Detroit närmar sig

Detroit tog inatt en otroligt viktig bortaseger mot Pittsburgh då man vann med 2-1 efter bland annat ett mål av Niklas Lidström. Lidas som för övrigt för en gångs skull gjorde 2-3 misstag i egen zon vilket nästan aldrig händer! Det var väl ingen av de roligaste matcherna Detroit spelat i slutspelet men väldigt spännande. Henrik Zetterberg fick inte ut lika mycket offensivt som vanligt men oj oj oj vad bra han är defensivt Zäta. Han gjorde ett fantastiskt jobb i boxplay och framförallt vid 3 mot 5 i sista perioden. Vid detta avgörande tillfälle i finalen mönstrade Detroits coach "Babs" Kronvall, Lidström och Zetterberg *stort*

Holmström saknades pga skadan och hoppas han kan komma med till nästa match då Detroit har chansen att avgöra på hemmaplan. Vinner de Stanley Cup nu så hoppas jag detta blir rejält uppmärksammat i media och dessutom kommer ju Lidas i så fall bli den förste Europeiska kaptenen som får lyfta bucklan och Zäta ligger väldigt bra till hands för fina utmärkelser som MVP i slutspelet. Fast det är inte klart än......


Kommentarer >>
Postat av: Persson

Från
hasse eskilssons blogg:

Snart bara en vecka tills att EM i fotboll börjar och jag ser verkligen framemot dessa tre veckor av fotbollsgodis.(visserligen ytterliggare ett orosmoment att det blir lite för lite pokerspelande närmaste tiden)

Men tyvärr har jag fått väldigt tillförlitlig information om en sak som gäller Sverige som gör mig arg, besviken, upprörd och vete fan vad. Ett riktigt lågvattenmärke när det gäller svensk fotboll. Jag trodde inte i mina vildaste fantasier att något kunde skötas så amatörmässigt.



Detta är storyn som fick mig att tappa hakan: Den svenska landslagsledningen skulle släppa EM-truppen på tisdag eftermiddag. Strax innan midnatt får Teddy Lucic ett meddelande på mobilen från landslagsledningen. Han får då frågan om han vill vara med i EM som vänsterback och uppmanas att ge besked innan klockan 9 på morgonen därefter. Teddys fru börjar jobba klockan 6 på morgonen och Teddy hinner inte diskutera saken med henne. Teddy blir stressad att ta ett snabbt beslut och måste då tacka nej. Teddy har sen när han tänkt över saken i lugn och ro varit positiv till att ställa upp.



Hur är det möjligt att lyssna av med en spelare, som man vill ha med i EM-truppen och som man vet tackat nej till landslaget, först sent på kvällen innan den ska tas ut? Tydligen var det samma sak med Henke Larsson.

Kommer landslagledningen helt plötsligt på kvällen innan truppen ska tas ut att Henke och Teddy platsar. Om inte måste de givetvis börja bearbeta dem bra mycket tidigare. Teddy har för övrigt varit outstanding i Elfsborg i år och det är bara att titta på antalet insläppta mål för att förstå vad han har betytt för lagets defensiv(3 insläppta på 11 matcher).



Den enda förklaringen till detta agerande som jag kan komma på är väldigt dåligt och skulle vara att de på måndagskvällen kommer på något i still med att: - Du Lasse/Roland, tänk om vi får frågan imorgon från media om vi har lyssnat med Henke och Teddy om de kan tänka sig att ställa upp i EM. Någon som har en annan möjlig förklaring? Och hur kan media ha undvikit att ta upp detta oproffsiga agerande? Jag kan ju inte vara den enda som känner till detta!



Sverige har inte råd med sådana här fatala misstag om vi ska sträva efter att vara en toppnation i fotboll!

2008-06-01 @ 12:43:45
Postat av: Pumba

Ruggigt stort med 3 svenskar i 3 mot 5 i finalens tuffaste läge. Men måste berömma Detroits coach Babs som skickar ut 3 "smarta" hårtjobbande spelare i ett sånt läge. Hur många ggr har man inte sett nordamerikanska coacher satsat på de 2 största, brånkande backar de har och en 3-4 line spelare som bara är glad att den får istid o därför åker som ett jehu på isen utan att nå pucken...

2008-06-01 @ 15:14:42
Postat av: Mattias

Ja det där med Lucic har vi ju pratat om och tycker precis som gamle "eskil" att det är helt sjukt. Förstår inte heller varför INGEN inom media ställde frågan om detta men men...

Pumba/
Håller med om varenda ord!

2008-06-01 @ 20:03:33
URL: http://jack71.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0