Gonatt Sverige

Vilket Anticlimax detta blev när man hade så stora förhoppningar om att få se Sverige-Holland i kvarstfinal på midsommardagen precis som för 4 år sedan. Sverige blev helt utspelat och överkört av ett Ryssland som stundtals spelade en helt underbar fotboll. Guus Hiidink måste verkligen hyllas som ett geni när han lyckats så bra med Australien, Sydkorea och Ryssland. Dessutom har han gjort det genom en väldigt fin offensiv fotboll! Även vid ledning 2-0 så fortsatte den grymme vänsterbacken Zhirkov att attackera vilket måste ha givit de svenska GIH-tränarna panikångest.

Förlusten igår beror självklart inte på underskattning som vissa fans/media yrar om. Varför i helvete skulle de svenska spelarna med MINST bollinnehav och avslut av alla lag i hela EM gå ut och underskatta Ryssland? Lägg ner!

Sverige var så inställda på att inte gå bort sig offensivt så när svenskarna väl fick låna bollen rådde nån slags handlingsförlamning där spelarnas hjälp till varandra var obefintlig! Detta innebar de sedvanliga luftpastejerna mot våra forwards som denna dag inte heller förmådde att behålla bollen där uppe på topp.

Nu känner man sig mest tom och förbannad. Ilskan tar man gärna ut på förbundskaptenen vid ett sånt här tillfälle och så även jag. Det jag stör mig på nåt så in i helvete är Lars Lagerbäcks matchcoachning som under detta EM varit KATASTROFAL!!! Hur man igår kan undgå att göra sina tre byten och kan vänta tills 80:e minuten innan man gör sitt andra byte när laget precis som mot Spanien är uselt och tröttkört är ungefär lika obegripligt som att kvinnor skickar kärleksbrev till den där Incest-Josef som låser in sina barn i en källare!!! Stackars Sebastian Larsson säger jag som måste ha gjort Lars Lagerbäck något ont eller så såg Lagerbäck något bra i Elmanders mittfältsspel i dessa två matcher som alla vi andra missade!

Lars Lagerbäck kan inte trolla och visst inser jag också att inga byten i världen hade räddat Sverige igår. Likförbannat måste en coach göra allt för att förändra en bedrövlig matchbild och det gjorde han inte varken mot Spanien eller igår! Mot Grekerna var inte spelet direkt lysande offensivt heller men då gjorde Zlatan ett världsnummer i 70:e minuten. Jag undrar hur länge Lagerbäck annars hade väntat den gången med bytena?

Svårt att ge beröm till några spelare i gårdagens match men Ljungberg visade alla fall vilja och Isak får ju godkänt. Kim Källström må vara "hypad" MEN visade alla fall vilja framåt och slog 5-6 hårda fina uppspel efter MARKEN mot Zlatan vilket de andra mittfältarna inte klarade av . Jag tycker det var helt ok att Lagerbäck startade med D Andersson/A Svensson igår men de gjorde verkligen ingen bra insats igår någon av dem liksom flera andra spelare i laget som Zlatan, Henke, Elmander och Stoor.

Återkommer säkert med en summering av Sveriges insats längre fram. Nu får man väl istället njuta av fyra intressanta kvartsfinaler med duktiga fotbollslag. Nu ska jag tokjobba och försöka glömma bort tjurigheten över gårdagens insats!

Kommentarer >>
Postat av: Pangbruden

Tja.. bedrövligt dåligt spelat men vi är väl inte bättre än så här.. En förnying av landslaget behövs... Hur som helst nu håller jag på Holland.. och lite Portugal (Men det är för att dom är så j-a snygga:-) Trevlig midsommar!

2008-06-19 @ 10:33:14
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Jonte

Svar: Ryssarna visade oss stillastående svenskar hur offensiv fotbollen kan spelas...

2008-06-19 @ 12:37:53
URL: http://jonteohlson.blogg.se/
Postat av: Persson

ja man är ju så besviken så man är gråtfärdig och tycker ju en hel del ome olika gejer under matchen mendet här undrar jag verkligen över



Hur kan en matchotränad Andrej Arsjavin komma i fart med bollen på tomma ytor trettio gånger mot Sverige, medan Elmander och Ljungberg inte gör det en enda gång?

2008-06-19 @ 15:26:34
Postat av: DD

Håller med dig i detta. Ryssarna spelade fin offesiv fotboll och svenskarna fick ibland låna bollen. Lagerbäck som byter in Källström så sent att det redan är kört gör mig ganska trött. Inte tusan hjälpte mitt skrikande och coachande från TV-soffan. lagerbäck stod iskall vid sidan av planen och tuggade tuggummi med händerna i fickorna. Bara att inse fakta. Ryssland spelade kalasbyxorna av småflickorna i svenska laget! Jag somnade nog så fort för att jag deppade ihop helt. I annat fall hade jag nog legat sömnlös som du och rabblat speltaktik för mig själv =/

Ska man kanske ansöka om Lagerbäcks jobb??? ;D

2008-06-19 @ 15:29:08
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Janne

Tja Matte!



Verkar som att vi har precis samma syn på fiaskot. Det knäckte mig ytterligare att Lagerbäck gick ut och sa att han inte har några planer alls p åatt avgå. Vad fan säger jag...var är självkritiken och även han måste inse nu att han inte är rätt man för jobbet.



Ha en trevlig midsommar med familjen!



/Janne

2008-06-20 @ 01:24:48
URL: http://janeg.blogg.se/
Postat av: Mattias

När man hör Lagerbäcks uttalanden om att de visst satsat på lite yngre o så nämner han Fredrik Stoor som enbart fick spela pga Alex skada och Seb Larsson som fick hela 15 minuters speltid trots Chippens skada så vill man bara spy! Jag har ledsnat på honom! Avgå Lagerbäck!

2008-06-20 @ 09:31:34
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Pumba

Guus Hiidink som efterträddare till Lagerbäck i höst vore inte fel. Han verkar ju kunna hitta spelare som kan hantera en boll i alla länder han tränar.

Måste försöka se matchen på tv en gång för att se om min bild stämmer. Men det var verkligen skrämmande att se Hansson, Mellberg, Nilsson, Andersson och även Svensson hur de hanterar uppspelen. Har ju gnällt länge på just uppspel/spelfördelar biten men att se det live var faktiskt värre en på tv. Sen var de inte ens trygga

defensivt heller..



2008-06-23 @ 12:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0