långsammare ibland kan man känna :)



Urban/

Ja jag skulle alla fall inte tacka nej till att få vara 20 igen även om jag trivs bra med livet nu också.

2009-04-08 @ 12:50:39
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Honung

Jag skulle hellre vara 25 och vetat det jag vet idag. Då hade jag haft vett att njuta av det mer.

2009-04-08 @ 19:43:13
URL: http://honungsbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0