OS feber?

Vaknade vid kl 3 inatt och efter att ha gjort lite nattkrubb åt Max så kunde jag förstås inte somna om sen *suck* Nu sitter jag istället vid datorn och har kikat lite på det kommande OS-programmet. Där hittar man bland annat grenar som kanonslalom, skytte (förlåt Pangis!!!), hästhoppning, badminton, softboll, rodd, landhockey, , mountainbike, fäktning, judo, segling, vattenpolo, tyngdlyftning, modern femkamp och många andra för mig helt ointressanta idrotter. Just den här kombinationen att antalet grenar utökas och att svenskarna inte känns sådär jätteheta i detta OS gör ju att jag som sportdåre ändå inte alls har nån extrem längtan till att OS ska sätta igång.

Det jag ser fram emot mest är ju förstås Friidrotten även om det finns stora frågetecken kring våra svenska stjärnor där. Jag kommer ju säkert se en hel del annat också som basket, fotboll, simning, dambeachvolley och tennis men enbart då när det är intressanta spelare eller lag som deltar. Trist att handbollsherrarna missade i kvalet och att J-O Waldner inte fick vara evigt ung för då hade detta OS i Peking kunnat blivit mycket roligare.


Kommentarer >>
Postat av: Jerpa

Kände igen de flesta sporterna förutom kanonslalom. Förstår bara inte hur man ska få kulan att svänga efter att man har skjutit iväg den.

2008-07-30 @ 15:07:03
URL: http://www.jerpa.se
Postat av: Janne

Visst är OS stort och man har talat om att Sverige kommer att ta så många medaljer men frågar du mig så blir det tyvär ett fiaskoartat OS för oss svenskar. Sedan har jag ett horn i sidan till OS-kommiteén efter att Wagner inte fick åka.



/Janne

2008-07-30 @ 17:44:52
URL: http://janeg.blogg.se/
Postat av: pangis

nej nej nej.. nu skriver du gensast om det här inlägget.. Skytte är inte ointressant!!!! Faktum är att den ende skytten som finns representerad från Sverige, Håkan Dalby, är ett av våra större medaljhopp.. Så det så! Men jag förlåter dig..

2008-07-30 @ 19:57:26
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Jerpa/

Jo jag känner ju igen de flesta också men kommer nog inte titta på dem...



Janne/

Att Wagner inte fick åka kan ju tyckas märkligt med tanke på alla andra som får åka som också är totalt chanslösa på medalj men jag är ingen gymnastikexpert så jag ska inte säga för mycket om den grejen.... Jag tror inte ens media orkar ha hybris inför detta OS med tanke på alla skador och när det gäller simningen hoppas man ju att folk/media numera lärt sig att det är skillnad på att ta medalj på något av de otaliga kortbanemästerskapen jämfört med OS.



Pangis/

Ja i ett OS kan jag till och med bli lite småglad över ett Guld i Skytte men jag har helt enkelt aldrig känt något intresse för sporten liksom många andra idrotter...Hade du varit med hade jag jublat stort över guldet ;)

2008-07-30 @ 22:38:47
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Janne

Tja grabben!

Jo jag är inte heller någon gymnastikexpert utan det är dubbelmoralen dom kör med som stör mig. En del får åka skadade men inte hon. Finns även sådana som inte har presterat särskilt bra men får åka för att utvecklas. Även om hon varit med ett tag så anser jag att hon i sådant fall borde ha fått åka för utvecklingens skull och kanske för att sporra andra ungdommar i Sverige att satsa vidare på gymnastik. Men men...beslutet är taget och vi får väl jubla åt lerduveskytte i år eller någon annan totalt anonym sport som endast kommer fram i OS.



/J



ps.hade solning varit en gren så hade du lätt platsat i dina yngre dagar ;) .ds

2008-07-31 @ 03:37:05
URL: http://janeg.blogg.se/
Postat av: Mattias

Janne/

Ja Sofia Arvedsson, tennis är ju t ex skadad nu och är säkerligen helt chanslös men får åka för att nämna ett exempel så visst är det lite märkligt.



Ha ha, ja nästa OS kanske solning är med men nu när jag har en lillkille som ska skyddas från solen får jag bita i det sura och tillhör inte längre världseliten i solning :) Sol-Tommy däremot har väl sin stol kvar på hedåsen bland 20-åringarna fortfarande gissar jag...

2008-07-31 @ 08:08:54
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Jerpa

Men det jag menade var nog att du skrev fel bokstav. Menade du inte kanoTslalom? Eller finns det en sport med kanoner, som piraterna hade?

2008-07-31 @ 15:46:08
URL: http://www.jerpa.se
Postat av: Mattias

Jerpa/

ja nu såg jag det också... då förstod jag ditt inlägg bättre :)

2008-07-31 @ 16:57:53
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Frippo

Håller med, ett OS utan J-O känns halvt på nåt sätt. Friidrotten är kul även om Svenskarna är skadade i parti och minut men det är kul att se final på 400 m slätt. Men dom du räknade upp, fullt medhåll...

2008-07-31 @ 22:35:22
URL: http://frippo75.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0