Sportkrönika

Friidrotts VM (Inomhus)
Stefan Holm vann ännu ett VM-guld och vad man än tycker om honom så är han ju en av de största minsta idrottsmän vi haft i landet. Inomhus-VM i friidrott känns ungefär som kortbane VM i simning eller mixstafett i skidskytte. Kul om svenskarna lyckas bra men inte lika mycket värt då många av de bästa inte alltid deltar.

Längdskidor
Kul för Anders Södergren att få vinna femmilen i Holmenkollen! Han är ju ofta väldigt duktig på de längre distanserna men eftersom internationella förbundet bestämt att det ska masstartas nu för tiden så är Södergren allt som oftast chanslös. Hoppas verkligen det blir fler "riktiga" femmilar på stora mästerskap i framtiden. Både för Södergrens skull och för oss tv-tittare.

Foppa
Kikade på Colorado-Dallas inatt och vad kul att få se Foppa på isen igen!!! Han hade en ganska tung inledning på matchen men kom sen igång bättre och hade några giftiga assists till målchanser som var vassare än de han fick assist på till målen. Visst syns det att han har en bit kvar men om han nu kommer få vara hel (vilket jag tyvärr tvivlar på) kan han säkerligen bidra med en hel del assists och få fart på Colorados dåliga PowerPlay.

Sean Avery! Här ligger retstickor som Per Ledin, Jämtin i lä kan man väl säga.

Wikegård
Niklas Wikegård tycker ju oftast till om det ena och det andra. Tidigare i veckan sågade han alla spelare och tränare som gnäller för mycket på domare och annat. Sen har han även hunnit med att gnälla lite på Brynäs sportchef Micke Sundlöf för att denna har överskattat truppen. Detta sagt av han som alltid gnällt enormt på domarna både som tränare/expert och vi minns ju alla vem som tippade att Brynäs skulle ta SM-guld. Fast Wikegård tycker klokt ofta också och jag håller helt med om att det förstås är bullshit att HV71 skulle ha lottat att de ville möta Skellefteå! Tränarna verkar så livrädda för att motståndaren de väljer ska få tändvätska så de kommer med såna löjliga omsvängningar när de ska motivera sina val inför kvartsfinalerna.

Brynäs
Ja vad ska man säga? Boorken tillbaka i båset och Olov Östblom får ägna sig åt att boka hotell, träningstider mm. i kvalserien. I vårt kära Brynäs kan allt hända och jag måste säga att detta känns djävligt märkligt. Uppenbarligen hade Boork många spelare som ville få bort honom för annars hade klubben ALDRIG sparkat honom tidigare. Nu är han tillbaka och visst tror jag han kan göra ett bra jobb eftersom ingen tränare är bättre lämpad för att klara pressen. Fast likförbannat väldigt märkliga beslut de tar i Brynäs klubbledning! Bara att hoppas att spelarna brinner för klubben nu och gör sitt jobb helhjärtat oavsett vem som står i båset.

Liverpool
Jag har sällan kännt mig säkrare på tre poäng än när Liverpool tog emot Newcastle igår! Matchen slutade med en enkel 3-0 seger till Liverpool som fortfarande lever enormt mycket på firma Gerrard/Torres offensivt. Undrar vad Michael Owen tänkte där i spelargången före match? Han såg inte ut att njuta av läget precis.

Bäst sport på tv just nu:
1. Niklas Holmgren, Canal + (Underskattad kommentator och studiovärd)
2. Tommy Engstrand (Programmet Engstrand 45 minuter!!, icke som kommentator!)
3. Ekwall vs Lundh (TV4 Sport eller via webben)

Kommentarer >>
Postat av: Jocke

Jo då Fibban finns fortfarande kvar. tror jag i alal fall.

Tidningen Offside läser jag gratis på jobbet

2008-03-10 @ 08:56:40
URL: http://vastertorp.blogg.se/
Postat av: Marina

jag lyssnar inte heller på mix megapol efter klockan 10 :) Synd att det inte fungerade för dig, du får väl gå in på hemsidan.

2008-03-10 @ 09:05:56
URL: http://hennes.blogg.se
Postat av: pangis

du glömde Wissmans silver och Perssons seger i Suberkombon :-)

2008-03-10 @ 10:10:55
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Pangbruden/
Skrev faktiskt om Wissman först men tog bort lite. Jag har en djävla förmåga att skriva "för långa" inlägg om jag inte redigerar bort lite :)
Självklart kul med Wissman men bara inte media och andra börjar tro att han kan vinna 400 m utomhus till sommaren nu för det är något helt annat!

2008-03-10 @ 12:01:52
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: Nathers

Trist bara på Foppas onda sträckning, jag tycker att han skadar sig hela tiden, haha.

2008-03-11 @ 06:03:21
Postat av: Mattias

Hej Nathalie!! :) Japp det blev som väntat nåt annat skit med Foppa men förhoppningsvis inget allvarligt. Så där är det att vara +30 och idrotta kan jag avslöja :)

2008-03-11 @ 07:47:36
URL: http://jack71.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0