Zlatans kväll

Idrottsgalans störste vinnare igår blev ju förstås Zlatan som tog hem pris för årets bästa manliga idrottare och det prestigefyllda Jerringpriset. Det kändes lite stort att se vår världsstjärna i fotboll ta emot Jerringpriset men jag har svårt att bestämma vilket jag tycker var mest värd priset. Fotboll är en världssport där Zlatan verkligen tillhör en av världens bästa just nu men det hade kännts ännu bättre förstås om han bidragit lite mer i landslaget under 2007. Hur som helst så känns det ju roligt att se honom lycklig över priserna och nu hoppas man ju bara att han visar en grym form i sommarens Fotbolls-EM.

Att Peter Settman skulle leda galan galant var jag helt säker på innan och så blev det.

Från att alla har tyckt att Anja Pärsson och Carolina Klüft är såna fantastiska människor och idrottskvinnor har deras popularitet dalat en del. Kanske beror det på att folket fått nya idoler i Kallur och Kalla men jag tycker det var bra att Klüft och Pärsson också fick priser igår för deras storslagna insatser under året.

Även om Settman var bra tycker jag att humorinslagen och musiken mestadels var rätt värdelösa.

Zlatan vann ju även Årets manlige idrottsman och där hade jag gärna sett Niklas Lidström få priset eftersom jag tycker våra hockeyhjältar är kraftigt underprisade i såna här sammanhang. Att Peter Forsberg t ex under samma år vinner poängligan och får MVP i ett Stanley Cup-slutspel är ju för mig fan så mycket större än att en skidskytt eller simmare vinner VM-guld. Även om fotboll är en större sport så presterar ju flera av våra hockeykillar på den nivån Zlatan prisas för i sitt Inter.

Ett bra val att prisa den fantastiske Sven Tumba för sina insatser.

Till sist:
Tacktalen och några av presentatörerna på idrottsgalan var väl inte alldeles lysande men o andra sidan är det ju fruktansvärt nervöst med tacktal vilket jag själv har erfarenhet av :)

Kommentarer >>
Postat av: Johan

..va, var Paul Merson på galan..

2008-01-15 @ 22:02:49
Postat av: Mattias

menar du spelmissbrukarn?

2008-01-15 @ 22:30:46
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: roffe

Tyckte också att Sven Tumba var ett bra val. Måste också få berätta att Tumba och min farsa golfa ihop i Chicago och spela fotboll ihop när Tumba var över till Staterna när han var yngre. Även morsan min samtala med Fru Tumba också.

En intressant sak som hände där i Chicago var att Tumba lirade fotboll med farsan och bröt armen. Men när han kom tillbaka till Sverige kunde han ju inte säga att han lirat fotboll där borta, då han var under kontrakt med Djurgården (tror jag). Hur som helst så ljög han ihop nån story att han ramlat eller nåt. Det blev rubriker i tidningarna iaf. Denna story har farsan min berättat för mig.

2008-01-16 @ 22:50:37
URL: http://dtmaerd.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0