Detroit vann Stanley Cup

Imorse tog äntligen Detroit hem Stanley Cup!!! Även i denna match var man det klart bättre laget men Pittsburgh lyckas ändå på nåt sätt alltid vara nära att kvittera. Pittsburgh kom knappt ur egen zon de första 15 minuterna av sista perioden men fick sen som vanligt denna finalserie lite hjälp av domarna att komma in i matchen, grrrr! Fan vad jag svor när Datsyuk har chansen att avgöra i öppen kasse, blir trippad och domarna friar vilket ger Pittsburgh ett jätteläge i matchens sista sekund att kvittera. Hade bara fattats att Crosby gjort 3-3 där, vänt matchserien, vunnit poängliga, Conn Smythe Trophy, berövat Lidas äran mm. Nu blev det ju inte så och ingen kan påstå annat än att Detroit är värdiga mästare!

Vilken fantastisk seger för svensk hockey detta blev. Niklas Lidström blev den första europén att få lyfta Stanley Cup-bucklan och Lidas kommer ju förstås också att vinna Norris Trophy för bäste back i ligan för sjunde gången!!! Henrik Zetterberg vann poängligan i slutspelet och fick det mest prestigefyllda pris en spelare kan få - Conn Smythe Trophy (Mest värdefulla spelare) Zäta ligger ju dessutom väldigt bra till för att vinna Selke Trophy Award för bäste defensive forward i ligan men jag kan även unna Datsyuk det priset. Förutom detta så vann Niklas Kronwall poängligan för backar i slutspelet och har nu tagit SM-guld, VM-guld, OS-guld o vunnit Stanley Cup. Lägg där till att 6 av de 9 bästa målskyttarna för Detroit detta slutspel är svenskar så förstår alla hur tongivande de har varit. Statistik på NHL.com >>

Om 10-15 år kommer vi hockeyintresserade sitta och sukta o längta tillbaka till de här åren då massor av svenskar dominerade inom världshockeyn tror jag. Jag minns på 80 och början av 90-talet när man tyckte det var otroligt stort när Kenta Nilsson, Loob eller M Näslund kämpade kring tioende platsen i NHL´s poängliga. Nu har vi blivit så otroligt bortskämda så det nämns knappt att Zäta vinner hela slutspelets poängliga. Jag hoppas denna seger uppmärksammas lite mer än 30 sekunder i kvällens Sportnytt annars får det bli ett argt mail till Albert! Det har varit extremt roligt att följa alla Detroits matcher detta slutspel men nu kanske man ska återgå till att sova lite på nätterna igen.


Foto från NHL.com

Kommentarer >>
Postat av: Frippo

Hur gick det för Blues...? =)

2008-06-05 @ 07:43:08
URL: http://frippo75.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0